Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.436
Cevap
198
Favori
1.206.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel haberlerini bekliyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefer33 kullanıcısına yanıt
    Dıştan tedavi edebileceğim bir şey buldum.
    Ise yararsa her yerde paylaşacağım. Bu illet yüzünden saçlarım su an da 3 numara.
    Allah hepimize sifa verecek,inaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doğru ve bana cok soguk ve cok sıcakta yaramıyor bilmiyorum sizde oluyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tedavimin 5.günündeyim. Hem içten hem dıştan tedavi uygunluyorum saçımda yaglanma yok,dökülme yok. 10 gün daha tedaviye devam edeceğim.Bu illetten kurtulucagimi düşünüyorum, işe yararsa uzun uzun tedavi sürecimi sizlere aktaracağım...
    Malum lise 4 üm Ygs ve Lys sınavlarım var. Harp okulu düşünuyorum, bu hastalığın geçmesi lazım yoksa hayatımı neşeli bir şekilde yaşayamam. Saç dökmese raziyim ama işte döküyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma sirkesi surun arkadaşlar yakıyor biraz ama seboroiklerdende kurtuluyorsunuz ben bir haftadır uyguluyorum yuzde 90geçti protopic kremde çok faydalı bu arada anında kesiyor seboroiki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: himmet_dal

    Elma sirkesi surun arkadaşlar yakıyor biraz ama seboroiklerdende kurtuluyorsunuz ben bir haftadır uyguluyorum yuzde 90geçti protopic kremde çok faydalı bu arada anında kesiyor seboroiki.

    Aynen ben haftada 1-2 kere elma sirkesi + haftada 1 nizoral + günlük sebamed antidandruff kullanıyorum iyi geliyor baya günde toplam 15 dk falan kasınıyor en fazla
  • Dostlar uzun süre araştırmalarım sonucu vichy dercos yesil ( 30 tl ) ve coresatin sarı olanı(33 tl) aldım. daha önce saç için ketoral şampuan ve yüzüm içinde eumovate krem kullanmıştım. şampuan hiç bi işe yaramadı. eskiden normal kepek için yarardı ama bu merete fayda etmedi . krem ise kortizonlu olduğu için yüzümde hafif çizikler olmaya başlamıştı. bende değiştirme kararı aldım. krem ve şampuanı kullandıkça sonuçları ara ara bu yazıda editlicem. benim gibi olan arkadaşlar inşallah yardımcı olabilirim.

    krem ve şampuanı n11 den sipariş verdim. sanırım eczanelerdede bulunuyor. şampuan için Head & Shoulders Clinical Strength (50 tl 380 ml) ile vichy dercos yeşil (200 ml 30 tl) arasında kalmıştım. vichy dercos yeşil olan daha iyi olduğunu duydum. bazı yerlerde 3 paket kullanımda tamamen yok ettiği vs. yazanlar vardı. neyse deneyip görücem artık.
    Kremin için prospektüs vardır diye düşündüm. fakat yoktu netten araştırırken içindeki maddeleri tam açıklamadığını hatta belli bi süre toplatıldığını falan gördüm. kıllanmadım değil. prospektüs de olmayınca direk yüzüme sürmedim. koluma süreyim bakalım bişey olcakmı alarji vs dedim.(krem türü şeyleri direk yüzüme sürmem. ilk başta elimde denerim ki bişey olmadı.
    1 gün : krem ilk sürdükten 4- 5 saat sonra etkisini göstermeye başladı . kızarıklıklar normal rengine dönmeye başladı. 2. gün sürdüğümde neredeyse %90 düzeldi yüzüm. ileride ne olur bilemem. kullandıkça yazıcam.
    şampuan ise ilk yıkadığımda bi etkisini görmedim. fakat 2. gün yıkamamda kaşıntıyı %80 yok etti. kepeklenmedede biraz düzelme var. ama hala elimi sürtünce kepekler kar yağar gibi devam ediyor
    Dediğim gibi kullandıkça bu yazıyı editlemeye çalışıcam. sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.
    Allah hepimize şifa versin
    EDİT 1 : İlacı yüzüme 3. uygulayışım .%100 düzeldi. sanki seboreik yokmuş gibi.
    şampuanıda 4 üncü yıkayışım. kepeklenme aynı. kaşıntı 0 . bakalım kullandıkça kepektende kurtulurum inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @hmT -- 16 Şubat 2016; 23:17:03 >




  • Bilgiler için teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmez yada çok zor geçer bunu için en önemlisi stresden uzak durmalısınız.. ama bu, bu hayat şartlarında zor.

    benim mutlu mesut günlerimde böyle birşeyim yoktu ne zaman ki askerlik iş falan şu bu dedim.. istediğim gibi olmadı.. sıkıntılarla kaptım bu şifayı. cild yatkınlığıda önemli.
    ama nacizane tavsiyelerim var

    elma sirkesi (hakiki)
    dut kurusu
    zeytinyağı
    bademyağı
    yulaf samanı

