Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.631
Cevap
207
Favori
1.262.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ygultekin82

Şuanki tedavimiz terleme ve probiyotik tüketmek üzerine.Gayet mantıklı görünüyor.Bu arada yine çıkarsa selenyum sülfidli şampuan ve coresatin krem ile devam edebiliriz gibi görünüyor.Şuan bende atak döneminde,yine pullandım, kızardım.Allah yardımcımız olsun.

hocam ben ayıptır söylemesi ishal oldum, doktor probiyotik yazdı 30tlmi ne fiyatı devlet karşılamıyormuş eczaneden aldım onu cidden 1 hafta coresatin sürmesem burnumun yanları yanardı, kızarırdı, pütür pütür olurdu şimdi kızarık biraz ama pütürüklük kabarıklık vs. yok Allah"a şükür. 1 kutu daha alıp içicem 10 gün daha belki görürsem daha faydasını düzenli kullanmaya bakarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin2blogun

quote:

Orijinalden alıntı: ygultekin82

Şuanki tedavimiz terleme ve probiyotik tüketmek üzerine.Gayet mantıklı görünüyor.Bu arada yine çıkarsa selenyum sülfidli şampuan ve coresatin krem ile devam edebiliriz gibi görünüyor.Şuan bende atak döneminde,yine pullandım, kızardım.Allah yardımcımız olsun.

hocam ben ayıptır söylemesi ishal oldum, doktor probiyotik yazdı 30tlmi ne fiyatı devlet karşılamıyormuş eczaneden aldım onu cidden 1 hafta coresatin sürmesem burnumun yanları yanardı, kızarırdı, pütür pütür olurdu şimdi kızarık biraz ama pütürüklük kabarıklık vs. yok Allah"a şükür. 1 kutu daha alıp içicem 10 gün daha belki görürsem daha faydasını düzenli kullanmaya bakarım.

Probiyotik hangisi hocam maflor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok hocam uzun bir ismi vardı, tüp tüp 10 tane var içerisinde. n ile başlıyordu adı.
  • quote:

yok hocam uzun bir ismi vardı, tüp tüp 10 tane var içerisinde. n ile başlıyordu adı.

enterogermina olabilirmi
  • cc_cihan nickli arkadaşın tedavi yöntemine artı olarak belirtmek istediğim aslında konunun başlarında bir kaç arkadaşında bahsettiği gibi düzenli bir yaşamınızın olması bu illetten en az seviyede etkilenmeniz demektir. İki hafta öncesine kadar ki bu gece en geç 11,30 da uykuya dalmış olma hali ve sabah 6-8 zaman dilimleri arasında uyandığım ve düzenli beslendiğim dönemde hiçbir sıkıntı yaşamamıştım. Taki yine uyku düzenimin bozulduğu bu dönemlerde yine kaşınıyoruz, dökülüyoruz :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rmmr -- 31 Ağustos 2016; 1:51:23 >
  • cc_cihan kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu hastalıktan kurtuldum demek yemene icmene dikkat etmekle deil içerden bitirmek lazım şampuan yeme içme biyere kadar içten bitirmedikten sonra ne yapsan bos

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metin2blogun M kullanıcısına yanıt
    Bağırsak ilaçlarını 1 haftadan fazla kullanmak sakıncalı haberin olshn

• Benim anlamadığım sd bi cilt hastalığı olduğuna göre ve bütün cilt olayları karacigerle bağlantılı olduğuna gore bu hastalığın nasıl oluyorda bağırsakları bağlantısı oluyor bende saçlar aşırı yaglaniyor yanı bunu karaciğer deilde bagirsaklarmi yapıyor delinin biri kuyuya bi taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Klitschko

Yanlisiniz var bu ilac falan degil, takviye edici gida olarak geciyor. Prospektusu dahi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmpmurat

quote:

yok hocam uzun bir ismi vardı, tüp tüp 10 tane var içerisinde. n ile başlıyordu adı.

enterogermina olabilirmi

Aynen o hocam :)

• quote:

Probiyotik ve prebiyotikler takviye edici gıdalar dır.2 3ay bile kullanila bilirler zaten icindekiler bakteri ve sindirim sistemi florasini düzenlemekte ve birçok hastalıkta kullanılmakta

• quote:

Kardeşim bu hastalıktan kurtuldum demek yemene icmene dikkat etmekle deil içerden bitirmek lazım şampuan yeme içme biyere kadar içten bitirmedikten sonra ne yapsan bos

