Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (318. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.482
Cevap
199
Favori
1.208.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 316317318319320
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar her derdin bir dermanı vardır. Kanserin bile dermanı var bunun mu olmayacak. Öyle diyen doktorlara yok çekin lütfen. Öncelikle beslenmenizi düzgün tutun tabi. Ben çoğu ilaçları kullandım hiçbir işe yaramıyor. Sadece probiyotik ve omega3 desteği almanızı öneririm cidden çok fayda sağlıyor. Onun haricinde saçınızı kükürtlü sabunla yıkamanızı öneririm. Saçı kurutmuyor aksine yağ dengesini sağlıyor. Ve deri hastalıklarına çok iyi geliyor.
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    yüz icin katran sac icin kükürt mü diyorsunuz ?

    bir arkadas da zeytinyağlı sabun da cok iyi geliyor diyor ama bunlar iyice kepeklendirmesin ..

    yüz icin hakkaten herhangibir sabun deneyiniz var mi (kaş,sakal ve burun kenari icin )

    sabun bence herseyi daha da kotu yapar ama

    Neyse ben alacaklarimi bir yazayim suraya da unutuyorum sonra

    Yüz icin : sensiderm , travocort, sensidaily,katran sabunu

    sac icib : kükürt sabunu, lr aloe vera (vichy sac koklerini aglatmisti ama gene alicam herhalde)

    Sizler ozellikle gogus -sırt ve alında cıkan kırmızı kucuk yada büyük lekeler icin ne kullaniyorsunuz kortizonlu ? bepanthol yada fucidin iyi geliyordu herhalde ..gogsum kıpkırmızı :(
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size şöyle tavsiye vereyim ben eczanede calısıyorum dediğin cogu kremleri biliyorum ama emin ol pahalı diye iyi gelicek diye bir şey yok ben 100 lira verip şampaun aldım kıydım hiçbir işe yaramadı kenarda duruyor 20 liraya kükürtlü sabun aldım şifa gibi geldi. yüzüne sensidaily kullanabilirsin bepantholde vardı
  • Ark lar ayağımın altında siğil çıktı 5seans oldu donduruyorum geçmiyot. Dr cildin tüm hast lara açık dıkkat dedı. Malum sd var hem yüzde hem saçta şimdi bir de bu çıktı . Daha neler geşecek bakalım başımıza. Çok dikkat edin havuz duş sauna vb den geçmiştir dedi dr.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BackConnect

    Çok uzun zaman önce buraya mesaj atmıştım, bugün tekrar doktora gidince, tekrar yazayım dedim.

    35 yaşındayım. 10 seneden fazla olmuştur kollarımda, bacaklarımda pullanma olurdu. Sonrasında çene bölgesinde, burun kenarında falan olmaya başlamıştı.

    ilk doktora gidişim tahminen 10 sene önceydi. 2009 veya 2010 idi. Doktor Zekai Kutlubay, bilirsiniz, meşhurdur. (İstanbul) Seboreik dermatit dedi, çözümü yok dedi, Stres sıkıntı uzak dur vs dedi, ilaçlar falan verdi tabi araştırdık baktık çözüm yok hayatımızda buna alıştık. O ilaçları da çok uzun süre kullanmadım. Belki iki hafta falan...

    Tahminen 2 sene önce falan, hastalığın atak olduğu dönemlerde tekrar bir doktora göründüm. Metin Oğuz. Sedef olduğumu söyledi. ilaçlar falan verdi. Tabi almadım, sürmedim ilaçları.

    Bu süre zarfında denemediğim şey kalmadı. Doktorların verdiği ilaçları kastetmiyorum, doğal sabunuydu, elma sirkesiydi yok sarımsak yağıydı vs. vs. Hiçbiri maalesef bu hastalığa çare olmadı.

    Bugün yine doktora göründüm. Ciddi bir artış var iki haftadır. Prof. Dr. Mustafa Özdemir. Seboreik dedi ve şu ilaçları verdi.

