Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: banzar , Keremmert1 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.471
Cevap
199
Favori
1.207.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üç sayfalık formu baştan aşağı okudum. Burda resmi olan adı geçen ürünlerin hemen hemen hepsini kullandım. Sorunun adı seboreik dermatit. Benimki saçlı deride. Aşırı yağlanma, kaşıntı, sivilcelenme, saçta dökülme. Klasik şikayetler..
    Yıllarca çektim, hala kısmen de olsa çekiyorum. Kaşıntıyı kesen Ketokonozol içerikli şampuanlar. Nizoral vs. Yağlanmaya karşı çok etkili olan bir ürün yok. Sadece bir üründen kullandığım sürece % 100 fayda gördüm. aslında kesin çözüm diyebilirim. Ama ürünü kullandığınız sürece. 101B formula. Ürün zhanguang firmasının ürünü ve 10 un üzerinde ödül almış. Diğer 101 saç toniklerinin bir çeşidi. 101B seboreik dermatit için hazırlanmış formül. Türkiyede 2004 yılına kadar ithalatçı tarafından getiriliyordu. ithalatçının vefatı ile ürünün ithalatı durdu. Kesinlikle bu ürünün üstüne bu konuda ürün başka bir ürün görmedim.

    Şundan da çok eminim; Yağlı yiyecekler şikayetlerin artmasında %100 etkili. O yüzden yağlı yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçıyorum.
    Allah herkese şifa versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 15 Şubat 2013; 20:38:16 >




  • Bende bu hastalık yıllardır saçımda var, dönem dönem nüksediyor, ketoral şampuan kullanıyorum. Bundan 5 yıl önce bir dematolog tarafından Neutrogena T/Gel diye bir şampuan önerilmişti. İçinde coral tar diye bir madde var, hastalığı tamamen iyileştiriyor, ama nasıl iyileştirdiğini bulamamıışlar, prospektüsünde öyle yazıyordu. Şimdi bu şampuanı ben Türkiye'de bulamıyorum, ithalatını yasaklamışlar. Amerika'dan amazon üzerinden almak istiyorum, belki Türkiye'de satan yer vardır ama ben bulamadım.
  • Arkadaşlar bende elma sirkesi denemeye başladım ama bu kullandığımız elma sirkeleri organik değil, hemen hemen hepsi katkılı.

    Organik ürünler satan bi yerden elma sirkesi bulursanız burdan haber verirseniz sevinirim............
  • gittigidiyor.com adresine gir (BOLU UZUNÖZ DOĞAL ELMA SİRKESİ 500CC) yaz çok kaliteli bi sirke bende alıyorum fiyatı 11,50 ama emin ol diğer sirkeler kadar cilde fayda sağlamıyor.denersen görürsün.artık onun içine ne kimyasal koymuşlarsa iyi geliyor cilde.doğal sirke aynı etkiyi göstermiyor.
  • Yurtdisindan getirtmenize falan gerek yok. Turkiyedeki eczanelerde rahatlikla bulunabiliyor. Buyugu 28 TL kucugu 19TL. ise yariyorsa bende alacagim bir tane. Siz faydasini gordunuz o zaman.

    quote:

    Orijinalden alıntı: melih06

    Bende bu hastalık yıllardır saçımda var, dönem dönem nüksediyor, ketoral şampuan kullanıyorum. Bundan 5 yıl önce bir dematolog tarafından Neutrogena T/Gel diye bir şampuan önerilmişti. İçinde coral tar diye bir madde var, hastalığı tamamen iyileştiriyor, ama nasıl iyileştirdiğini bulamamıışlar, prospektüsünde öyle yazıyordu. Şimdi bu şampuanı ben Türkiye'de bulamıyorum, ithalatını yasaklamışlar. Amerika'dan amazon üzerinden almak istiyorum, belki Türkiye'de satan yer vardır ama ben bulamadım.

