Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.665
Cevap
212
Favori
1.290.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Chatgpt de bu hastalığın kökeni ve sistemini çözmeye çalışıyorum.

SIBO hastalığı + IBS > Karaciğere toksin yayma > karaciğer fazla toksini vücuda yayar > histamin ve toksin kana karışır > egzama + kepek + konka hipertofisi + alerji + beyin sisi gibi hastalıklar oluşur.

Histamin’i düşürmek:

Toksinleri temizlemek:
    -Spiriluna, Chlorella,

Karaciğeri temizlemek:
    Solgar Milk thistle + enginar yemek

Bağırsak onarmak:
    Sabah aç karnına, L-glutamin tozu suya katın + Eczaneden Reflor 250 mg alın, sabahları atın + Laktoferrin atın

bu yazdıklarımı chatgpt ye kopyalayın, “bana kapsamlı hastalık sistemi ve döngüsünü anlat. Ardından bu hastalık zincirini kıracak Şifa sistemini tasarla” yazın.

Şifalar dilerim herkese

Edit:

Head & Shoulders Clinical Strength bu saçı günlük temizliyor, ama saçı sertleştiriyor ve kabartıyor. Ayrıca selenyum ve SFS içerdiğinden Keratinli saçtaki keratini saçtan atıyor, çöp oluyor keratin. Vichy dercos önerinizi deneyeceğim.

Maalesef saç dökülme de başladı. Minoxidil ilaç + minoxidil sprey + The Ordinary Multi-peptum hair serum kullanıcam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Head & Shoulders Clinical Strength
    Malüm şampuan fiyatı 900-1200 tl arası. (Satıcı farkı)

Bunlar hep geçici çözüm. Bende çok kullandım bu şampuanı lakin asıl konu beslenme.

Temiz beslendiğim zaman saçım ve çene kısmım oldukça rahatlıyor.

Ne zaman pis besleniyorum ve stres yapıyorum her şey azıyor.

Size tavsiyem temiz gıda ile beslenin. Düzenli spor, egzersiz ve diyet.

Diyet derken kilo vs değil. Temiz gıdalar ile diyet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • _____________________________
    Faniyim, fani olanı istemem.
    Acizim, aciz olanı istemem.
    Ruhumu Rahman’a teslim eyledim, başka istemem.

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Şampuan losyon kremler sadece hafifletir ve erteler. Kesin çözümü bulmazlar buldularsada paylaşmazlar. Milyonlarca insan kozmetik sektörüne servet döküyor.

Olay kesinlikle mide bağıesak sindirim sistemi ile alakalı candida tedavisi ve çok iyi beslenme şart..

Beslenme olayına tamamen katılıyorum.

Bizler en kısa yoldan halletmeye çalışıyoruz ama bu uzun bir süre.

Bu olay hatta daha beteri bir tanıdığımda vardı. Yaralar artık diz kapağına, el dirseklerine kadar sıçramıştı.

Doktora gidiyor bir sürü ilaç krem veriyor.

En son temiz beslenmeye başlayınca hafifledi yaraları.

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

happy de daha ucuzdu en son

Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

870 lira evet.

Trendyol satıcı yine happy 940 lira aldım.

Seneye 1500 lira olur.

• Merhaba arkadaşlar bende 15 yıllık hasta olarak bir çok şey denedim bir çok şampuan ama hepsi geçiçi çözüm oldu son 1 yıldır bulduğum çözüm ise beni gayet memnun etti ve sizinle paylaşmak istiyorum.Bir kere şu Head And Shoulders Head & Shoulders Clinical gidip de binlerce lira para vermeyin sacı mahvediyor kel kalırsınız en son , onun yerine günlük kepek şampuanı alın bir tane ve banyoda sadece sacınıza sürün

Şimdi geçelim egzemayı yendiğim günlük bakıma

NOT : İlk başda sunu söyleyim yüzünüzde egzema cok varsa eczaneden bir tane konazol şampuan alın ilk önce yüzünüzdeki mantarı kurutun ( konozaldan sonra aşağıdaki nemlendiriciyi egzemalı bölgeye sürün)

Günlük Bakım

Arkadaşlar bu egzemayı bizim yüzümüzden uzak tutmamızın cok basit yolu varmıs

Günlük nemlendirici kullanıcağız ama içinde parfüm ,gluten ,alerjik yağlar gibi maddeler olmayan nemlendirici olucak ve günlük yüzünüzdeki T bölgesine veya kaşınan yerin üstüne sürdüğünüzde orada bir daha egzama olmadığı göreceksiniz.Sakal veya bıyığa sürmeye gerek yok ,kıllı yerde birikebilir.

