Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (317. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.436
Cevap
198
Favori
1.206.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sd sacimds ilk tepedeydi simdi kafaya taktim yanlarda da oldu yayildi .... boyle hastaligin a.m.k allah dusmanjma vermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen hafta universite hastabesine gittim. Imminoloji bolumunde ne var ne yok tum tahlillere baktirdim. Hepsi normal cok sukur. Dr a anlattim sd hikayemi alerjik bunyemi vs. bagisiklkk sistemimin zarar gordugunu soyle anlariz dedi. Yilda enaz 2kez atesli ve hastanede yatacak kadar siddetli hastalik gecirirseniz dedi. Bunlarin hicbiri olmayinca tahlillerde normal cikinca sapsaglamsizniz dedi. Sadece cilt bariyeriniz herseye acik dikkat edin her turlu virus mantar vs. bunjn onune gecemezsiniz sizin bunyeniz alerjiye acik dedi. Benim anladigim hangi destek urununu kulanirsam kullanayim bu illet gecmeyecek. Duzenli probiyotik ve vitamin destegi aliyorum bana misin demiuornhic faydasi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çene ve bıyık bölgesi için pirdolin losyon deneyen oldu mu arkadaşlar nasıldır ?
  • pirdolin, dermecto, uriage , gül suyu, katranlı sabun

    bunlardan deneyip de %100 de ise yarar dediklerimizi lütfen paylasalim ..artık bu hastalık icin doktora gidecek yada 100 'lerce tl bayılacak takatım kalmadım :(
  • Saclarim cok gurdu hic dokulme olmuylrdu bu sd sonrasi sacin agzina sicti deli gibi dokmesi yetmezmis gibi sac eskisi gibi kaliteli degil.sedolin sampuan kullanıyorum sadece 2 günde 1 ve x pecia hap bu dökülme olayini napıcaz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegrators D kullanıcısına yanıt
    Sac dokulmesi oluyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de saç dökülmesi aşırı bir şekilde oluyor. Saçlarım ince telli ve seyrek. Bundan dolayı kaşınmalar da kabukla beraber 3-4 tel birden geliyor. Kullanmadığım şampuan
    (zetion,ketoral,sawpoo...) kalmadı. Saçlarım cansız ve seyrekti.

    Artık tüm şampuanları bırakıp, zeytinyağlı sabun kullanmaya başladım(köyde yaşıyorum). Buna ilaveten hafta da bir saçlara ve diplere zeytinyağı sürüp , 1.5 - 2 saat bekletip yıkıyorum. Kepek ve kabuğa fayda etmiyor ama en azından saçım azıcık iyice oldu yani gürleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girmisli -- 2 Şubat 2018; 23:16:34 >
  • Bu soruna cozum bulanda gelip buraya yazmiyor 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girmisli G kullanıcısına yanıt
    Vichy yesil dercos yada intensive treatment siler atar kabul ve kepegi ..sacla ilgili sorun yok kimse de zaten cozersin onu da ..yuz mesele



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 11 Şubat 2018; 21:14:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Kabuklari falanda mi ya da dokulme olayi ne durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peptidoglikanq P kullanıcısına yanıt
    Kaşıntı ve kepeği temizliyor ama dökülmeye pek engel olmadı bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 6 Şubat 2018; 1:20:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun zaman önce buraya mesaj atmıştım, bugün tekrar doktora gidince, tekrar yazayım dedim.

    35 yaşındayım. 10 seneden fazla olmuştur kollarımda, bacaklarımda pullanma olurdu. Sonrasında çene bölgesinde, burun kenarında falan olmaya başlamıştı.

    ilk doktora gidişim tahminen 10 sene önceydi. 2009 veya 2010 idi. Doktor Zekai Kutlubay, bilirsiniz, meşhurdur. (İstanbul) Seboreik dermatit dedi, çözümü yok dedi, Stres sıkıntı uzak dur vs dedi, ilaçlar falan verdi tabi araştırdık baktık çözüm yok hayatımızda buna alıştık. O ilaçları da çok uzun süre kullanmadım. Belki iki hafta falan...

