Şimdi Ara

Seat Leon Xcellence - Audi A3 1.0 Sportback mi yoksa arabamı kullanmaya devam mı etsem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar

    Belki yükselen araba fiyatlarından sonra çoğu kişi bu ikilemi yaşıyor ama aklımdaki bir konuyu sizlere sormak istedim.

    Şimdiki aracım;

    Bende 2011 model yaklaşık 80.000 km'ye gelmiş S-Line paket tek kapı Audi A1 1.4 TFSI mevcut. Otomatik vites ve direksiyondan F1 vites, İç dış LED paketi, Bixenon, dijital klima, 17 jant, orjinal rüzgarlığı, difüzör ve detaylarıyla sunroof hariç en dolu modeli.

    Bagajı küçük olsa da, aracın gidişi başta olmak üzere keyfini oldukça seviyorum. Biraz yakıtı daha az yaksa daha çok seveceğim ama olsun.

    Daha önce 2014 model A3 Sedan 1.6 TDI ile 1.5 sene geçirdim. Açıkcası Bluetooth bağlantısı, hafif yol gürültüsü ve arka koltukta oturan insanların rahatı haricinde bendeki Audi A1'den daha çok zevk aldım. Hem motor gücü, direksiyon hissi ve arabanın tokluğu hoşuma gidiyor gerçekten.

    Geçtiğimiz günlerde Audi bayiine gittim. Arabamı değiştirsem mi fikri geldi. Audi A3 Sportback 1.0 116 HP Dynamic aracı gördüm. 110 bin TL seviyesinden veriyorlardı. Liste fiyatından epey indirim söz konusu.

    Kapıyı açınca eski A3 Sedan'dan sonra değişen direksiyon ve eski iğrenç koltuk döşemelerinin değişmesi haricinde hiç bir fark göremedim. Hiç heyecanlanmadım desem yeri. Dynamic o kadar boş değil, en azından ön park sensörü ve Xenon var.

    Açıkcası 110 bin lira bu araba, benim arabamı da 60.000 TL seviyesine satsam, neredeyse üzerine iki kat fark vermem gerekiyor. Açıkcası iki katı farkı büyüklük haricinde hak edecek bir şey göremedim.

    Açıkcası bu hüsrandan sonra Seat Leon'u görmeye gittim ki ilk çıktığında 0 Style paket Leon almıştım. Yabancı değilim arabaya.

    Evet Leon'un arkası kendini çabuk bırakıyor, sürüş olarak Audi tokluğu yok ama yeni Leon'da o kadar çok donanım var ki, arabanın hem tipi, hem içi beni daha da heyecanlandırdı.

    Hem 1.4 TSI 150 BG motor ile 1.0 116 BG arasındaki fark, hem güvenlik donanımlarından tutun, multimedia kazanımları, Sunroof, Led farlar ve hem dışardan hem içerideki dinamik ferah yapı benim çok hoşuma gitti.

    100.000 TL seviyesine Leon Xcellence 1.4 TSI 150 BG ya da 110.000 TL seviyesine 1.0 116 BG Audi A3 Sportback dynamic ikisinden birini tercih edebilirim.

    Arabamın kronik bir sorunu yok. Servis bakımlı ve Doğuş'ta ücretsiz olarak mekatroniği değişti. 2 sene de şanzımanla ilgili garanti var. Şöyle güzelce pasta cila, detaylı temizliğe soktuktan sonra belki bir kaç ufak oynamayla heyecan kazanıp, bir süre daha binsem mi bilemedim.

    Sizler ne dersiniz?







  • Aracınızın km si çok artmadan satıp Leon'a geçmenizi tavsiye ederim. Arkasını bırakıyor efsanesini kim uydurdu bilmiyorum ama öyle bir şey yok. Tdı-Dsg kullanıyorum yol tutuş anlamında sorun yaşamadım hiç. Fr ın daha iyi olacağına eminim. Hayırlı olsun.
  • pasa_ kullanıcısına yanıt
    Yani arkasını bırakıyor değil de arkada bazen bir boşluk hissediyorsun, arkası istediğin gibi gelmiyor. O yüzden sürekli ESP ışığı yakıyor. Yani sert kullanımda Audi ile farkı hissedilir.

    Bir de eskiden kapı içinden ses geliyordu ön kapılarda. Serviste iki kerede anca çözmüşlerdi. Makyajlı Leon'larda böyle saçmalıklar devam ediyor mu? 100.000 lira verip trim sesi duymak hoş olmaz. Yani beni biraz onlar da korkutuyor. Tamam Audi boş olsa da çıt çıkmıyordu A3'ün içinde Leon'a göre.
  • Bence ihtiyacınızı görüyorsa arıza yapmıyorsa arabanızı değiştirmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • audideki o motor a1'den sonra tatmin etmeyebilir. 1.18ler 125bin e satılıyor. madem araç kullanırken ekonomiden çok keyife önem veriyorsunuz birde arkadan itişi deneyin derim. yada a1 e devam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A1 un üstüne 50 bin verılmez.Yola devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence değer geçmeye, sınıf yükseliyor sonuçta
  • cemsch C kullanıcısına yanıt
    Sizin önerinizden sonra 136 BG'lik 1.16 ve 170 BG'lik 1.18'lere baktım. 1.18 biraz daha fazla yakıyor ama ikinci elde özellikle arka stoplarının kısa olduğu makyajsız kasaların fiyatları gayet makul. 50 bin kilometrelerde güzel araçlar var. Aklımı çelmedi değil.

    Açıkcası fikrim ya arabamla devam etmek ya da 2014 2015 model az kullanılmış A3 ya da 1 serisi almak gibi geldi. 80 - 90 bin liralara güzel ikinci eller bulunuyor.
  • 2.el alacaksan 1.0 A3 bulabiliyorsan al derim. Yada daha yüksek motorlu istersen yine olur.



    Normalde bmw fanıyım fakat 1 serisini sevmiyorum fazla yakıyor. Bence alma.



    Farklı bir görüş daha yazayım. Yeni kasa polo ve ibizalar gelecek. Artık kasaları büyüdü, daha genişler. Zaten A1 kullanıyormuşsun. Bu kasalar sana genede geniş gelecektir ama biraz beklemen gerekecek. Ben bekle derim bu kasaları. 1.5 motorla gelecekler. Hem belki araba fiyatlatı bir iki tık düşer.(Doların 4 tlden 3.5 ye inmesinden sonra araba fiyatlarında 3-4bin ucuzlama oldu) Seat leon mu alsam dedin diye bu yorumu yaptım. Yoksa A3 ile bunları kıyaslamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence suanda zorunlulugunuz yoksa arac degistirme vakti degil gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A1 dursun bi köşede satma, bu kadar çok memnun olduğun bir araç garajında 2. araç olarak tut. 1.0 leon al.
  • A3 çok kaliteli gerçekten. Benim tercihim a3 olurdu. Leon yerine alternatif olarak 1.4 turbo opel astra da bakılabilir.
  • Seat leon ile Audi a3 bence mukayese edilemez

    malzeme kalitesi ve ikinci el piyasasıyla kesinlekle Audi a3 derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.