Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilimsel bi adi var mi yani ne diye geciyor o islem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyly13 T kullanıcısına yanıt
    Şöyle bi yüzeysel araştırdım ama. Yanlış bişey yazmak istemiyorum. SD'den önce burnumda doku kaybı olan minik, kırmızı bir bölge için bir güzellik merkezine giderek konunun uzmanına danışmıştım. Bana "lazeri kırmızıya odaklanacak şekilde ayarlayıp, orayı puf diye yakıcaz" demişti. Öncesinde birde doktora danışmak istediğimden yaptırmamıştım.

Benzer şekilde kılcal damarlara da çalışılıyor olabilir.

Yakınında varsa bir merkez ilk fırsatta uğraman faydalı olacaktır. Hatta bu konuda çok hassas isen internetten "lazer kılcal damar tedavisi" diye arama yapabilir, konuyla ilgili çalışan, varsa yakınında bir doktoru bulup ona da görünebilirsin.

Bu arada sorun, daha önce yazdığım "cildin üst tabakasını yakan" gençleştirme operasyonu hakkındaysa şöyle bir baktım bişey bulamadım. Onun yerine prp diye bişey buldum. O laser değil, seboreikle bi ilgisi yoktur muhtemelen ama bayağı başarılı görünüyor :)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 23 Mart 2016; 16:02:33 >

• Yuz icin bi krem tavsiye edecem ama simdi degil 3 aydir yuzumde bisi kalmadi sukur ama tavsiye etmek icin biraz daha zaman gecsin bakalim normalde ozellikle kis aylarinda cok olurdu yaz aylarinda hafiflerdi kremi kullanmaya basladim 1 hafta sonra gitti tumden tabi kremin faydasimi oldu yoksa kendimi gecti bilmiyorum ama dedigim gibi kis aylarinda cok azardi

• Sacima bittim sabunu kullaniyorum bu ara ilk etapta kasintiyi kesti yogun kepekte yok ama sanki ise yaramiyor gibi geliyor bana..

Dikkatimi ceken baska bir sey ise berberde tras olunca yuzum cok kanadigi icin kalip gibi olan kan tasiyla yuzumu ovaliyorlar ve ne kizariklik ne kasinti ne de sd oluyor 3 4 gun boyunca..cildim ak pak oluyor resmen

• Bugün tekrar dermatoloğa gittim. SD nin etkisinin geçtiğini, yara, kepek ve pullanma sorunum da geçtiği için selenyumlu şampuan kullanmama gerek olmadığını söyledi. Ducray konusunda daha sabırlı davranmalıymışım. Ducray bitince de TTO şampuan kullanmamı öneriyor. Şimdi sorum, saçı çok yağlı olup bu şampuandan fayda gören var mıdır? Yabancı bir forumda Loreal Resource Yağ Dengeleyici Şampuanı ve Loreal Instant Clear Pure Yağlı Saçlar İçin Kepek Karşıtı Şampuanı çok tavsiye eden olmuş ama ikisi de bana basit kozmetik ürün gibi göründü, bunları deneyen hiç oldu mu?

Saçtaki SD den kurtulmamı tamamen Harunc nin önerdiği Vichy ye borçluyum, iğrenç kokardı, yüzüme temas edince yakardı falan ama adamlar yapmış. Hiç ketoralla konazolla sedolin,pirdolin,kadolin üçüz dingilleriyle vakit kaybetmeyin çözüm vichy yeşilde. Eğer sürekli fast food, işlenmiş gıda, vs. yemiyorsanız da "aman şekerli/yağlı/baharatlı yemeyeyim de geçer" saçmalıklarına inanıp hayatınızı zindana çevirmeyin.