    Tahminen 2 sene önce falan, hastalığın atak olduğu dönemlerde tekrar bir doktora göründüm. Metin Oğuz. Sedef olduğumu söyledi. ilaçlar falan verdi. Tabi almadım, sürmedim ilaçları.

    Bu süre zarfında denemediğim şey kalmadı. Doktorların verdiği ilaçları kastetmiyorum, doğal sabunuydu, elma sirkesiydi yok sarımsak yağıydı vs. vs. Hiçbiri maalesef bu hastalığa çare olmadı.

    Bugün yine doktora göründüm. Ciddi bir artış var iki haftadır. Prof. Dr. Mustafa Özdemir. Seboreik dedi ve şu ilaçları verdi.

    Konazol Şampuan
    Nerisona C Krem
    Augmentin
    ve özel yapım bir krem.

    Sakallıyım, kesmem gerekir mi dedim. Pek bir alakası yok ama bazen bu tip hastalıklar sakal bıyık kıllara tutunup daha uzun süre kalabilir dedi.

    Kesin emin olduğum iki şey var, şimdi tecrübelerime dayanarak şunu söylüyorum;

    1-Beslenme çok önemli. Kesinlikle ama kesinlikle yağlı, şeker, asit vs. zararlı-paketli şeyleri hayatımızdan çıkarmamız ve tamamen doğal beslenmek gerekiyor.

    2-Bu hastalığın tamamen bittiği dönemler denizde kaldığım dönemler. Güneş ve deniz suyu inanılmaz faydalı. Her yıl en az 1 hafta denizde kalırım. Bazen daha uzun sürer. Ve o dönemlerde pullanma mullanma kalmaz, bir müddet de böyle devam eder, sonra gene başlar tabi... Hatta bunu doktora söylediğimde, "Hmm, o zaman bir de sana şundan yapalım" dedi ve o özel yapım kremi yazdı reçeteye.

    Sonuç olarak, bir de bunları deneyip, kontrole gideceğim. Bakalım ne olacak.
    Allah hepimize şifa versin. Stresten sıkıntıdan uzak durup doğru düzgün beslenmemiz yaşamamız gerekiyor.




  • Geçen biriyle tanıştım. Beni görünce " sizde de pullanma kızarıklık ve kaşıntı var değil mi " dedi. Evet dedim. Bende de var hocam dedi. Uzun zamandır çıkmıyordu ama birkaç aydır çıkmaya başladı yediklerime dikkat etmeyince dedi. Hocam nedir bunun çözümü dedim. Bir Besin intoleransi muhabbetinden bahsetti. Tamamen yediklerimizle ilgiliymis.

    Arkadaşımızın dediği gibi şekerli yağlı vb sağlıksız gıdalara karşı daha hassasmisiz. Gida intoleransi testinde nelerin bize bu durumu yaşattığı çıkıyormuş. Sanırım 500 - 1000 TL arasında bazı yerler yapıyormuş bu testi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peptidoglikanq

    Sac dokulmesi oluyor mu

    Saç yıkama süresi 5 günü geçince dökülme artıyor, tahminim saçların yağ dengesi daha bozulduğu için. Onun dışında dökülme normal.

    Tekrarlamış oluyorum ama saçlardaki problemi vichy yeşil ile çözdüm. Burun kenarı ve alın kızarıklığı bepanthol sensiderm ile, nemlendirme içinde bepanthol sensidaily kullanıyorum.

    Yüzdeki kızarıklık ve pullanma özellikle nemlendirme kullanılmadığında soğuk kuru ve rüzgarlı havalarda, artıyor bende. Vücudun direncinin düşmesi ve streste etken tabiki. Sensidaily kullanmaya başladığımdan beri yüzdede problem yaşamadım. Tabi herkeste farklı seyrediyor, birinde işe yaran şampuan krem diğer kişide yaramayabiliyor, denemekten başka yapacak yok.