  • bende de var seberoik dermatit saclarim icin tesadüfen seoksin diye bir sampuan kullandim kafa derim kepekten tamamen kurtuldu cok güzel gercekten tavsiye ederim cildim icinde elidel kullaniyorum kortizonsuz aslinda kesin tedavisi ciksa keske ya illet resmen sinir oluyorum yaaaaa
  • Allah bütün hastalara şifalar versin.
    Arkadaşlar ben bu derdi yaklaşık 5 yıldır çekiyorum. Benim bütün vücudumda;genelde arkadaşların belirtttiği bölgelerde bu rahatsızlık vardı.Ben de hastalığın başlangıcı çok yoğun stres ve üzüntüdendir. Yaşadığımız bazı şeyleri vücudumuz kaldıramayınca dışa bu şekilde yansımaları olabiliyor.

    Saçım ile ilgili çözüm:

    Gittiğim bir Doç.Dr. tavsiyesi ile Neutrogena T/Gel isimli şampuan.Kullanınca geçiyor fakat düzenli kullanmadığınızda hemen tekrarlıyor tam kurtulamadım yani. Faydasını gördüm, onun için tavsiye ediyorum. Özel bu kozmetikleri getiren eczanelerde bulunabiliyor. Ben Ankara -Tandoğandan aldım.

    Vücudum için çözüm ise :

    Gittiğim doktorlar içinde kortizon bulunan kremler önerdiler ve kortizon iğnesi oldum 2 defa. İğne 30 gün etki ediyor 31. gün başlıyor. Kremler ise sürekli kullanırsanız kapatıyor bırakınca başlıyor. Kesin çözüm değiller yani.Tıp buraya kadar. :)

    Çözüm nerde diyeceksiniz:

    Kafada arkadaşlar, ben hayata bakışımda biraz değişiklikler yaptım (Allah'ın yardımıyla tabii) Artık herşeyi dert edinmemeye çalışıyorum. Bu şekilde azalma oluyor. Hatta çok yoğun olduğum bi dönemde 6 ay işime ara verme imkanım oldu neredeyse hiç kalmadı. Yani birinci suçlu kendimiziz. Bu hastalık tuhaf bir şekilde psikolojiyi takip ediyor. Kendinize yüklenmeyin. Kafanızdaki ya da kalbinizdeki; hastalık başladığında ne sorun var idiyse ondan vazgeçin. Emin olun iyileşmeye başlayacaksınız. Bi de hastalığı da büyütmeyin. Ben eğlenmeye bile başlamıştım. Yaralarıma sizi seviyorum madem gitmiyorsunuz dost olalım bile diyordum.
    Hastalığım 1 yıldır bu şekilde şifa buldu.Elhamdulillah. Şifa bulurken 6-7 ay ilaç falan kullanmadım. (Sadece dua ve kendine dikkat etme çözümü)Şu anda sadece bileğimde küçük bi iz var.O da geçmese de olur yani. Biliyorumki streslenirsem hemen büyüyecek. Oluyorda zaman zaman, hemen neye stresleniyorsam bırakıyorum. Az bi krem (kortizonlu) 2 gün uyguluyorum azalıp kayboluyor.

    Elma sirkesini ben de uygulayacağım. Sirkeyi severim zaten. Şifalı bir şeydir. Hasta olmayanlar da içsin.

    Allah şifasız dert vermemiştir. Hepinizin de şifa bulmasını dilerim. Amin.




  • Elma sirkesine bir umut başladım ve olumlu sonuç aldım ancak ben yarım bardak suya bir tatlı kaşığı sirke koyup içiyordum. Yaklaşık 2 ay olmuştu kullanalı sonra bir gün akşam kalp çarpıntısı baş gösterdi. Bugüne kadar hiç böyle bir problem yaşamamıştım. Bu belki sirkenin etkisiyle değil ancak yarım bardak suya bir tatlı kaşığı sirkeyi ben nefes almadan içiyorum o kadar kuvvetli geliyor bana. O yüzden azaltmak zorunda kaldım bakalım şimdi nasıl olacak.
  • herkese Allah şifa versin arkadaşlarım..Bende aynı hastalığa sahip bir birey olarak bu hastalıkta roaccutane kullanıp olumlu sonuç alan varmı diye soracaktım? çünkü bana doktorum bu ilacı önerdi ve açıkçası yan etkilerinden biraz korktum
  • arkadaşlar bende diyarbakırdan murat.bendede yıllardır aynı sorun var.yazılan bir çok ilacı kullandım şampuanlarıd.ama çare olmadı.saç derimin altında kabuklanmalar devam ediyor.bide ben aşçıyım.yaglı bir ortamdayım kurtulmam zor benim ben ölmüşüm....aa en azından sirkeyi deneyecem.inşallah faydası olur.saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melankolikk


