Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
8.481
Cevap
199
Favori
1.208.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yazılanların çoğunu okudum. senelerdir bu illetten muzdaripim epey araştırdım yabancı kaynaklardan özellikle dikkat çekilmemiş bazı noktalar var onlara değinmek istiyorum. herkes bir takım şampuanlar, kremler vs önermiş fakat asıl çözüm bunlar değil, bunlar yalnızca sorunu ötelemek tabiri caizse tozu kilimin altına süpürmek. seboreik dermatit tamamen otoimmün bir durum, yani diğer otoimmün hastalıklar gibi (sedef, romatoid artrit, sle,skleroderma... vs) otoimmünitenin de bağırsakta başladığını biliyorsak, sorun bağırsak evet. leaky gut syndrome denilen geçirgen bağırsaklar bunun sorumlusu, bunun yanında b2(riboflavavin), biotin, çinko eksiklikleri ayrıca sorunlu metilasyon diyagramı artmış histamin salınımı vs de bu duruma sebep olmakla beraber, oksidatif stres de hastalıkta çok büyük paya sahip. yani tek bir faktörü suçlayamazsınız. naçizane önerilerim probiyotik ağırlıklı beslenin, olmadı kapsül formunu kullanın, oksitadif stresi azaltmak için bol antioksidan tüketin en önemlisi glutatyonu artırmaya bakın vücudunuzdaki, glutatyon en güçlü antioksidandır. bir de gluten, kazein gibi proteinler otoimmünite için çok sakat proteinler. bunlardan uzak durmakta fayda var. önerilen şampuanlara gelince hiçbirini kullanmayın derim sonuçta kimyasal demek oksitadif stres demek vücudunzda toksin birikimi demek. doğal sabun kullanın özellikle bıttım sabunu, ısırgan otlu sabun seboreik egzamaya iyi gelir. doktor değil söylediklerim sadece tavsiyedir. ayrıca dermatitte çok farklı etkenler rol oynayabiliyor başta dediğim gibi tek faktör yok yılların getirdiği düzensiz yanlış beslenme, yanlış hayat tarzı birikmiş oksidasyon vs... bunun yanı sıra bazı arkadaşlar turşu, acı, yoğurt, süt ürünleri,sucuk, sosis vs tüketmenin arttırdığını yazmışlar bu arkadaşlarda ve çoğumuzda histamin intoleransı mevcut bunun temel sebepleri çok karışık oralara girmek istemiyorum gen mutasyonları metilasyona vs zaten forumda bu konulara girecek kadar bilgili de değilim. yalnız şunu biliyorum yüzünüze kafanıza sürdüğünüz hiçbir şey sizi iyileştirmez. hatta içerisindeki bilmediğiniz onlarca madde vücudunuza, bağırsak floranıza, metilasyona, histamine her şeye zarar. vakit buldukça bakmaya çalışacağım foruma hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.




  • deniz suyunun iyi geldiğini hepimiz biliyoruz burası kesin hazır yaz da geliyo bi damacanaya deniz suyu doldursak denize ulaşma imkanımızın olmadığı zamanlarda yüzümüzü onla yıkasak ya da sprey tarzı bi kutuya doldurup yüzümüze sıksak iyi olmaz mı ya? bunu başka kimse düşünmedi mi? baran mıyım lan ben yoksa bi cevap verin arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Le pötiğ kullanıcısına yanıt
    Bekleyen deniz suyunun nasil koktugu ve dolayisiyla icinde nasil bakteri uredigini bir bilseniz hemen unuturdunuz bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirius_black

    Bekleyen deniz suyunun nasil koktugu ve dolayisiyla icinde nasil bakteri uredigini bir bilseniz hemen unuturdunuz bunu

    Hocam denizi yazdan yaza görüyoruz mazur görün Bu arada yaklaşık 5 sene önce ankarada bir doktorun deneği olmuştum. kadın benim üzerimde piyasaya yeni çıkmakta olan kremleri falan deniyordu. şu an oldukça pahalı olan bikaç krem markasının deneklerinden biriydim zamanında hastalıkla olan mücadelemi uzunca anlatıcam bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Le pötiğ kullanıcısına yanıt
    suya tuz atıp karıştır. Deniz suyu da bundan ibaret. Asıl iyi gelen bence güneş.
  • mszdemir M kullanıcısına yanıt
    Ne kadara yaptirdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freakstory

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rollz'~

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freakstory


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rollz'~

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramazan Yavuz123

    Hocam rica etsem hangi vichy çeşidini kullandınız fotorafını koyabilir misiniz ve ne sıklıkla kullandınız

    Vichy kepekli ve yağlı saçlar için olan şampuandan kullandım. Normal ve yağlı saçlar diye de geçiyor sanırım şu resimdekinden kullandım, sıklığına da pek dikkat etmedim hocam genelde 2 günde bir yıkıyorum saçlarımı ama belli olmuyor, ona pek takılmıyorum.




