Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.647
Cevap
208
Favori
1.271.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Head & Shoulders Clinical Strength yıllardır kullanıyorum; saç derimi tamamen yatıştırıyor. Haftada 2-3 gün bunu kullanırım, kalan günler normal Head & Shoulders kullanıyorum. Yüzüm içinse Bluecap krem, bol nemlendirici etkisi ve kokusuz olması nedeniyle tercih sebebim. Yurt dışından uyguna 4-5 adet almıştım, onları kullanıyorum. Köpük şeklinde nemlendiricisi de çıkmış; onu da alıp denemeyi düşünüyorum. Onun dışında kremlerin neredeyse hiçbiri işe yaramıyor. Burun çevresinde, elmacık kemiklerine yakın yerlerde pullanma ve kızarıklıkla dönem dönem ortaya çıkıyor. En son doktora gittiğimde, "Sendeki seboreik dermatit değil, rosa olabilir" dedi, tam teşhis koymadı. Rosa için Brimoder krem verdi, fakat işe yaradığını söyleyemem. Ayrıca nemlendirici olarak Capicade krem verdi. Capicade kremden hiç memnun değilim; kokulu bir krem ve nemlendirme yapmıyor hiç bir şekilde. Zannedersem doktor, rosadan şüphelenerek yanıldı. Bluecap kullanmaya devam edeceğim şimdilik.

• Arkadaşlar selamlar . Çok uzun zamandır (belki 15 Yıldır) BETASALİC losyon kullandım . Artık bırakmak istedim kortizonlu olduğundan dolayı . Tacrolin aldım forumda görüp , bioderma ds+ yatıştırıcı krem aldım. Yaklaşık 2 haftadır bıraktım betasalic i . İlk günler zor oldu ancak şuan gayet iyi gidiyor . Haftada 1 kez tacrolin sürüyorum onun dışında her gün ds sürüyorum . Gayet iyi gidiyor. Sd den muzdarip arkadaşlara tavsiye edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esatunal3402 -- 6 Nisan 2025; 21:7:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • grand3 kullanıcısına yanıt
    Etki etti mi

• 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    Şimdi nerden alıyorsun neresi güvenilir ?

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Hocam hala kepeğe etkilidir diye savunuyor musunuz bu dediğiniz şampuanların

• saidderossi S kullanıcısına yanıt

Bir kaç senedir 3KA dan alıyorum hocam. En son geçen sene uygundu rakam, biraz stok yapmıştım hala kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 29 Nisan 2025; 9:6:33 >
  • Merhaba arkadaşlar...uzun bir süredir konuya giremiyordum...kullandığım şampuan artık bende etki etmiyor (Davines Purifying)...pullanma ve kepek için önerebileceğiniz ürün ve şampuan varsa rica edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 29 Nisan 2025; 18:29:1 >
  • Denemediyseniz Head & Shoulders Clinical Strength tavsiye ederim

• saidderossi S kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam haftada 1 kere sadece vichy dercos,diğer kullanımlarda yves rocher sampuan ve losyonunu kullanıyorum kasinti ve kepek minimum seviyede,sacımın bazı bölgelerinde oluşan kızarıklık ve kabuklanma 1 aylık kullanımdan sonra hiç olmadı fakat yağlanma durumunda artış oldu diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grand3 -- 30 Nisan 2025; 13:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reflü sebebi ile yemekleri yavaş yemeye başladım ve ağızda iyice çiğneyerek mideye çorba şeklinde yolluyorum. Dermatit belirtilerimde büyük iyileşme oldu.

• Kanser aşısı’nın çıktığı şu dönemde TIP Literatüründen hala umutluyum, bağışıklık sistemi baskılayıcı ilaçlar ile Egzama’dan geçici süreliğine kurtulmuş olsam da bir gün hepimiz kalıcı olarak iyileşeceğiz.