    Konazol Şampuan
    Nerisona C Krem
    Augmentin
    ve özel yapım bir krem.

    Sakallıyım, kesmem gerekir mi dedim. Pek bir alakası yok ama bazen bu tip hastalıklar sakal bıyık kıllara tutunup daha uzun süre kalabilir dedi.

    Kesin emin olduğum iki şey var, şimdi tecrübelerime dayanarak şunu söylüyorum;

    1-Beslenme çok önemli. Kesinlikle ama kesinlikle yağlı, şeker, asit vs. zararlı-paketli şeyleri hayatımızdan çıkarmamız ve tamamen doğal beslenmek gerekiyor.

    2-Bu hastalığın tamamen bittiği dönemler denizde kaldığım dönemler. Güneş ve deniz suyu inanılmaz faydalı. Her yıl en az 1 hafta denizde kalırım. Bazen daha uzun sürer. Ve o dönemlerde pullanma mullanma kalmaz, bir müddet de böyle devam eder, sonra gene başlar tabi... Hatta bunu doktora söylediğimde, "Hmm, o zaman bir de sana şundan yapalım" dedi ve o özel yapım kremi yazdı reçeteye.

    Sonuç olarak, bir de bunları deneyip, kontrole gideceğim. Bakalım ne olacak.
    Allah hepimize şifa versin. Stresten sıkıntıdan uzak durup doğru düzgün beslenmemiz yaşamamız gerekiyor.





    2014 yılı gibi yazmıştım




    quote:

    Orijinalden alıntı: JessieJ @ 19 Mart 2014 18:08:56

    Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum ama bu hastalığın %100 geçtiği falan yok önce bunu kafanıza yerleştirerek tedavinize devam edin. Ama 1 hafta 1 ay ama 10 yıl sonra tekrarlayabilir yada her ay düzenli ilaç kullanın o size inat düzenli olarak belirir. Bu yüzden %100 geçer, tekrar çıkmaz diyip sizi hem tıbbı hemde doğal ilaçlara, kürlere yöneltenlere itimat etmeyin. Sonuçta herkes bir kaç kullanım sonra kendisine iyi gelen krem/şampuan'ı belirleyebiliyor.

    Bu kişiden kişiye değişir, aynı şekilde tedavisi de... Kimine A ilacı iyi gelir kimisine B ilacı, birisi A ilacından çok memnun olurken aynı ilaç bir başkasına hiç etki etmez..

    Yapılacak şeyler aslında belli, kafaya takmamayı öğrenmek, hemde her konuda ! Evet bu çok zor bir şey ama strese girmemek ve bu SD yi alevlendirmemek için bu şart... Her şeyi kendinize sorun ederseniz dertlenirseniz (bende en çok bu huyumdan dolayı SD yi alevlendiriyorum) içinize atarsanız SD ansızın kapınızı çalar.

    Herhangi bir olayı içinize atmayın, gerekiyorsa açık sözlü olup içinde kalıp sana sıkıntı vereceğine dile getirip tartışın bundan korkmayın. Çünkü en ufak bir şeyde karşı tarafa söylemediğiniz, söyleyemediğiniz fikir/düşünce vb size istemeden dert sıkıntı ve SD olarak geri dönüyor. Garip gelebilir ama insan psikolojisi biraz böyle.

    Benim SD yüzünden neredeyse gitmediğim doktor kalmadı, hatta bu konuda methedilen Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi doktoru Serkis beyde tedavisinden sonra ilk söylediği şey " ne derdin sıkıntın vardı da bu kadar içine atmışsın, bu hastalığın en önemli sebebi budur" demişti.

    Şimdi bütün bunları bir kenara bırakırsak SD'yi kontrol altına almak istiyorsak düzenli bir hayat şart oğlu şart.