    Dostum faydasını gördün mü acep.

    Faydası oldu baya, kullandığım sürelerde kepeğe rastlamıyorum fakat şampuanı bıraktıktan sonra tekrar başlıyor, kalıcı bir çözüm sağlamıyor yani.

    Vichy'nin işe yarayacağını düşünüyorum ama dediğim gibi kalıcı değil maalesef. Köpüğe bir göz atacağım dostum teşekkürler tavsiye için.

    Benim saç diplerimde kepeklenme var onları halledebilirse ne mutlu bana :)

    Peki yağlanma ve dökülme konusunda ne dersin

    Kepekleri halledeceğini düşünüyorum dostum. Dökülme konusunda pek bilgim yok açıkçası, dökülme problemi yaşamıyorum. Yağlanma için de faydası fazla yok sanırım, saçlarımın yağlanma süresi uzun süredir aynı.




  • Ben de yaklaşık 11 yıldır bu hastalıktan muzdarip biri olarak bir şeyler karalayım:

    - Saçlarımda, kaşlarımda ve burnumda var benim de. Çok şiddetli değil ama çok çok az da değil orta seyirde diyelim. 11 yıllık süreç içerisinde piyasada kullanmadığım krem, şampuan ya yoktur ya da varsa da bir elin parmağını geçmez sanırım. Ancak son birkaç yıldır tek bir krem bile sürmedim yüzüme çünkü bu kremlerin faydası tamamen GEÇİCİDİR! Hiçbir krem kalıcı çözüm sağlayamaz, sağlamayacak da. Ötelerseniz, ertelerseniz, haftalık çözümler bulursun ancak bir ay sonra iki ay sonra hadi sizin için üç ay olsun, belirli bir süreç sonra tekrar karşınıza çıkar. O yüzden kremlerle boş yere yüzünüzü yormayın, inceltmeyin. Ölümsüzlüğü keşfetmek için uğraşan insanoğlu kıçıkırık iki tane mantarın tedavisini yapamaması ne kadar mantıklı sizce ? Milyonlarca doların döndüğü egzama piyasasında tabii ki kalıcı çözüm bulup paranın musluğu kısmayacaklardır. O yönden de umudunuzu kesin. Ben de bu hastalığa %90 bağırsak-karaciğer %10 cilt sorunu olarak bakan biriyim. Gelelim 11 yıllık tecrübelerimle bu hastalığı bastıran etmenlere:

    1- Uyku düzeni çok önemli arkadaşlar. Her gece ikilerde, üçlerde, dörtlerde yatıyorsanız hastalığınıza bir odun da siz atıyorsunuzdur. Cildin hatta vücudun yenilenmesi için gece uykusu oldukça önemli. Gece yarılarında, sabaha karşı yatarsanız cildinizin nem dengesi altüst olur. İmkanınız varsa uyku düzeni oluşturun. Faydasını görmezseniz gelin beni bulun.

    2- Aşırı baharat, turşular, cipsler hayatınızdan çıkarmazsanız işiniz yaş. Ha şimdi biri çıkıp ben cips yiyorum, turşu yiyorum bir şey olmuyor diyebilir ama inan ki sen istasındır. Bu hastalığı bir bardak olarak düşünün. Yaptığınız her olumsuz davranış bardağa belirli miktarda su dolduruyor. Sınırı aştığınız an SB nöbetleri geri dönüyor. Yani bu gece cips yedim, turşu yedim yarın kesin nöbetim başlar diye bir şey yok. Sadece bardağınıza belirli bir miktar su doldurmuş olursunuz.

    3- Ben saçlar için birçok doğal şey kullandım ama yok hiçbiri fayda etmedi. Mecburen Vichy dercos yeşil kutu olanı kullanmak zorunda kaldım. 2 senedir onu kullanıyorum fena değil bazen hafif geliyor gibi oluyor ama genel itibariyle dengede tutmada başarılı. O yüzden değiştirme gereği duymadım. Ona gelene kadar denemediğim doğal şampuan, sabun kalmamıştır sanırım.