    ikinci ve esas iyi gelen yöntemse elma suyu. sabahları kahvaltıdan önce ve yatmadan önce aç karına 1 bardak olmak üzere elma suyu içiyorum. ayrıca sabahları ve akşamları yüzümü normal hacı şakir zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. geceleri yıkadıktan sonra elma suyunu tonik olarak pamukla yüzüme sürüp yatıyorum. gerçekten bana çok iyi geldi bu yöntem arkadaşlar. seboreik dermatit nerdeyse geçti diyebilirim. yineleme eskiye nazaran sadece hafif çene ve burun kenarımda oluyor. o da gün içinde soluyor. daha 2 haftadır kullanıyorum ve kullanmaya devam ediyorum. inşallah tamamen geçecek. kullanmak isteyen arkadaşlar kullanacağınız elma suyu %100 olacak. nektarin olmayacak. ben bimden alıp kullanıyorum bilginize, fiyatı da 1 lira. bence bi deneyin. saça iyi gelirmi bilmiyorum. saçımda bir problem yok benim. hepimize geçmiş olsun...



    Birisi de elma sirkesi demişti. Hangisini tercih etmeli? Elma sirkesini mi, elma suyunu mu?


    quote:

    Orijinalden alıntı: oBLoOd

    ben kazıtmıştım kazıttığımda geçmişti tamamen sonra tekrar başladı



    Bende de durum aynı... Yaz olsa yine kazıtırdım kafayı...

    Ben bu başlığa ileti yazdığımdan beri 4 sayfa ileti yazılmış. Sabırla hepsini okudum. Bir sürü not aldım. Ama hangi tedaviden başlayacağımı bilemedim. Cem Yılmaz'ın dalgasını geçti "Kişi kendinin doktorudur." lafı bizim için ne kadar da geçerli.

    Herkes deniz suyunun fayda getirdiğinden bahsetmiş. Acaba kafayı tuza banılmış suyla mı yıkasak?


    quote:

    Orijinalden alıntı: MİY1988

    seboreik dermatit hastaları size sesleniyorum;yaş kaç ? Ben başlayayım;22.

    25-26 yaşlarında yağ dengemizin %85-90 oranında oturacağını ve aynı oranda iyileşeğimizi umuyorum.


    1,5 ay sonra 23 olacağım :)


    quote:

    Orijinalden alıntı: cro

    Selamlar,
    Akşam yatmadan, bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içiyorum. Kafamda kepek kalmadı. Tavsiye ederim.



    İçecek miyiz? Sürecek miyiz? İkisini de mi yapacağız?


    quote:

    Orijinalden alıntı: biomarker

    Merhaba arkadaşlar ben de sizin gibi aynı hastalıktan çok çektim.
    hepimiz biçok ilaç,bitkisel destek denedik ama kalıcı faydasını göremedik. Uzun gözlemlerim sonucunda bir kanıya vardım, bu hastalığı taşıyanların çoğu bedenen zayıf insanlar bazılarınızın kemikleri bile sayılıyordur eminim.



    Hep fazla kilo sorunum oldu hala da var. Bana bir çok şey denilebilir ama zayıf denilemez. Tosun gibiyim maşallah :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 8 Aralık 2010; 0:10:56 >




  • Arkadaşlar ben bu aralar dermovate losyon kulanmıyorum. Yeni bi sabun keşfettim losyonla aynı etkiyi yapıyor nerdeyse. Sabunun ismi Capila. Kükürtlü ve katranlı sabun, üzerinde anti seboroik yazıyor. Belki sizinde işinize yarar.

    http://www.eczanemizde.com/?urun-detay_5654_Capila_Sulfur_Sabun__Kukurtlu_ve_Katranli__90g.html