    Öncelikle uykunuzu düzgün alın ! Herkes gibi koyun gibi erkenden uyuyun demiyorum, insan kendisine yetecek uyku saatini bilir, sabah dinç ve zinde kalkması için kaç saatin kafi olduğunu bilir. Misal benim için 5-6 saat yeterlidir, gece 2'de yatar sabah 7 - 7,30 gibi işe kalksam dahi kendimi iyi hissederim. zaten 6 saatten fazla uyuduğum zaman o gün başım ağrır sarhoş gibi gezerim. gibi..

    Bol yağda kızarmış her şeyden uzak durun, cips, abur cubur tarzı bol tuzlu şekerli yiyeceklerden, fastfood'dan ! Çerezin soslusunu yeme normalini ye, kızartma türü şeylerden vazgeçemiyor musun ? Hafta 1 gün ye, Fastfoodu Hamburgeri çok mu seviyorsun ? 15 günde bir ye .. Yani kendinize her şeyi yasaklamayın dozunu azaltın. Çünkü bunları yemeyin demek gerçekten zor, hele hele öğrenciysen Kendimden örnek; en sevdiğim yemek Patates kızartmasıdır.... Çocukken ve gençken neredeyse her gün yerdim, şimdi sadece hafta sonu.. 15 günde bir bazen ayda bir arkadaşlar la Hamburgerciye gider yerim. Hem SD hemde sağlıklı yaşam için bazı şeyleri kısmak lazım.

    İçkiden sigaradan uzak durun ! Hatta sigara dumanına maruz kalmak bile SD'yi tetikliyor,en azından benim ve bir kaç tanıdığımın bu şekilde... Sigara bağımlısıysan bırak yada en azından azalt. Alkol konusunda bırakmanız en iyisi ama sosyal içici statüsünde yeri geldiğinde içiyorum diyorsan bu da birşeydir. Belirtmeden geçemeyeceğim eğer bira içiyorsanız %100 Malt bira için ! Glukoz şurubu olanı değil..

    Spor yapmak şart oğlu şart ! Fazla kilolardan, vücutta ki fazla yağdan kurtulmak şart ! Bir defa herkes ideal kilosunu bilip o kiloyu geçmeyecek ! Vücut yağ oranını en alt seviyeye çekecek. Doktorlar bu konuda ne der/demiştir bilmiyorum ama vücutta yağ oranı çoğaldıkça hem SD daha çabuk tekrarlıyor hemde daha çok yayılıyor bunu gözlemledim. Daha önce Sırtımda göğsümde ve burun kenarında olan SD li bölgeler kilo aldıkça alan olarak hem genişledi hemde başka bölgelerde görünmeye başladı. Askerde ve askerden sonra ki 1 yıl işsiz geçen evrede 110 kiloya kadar çıkmıştım, sonucunda hem kolumun iç ve dirsek bölgesinde, hem karın bölgesinin yan kısmında hemde ayak baldırımda yerli yersiz SD belirmeye başladı.. Taki sporla ideal kilom olan 80 civarına ininceye kadar. Ne zaman kilo vermeye başladım, ideal kiloma yaklaştım o zaman bu ekstra bölgelerde ki sd ler kayboldu, ve yüzümde ki sd çok geç tekrarlamaya başladı. Yani ayda 1 burun kenarında bir kızarıklık çıkar gibi oluyordu bende yatmadan parmak ucuyla çok az dermovate sürüyordum sabaha bir şey kalmıyordu. Yani spor şart !

    Yukarıda doğal kürlere para vermeyin dedim ama bundan kastım 100/150 tl gibi fiyatlardan başlayan karışım tarzı şeylerdir, yoksa bende aklıma geldikçe suya elma sirkesi atar içerim, maydonozun suyuna limon sıkıp içerim, keten tohumu yerim vb. Bunlar sadece SD için değil vücudun farklı organları içinde faydalı pratik ve doğal şeylerdir.