Ümit kırma gibi algılanmasın... Sd nin kaynağı içerde falan değil....şekerle ,kefirle de alakası yok(şekeri kessen-kovayla kefir içsen bu illet geçmez)...adam obez 250 kilo..balkondan vinçle çıkarıp hastaneye götürüyolar...sd hariç her "hastalık" var adamda...kısaca bu işin tedavisi yok,günü kurtarma var...doktorun verdiği ilacı-kremi kullanıcan,habire şampuan değişicen ve sık sık da doktoru değişicen.
    Not: sd nin iyi tarafı da var...hastalığın geçeceğini sanıp yediğine içtiğine dikkat ediyorsun,forumda bolca bahsedilen zararlılardan uzak duruyorsun ve böylece sd den kat kat önemli olan karaciğeri,böbreği ve diğer organları,genel sağlığını korumuş oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 1 Eylül 2016; 2:30:45 >

• W.Klitschko kullanıcısına yanıt
    Herşey karacğer bağlantılı değil.
    Yağlanma olabilir. Ama SD mayasılının olmadığı açık. Her mantar türü gibi "şeker"le beslendiği basit bir tahmin.

Saçın çok çok yağlı olabilir. Bu ayrı bir dert, SD ayrı bir dert diye düşünüyorum. Ama vücudun farklı noktalarından hareketle birbirini tetikleyen etkenlerde olabilir.

Bağırsaklardan kaynaklanıyor iddasındaki suçluyu tanımak bence önemli.

Candida nedir?
    Candida insanların tümünde bulunan ve görevi yaşam bittikten sonra vücudun çürümesini (dolayısıyla parçalanmasını) sağlayan bir bakteridir.

Bu bakterinin vücudumuzda (bağırsaklarımızda) olması gerektiğinden fazla olması durumunda ilk KARACİĞER'e ulaşacağı ve oradan kan yoluyla tüm vücuda yerleşebileceği aşikar.

Burda daha öncede yazmıştım. SD hastalığı bilinmezken 25-30 sene evvel babamda ilk karaciğrrden kaynaklandığını düşünüp farklı uzmanlara görülmüştü. Sonuç o dönemde olumsuzdu. Yanlış hatırlıyor olablirim ama "kızartma yeyince oluyor" gibi tahminlerden öte geçmeyen sonuçlar elde edilmişti.

Hep merak ederdim bu hastalık yüzünden sindirim sisteminin nasıl çalıştığını öğrendim :)

Candida hayattayken vücudumuzda çoğaldığını bir düşünün. Kan yoluyla barınabileceği her yere barındığını. Ve söylendiği gibi sürekli birşeyleri bozuyorsa, bunun psikolojiden tutunda göz sağlığına, karaciğerden tutunda egzemaya kadar yapamayacağı bir şey yok.

Yani günmüzde egzemayla ilişkilendirilmesi gayet normal. Kötü beslenme alışkanlıklarımızın da arttığı aşikar. Pizza + kola, nescafe + bisküvi. Nerede kaldı yoğurt, sebze yemekleri? Büyük şehirlerde haftada kaç kez sebze yemeği yeniliyor? Küçük yerlerde haftada en çok bir iki kez ev yapımı makarna tüketilir. O da kış ayları.

Ev yapımı çorba. Şeker ilavesiz :)

Kaldı ki yoğurdu bile marketten alıyoruz. Ananeme 50 yıl önce "insanlar yoğurdu ekmeği devasa bakkallardan alacak kimse evinde ekmek, yoğurt yapmayacak" deselerdi her halde "olur mu öyle şey" falan derdi :)

Günümüzde stresin bağışıklık sistemine etkisini bilimsel olarak bir çok uzman açıklayabiliyor.

Artık beslenme konusunda da açıklıyorlar. Bağışıklık sistemi denilince akla ilk bağırsaklar gelir. Herşeyde şeker var. Beyin bizi kolay enerjiye, yani şekere yönlendiriyor.
    Günümüzde herkes, her an şekere ve tatlıya ulaşabiliyor. Ulaşamayanlar, dünyanın ücra köylerinde yaşayanlar. Ve dikkat edin dünyanın en uzun yaşayan insanları hep buralardan çıkar (kafkasya, afrika, endonezya, çin, eskiden balkanlar vb)

Hani hep deriz ya "doğal yaşam". İsteyen varsa şekeri hayarından çıkartıp, yalnızca mevsim meyvalarıyla beslensin.