    4- Ne zaman okusam çok boş bir tavsiye olarak gelir çünkü yaşadığımız toplum için konuşursak biraz zor bir istek ama STRESİ hayatınızdan çıkarmaya çalışın. Tabi ki çıkaramayacaksınız en azından az da olsa azaltmaya çalışın. Bu meret stresten, sinirden, gerginlikten besleniyor biraz da.

    5- Hamam kesinlikle bu hastalığa iyi geliyor. Birkaç seans saunayla birlikte sanki yüzünüzden akıp gidiyor SB. Tabi şöyle bir durum da var fazla sauna seanslarının sperm sayısını azalttığı konusunda fikirler var o yüzden abartmıyoruz. Ben üç dört ayda bir gidiyorum ve iyi geliyor.

    6- Deniz ve güneş. İşte SB'nin en azılı düşmanları. Denize girin güneşlenin ve SB'ye elvada deyin. Yani en azından birkaç aylığına :)) Çok fazla kaçamazsınız o gelir sizi bulur. Ha güney sahillerinde yaşıyorsanız yıl boyunca daha az hissedersiniz hastalığı.

    7- Ve belki de birçok forumda konuşulan ama çok az kişi tarafından yaptırılan bir uygulama: MEZOTERAPİ. Ben 4 sene kadar önce yaptırdım doktorun da gaz vermesiyle birlikte. Kesin çözüm olacağından en kötü ihtimalle çok çok az bir seviyeye ineceğinden bahsetti. İstanbulda çok ünlü bir sosyete doktorunda yaptırdım. Yaklaşık bir buçuk iki ay kadar yüzüm harika ötesi oldu. Ama sonra ne mi oldu ? BİNGO. Evet SB geri döndü. MEZOTERAPİ hakkında merak ettikleriniz varsa sorabilirsininiz. Ama dediğim gibi kaçamazsınız :))))

    8- Yarım çay kaşığı zerdaçalı balla karıştırıp yiyorum sık sık. Haftanın 4-5 günü yapıyorum bunu ve hastalığa iyi geldiğini düşünüyorum. Zaten araştırırsanız zerdaçalın egzama tedavisinde kullanıldığını da görürsünüz.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Abartılacak, beni sosyal yaşamdan soyutlayacak kadar bir SB hastası değilim ancak krizin geldiği günler yani zirve yaptığı zamanlar gerçekten rahatsızlık verici boyutlara gelebiliyor. Allah daha büyük acılar yaşatmasın. Allah hepimize şifa versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le pötiğ -- 20 Şubat 2016; 16:33:22 >




  • Cips de yesen,kefirde içsen,zararlı ne varsa tüketsen,yararlı probiyotik ne varsa alsan da bu hastalık yapacağını yine de yapar....İşin "stres" kısmını çözmek zordur...işte bunu çözebiliyorsan maçın ilk devresini kazanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 21 Şubat 2016; 13:34:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında biter bendeki.. Saç kalmadı :)
    bende ara ara oluyordu bir ara pullanma derecesinde kaşlara kadar sıçradı geçmedi gerilemedi bende boş verdim.. Sonralarda dönemlik olarak geçti.. En çok kulaküstü yan saçlarda kepeklenme var kasintı vs..
    bazen ayda 1 bazen 2 hafta bir momecon sürüyorum açıkcası iyi geliyor.

    Stres zaten insan sağlığı için 1. derecede düşman; bunu kontrol altına almak gerekli, kafaya çok takmamak gerekli.
  • mrb, beslenme olarak biraz konuyu açsak hocam :)

    Herkeste farklı bir etkisi var rahatsızlığın. Kalıcı çözüm yok bunu zaten bünye/vücut yapıyor. Doktor krem/ilaç yazıp gönderiyor :P
    Saç dökülmesine etken mi bilmiyorum saçlarım 3 yılda ciddi oranda döküldü takmıyorum artık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibraxi

    mrb, beslenme olarak biraz konuyu açsak hocam :)

    Herkeste farklı bir etkisi var rahatsızlığın. Kalıcı çözüm yok bunu zaten bünye/vücut yapıyor. Doktor krem/ilaç yazıp gönderiyor :P
    Saç dökülmesine etken mi bilmiyorum saçlarım 3 yılda ciddi oranda döküldü takmıyorum artık...