    Kendinizi ilaçlara bağımlı hale getirmemeniz için yukarıda yazdığım şeyleri bir düşünün, zaten bunları ne ilk söyleyen benim nede son söyleyecek kişi.. Zaten bunlar sağlıklı yaşam içinde gerekli olan bilgiler




  • Arkadaşlar bal bu hastalığı tetikliyor sanırım, ne zaman bal yemeyi abartsam kaşların başlangıç yerlerinde ve yukarı bölgelerinde kızarıklıklar meydana geliyor ve 1 hafta gibi bir sürede ancak kayboluyor..


  • Yüz için bunu kullanıyorum çok memnunum yağlı olduğu için kuru bölgeyi çabuk iyileştiriyor.Üstelik 1.25 tl.Saç içinde Zetion şampuanı kullanın 8 lira.Zetionu 1 kutuya bitirmeden bırakmayın etkisini kullandıkça gösterecek.Bunların dışında çikolata tarzı şeyleri hayatınızdan çıkarın Bira içmeyin ya da a belli bir kotanız olsun ve hareket şart spor özelikle doğada yürüyüş koşu vb yapın.Sosyalleşin arkadaşlarınızla beraber sinemaya gidin Kısacası mutlu olun bu hastalığın düşmanı mutluluk.Ben bu şekilde uzun zamandır sorun yaşamıyorum.Size de tavsiye ederim. Son olarak açlık ve tokluk kan şekerinize baktırın bu da çok önemli!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün farklı bir dermatologa gittim. Şikayetlerimi anlattım. Yazın artıyor kızarıyor yüüzm dedim. Israrla ozaman sendekı roza dedı yazın sd azalır kışın artar dedı. Soyulmalar oluyor dıyınce bır durdu ikisi birden görülebilir ama çok badir dedi yazın gel bir göreyim dedi. Bu arada kızarıklık olabilir damar yapısıyla alakalı bşrsey dedı her kızarıklık sd veya roza degıldır dedı. Arada bluecap sürmezsem hafif soyulmalar oluyor burun cevremde sürdüğüm ancda tertemiz. Kesin steroid var içinde:)

    Kızarıklıgımı en iyi alan ürün uriage roza krem.

    Ama bugunku dr da kızarıklık için Bepanthol sensiderm önerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefer33 kullanıcısına yanıt
    hocam hala kullanıyormusun.son durum nedir. yararı varmı.
    migrosta gördümde 26,90 tl olmş fiyatı.
  • Beyler cildim aşırı yağlanıyor önerisi olan var mı bıktım artık ya !
  • BURBUM59 B kullanıcısına yanıt
    Katran sabunu dene kardesim bularbilirsen karden marka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Herkeze Geçmiş Olsun
    Saçta egzemam vardı bunula 1 yildir uğraşiyorum
    2 dır ay çok rahatım öncelikle şunu söyliyeylim her ilaç krem şampuan v.b. sana iyi gelebilir ama bana gelmez siz de deneyerek bu sorunu çözebilceginizi inaniyorum
    benim kullandiğim yöntemler
    1-saçları 1 yada 2 numara yapmam bu çok çok önemli
    2- Ducray Kelual DS Şampuan 100ml Elutıon Şampuan 75ml Hediyeli
    benim saçlara bu iyi geldi vichy denedim ama ince güçsüz saç tipim olduğu için döküntü yaptı
    3-HAMAM !!! Sauna Tuz odası Buhar odasında gittikten sonra baya bir rahatladım bana iyi geldi bilemiyorum terledikten sonra saç derisi gözeneklerim acildi artik bu hastalığa sebeb olan şeylerde onla mı gitti bilemem ama cok cok iyi geldi şimdilik her hafta gitmeyi düşünüyorum iyi sonuç alacağıma ınanıyorum
    tekrardan geçmiş olsun herkeze