Mümkün mü? Ketçabın, mayonezin, tuzlu bisküvinin içine bile konuluyor. Çünkü konulunca "çok güzel yapmışlar" deyip bitince gidip markete yine alıyoruz :)

Neden sevdiğimiz kişilere "çok tatlı/şeker bi insan" deriz? Beğendiğimiz bir sebze yemeğine neden "çok tatlı" olmuş denir?
    Çünkü bence şeker, vücut için en kolay ve hızlı enerji kaynağıdır. (glikoz şurubu ve türevler daha da hızlı!) Beyinde bize tatlıyı hep iyi gösterir. Yemek yedikten sonra bile bir çok kişi "tatlı" ister. Sebebi yemek sonrası insülin ile rehaveti yenmek için olabilir mi? Bence evet.

Şimdi bu kadar şekeri niye yazdım. Candida şekerle besleniyor. Candida'nın bağışıklık sistemini ve bir çok şeyi bozduğu tahmin ediliyor.

Yine bir başka kişisel görüşüm; Şeker genetik olarak mükemmel kodlanmamış herkes için bir tehdit. İnme, kalp krizi, damar rahatsızlıkları ve hatta belki kanser olarak ortaya çıkar.

Geniş bir zaman aralığında da olsa kalp krizi, kanser gibi nedenlerden dolayı yakınlarını kaybetmiş, SD'li biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bende yukarıdaki gruba dahilim.

Ben yıllardır SD hastasıyım. Başlarda sadece saçlı deride kabuklanma yapıyordu. Ancak son 1 yıldır saçım duş aldığımın ertesi günü yağlanıyor. Yüzüm ise aynı gün içinde diyebilirim. Yağlanmayı karaciğerle tüm bilinmeyenleri göz ardı edip, basitçe, sadece yaşadıklarımla ilişkilendirirsem, "önce SD yayıldı sonra ciğer bozuldu" gibi bir sonuç çıkıyor. O zaman bu SD'ye sebep olan her neyse karaciğeri de bozdu diyebilirim.

Ama eleştirmen iyi olmuş. Buna karşı ben birşeyler yazdım. Şimdi sen (veya bir başkası) karaciğeri araştırıp bişeyler yazarsa hem hepimizin bilgisi artacak, hemde SD'nin davranışlarından durumu biraz daha kestirebileceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 1 Eylül 2016; 8:35:35 >

• istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık kardeşim eyvallah

• sefer33 kullanıcısına yanıt
    Çok yazdım bikere daha yazıyorum çözümü var eğer gerçekten bitmesini isteyen varsa Tarkan Guveloglu var İstanbul da adam hakkında kötü yorumlar olabilir ama kendi öz yegenimin sedeften kurtulmasinda etkin rol oynadı kendimde bizzat İstanbul da tanışma ve gorusme fırsatı buldum sd içinde aynı kuru uyguluyor

• sefer33 kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Ama bu konuda da bence genetik işin içine giriyor :)

Yani o 250 kg adam bir avuç şeker yediğinde bişey olmaz. Ama bir diyabet hastasına bir küp şekeri yedir ve sonrasına bak.

Ayrıca normal bir insan 250 kilo olmaz. O sen ben kadar yese de zaten 100-150 kilo olacaktır. Sorun hormonal olabilir (aslında bu da genetik yapıyla -DNA- alakalı).

Bir zamanlar alerjiler ile ilgili yüzeysel bir araştırma yapmıştım. Aklımda sadece şöyle bir yazı kaldı "alerjik rahatsızlığa neden olan bakteri/virüsler, kişinin fiziksel olarak en zayıf olduğu durumlarda vücuda yerleşir ve genelde ömür boyu kişiyle birlikte olur". Bu akademik biri veya bir uzman tarafından mı yazıldı hatırlamıyorum. Ama bu durumu askerlikte yaşadığım büyük rahatsızlıktan sonra yıllardır yaşıyorum.

Bunları şuraya bağlayıcam, bağışıklık sistemi yediğimiz pizza ile dahi güçlenebilir. İçerisinden pek çok vitamin ve minarel alınabilir. Mesela şekerli olmasına karşın havuç da bağışıklık sistemi için çok önemlidir.

Ancak vücut dengesi birkez bozulunca, hele birde şekerle beslenen Candida arttıysa artık şekerli yediğin herşey onu beslemeye de yarıyor demektir.