    şampuan ve sabun önermiyorum çünkü kimisine iyi geliyor kimisine yaramıyor hatta daha kötü olan da var. bunu kendiniz keşfetmelisiniz yada cild tipinizi bilmelisiniz. ama bence
    şampuan çok dikkat edilerek kullanılmalı. çoğu kimyasal madde içeriyor. en iyisi yine sabun ama onu da özenle seçin. bebe sabunu yada şampuanı da olabilir.. deneyin.

    birde kaya tuzu sabunu var onla tüm vücudunuzu 1-2 kere yada haftada bi kere de olsa bunla yıkayın. bakteri ve mantarları öldürüyor. zaten egzama bi mantar türü.
    yeme içme olarak bol sebze meyve yiyin, su, için çok yağlıdan uzak durun ve baharat acı türünden. renkli içecekler, tatlı sakız, çikolata işine çok girmeyin.

    son olarak saçları çok dökülenler için; bepanthene, evigen, bemiks bunları saç maskesi yapın içine ekleyin ama abartmayın sakın. devamlıda kullanmayın.
    ama saç maskesini hiç bırakmayın

    herkese şifalar olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Banada lepradaki doktorum zoretanin(10mg) ve coresatin sarı olandan verdi 1 aya yakindir kullanıyorum suanlik etkisini göremedim ama uzun sureli bir tedavi olduğu için muhtemelen.Saçım çok fazla dökülüyor kepek desen fabrika gibi süpürge ile alıyorum bazen etkili oluyor.Coresatin açıkçası ya etki etmiyor ya da zoretanin in yan etkisi olan kızarıklıkdan dolayı geçirmiyor tam çözemedim.Bu kremleri sürerken bir önceki surdugumuzu temizlememiz gerekiyor mu ? Elma sirkesini egzemali bölgeye sürünce yakmıyor mu ? Daha fazla kizarmasina sebep olacaktır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 14 Şubat 2016; 15:15:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burun çevresinde olanlar için soğuk havada burnunuz kızarıyor mu
  • millet en önemlisi dut kurusu ve yeşil yulaf samanı. sadece tek tip doktor randevusu ve tedavisi ile geçmez. geçse zaten çoğu insan buraya toplanmazdı ki tıp buna yetersiz. verdikleri kremler ve şampuanlar.. çoğunada o kadar insan para döküyor yine tamamen kurtulabilmiş ve saçları geri gelmiş olmuyor. giden paralar da çabası. birde sen buna 'offf geçmiyor' diye strese girince daha çok artıyor. bana pm'den gelin isterseniz bide foto atın saçınızın, benim size önerilerim olacak. ben bu işi baya baya azalttım hemde o kadar doktordan sonra kendi tecrübemle. ama babamı kaybedip üzüntüye girince arttı mendebur bela. şimdi yine uğraşıyorum.. bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • babyface06 B kullanıcısına yanıt
    Elma sirkesini pamuğa banıp egzamalarınıza surun kesinlikle geçiyor canına okuyor ilk defa doğal birşey bunun hakkından geldi okadar zayıfladılarki hergun sürmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: himmet_dal

    Elma sirkesini pamuğa banıp egzamalarınıza surun kesinlikle geçiyor canına okuyor ilk defa doğal birşey bunun hakkından geldi okadar zayıfladılarki hergun sürmeli.

    sirkeyi sadece sürme, banyo suyunda duruluma suyuna da ekle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma sirkesini İçmekde iyi geliyor diyorlar fakat tadı rezalet olduğu için içemedim aksatmadan 2haftadır sürmekteyim sirkeyi yüzüme banyoda yapmaya gerek yok saç derimde egzamalar geçti bayadır yok sadece yuzumde kaş alın bıyıklarda varlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacindaki egzamayi nasil gecirdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chris Murphy kullanıcısına yanıt
    Ya mevsimsel olarak geçti yada kendiliğinden bitti bir bakmışım bi kaç ay sonra geride gelebilir ellerimde varlardı onlarda geçmişti 2 sene evvel.vucudum ya alışıyor yada geçiyor. Genelde kefir içerim her gun sarımsağı soğanı bol tutarım yemekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    Sodium bikarbonat 1 haftada geçiriyormuş.
    Sodium Bikarbonat evet pasta ve böreklerde kullandığınız sodyum bikarbonatın burun yanlarıda dahil vücudun her yerindeki SD'yi yani Seboreic Dermatiti geçirdiği yazılmış. Bana bir arkadaşın annesi tavsiye etti bende bunun üzerine araştırmaya başladım. Aloe VEraya'göre bulması ve yapması çok kolay.
    ancak hiç bir mesuliyet kabul edemem, lütfen herkes kendi araştırsın öyle karar versin.
    Bu konuda bulduğunuz kaynakları paylaşırsanız sevinirim.

    Ben elimdeki Aloe vera bittikten sonra deneyeceğim. Sizde araştırıp katkıda bulunursanız faydalı olabilir

    Kaynak:http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=1557414



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 15 Şubat 2016; 11:54:47 >




  • ben yüzde seboreik varda pullanma pek olmuyor artık ama kızarıklık var güneş kremleri iyi geliyor diye duydum dogrumudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanberk41

    ben yüzde seboreik varda pullanma pek olmuyor artık ama kızarıklık var güneş kremleri iyi geliyor diye duydum dogrumudur ?


    Başta iyi geliyor sonra hiç etkisi kalmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.