Şimdi Ara

Seçimlerden sonra araç piyasası ne olur sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce seçimlerden sonra araç piyasası ne olur ? Düşünceleriniz neler ? Yani başka bir parti kazanırsa aşırı şişen dolar yeni bir lider ile hızlı bir düşüş yaşar mı ? Haliyle bu düşüş araç ve emlak sektöründe de düşüşü tetikler. Bu da otomatikman elinde 2. El aracı olanların düşüş yaşayacağı anlamına gelir. Yani seçim öncesi mesela 2-3 ay kala araci satıp TL de beklemek mi mantıklı ? Yoksa aynı tas aynı hamam herşey yükselmeye devam mı eder ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Oturduğum ev kiralık, 2018'de düşen kurla birlikte konut fiyatının geri geldiğini görmedim. Kirası da düşmedi. Yan tarafımız satıldı. Değerinin düştüğünü henüz görmedim. Aynı şey otomobil için de geçerli... Kur aşağı gelirken fiyatların aşağıya geldiğini görmedim. Ötv oranları tüketici lehine düzenlenirse beş altı ay fiyatlar düşüş gösterebilir. Bayiler (daha önce olduğu gibi) yıl çıkmadan aradaki farklı kapatırlar. 2012'de almadığım ev, 12 kat değerlendi. 120 bin liraydı, şimdi 1milyon 450 bin lira... Düşmez, arada bir yalancı bahar gelir.

  • Seçimden sonra dolar 12 liraya, euro 14 liraya düşerse ve vergiler azalırsa, şu anda 42.000 euro, 700.000 tl istenen sıfır Golf, olması gereken 25.000 euroya düşse, o da 350.000 tl oluyor.

    Yabancıya emlak satışları da bir düzene sokulup, sığınmacılar da giderse, normal dairelerin fiyatı, olması gereken 50.000 dolar civarı, o da 600.000 tl olur. Millet cilalı taş devri gibi mağarada yaşamayacaksa, bu ev işine bi el atılacak, alt gelir grubuna 1 milyon konut yapılsa bütün ev fiyatları zaten düşer, tabii kiralarda.

    Bütün bunlar olmayacak diye birşey yok, bunlar zaten olması gereken ve 2018 den önceki fiyatlar. Ev, araba işini bu şekilde suni olarak zıplatan düşük faizli verilen kredilerdi, zaten ondan sonra ekonomi kontrolü kayboldu gitti, market, pazar vs hepsi bozuldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın nick bile olayın imkansız olduğunu ortaya koyuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç fiyatları seçimden bağımsız hep yüksek kalacak. çünkü çip krizi araç fiyatlarının üretici kaynaklı artışı derken milletin bu sene aldığı araba 500 bin ise seneye seçimde farklı parti bile çıksa dolar bile düşse kimse 300-400 e satmaz arabasını geri. zarar çünkü.

  • tüm fiyatlar düşse bile, otomobil piyasamız karaborsacılığı iliklerine kadar öğrendiği için mal yok, üretim yok derler, vergi ve kur indirimi gibi şeyleri de bayiler cebine atar. sıkıntı bence sıfır piyasasında sıfır araç bol olursa fiyatlar olması gereken seviyeye serbest piyasa koşullarında düşer. devlet sıfırdaki vurgunculuğa sessiz kalıyor, ineğin trene baktığı gibi bakıyor sadece. öncelikle tüketici lehine piyasaya müdahale edilmesi gerekiyor. altılı muhalefetin de bu konuda ne yapacağını acil deklare etmesi gerekiyor. bence iktidar da muhalefet de halktan kopuk, kendi kendilerine gündem oluşturup kayıkçı kavgasına tutuşuyorlar.

  • Bence Ekonomik parametrelerin ve gündemin bu kadar hızlı değiştiği bir ortamda daha tarihi bile belli olmayan seçim sonrası için tahmin de bulunmak / bulunmaya çalışmak çok zor bir şey.