  • Kasım ayının sonlarına doğru başlayarak 2 ay Candida diyeti yaptım. "Candida" kısmına çok takılmayın , sağlıklı bir beslenme diyelim. Aynı zamanda Ülseratif Kolit hastasıyım. Sorunlu bir boşaltım sistemine sahip olduğum için işe yarayabileceğini düşündüm diyetin fakat gerçekten çok zorlandım yaparken(özellikle ekmek yiyememek). Kabaca şeker , karbonhidrat , un , mayalı yiyecek ve içecekler (alkol de yok) , baklagiller , tüm meyveler(limon ve avokado hariç) ve bazı sebzeleri hiç yemedim. Yağ ve protein ağırlıklı bir beslenme yaptım diyebilirim. Bu süreçte günde 12 cins bakteri içeren 5 milyarlık 2 kapsül probiyotik , omega 3 ve multivitamin takviyesi aldım.

    Sivilce yaşı için geç diyebileceğimiz , 17 yaşında çıkmaya başlayan sivilcelerim (şuan yaşım 23) neredeyse sıfırlandı , özellikle de sırt ve göğüs bölgesi. Kulaklarımdaki , sakaldaki , kaşlardaki pullanma ve kepeklenme minimuma indi. Zaten çok az olan yüzdeki kızarıklık ise tamamen geçti. Saç dökülmem normal düzeye indi , saç derisindeki sivilceler söndü.

    2 aylık diyeti kolonoskopi yapılan gün itibariyle yavaş yavaş bitirmeye karar verdim(31 Ocak). 2 sene önce yapılan son kolonoskopide yaklaşık 25 cmlik yara 10 cm'e inmiş. Diyetin bunda payı nedir bilmiyorum tabii. Kolonoskopiden sonra şu geçen 1 haftada sadece ekşi mayalı ekmek , lor peyniri ve birkaç bir şey daha yemeye başladım ekstradan(1 kere küçük porsiyon tatlı kaçamağım oldu). Özellikle yüzdeki ve saç derisindeki sivilceler bir anda tekrar ortaya çıktı. SD için ise şimdilik olumsuz bir gelişme yok , gözlemlemeye devam edeceğim. Zaten hiçbir zaman ağır bir SD atağı geçirmedim , hep hafif seyretti(belki SD bile değil).

    Kısaca konuda yüzlerce kez yazılmıştır ama ben de yineleyeyim ; evet beslenme çok önemli. Özellikle de benim gibi bağırsaklarında bir rahatsızlığı olanlar için. Gıda intoleransı testini devlet hastaneleri yapıyor mu bilmiyorum ama şuanda bir teste 1000 ₺ vermeyi düşünmüyorum. Bütün bunlar yaşam kalitemi etkilediği için yakın bir zamanda düşünmüyor da değilim. En azından bu kadar katı diyet yerine hangi gıdalara hassasiyetimiz varsa belirli bir süre sadece onları yemeyi kesebiliriz sonuca göre.




  • Sd sac incelmesi yapiyor mu ya da genetik dokulmeyi tetikler mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim uzun suredir bende de var. Doktor Travacort krem yazdi. Bir haftadir cok sukur yuzumde kepeklenme yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevket861

    Arkadaşlar merhaba.

    Yaklaşık 3 yıldır sd ile haşır neşirim . Ara ara bu başlığa kullandığım ürünleri ve etkilerini yazarım .

    Seboderm , vichy , clinical , ketoral , nizoral , Konazol...

    Tabi Losyonlar ve Coresatin sarı. , Kremler...

    Kısaca herkesin denediği şeylerin çoğunu denedim ama netice alamamıştım.