    Bilindiği üzere bu tür hastalıkların en büyük nedeni stres , karaciğer kaynaklı ve sindirim sistemindeki zararlı bakteriler. Karaciğer yağlanması varsa bu hastalığın artmasına neden oluyor. Lokman hekimdeki ilgili bi vatandaşın önerileri üzerine , tablet şeklinde satılan mnk marka enginar+ginseng+milk thistle kullanmaya başladım. ilerleyen zamanlarda etkisini yazarım. Daha önce GNC milk thistle kullanmıştım karaciğer için çok faydalı bi ürün, ben faydasını gördüm. deve dikeni diye geçiyor. şimdi bunun yanına enginar ve ginseng ilave ettim. 4 ayda geçeceğini iddia etti. Bi ürün daha söylemişti ama onu unuttum. şimdilik üçünü kullanacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 8 Aralık 2010; 11:14:15 >




  • Ben yüzümde sebamed baby sabun denedim baya nemlendirici etkisi var deneyin derim ,nem çok önemli bizde nem dengesini kuramadığında vücud böyle oluyor.
  • nizoral şampuan sürdüm yüzüme cayır cayır yanıyor.yüzümde aynı internetteki resimler gibi kızarıklık oluştu,daha önce yoktu.derdime çare
  • Selam arkadaşlar (Ablamın nickiyle yazıyorum üye olamadım olamadım daha )

    Çok uzun yıllardır bu problemi yaşıyorum. Seboraik dermatit denilen kızarıklık pullanma, derinin incelmesi, T bölgesi. Vücudumdaki olan sivilceler çok problem olmuyor ama yüzümdeki hal insanı üzüyor. Forumu okuyabildiğim kadarıyla herkes deneyimlerinden bahsetmiş ben de kısaca bahsetmek istiyorum.

    Önce şunu söyleyeyim. BU FORUMU OKUMAK ÇOK İYİ GELDİ ve ÇOK MORAL VERDİ. Oh bee dedim önce içimden benim gibi ne çok insan varmış. Yalnız değilmişim.

    Önce 30 yaşındayım. Lise yıllarında yüzümde iri iri kocaman sivilcelerle boğuştum. Cildim günden güne kötüleşti. O zamanlar Benzoil Peroksit maddesinin 777 türünü içeren ilaçlar ve Tetrasiklin türevi antibiyotikleri kullandım uzun yıllar. Daha sonra 23-24 yaşlarına doğru o sivilceler yön değiştirip kızarıklık pullanma aşırı kepeklenmeye dönüştü. Bu yaşlarımdan sonra bir sürü ilaçlar kullandım cildiyecilere gittim. hepsinin yaptığı aynı KIŞ AYLARINDA hastalık kudurunca, basıyorlar Itraspor veya Fungoral kapsülü yanında da Kortizonlu bir krem ( elocon vs neyse artık ) bu 10-15 güne kadar cildi toparlıyor. Bir daha olana kadar böyle sürüp gidiyor.

    Fazla uzatmayayım gene 15-20 gün kadar önce soğuklarda cildim çok kötüleşti kıpkırmızı hale gelmişti ki, forumdaki ELMA SİRKESİ ile ilgili haberler ilgimi çekti. "Yaw sirkenin ne zararı var deneyem bari" dedim.
    SONUÇ MÜKEMMEL. 3-4 günde kızarıklıklar normale döndü. Evet arkadaşlar bende normale döndü. Yani cildim bebek gibi pürüzsün DEĞİL ama, karşıdan bakan bana ANORMAL bakmıyor artık. La Roche 'un bir yüz temizleyicisi ve yine La Roche'un bir nemlendiriciside kullanıyorum. Bunları da doktorum önermişti.

    Şunu da söyliyeyim SİZİN DURUMUNUZU BİLEN bilen bir doktorun kontrolünde olmak bence en önemlisi. Elma sirkesini de süpermarketten aldım 3,5 tlye falan. Her akşam 1 su veya çay bardağına 1 TATLI KAŞIĞI ekleyip içiyorum. Arada bir de içmiyorum. Vücudumda çok birikmesin diye.

    KEPEK sorunumu çözemedim daha. Blue Cap şampuan var ama etkisi istediğim kadar olmuyor. Bu güne kadar gördüğüm EN ETKİLİ KEPEK ÇÖZÜMÜ CLEAR FOR MEN şampuan idi. Ama o da saçlarımı döküyormuş gibi geldiği için kullanmayı bıraktım.

    Neutrogena T midir nedir onu deneyeceğim ve sonuçları yazacağım inş.

    Şimdilik elma sirkesine devam...