    Genel olarak istikrardan o kadar uzak kalmaya başladık ki yarın ne ile kalkacagimiz belli değil.

    Ancak yine de genel kanıya katılıyorum ev/araba gibi şeylerde fiyat düşeceğini sanmıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    Güzel açıklamışsınız Hocam.....

  • selamivural kullanıcısına yanıt

    Önümüzdeki sene 100-120 bin liralık hurda teşviği çıkacak diyorlar kulislerde.


    Yerli araçlarda stok olduğu için teşvikli fiyatlardan piyasaya epey araba girecek, Ak Parti hükümeti 2018'de aynı taktiği uyuguladı ve seçimi kazandı.


    Suni bir şekilde de olsa seçim senesi ekonomide bahar havası esecektir, Dolar tekrar 14 seviyesine çekilecektir, hurdayla beraber 700 binlik Golf 8 1.0 e-TSi Style paket zaten 600 bin olacak, faizlerde arttırılacak, arabalar seneye poara etmez piyasa kilitlenir.


    Paran varsa 200'lük Golf Plus, 250'lik Passat B6 vs al hevesin geçsin arabam var dersin üste kalan parayı da seçim senesi değerlendir.

  • Fiyatlar düşmez , zaten bu ülke en az 5-7 sene kendine gelemez

    Düşünün siz bugün sıfır araba aldınız 600bin TL seneye 200 bin olsa ne düşünürsünüz?

    Ancak ekonomi düzelir maaşlar artar enflasyon düşerse rayına girer ama düşmez

    Ecevit memur maaşlarını ödeyemiyor diye dalga geçiliyordu ama şuan deli gibi para basmaktan enflasyon çıkmıyor mu? Döviz çok yüksek ülkemize göre birde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    piyasa genel olarak %50 ucuzlayacaksa ben değer kaybına razıyım.

  • Eğer mevcut iktidar değişir yerine diğer basiretsizler gelirse işte o zaman imamın kayığına bindiğimizin resmidir.

    Piyasalar falan güvenmez bunlara...

    Seversin sevmezsin mevcut hükumet işi biliyor...

    Bu lafımı unutmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni hükümet gelse bile kurun çok fazla düşmesine izin veremezler. 10 TL civarına filan gelirse, ötv dede düzenleme olursa araç fiyatları illaki düşecektir.

  • Birisi üstte şu arkadaşın piyasası çok iyi olan VW Golf Plus'ini alsın artık. Her başlığa yazıyor, yeni konu açıyor, satamadi gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    50 bin fark ile plus paket istermisiniz¿

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimden 20 yıl sonra falan oturur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    Kiralarda Hollanda modeli gelecegi söyleniyor. Çin bu isi pandemi basinda yapti. Aylik Yuzde1,5dan fazla artisa musade edilmedi. Bu kira isi cozulmeden ki bence cok gec kalindi durum vahim 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasa yeni hükümete 1 sene süre verir. sonra ne yapacağına karar verir. bu memlekette dolar 12 olursa alım fırsatı olur yalnızca. ytd. yenisi de gelse dolar lazım olacak ithalat-ihracat dengesi cari açık vs. dolar hep lazım. cin olmadan çin gibi davranmaya çalıştık. hayal görmeyin yani. fiyatlar yukarı yapışkandır. enflasyon en az 2-3 sene yüksek gider.


    eskiden köyde evimiz olsun diye özenirdim şimdi yurtdışında yaşayan Türklere özeniyorum.

  • Lawy L kullanıcısına yanıt
    İsteseler 2 günde kira işini düzeltirler ama mütayit, emlakçı, bankacı ve vergiciler zarar etmesin, ev fiyatları düşmesin diye olaya şahin gibi değil, serçe yumuşaklığı ile ürkütmeden yaklaşmaya çalışıyorlar!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    Ev ve kira fiyatları artık kontrolden çıktı, bir düzenleme yapılmazsa çok büyük toplumsal olaylar olacak. İnsan arabasız da yaşar ama barınma en temel ihtiyaçtır, bunun karşılanması gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.