Ben size pahalı olmayan ve icereğinde parfüm gibi yada değişik yağlar olmayan ucuz bir nemlendirici önereyim hatta iki tane öneriyim

1-Diadermine Ph5 Koruyucu Günlük Bakım Kremi

2- Cream Co. Cloud Moisturizer, Hassas Ciltler için Nemlendirici Yüz Kremi

Arkadaşlar bu nemlendiriciler yüzünüzde kirli yağ oluşmasını engelleyecek ve yüzdeki egzema mantarı ordan beslendiği icin ,egzema ortaya cıkmayacak.

Birde size şampuan önereyim gidip de binlerce lira şampuana vermeyin hiç gerek yok şu iki Şampuanı kullanıyorum

siz hangisini tercih ederseniz

Bioxcin Aqua-Thermal Yoğun Kepek Karşıtı Termal Şampuan

Head & Shoulders Derinlemesine Temizlik Şampuan Kaşıntı Giderici Nane 300 ml

Dip not : Arkadaşlar cok sık banyo yapmak vucudun nemini aldığı icin egzemayı kontrol altına aldığınız vakitten sonra banyo sayısını 2-3 günde bir olarak ayarlayın ve banyodan sonra nemlendiricinizi hemen sürün

Siyah çay , Enerji içeçeği, Alkol , glutenli beyaz ekmek siyah ekmek( simit bogca vb ) Şekerli market ürünleri özellikle asitli içeçekler ( Cola fanta sprite) bunlardan uzuk durun arkadaşlar ve en önemlisi biraz umursamaz olun bu sayede stresden de uzak durursunuz.

Benim cildim bu basit yöntem sayesinde temizlendi arkadaşlar.Herkese saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 16 Ekim 2025; 15:1:21 >

• doa kozmetik selenyum sulfurlu şampuanını kullanan var mı aranızda işe yarıyor mu acaba Head And Shoulders Head & Shoulders Clinical bende işe yarıyor ancak sacıda döküyor fiyatlarıda ucmuş gitmiş alternatif arıyorum arkadaşlar.

Şampuan boş iş benim yazımı oku ve uygula

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Her şeyi baştan anlatayım. Mayıs ayında saçımı kestirdim eve gittim kafamın arkasında sivilceler folikülit olmuşum hayatım boyunca sivilcelerden çektim sadece yüzümdeydiler. 2 sene önce aknetrent tedavisi gördüm ve siviceler yüzümden gitmişti sonra bir yıl boyunca hiç sivilce derdim olmadı taki mayıs ayına kadar sonrasında doktora gittim antibiyotik kullandım 15 gün ve geçtiler tekrarlamaması için rica minnet 30 günlük antibiyotik daha kullandım sıkıntı yoktu. Hap bittikten 1 hafta sonra saçımı evde kendim kestim yaz tatiliydi okullar açılana kadar uzar dedim. bir de ne göreyim kafamın üstü sivilce dolu hemen bu süre zarfınca reçete edilen konazalı kullandım yine 2,3 güne kırmızılıklar indi ve gittiler sonra tek tük sivilce varken moralim çok bozuldu çay ağacı yağını duydum aldım ve şampuanı elime sıktım 2,3 damla ekledim saçımı yıkadım ve EYLÜL 1 GÜNÜ İŞTE SEBOREİK DERMATİT ile TANIŞMAM gerçekleşti. O günden beri kafamdan kepekler gitmiyor, kafamı tarıyorum beyaz kuru pul pul çıkıyorlar artık kafa derim kendini yeniler düzelir miyim yoksa ömür boyu gider miyim bilmiyorum.Psikolojik olaram bitmiş durumdayım.

kaşıntı yok. kızarıklık yok. doktor laf arasında bir kuru egzama dedi sistemde seboreik dermatit olarak geçmiş.

Geçen haftaya kadar konazol + bioxin kepek karşıtı kullanıyordum geçen hafta vich dercos aldım 3 defa yıkadım daha pek bir değişiklik yok. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markgoldman -- 2 Ekim 2025; 18:29:35 >

• markgoldman M kullanıcısına yanıt

head and shoulders clinical strength şampuanı bir deneyin ben kullandığımdan beri kepek sorunu yaşamadım. Resmi olarak distirbütörü getirmediğinden internette fiyatları baya yüksek. tabi bir de sahteleri var. Orjinali bulmak uğraştırıyor. İşe yaramazsa bilin ki sahtesi.

kahverengi olan şampuanını kullanıyorum gerçekten işe yarıyor. fakat üreticiside sürekli onu kullanmayın, haftada 1 kullanın diğer günler başka şampuan kullanın diyor. şimdi kendileri başka bir kepek şampuanı daha çıkartmış. bende onu alıp soyledikleri gibi kullanmaya devam edeceğim. sürekli kahverengi şampuanı kullanınca bağışıklık kazanıyor ki sanırım bende de o olmaya başladı..

