Şimdi Ara

ARACIN DEĞERİNE ETKİ EDERMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir arac aldik.Aldigimiz kisi sadece sol ön camurlugun değiştiğini söyledi.fakat sigortadan eksper raporuna baktim ön tampon ve plastik izgara da değişmiş.ben araci alirken bu islerden anlayan bi tanidik servis calisani boya ölçüm cihaziyla araci kontrol etti kaportasina bakti.sadece sol on camurluk degismis dedi gercekten.yani tampon ve plastik izgarayi solemedi.internetten arastirdigim kadariyla ön tampon değişen sayilmiyormus ve ekspertizde de çıkmıyormuş.fakat plastik izgara degisen sayilirmi hicbir bilgi bulamadim.ön tampon ve plastik ızgara(ford ambleminin olduğu yer galiba) ekspertizde çıkarmı?değişen sayılırmi?
    Yardimlarinizi bekliyorum.Simdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracın Değerine Etkisi

Aracın değerini etkileyen birçok faktör vardır ve küçük bir tampon boyası tamiri bile bu faktörlerden biri olabilir.

Ekspertizde Tampon Boyası Çıkar mı?

Ekspertiz, aracın değerini belirleme amacıyla yapılan bir süreçtir. Eksperler, tampon boyası onarımlarını da dahil olmak üzere aracın fiziksel durumunu incelerler. Küçük bir tampon boyası onarımı aracın değerini önemli ölçüde etkilemezken, daha büyük veya gözle görülür onarımlar değeri düşürebilir.

Tampon Ekspertize Girer mi?

Evet, tamponlar ekspertize girer. Eksperler, aracın tüm dış parçalarını inceler ve herhangi bir hasar veya onarım olup olmadığını kontrol ederler.

Tampon Boyası Experde Çıkar mı?

Tampon boyası her zaman experde çıkmaz. Küçük onarımlar genellikle profesyonelce yapıldığında tespit edilemeyebilir. Ancak, daha büyük veya gözle görülür onarımlar, özellikle aracın orijinal boyasıyla eşleşmiyorsa, expertizde fark edilebilir.

Ekspertiz Tampona Bakar mı?

Evet, ekspertiz tampona bakar. Tampon, aracın dış görünümünün önemli bir parçasıdır ve herhangi bir hasar veya onarım aracın değerini etkileyebilir.

Tampon Expre Girer mi?

Evet, tamponlar exspre girer. Exspre, aracın ekspertiz raporunun kısaltılmış halidir ve tamponlar da dahil olmak üzere aracın fiziksel durumuyla ilgili bilgileri içerir.

Ön Tampon Experde Çıkar mı?

Ön tampon da diğer tamponlar gibi ekspertize girer. Küçük onarımlar experde çıkmayabilirken, daha büyük veya gözle görülür onarımlar aracın değerini düşürebilir.

Aracın değerini etkileyen diğer faktörler şunlardır:

• Aracın markası ve modeli
    • Aracın yaşı
    • Aracın kilometresi
    • Aracın genel durumu
    • Aracın kaza geçmişi

Aracınızın değerini korumak için düzenli bakım yaptırmanız, hasarları hemen onartmanız ve aracınızı temiz tutmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Plastik değişmesi dahil değer kaybına sebep olur aslında önemli bir durum değil plastik değişmesi ama satarken leşciler bundan dolayı indirim için zorlayacak.

Hiç boyasız araç varken kimse aynı paraya plastik bile olsa boyalı araç almak istemez.Bundan dolayı mutlaka ufak da olsa indirim olmalı ayrıca radyatör vs iyice baktırınız oralarda değişme veya oynama var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Nisan 2017; 13:30:36 >
  • Araçın değerine etkisi olur tabi.Araçın marka ve modeli ne ?

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Hocam onlara baktirdim.radyator felan değişmemiş.sadece sol ön çamurluk,ön tampon ve plastik izgara değişmiş.camurluk degere etki ediyor ve ekspertizde çıkıyor bunu biliyorum ama tamponun degere etki etmedigi ve hatta ekspertizde cikmadigini yazmislar internette.bende boya ölçüm cihaziyla vs ustaya baktirdigimda sadece sol on camurluk degismis dedi.ön tampon ve plastik izgarayi solemedi.benim merak ettigim on tampon ve plastik izgara ekspertizde cikarmi?