  • clear mavi kutular saca iyi geliyor ve sebcleir yuz icin ideal ama bunlar tamamen gecirmiyo malesef
  • Neutrogena T/Gel saclarima cok iyi geldi
    bir kac kullanimda kepeklenme yok denecek kadar azaldi
    denemeyenler mutlaka denesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahadr35

    Neutrogena T/Gel saclarima cok iyi geldi
    bir kac kullanimda kepeklenme yok denecek kadar azaldi
    denemeyenler mutlaka denesin


    Bunu ben de kullandım, başarılı. Ayrıca çinkolu ve selenyumlu şampuanları tavsiye ederim, bunları dönüşümlü olarak kullanmak yapılabilecek en iyi şey bence. Son iki ürün Türkiye'de daha pahalı, imkanınız varsa yurtdışı sitelerden kampanyaları takip ederseniz nispeten daha ucuza alabilirsiniz. Ek olarak bazı bilindik markaların içine biraz da çinko eklenmiş kepeğe karşı diye tanıttıkları şampuanları kastetmiyorum.
  • arkadaşlar öncelikle hepiniz geçmiş olsun benimde bu sorun yeni başladı burun kenarlarımda pullanma şeklinde 2-3 yıl öncesine kadar biraz sivilce problemim vardı oda geçmişti derken bu çıktı şimdiye kadar hem nette hemde forumda yazılanları okuduğumda genel düşünce aynı stres ve soğuk havanın tetiklemesi düzensiz beslenme vb .. bunun yanısıra ise vitaminler çeşitli kremler yaz ayları ve denizin iyi gelmesi birçoğuy arkadaşımıza benim saçımdada azda olsa bu problem vardı clear kullandım mentollüsünden ve şimdi sıfıra yaklaştı kepek problemi burnum içinse elimden birşey gelmiyor aylar oldu sorun ufak bir burun kızarıklığıda değil aslında giderek artabilir ve önlem alamama korkusu.Burdaki arkadaşlardan sorum şu bu cilt hastalığı için roaccutane veya benzeri bir ilaç kullanan var mı ?çünkü hem sivilce hem kepek hem seboroit dermatit 3nünde çıkış noktası benim bildiğim kadarıyla aynı karaciğer yağlanması sonucu cildimizdeki gözeneklerin tıkanması ve iltihap oluşması yani sivilce ve seboroitteki olay bu kepekte ise derinin normalden 7-8 kat hızlı yenilenmsi .Çünkü arkadaşlar bu vücudun içten yaptığı birşey tamam krem sabun geçici olarak çözsek bile tekrarlıycaktır o yüzden bu roaccutane kesin çözüm olabilir mi neticede hem yağlanmayı azaltıyo hem gözenekleri küçültüyo belli bir tedavi süresi sonrası kronik akneyi bile tamamaen yok ettiği söyleniyo ama benim korkum şu ilaçın çok fazla yan etkisi var deniliyor bu bir ikincisi çözüm kalıcı mı olur geçici mi üçüncüsü zaten karaciğer yağlanmamız varsa bu mevcut durumda karaciğere çok zarar verir mi bide biraz kepeğim var burnumdada kızarıklık var diye sanıyorum hocanın yazması zor ilacı bide karaciğer testi gerekiyo galiba bu konuda bu ilacı kullanan olumlu yada olumsuz sonuçlar alan ve gözlemleyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum çünkü bizim problemimiz yağ ile ilgili oda yağı baya kesiyo nette before after fotoları mucize gibi ama ne bilim sonuçta bide içorganlarımızn sağlığı var kaş yaparken göz çıkarmayalım o yüzden arkadaşlar ciddi ciddi deneyenler yada gözlemleyenler bu ilacın etkisini ve sonuçların paylaşırsa çok sevinirim çünkü ömür boyu bu süreçten tek çıkar yol şimdilik bu gibi geliyo bana saygılar




  • Ginseng+enginar+deve dikeni tabletlerinden kullanıyorum şu an. Karaciğer için özellikle bu üçünden deve dikeni çok etkili. Cilt hastalıklarının çoğu karaciğer kaynaklı .Bu yüzden faydalı olacağını umaraktan kullanmaya başladım 2-3 haftadır. Sizlerede tavsiye ederim. 3-4 ay kullanmak gerekli sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.