• Arkadaşlar elimdeki egzama ayağımdki egzama sihirli bir şekilde geçti kafamda egzama çok azaldı nadiren kaşınıyor ne yaptım sabunlarımı ardıç katranı el sabunu ardıç katranı ve kükürtlü kalıp sabunla banyo saçım dhil bunla yıkıyom 3 4 aydır kahvaltıda 1 kapsül omega3 5damla d3k2 akşam magnezyum içiyorum ve 2 haftadırda kabak çekirdeği yağı içiyorum sabah kalktığımda heralde son yolcuğuluğuna uğurlayacak gibiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

head and shoulders clinical strength şampuan dene

pahalıdır ama çok iyidir

zaten tedavisi yok ama sakinleştirir nefes aldırır

Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • markgoldman M kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun aynı neden den bende egzema başladı ,Sebebi net yanlış antibiyotik kullanımı..Antibiyotik yanlış kullanımı vucuttaki hem kötü bakteriyi öldürüyor hem iyi bakteriyi öldürüyor.Sana tavsiyem probiyotik kullanman , kepek şampuanları ilk başda sana bir fayda etmez sacların ve sac derin icin doktor dan sana Konozol şampuan yazmasını söle 6 ay kullan tertemiz yapar...head and shoulders vicihy şampuan sac döküyor burdakilere uyup da bi ton para harcama o şampuana..İçinde bakır var sacları ve cildi mahvediyor.Seberoik yüz icin de bir yazı paylaştım onu oku kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 16 Ekim 2025; 14:56:47 >

Bazı tecrübelerimi paylaşmak istedim önce hatırlatma. Şampuanlardan sonra hep foto çektim kayıt altına aldım. Linki paylaşcam.

1) Temmuz-ağustos ayları konazol + antibiyotik kafadaki sivilce için kepek ve pullanma yok. 1 eylül çay ağacı yağı kullandım kuruyunca direk pullanma ve kepek. Kaşıntı - kızarıklık yok.

2) 1 eylül-15 eylül yine konazol etkisi yok ve vich aldım 15 eylülden sonra 6,7 defa yıkama yaptım saçım kuruyunca direk pullanmalar devam etti hiç birgün olsa bile rahatlık olmadı. Kaşıntı- kızarıklık yok.

3) 8 Ekimde doa günlük bakım şampuanı + nemlendirici serum aldım. bu kadar kepeğe karşı şampuana rağmen pullanma gitmeyince artık pes ettim.

Yıkamadan sonra bana psikolojik olarak ilk rahatlamayı verdi . Sonra biraz pullanma vardı ama kuruluk mu mantar mı diye 3 gün sonra vichyi yine denedim ve saçlarım kuruyunca yine pul ve kuruluk yaptı.

4) 8 Ekimden-16 Ekime kadar doa bakım şampuanı kullandım. İdare etti.

5) 18 Ekim- 19 Ekim sonra düşündüm günlük kepek şampuanını alayım hem nemlendiriyormuş hem birazda olsa mantar öldürür. konazol ve vichyi haftada 1 veya 2 haftada bir kullanırım kurumasını idare ederim diye düşündüm.

Ama günlük kepek şampuanı pullanmayı arttırdı. 2 gün üst üst yıkadım 2.gün biraz azalır gibi duruyordu ama 2.ci yıkama öncesi taradığım için pulları kendim atmıştım zaten. Çok sık taramam pulllar direk üstte çokca gözükünce temizleyim dedim.20 Ekim konazol kullancam çünkü saçımı çok elledim mantar varsa iyice yayılmasın büyük ihtimal yine pullar yapacaktır. Ama günlük bakım şampuanına döndüğüm inş gene idare edecek seviyeye indirir sonrasında haftada bir gibi konazol yaparım belki. 2nci gittiğim Doktor sebirox + dervote losyon verdi. Geçen ay gittiğim yine konazol ve codermo vermişti.

son bir aylık süreç şampuan türlerine göre etkilerini fotoğrafladım:

Günlük kepek şampunını cumartesi ve pazar kullandım. Pazar günü kuruduktan sonraki hali:

Seboreik DermatitWatch WhatsApp Video 2025-10-20 at 09.56.05 | Streamablestreamable
    Watch WhatsApp Video 2025-10-20 at 09.56.05 | Streamable
    https://streamable.com/f99jb9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markgoldman -- 20 Ekim 2025; 15:39:9 >

• konazol kullandıktan sonra çıkan pullar 2dk masaj yaparak yedirdim 3,4dk bekledim toplamda 6dk saçımdaydı.ılık-soğuğa yakın su kullandım.

Seboreik Dermatit
  • yas 35 ilk defa basima gelen rahatsizlik ellerimde minik minik sivilce gorunumlu deri alti seysi cikti. elim ustunde basladi koluma dogru minik minik dalga dalga yayiliyor . 5-6 gun oldu hala gecmedi geceleri daha fena kasiniyor yok mu bunun bir hal caresi yok mu arkadas burada bir dermotoloji uzmani :)) egzami bu sizce nasil gecer lutfen yardim

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.