• Kendimde A vitamini eksikliğinden kaynaklandığını farkettim yıllarca uğraştıktan sonra şaka gibi insanlar gerçekten tüm vasıfsız profesörler doktorlar psikolog/psikiyatristler dermatologlar aktarlar diyetisyen geçinen şaklabanlar (ve tabiki sanaldaki neredeyse herkes) insanları oyalıyor semptom tedavisi peşinde sağlığını kaybedersen dahası da zor ben artık kimseye güvenmiyorum ağrı kesiciler dahil eskiden kullandığım ilaçların hepsini attım mesela bende seboreik dermatit antidepresan yüzünden olmuştu. A vitamininden önce de omega 3 çok iyi geliyordu hala kullanıyorum ömürlük bir şey sonuçta ve neredeyse tamamen iyileştirmişti çene ve kulak iç kısımlarında farkedilmeyecek kadae çok az kalsa da dokunduğumda varlığını hala hissettiriyordu yağlı pulumsu tabaka. A vitamini eksikliğiniz varsa (ciğer ve havuç çok yemiyorsanız yüzde yüz eksiktir sizin de) tavsiyem 3.000 IU civarında olan A vitamin palmitat (hayvansal a vitaminidir ve doz aşımı yapmayın toksisiteye sebep olur ciddidir ilk zamanlar 2 softjel alabilirsiniz sabah akşam olmak üzere sonra eksikliğinize göre devam ederek tamamlayın) ve eğer sigara kullanmıyorsanız beta-karoten de olur (bitkisel a vitamini genel 7-14 mg alabilirsiniz toksisiteye sebep olmaz aksine antioksidandır vücut gerekince a vitamini retinole dönüştürür sigara içenlerde yüksek dozlar akciğer kanserini artırır o yüzden sigara içenler veya sigarayı bırakanlar dahil palmitat kullanmalı) omega 3 olarak ta efa one omega 3ü kullanıyorum (pahalı gelirse efa s-1200 veya dynavit omega 3 950mg de olur iyilerdir ama ilk iyi gelen omega 3 nature's supreme indi gerçekten seboreik'e çok iyi geliyor diğer hepsine göre ama kullanım sonrası hissiyatını sevmediğimden ve zaten çoğunluğu a vitamini bile kullanmadan geçtiği için devam etmemiştim o markaya diğer takviyeleri de çok iyidir ama markayı gömmek değil amacım sadece bana hitap etmiyor içerik olarak omega 3ü, yoksa diğer ürünlerini kullanıyorum) günde tek kapsül veya sabah akşam birer sofjel alabilirsiniz ayrıca yüzeysel sözde tedavilerden uzak durun (şampuan, krem, losyon vesaire) diyetinize lif protein kısaca makro ve mikro yani vitamin, mineral vs. dengenize dikkat edin vücut kendini gerçekten iyileştirir takviyeleri araştırmaya ve kullanmaya alışsanız iyi edersiniz.

• Bende de yaklaşık 7-8 senedir var bu hastalık.Olabildiğince steroidden uzak kalmaya çalıştım çeşitli ürünler denedim en başta işe yarıyor bir süre sonra direnç gelişiyordu.Son dönemde bluecap isimli kremi deniyorum.Etkisi bir hayli şaşırtıcı.Sanki potent bir kortizonlu krem sürmüş gibi,atak dönemini direk söndürüyor.İşgillendim açıkcası.İçinde kortizon olmadığını söylese de kortizon bulunduğunu düşünüyorum.

Genel olarak beğendiğim bir diğer nemlendirici ise; Pirdolin krem.Ancak kızarıklığı almıyor.Pullanmayı çözüyor.

• Çocukluğumdan beri olan sorunumu 2017 yılında bir forumda bulmuştum zetion ile birlikte head and sholders clinical strength kullandım uzun süre hiç çıkmadı 2021 gibi zetion üretimi durmuştu ve tekrar pullanmalar başlamıştı saçımda clinical strength de etki etmedi öyle olunca. Şimdi vishy dercos kullanıyorum pullanma gidiyor ama ara ara kaşıntı oluyor idare ediyorum günlük kullanımda novocrin kullanıyorum. Dercos evet çok pahalı ama sürekli kullanmayınca uzun zaman gidiyor. Zetion da başka firmayla tekrar üretime başlamış aldım ama eski etkisini gördüğümü düşünmüyorum aynı şekilde head and sholdersın şampuanı da değiştişti sanırım o da faydadan çok zarar veriyor bence. Güneşten saç derisini korumak bence önemli...