  • sensiderm : yüüzmde yanma yaptı daha çok kızarttı

    sudocream : yüzüme yogurt surmusum gibi acikcasi hicibr faydasi yok ancak bb krem yada leke kapatici olarak dusunulebilir ..(yüzde sürüldügü cok belli oluyor dikkat edin)

    arko nem-nivea nemlendirici ..vb : yaglı kremler yüzümü daha da mehfetmekte

    belogent : hicbir işe yaramiyor

    fucidin : gogsumdeki kırmızı lekeleri gecirdi ancak yüzdekilere bir etkisi olmadi

    elidel : 50 .günden sonra etkisini tamamen yitirmekte

    vichy dercos : Saç icin 1-2 şıkdan biri , gene aldim ancak saçları inanılmaz zayıflatıyor ..kepek kalmiyor ama saç da kalmiyor .. bilginize(uzun süreli kullanimda, degisimli kullanmalisiniz)

    bebe sampuanları + blefaritto (goz sampuanı ) : kesinlikle kırmı leke ve kepekler icin (yüzdeki) bir işe yaramadigi gibi yüzüm daha kızarmakta

    normal sabun (haci sakir beyaz .) : kesinlikle kullanmayin beyaz sabunları , yüzümde daha cok kuruma yapmakta

    z.yağı , hindistan cevizi yagi, badem yagi : yüzümdeki kırmızı lekeleri gecirmediler ancak yüzdeki kurumaya iyi geldiler..

    elma sirkesi : yüzümü daha da mahfetti (ictimde sabah ac karnına) hicbir ise yaramiyor, yüzdeki lekeleri arttirdi ve kalici hale getirdi, yüzümü de felaket kuruttu ..

    Düşmanımın başına vermesin .. bizleri de insanlar kanser hastasi saymali ..




  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Bu kullandıklarının hepsini kullanmış biri olarak ben çözümü saç için proxinc mor clear dönüşümlüde. Yüz için katran sabunu ardından uriage roA işza kremde buldum. Deneyın dua edeceksınız maceraya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 tane bluecap aldım 6 aydır gidiyor arada sürüyorum pamuk gibi yapıyor. Kabujlanma 0 a indi bunlarla kuzarıklık barız azaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göz kapağımda egzama var benım de ne önerirsiniz kabuklanıyor
  • arkadaşlar öncelikle hepinize acil şifalar diliyorum benimde saçimda kıvrımlı bölgelerde tırnak arasında kulağımın içinde egzamalar var son zamanlarda tırnak arası hafif bir zorlamada dahi eti yarılıyor dayanılmaz aci hissediyorum.
    coresatin çok iyi geliyordu ama muhtemel içeriği değiştiğinden artık oda fayda etmiyor saçlarımı 1 gün yıkamayım 2. gün pul pul kepeklenme oluyor denemediğim losyon krem şampuan neredeyse kalmadı dermecto denemedim deneyipte sonuç alan arkadaşım varsa paylaşırsa sevinirim
  • Bu ad çıktığında sac baya döküldü sonradan sd 'den sonra dökülme durdu ama küçük sac çıkıyor ama dökülüyor bide sac kökümde beyaz beyaz şey var se yüzünden geçmiyor napabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/channel/UCWP6W6Rkt7_vXWKPMztPVDg/videos?disable_polymer=1

    arkadaşlar sizden riam burada ki videolar bizimle ilgili mi ingilizcesi olanlar lütfen bakabilirler mi ?
  • Arkadaşlar, bende egzema olmasından şüpheleniyorum. 16 yaşındayım, saçlarım inanılmaz derece dökülüyor, ileri geri yapınca bile nerden baksanız 15-20 tel dökülüyor. saçlarım çok yağlı ve kaşıntılı. sizce egzema mıyım? öyleysem bu hastalık ciddi sorunlara yol açıyor mu kellik vs ve çözümü var mı?
  • 
Sayfa: önceki 316317318319320
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.