Saçlarımın çabuk yağlanmasını önlemek için selenyumsuz şampuan tavsiyelerinizi bekliyorum. SD nin bile geçici de olsa çözümü var, yağlanmanın da vardır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lights.Out -- 24 Mart 2016; 1:06:19 >

• Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    Tamamdir bakiyim

• ucuß3 kullanıcısına yanıt
    Aslında kilodan bahsetmemiştim. Bazı insanlarda bağırsaklardaki kötü bakterilen çoğalması ve/veya iyi bakterilerin azalması sonucunda, ilk etapta bununla direkt ilişki kurulamaycak alerji, ciltte mantar, SD, kronik yorgunluk, uyku problemleri, gibi bir takım sorunlar ortaya çıkıyormuş. Bu sebeple şekeri hedef alan bir diyet yapılması söz konusu oluyor. Bazı insanların (araştırılmış tespit edilmiş bir oran bilmediğimden bazı diyorum) Seboreik ile ilişkisi buna bağlanıyor.

Aslında sana sormak istediğim bir soru var; Vichy'nin hangi ürününü kullanıyordum. Şuradaki sensitive'i mi yoksa şuradaki anti-dundruff'ı mı kullanıyorsun? çünkü sensitive 'Pirokton Olamin' içeriyor. anti-dundruff ise 'Selenyum Disülfür' içeriyor. 6 aydır Selenyum Sulfit ile saçımdaki seboreiki yok etmiş biri olarak merak ediyorum. 6 ay sonra bende de tekrar başlayacak mı acaba diye..

Ben diyetin ikinci haftasındayım. Başlarda herşey daha kötü oldu. Yüzümü biri görse korkabilirdi :) Tam diyete son verecektim ki iki gündür iyileşme mevcut. Hatta kabuklanmalar bitti gibi. Bakalım diyet sayesinde mi oldu, seboreik yatışa mı geçti önümüzdeki 2-3 hafta içinde ortaya çıkacak. Sanırım başka bir forumda okumuştum. Televizyonda kadının birinin bu hastalığı, iyi huylu bakterilerin sayısını arttırmaya yönelik bir diyetle 2 yılda tamamen vücuttan attığını belirtmiş. Buna yorum yapan bir başkası da "16 yıldır çekiyorum 2 yıl hiç sorun değil" yazmış. Geriye dönüp baktığım da bende 6 yıla yakındır mücadele ediyorum.

Kötü huylu bakterilerden Candida ile ilgili burada ve burada bazı yazılar mevcut. Bu yazılarda Candida'nın vücutta çoğalmasının ve vücuda biz sağken yayılmasının nelere sebebiyet verdiği yazmakta. Candida normalde öldükten sonra insan vücudunda çoğalır ve cesedi çürütüp doğaya karışmasına sağlarmış.
    Başka hangi tür kötü bakteri ve mantar çeşitleri var bilmiyorum. Ama candida'nın bağırsaklardan kana karışması sebebiyle bir çok durum ortaya çıkabiliyormuş.

İyi huylu bakteriler, bağırsaklara ulaşan besinleri parçalayarak K ve B vitaminlerini oluşturur. Bunun dışındaki birtakım faydalarıyla birlikte bağışıklık sistemine direkt faydası vardır. İyi huylu bakterilerin sayısı arttığında kötü huylu bakterilerin sayısının azaldığı bir çok yerde yazmaktadır.

Dr. Müftüoğlu iyi huylu bakterilerle ilgili sayfasında şöyle demiş;
    quote:

Bağırsaklarımızdaki milyarlarca probiyotik bakteri bizimle birlikte kötü huylu mikroplara karşı savaşır. Bizi alerjik maddelerden, toksik ürünlerden, kanserojen moleküllerden korur. Ama maalesef geleneksel mutfağımızda bol bol bulunan probiyotikten zengin besinleri eskisi kadar tüketmiyor ve gereksiz yere aldığımız antibiyotiklerle de onları yok ediyoruz. Beslenme hataları, ilaç suiistimalleri yüzünden vücudumuzdaki faydalı probiyotik miktarı azalıyor ve sağlığımız için son derece önemli bir kaynağı kurutuyoruz.

Yazdıklarım tamamen internetten öğrenilmiş yarım yamalak bilgilerdir. Aramızda konu hakkında uzman bir doktor varsa ve bizi bilgilendirse harika olur..