• Arkadaşlar deniz suyu da iyi geliyor bu arada, egzama göğüs bölgeme kadar gelince panik yapıp mecburen denize attım kendimi, denize sabah girip tuzlu sulu o şekilde akşama kadar bekliyorum sonra yıkanıyorum ve 1 hafta oldu egzamalarım iyileşmeye başladı, kafamı da sokuyorum denize öyle her gün giricem gibi gözüküyor

Buarada egzama göğüs bölgeme kadar gelince psikolojik olarak çöküp ölmeyi istedim, keşke tedavisi olsa ☹️

• Merhabalar
    Ataklarimin arttığı bir donemde yüzüm çenem kıpkırmızı iken, bir attar arkadaş bu sabun ve kremi önerdi. Hemen etkili oldu bende kremi birkaç defa kullandım sonra gerek kalmadi fakat sabunu kullanmaya devam ediyorum. Tabiki bazı tedaviler herkeste aynı etkiyi gostermeyebilir. Memnunum kullanan olursa sonuçlarını yazarsa sevinirim. Seboreik Dermatit Seboreik Dermatit

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba,

Ben yaklaşık yirmi yıldır bu illetle yaşıyorum. Denemediğim hiçbir şey kalmadı. Özellikle yüzüm ve kollarımda var.

Üç ay falan önce bir arkadaşımı ziyaret için Abu Dhabiye gittim. Orda bir doktorla tanıştık. Sonunda çare oldu gibi, hiç kaşınmadığım bir hafta hatırlamıyorum sayesinde iki aydır falan rahatladım.

Bazı söylediklerini yazıp paylaşmak istedim:

Asla (çok zorunda kalmadıkça ölmedikçe) steroid ilaç kullanma, ilaçları bağımlılık yapacak şekilde tasarlıyorlar.

Nemlendirici kremlerden kaçın, bunları asla kullanma…

Kaçınabildiğin ölçüde gluten ve basit karbonhidrat gurubundan kaçın. Zeytinyağı dışında bir şey yeme.

Birde üç şişe bitkisel bir ilaç hazırladı. Sırasıyla kullanıyorsun. Su bazlı bir şey, yağlı kremli falan değil. Egzamanın üzerine sıkıyorsun kendiliğinden kurumaya bırakıyorsun.

İlk hafta biraz kuruttu kavurdu. Zaten önceden söylemişti. Ardından sadece kızarık kaldı ama kaşıntı yara durumu bitti. Sonra kendiliğinden geçti. İlk iki ay kesintisiz kullan sonra ara ara nüks ettikçe kullan demişti. Şimdi kaşınacak gibi olunca kullanıyorum.

Hayatımda ilk defa sağım solum kaşınmadan kabarmadan yaşayabiliyorum.

Her şeyi yanlış yapıyormuşum, ben mesela direk kreme sarılırdım hep, sabun kullanmazdım. Yağlar kürler vs… Hayatım bunlarla geçti.

Bakalım nazar değmesin. Kullanıcam bir süre daha, kalıcı olacak mı göreceğiz.

• Bu başlığa 2-3 yılda bir yazıyorum.bende 15 senedir var bu hastalık.herhalde bu 15 sene içinde 200-250 bin tl doktor ve ilaç parası vermişimdir.
    Zaten uzun süredir bu hastalığa sahip olanlar nasıl beslenmesi gerektiğini biliyordur artık o aşamayı geçtim.
    Saç için vichy dercos kullanıyorum.2010 yılında bu şampuan bu kadar revaçta değildi,adını duyan bilen sayısı çok azdı.şimdi herkes bu şampuanı kullanıyor bilinçlendi toplum.

Yüz için ozon yağı çok iyi geliyor.sürer sürmez kaşıntı ve kızarıklık geçiyor.malesef kokusu yeni başlayanlar için ızdırap olabiliyor.ben 10 senedir kullandığım için alıştım.
    Nemlendirici serum ve kremleri eksik etmemek gerekiyor.sadece atak geldiği zamanlarda değil,gündelik hayatta da kullanmaya alışmak lazım.
    Ben kortizonlu krem veya hapları 15 sene önce kullandım,geçtiğini sanıyorsun sadece.o yüzden hiç başlamamak sağlığınız için en iyisi olacaktır.
    Her şeyden önemlisi bu hastalığın sizinle mezara gideceğini kabul edip bunun bilinciyle yaşamak mental sağlığınız için en iyisi olacaktır.

• Denize yakı. Olan denize girsin en güzel çözüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egzama yüzünden hiç yeme içme keyfimden vazgeçemiyeceğim, acı falan şalgam rakı ve içki ne istersem yiyip içiyorum hergün denize girince kurtuldum gibi, deniz gerçekten mucizevi birşey egzamayı geçiriyo bende enazından işe yarıyor.

Şampuanlara bilmem ne kadar para ödemeye gerek yok denize girin kurtulun egzamadan

• 
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.