Bende SD yoktu. Diğer alerjim gibi fiziksel olarak çok zayıf düştüğüm askerlikten sonra ortaya çıktı. Yüzümde SD yoktu. Çok! kötü beslendiğim 2 yıl içinde yüzümde çok ilerledi. En az 1 yıl daha devam edecek bu durum.

Yani SD'yi tetikleyen birçok durum olabilir.

Bunlardan birisi de doğuştan anneden geçen ve anne sütüyle desteklenen iyi huylu bakterilerin yaşamımız içinde sayılarının azalması ve diğerlerinin artması olarak tahmin ediliyor.

İlk ama en önemli konunun genetiğimiz oldupunu düşünüyorum.

Çok basit bir örnek. Saçta kanla besleniyor. Bir tarafta (kendi hayatınızdan) geçinmekte zorlanan bir adam düşünün. Saçları fırça gibi. Adam denize girse zayıflıktan kaburgalarını sayarsın. Bu adamda istemez saçları çok olsun aslında. Her ay berber parası :)
    Birde maddi durumu nispeten daha iyi daha sağlıklı beslenen bir adam mutlaka vardır. Belki kendimiz. Şimdi saçtelleri kan ile besleniyor. OK! İyi de benim kanımın nesi eksik ki saçlarım dökülüyor? Aslında bişeyi eksik değil. Aksine başka bişeyler fazla. Mesela erkeklik hormonu. Kan ulaşamıyor ki saçlara beslesin.

Hormonal durum ve diğerleri yine genetiğimizden kaynaklı hayatımızın farklı evrelerinde değişebilir. Saç teli kalınlığı gençlik dönemlerinde normal bir insandan daha kalın olan bir adam 40 yaşına tamamen kel girebilir.

Örnek uzadı ama amacımı karşıladı. İşte SD'yi de buna benzer bir sorun olarak görebiliriz.

Yani SD olmayan adam ne yaparsa yapsın, fiziksel (bağ.sis.) olarak çok zayıf düşmediği sürece ona bişey olmaz. Ama bana olur :) aynı şeker hastası örneğimde olduğu gibi.

SD'den tamamen kurtulmak mümkün mü?
    Şimdilik diyabet gibi bir sorun olmadığı biliniyor ve elbette kurtulabiliriz. Doğru yöntemi uygulayarak. Ama henüz herkes için geçerli bir yöntem/ilaç bulunamadı.

Tuzu zaten önemli ölçüde azaltmıştım. Bir süredir şekeri azaltıyorum. (meyva hariç) Ama bağışıklık sistemi için kafein ve asitli içeceklerden de kaçmamız gerekiyor. Kafeinide azalttım diyebilirim.

Bikaç ay geçsin bakalım ne olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 1 Eylül 2016; 11:49:25 >

• Beyler aynı sorun zamanında bendede vardı.İnternette yazan birinin tavsiyesiyle vichy şampuanı kullanmaya başladım.Sorun çözüldü.Eczanelerde bulabilirsiniz beyler.Yeşil kapaklı vichy şampuan(Diğerleri işe yaramıyor yeşil olması önemli) .

• cc_cihan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam musait bir zamanda deneyeceğim ama benim sd nin bakterilerden kaynaklandığı kesin mi acaba ? O ilaçları içmemin bir sakincasi olur mu ?
    H&D Clinical almak isteyenler amazonda 2 tanesi 22$ a geliyor.
    https://www.amazon.com/dp/B0043OSIVM/ref=twister_B00HWVQNJC?_encoding=UTF8&psc=1

• Ufak bir yorumda ben bulunayım. Hastalık geçmişi oldukça fazla olan bir insanım. Yani polen alerjisinden tutun, her bir alerji türünden var bende , metabolizması zayıf ona buna hasta olan bir adamım. 7-8 yaşında bu egzama denen şey sadece kafamda kepek olarak vardı. Yani şimdiki gibi bozuk para boyutunda sivilceler yoktu. Denizli'de ikamet ettiğimden ötürü burada kür, doğal ilaç tarzı şeyler yapan bir eczaneye yönlendirildik. Orada verilen kür, şampuan bu hastalığı geçirdi. Bahsettiğim 99 seneleri falan.

Sene 2004 veya 2005, mideme giren aşırı derecede bir ağrı, acı var, acile gidiyoruz, lavman veriyor geçiyor. Nedenii bağırsakların iltihaplı olmasıymış. Ama o sıralar bir problem yok.