    Saç dökülmesine yüzde yüz etken olduğunu zannetmiyorum. Çünkü 80 yaşındaki dedemde 30 yıldır, dayımda 20 yıldır ,daha bugün gördüğüm arkadaşımda 10 yıldır var hepsininde saçları tam belki genetiktir sizinki..
  • Beslenmeyle ilgisi yok. Şimdi ben yazin internet kafede saatlerce takildim ve günlerce de banyo yapmadim,bu hastalik oluştu. Beslenmem de hepinizden iyi,ekmek yemem, şeker yemem,vs vs. Doğal beslenirim.
    Sen kimsin de seboreikin her insanda bagirsakla ilgili olduğunu savuniyorsun?sen seboreikli birinin tarağını kullanan kişilerin seboreik olduğunu biliyor musun?
    Ve benim seboreik dermatitin oluşma nedeni buna benziyor.
    Sen doktor değilsin,insanlari yanlış yönlerdirme. Hastalığın bir çok oluşma nedeni var.Diğer maddelerde sana katiliyorum ama bilip bilmeden"bağırsak vs..." deme dostum.


    Tedavinin 14.günündeyim. Yarın bir kez daha uygulayıp bitirecegim.Gelişmeleri paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada stres deyip durmayın.Ilgisi yok.her insanda geçerli değil bu saçma şey. Bilip etmeden burdan teşhis koymaya çalışmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anil1098

    Beslenmeyle ilgisi yok. Şimdi ben yazin internet kafede saatlerce takildim ve günlerce de banyo yapmadim,bu hastalik oluştu. Beslenmem de hepinizden iyi,ekmek yemem, şeker yemem,vs vs. Doğal beslenirim.
    Sen kimsin de seboreikin her insanda bagirsakla ilgili olduğunu savuniyorsun?sen seboreikli birinin tarağını kullanan kişilerin seboreik olduğunu biliyor musun?
    Ve benim seboreik dermatitin oluşma nedeni buna benziyor.
    Sen doktor değilsin,insanlari yanlış yönlerdirme. Hastalığın bir çok oluşma nedeni var.Diğer maddelerde sana katiliyorum ama bilip bilmeden"bağırsak vs..." deme dostum.


    Tedavinin 14.günündeyim. Yarın bir kez daha uygulayıp bitirecegim.Gelişmeleri paylaşırım.

    Adama biip bilmeden teshis koyma diyip sonra birbirinin taragini kullananlar seboreik oluyor gibi sacma sapan bir sey atmissin. Hem cahil davraniyorsun hemde kabasin insanlar arasinda nasil davranilicagini ogrenmen lazim blokluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sakin ol yigidim hele gel soluklan bi soguk ayranimizi ic.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda "istisna" kelimesi geçti, burada yazılanlar genelleme.
    Stres sana/size etken olmayabilir lakin bana ve benim gibilere etken :) Yeme içme herkese göre değişir payı yok değil...

    Herkese kendine göre birçok çözüm bulmuş buraya gelenler yazanlar paylaşım ile aynı durumda olanlara çözüm paylaşıyorlar :) kızmaya atarlanmaya gerek yok.
    Canım Türkiyemde başka SD konusu yok buradan başka !

    Adam acı biberin dibine vurur tık yok, diğeri bir tane yer perişan olur. Kişi bunu kendisi bulacak, alerji testinde çıkmayanlar var tıp'ın tıkandığı bizde bilmiyoruz dediği durumlar..
  • Alerji kişiye özeldir sebebi olacak diye birşey yok. SD bunlardan sadece biri, sedef tarzı farklı rahatsızlıklar/hastalıklarda var...
    Yeme-içme etkendir bunu yok diyerek ötelemek saçmalık olur.

    Alerji testi yapılır çıkmayabilir kişi kendisi bulacak, örnek çevremde biliyorum domates kabuğu yediğinde kaşıntı oluyor ama testlerde çıkmıyor !

    Stresten kaçınma ve rahatlama yöntemleri hakkında forumda ayrı bir konu açsak hiç fena olmaz !!!
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    akıldan fakir arkadaşım benim, dene bakalım bulaşıyor mu bulaşmıyor mu ? Ben iyi biliyorum sen dert etme.
  • Sonuçta hepimiz aynı dertten muzdaripiz :) . benim yanlışlara karşı tepkim daha çok ''Canan Karatay'' hoca gibi ,kusura bakmayın :)

    Seboreik ve mantarı bağdaştırmak genel bir şey değil. istisnai bir durum. benimki bakımsızlıktan dolayı oluştu, bir başkasında başka bir nedenden oluşur,bir başkasında bir nedenden. Demek istediğim teşhis koymanız saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GittigindeAnladimm -- 21 Şubat 2016; 14:33:44 >
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.