Ek kaynak:
    Sindirilen besinlerin emilmesi
    Bağırsak florasına ne zarar verir

İlginç bir makale:
    www.kadinlardunyasi.org
    Bakterilerle Sağlık Kazanmak
    http://www.kadinlardunyasi.org/bakterilerle-saglik-kazanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 24 Mart 2016; 18:04:39 >

• Bu meret ve folikülit yüzünden roaccutane ilacına başladım.
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    yağlanmayı hiçbir ürün geçirmiyor. benim saçlarım ertesi gün sanki 4 ay yıkanmamış gibi yağlanır ama piyasadaki tüm oil controlleri kullandım tırt
  • istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler. Bu hastalığa sebep olan asıl neden ile savaşmak lazım, paylaşımınız bu konuda ışık tutuyor.
    Aşağıdaki atom bombasını en az 3 ay kullan yağlanmaya ve sivilcelere karşı kesin çözüm.

Seboreik Dermatit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 25 Mart 2016; 20:25:16 >
  • Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    Yalan yanlış yönlendirme milleti, genetiğinde yağlanma varsa bunun hiçbir çözümü yok. 1 yıl baby face gezersin sonra yine bir günde saçın, yüzün yağlanmaya başlar.

Bi de en az üç ay kullan falan, üç ayda etki görebilmen için 40 kilo olman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lights.Out -- 26 Mart 2016; 1:22:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

yağlanmayı hiçbir ürün geçirmiyor. benim saçlarım ertesi gün sanki 4 ay yıkanmamış gibi yağlanır ama piyasadaki tüm oil controlleri kullandım tırt

Neler kullandığını yazabilir misin? Benim de artık pek umudum kalmadı ama olur da belki işe yarayan çıkar diye ucuzlardan deneyeyim diyorum.

Seboreikten kurtulduysan sana tavsiyem Nivalis Isırgan ve Sarımsak Şampuanı, fiyatı da çok uygun. Eczacının tavsiyesi üzerine, fiyatı da ucuz diye almıştım. 4 ay mutlu mesut yağlanmadan yaşadım. Ve hatta değil 2 gün, saçlarım 3 günde anca yağlanıyordu. Sonra bu kimyasal şampuan değil nasıl olsa diye 3 ay kuralını ihmal edince 5. ayda şampuanın hiçbir etkisi kalmadı. 1 yıl bekleyip kasım ayında tekrar denemeyi düşünüyorum, derim unutur belki.

• Lights.Out kullanıcısına yanıt
    hocam hangi şampuan hangi yağlanma karşıtı şampuan çıkardıysa kullandım şuan isimleri aklmda değil en son vichy dercos oil control kullandım , kah yurtdışından akrabalarım getirdi kah internetten hap olarak aldm ama sonuç değişmedi. vichy dercos kepek şampuanı sebo mu geçirmişti ama geri geldi seboroikm. sizin dediğiniz bu 3 ay kuralı nedir ? şampuanı 3 ay kullanıp bırakmak gibi mi ? sanırm benm durumumda dediğnz gibi oldu
  • Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    kardeş bune ya şu meşhur intihar ettiren yüzü ümraniye çöplüğüne çeviren ilaç değil mi bu ? temmuzda düğünüm var mafeder bu beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuß3 -- 26 Mart 2016; 12:35:47 >
    İlaç hem çok etkili hem de yan etkileri çok, prospektüsü okuyup öyle kullanmak lazım. Boşuna atom bombası yazmadım.
  • Kaşlardaki kepeklenme ve dökülmeye ''Head & Shoulders Clinical Strength'' iyi gelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

kardeş bune ya şu meşhur intihar ettiren yüzü ümraniye çöplüğüne çeviren ilaç değil mi bu ? temmuzda düğünüm var mafeder bu beni

sebamed ve bluecap denediniz mi ? ayrıca tea tree oil ve elma sirkesi ?
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    bluecap harici diğerlerini denedim onunda içinde steroid var diye önermedi doktor.zaten yasaklanmış sanırm avrupada?
  • Vichy sensitive maalesef işe yaramıyor dostum,çok ümit bağlama derim....diğer yağlı saçlar için olan selenyumlu vichy ürününü bende denemeyi düşünüyorum...selsun blue medicated kullandım,başlarda iyi gelsede kepeği kesemedi...selenyumlu olduğu halde....benimde seboreik level 3....etkili bişey bulunmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.