Sene 2010 üniversite sınav stresi o bu derken hastalık başlıyor. Yani seboreik dermatit. Başta gidilmedik doktor bırakmıyorum. Özelde Denizli içinde gitmediğim doktor yoktur herhalde. Alayı karaktersizin önde gideni, bunu kullan 1 ay sonra gel diyor. Muayene ücreti alacak ya ondan 1 ay sonra geliyor. Hepsine neredeyse aklı ben verdim candida olabilir diye. Biri de araştırma yapmadı bunun üzerine. Onların ELLERINDEN! öpüyorum. Ha bu arada doğal olarak üniversite öğrencisinin resmi içeceğidir kola veya ice tea. Biz arkadaşlarla alırdık 2-3 tane brownie intense, yanına kola. Akşam yemeği sabah kahvaltısı ayırt etmeden tüketirdik. O günlerden bu yana eve her gün mutlaka ya Coca Cola ya ice tea neredeyse her gün alırdım. Bu arada sigara da içiyordum. O günden bu yana bir "ishal" dir gidiyor. Ben çözemedim bu durumu. Kendimi bildiğimden beri bir yemek veya bir şey yiyeyim, hemen bastırıyor açıl biz geldik diye. Anlamıyorum çözemiyorum. Hani normal mıçamadık anasını satayım 5-6 senedir. Uzun yolculuklar ölüm, hele bir de hijyene önem veriyorsanız, dışarıda mıçamıyorsanız harbiden mıçtınız. Hem gerçek hem mecazi tabirle. Bu hastalıkla benzer zamanlarda oldu. Ben nedenini az çok tahmin ediyorum ve şöyle sıralayacağım..

1 ) Düzensiz yaşam ( klasik üniversite öğrencisi gece 3 te yatıp öğlen 3-4 te kalkarsan hastalığa davetiye çıkarıyorsun )
    2 ) Sporsuz hayat ( CS GO oynamaktan onu bunu oynamaktan sigara içmekten, kıç kaldıramamaktan mütevellit spor yapmıyorsun ve vücut tembelleşiyor, toksinleri atacak ter bile üretmiyorsun )
    3 ) Sağlıksız beslenme. ( Aslında dünyanın yüzde 90'ı bu şekilde besleniyor fakat benim vücudum da ishal ve SD ile karşılık veriyor. Arkadaşlarım var neredeyse tüm öğünleri dışarıdan, adam turp gibi )
    4 ) Kola, ice tea gibi şekerli içecekleri çok içmek.
    5 ) Yağlı yemek
    6 ) Beyaz ekmek
    7 ) Düzensiz yaşam, sporsuz hayat ( Tekrardan söyleyeyim dedim burası gerçekten önemli. )

Bu arada 5-6 senedir atak dönemlerinde kullandığım monodox ve tetradox bende karaciğer yağlanması yaptı. Bunun dışında üstlerde verdiğim videoda antibiyotik vs. ilaçların candidayı beslemesi üzerine bir bilgi içerdiği için artık bıraktım. Aşağı yukarı 4-5 gündür ne kola, ne ice tea içiyorum fakat diyet listeleri gerçekten biraz problemli. Ben bademi buldum da, buzlusunu, pardon ekmeğini nasıl yapayım? Kilosu kimbilir ne kadar. Zaten pederi batırdık betnovate, dermovate, ay şu ilaç iyi geliyormuş falan. Ne yiyeceğimi şaşırdım. Ama yarın gidip Socar'ın Advanced bilmemneli probiyotik'ini alacağım. Belki işe yarar.

Bu arada yaptıklarımı söyleyeyim candida veya hastalıktan kurtulmak için.

Beyaz ekmek yemiyorum. Kola vs. içmiyorum. Sadece doğal sade maden suyu içiyorum. Su içiyorum. (Çeşme suyu değil.) Kefir içiyorum, yemeklerden önce suyun içine koyulmuş iki çorba kaşığı elma sirkesi içiyorum. Amma çok şey içiyormuşum ha. Yiyecek kısma gelelim. Evde yapılan yemeklerden yemeye çalışıyorum. Geçen gün kokoreç yedim, dün de gömdüm, bugün gömmeyeceğim artık, sanırım kokoreç dokunuyor.

Son olarak 5-6 sene önce 75 kiloyken şu anda 90 civarı kilodayım. Karnımı çok pis acıktırıyor meret.

• Vicky yeşil i kullananlar saç dökülmesi ve yağlanmayı yaşıyor mu? Nasıl çözeceğiz bunu
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.