    Beslenmemi düzenledim.Karbonhidrat , şeker , Abur cubur tarzı yüyeceklerin tüketimini minimuma indirdim (Kola tatlı , Cips , Çikolata vs)

    Şu an saçımda çok nadir de olsa Sd çıkıyor fakat kaşıntı yapmıyor yapsa da elimi götürmemeye alıştım

    Şampuan olarak Lr in Aloe veralı bi şampuanı var kolay bulunuyor onu kullanıyorum.Saçı kurutmuyor ve nem dengesini iyi tutuyor.(konazol nizoral Seboderm vs saçı kuruttuğu için Sd tekrarlıyor, tabi bu benim izlenimim)

    Dökülme %90 Sd %95 azaldı.Ve bu kadarı beni rahatsız etmiyor.

    Asıl sorun ise yüzdeki kızarıklıklar.Saçı çözdümse de yüzdeki kızarıklıklara pek çözüm bulamadım. buradaki tavsiyeler doğrultusunda Katran sabunu , gül suyu vs deniyeceğim yine sonuçlarını buradan yazarım.

    Birkaç aydır saç yönünden rahatım fakat yüzdeki kızarıklıklara çözüm bulamadım.

    Geçmiş olsun herkese.

    Arkadaşlar merhaba.

    Birkaç ay önce yazdığım bu başlığı güncellemek istedim.

    Geçen aylarda Kortizon steroid ketokonazol Selenyum sülfür vs herhangi bir etken madde içeren ürün kullanmadım.

    Seboreik bitti gibiydi fakat son bir aydır beslenmem oldukça bozuldu. Abur cubur ve şeker tüketimim arttı (kışın canım çekiyor )

    Tabi haliyle seboreik de ufaktan kendini belli etti. fakat rahatsız edici düzeyde değil.

    Tekrar belirtmek isterim ki kortizon içeren iğne ( avil ) ve kremler yerine Steroidsiz bir baskılama metodu geliştirmelisiniz. Tabi Antihistaminit tedavisi de almadan (dekort)

    Dermatit probleminin büyük çoğunluğu Histamin intoleransından kaynaklandığını düşünüyorum.(araştırmalarım )

    Histamin intoleransını bloke etmek için ise antihistaminit ve c vitamini içeren besinler tüketmeye , Histamin intoleransına negatif etki yapan (şeker vb ) tüketmemeye çalışmalıyız.

    Kullandığım şampuan: LR ALOE VERA , yüz için katran sabunu.

    Bir endokrin polikliniğine gidip histamin intoleransı hakkında bilgi alıp , İmkan varsa histamini parçalayan enzim olan DAO adlı enzimin tahlilini yaptırmayı düşünüyorum .

    Gelişmeleri buradan tekrar güncellerim.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegrators


    quote:

    Orijinalden alıntı: peptidoglikanq

    Sac dokulmesi oluyor mu

    Saç yıkama süresi 5 günü geçince dökülme artıyor, tahminim saçların yağ dengesi daha bozulduğu için. Onun dışında dökülme normal.

    Tekrarlamış oluyorum ama saçlardaki problemi vichy yeşil ile çözdüm. Burun kenarı ve alın kızarıklığı bepanthol sensiderm ile, nemlendirme içinde bepanthol sensidaily kullanıyorum.

    Yüzdeki kızarıklık ve pullanma özellikle nemlendirme kullanılmadığında soğuk kuru ve rüzgarlı havalarda, artıyor bende. Vücudun direncinin düşmesi ve streste etken tabiki. Sensidaily kullanmaya başladığımdan beri yüzdede problem yaşamadım. Tabi herkeste farklı seyrediyor, birinde işe yaran şampuan krem diğer kişide yaramayabiliyor, denemekten başka yapacak yok.

    Bugün alacağım dediğin ürünleri kardeşim inşaallah bende de işe yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Benim cildim soyuluyor ama aşırı yağlı anlamadım ya :) şu aşırı yağlanmayı engelleyebileceğim bir şey yok mu ?
  • 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.