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Hocam 2012 model ford tourneo connect.ön tamponun degere etkisi yok demisler forumlarda felan.hatta ekspertizde de cikmaz demisler.ama plastik izgara cikarmi bilmiyorum.ben boya olcum cihaziyla ustaya baktirdim sadece sol on camurluk degismis dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asgardlı Thor

Hocam onlara baktirdim.radyator felan değişmemiş.sadece sol ön çamurluk,ön tampon ve plastik izgara değişmiş.camurluk degere etki ediyor ve ekspertizde çıkıyor bunu biliyorum ama tamponun degere etki etmedigi ve hatta ekspertizde cikmadigini yazmislar internette.bende boya ölçüm cihaziyla vs ustaya baktirdigimda sadece sol on camurluk degismis dedi.ön tampon ve plastik izgarayi solemedi.benim merak ettigim on tampon ve plastik izgara ekspertizde cikarmi?

Çoğu kişi plastik aksamı ölçemez ama ölçenler var örneğin otorapor ölçüyor plastik tamponları boya varsa belli oluyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Nisan 2017; 13:39:17 >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Yani suan hocam ben aracimi satacagim zaman bu plastik izgara ve on tampon raporda cikarmi degisen diye?cevremdeki herkes ve forumlarda cikmaz ve degerine etki etmez demisler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani benim sorunum suan aracimi satılığa cikardim ve bunlari yeni ogrendim.haliyle sadece sol on camurluk degisik yazıyor ilanda.alan kisi baska yerden gelebilir uzak yerden gelebilir.mahcup olmak istemem.cevremde degere etkisi olmaz ve ekspertizde cikmaz diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asgardlı Thor

Yani suan hocam ben aracimi satacagim zaman bu plastik izgara ve on tampon raporda cikarmi degisen diye?cevremdeki herkes ve forumlarda cikmaz ve degerine etki etmez demisler.

Izgarayı bilmem ama tampon çıkar iyi bir yerde bakılırsa söylediğim gibi herkes ölçemiyor otorapor kesin olarak görebiliyor tamponlar boyalı mı değil mi.Daha önceden 3 araç baktırdım hepsinin tampon ve çamurluklar plastikti rahatlıkla ölçtüler boya var mı yok mu rapor hazırlayıp verdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Nisan 2017; 13:43:13 >
  • senı kandırdıkları gıbı
    satarken kandırıcak adam ıllakı bulursun
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kandiramam kimseyi.3 kuruş için oyle hileye hurdaya giremem.Allah illaki benden cikarir onu.bende haram yediğimle kalirim.buraya soruyorum ki eger bunlar da degisen sayiliyorsa almak isteyene onceden soleyecem.yani benim yaptirdigim ekspertizde cikmadi bunlar.hyundai servisi tanıdikti orda bakmisti arkadas sagina soluna boyasina hem boya olcum aletiyle hem de normal ciplak gozle.

• Çokta ölücü olmayın benim kaputum değişen istesek boyatırdık temiz olsun diye değiştirdik radyatörüne kadar orijinal araba yani.

• TUG10 T kullanıcısına yanıt
    Oyle hocam bencede ama yani benim ekspertizde niye cikmadi bunlar anlamadim.cevremdekiler tampon zaten ekspertizde cikmaz degisen sayilmaz diyor ama bilemedim.

• Arkadaslar bu konuda net,kesin bilgisi olan ya da bu konuda tecrube edinmiş biri yokmu?yardimlarinizi bekliyorum.

• Hocam siz onu degisen olarak belirtin. Binici adam eger onde baska bir sorun yoksa; radyator, sasi vb, bunu sorun etmeyecektir. Ben de otorapordan baktirip aldim aracimi. Tamponlardan gectim koltuktaki su lekesine kadar soylediler. Mahcubiyet cok onemli. Uzaktan gelme durumlari da olabilir. Siz dogrusunu yapin.

• Size protez kol bacak taksalar düşünmekten kafayı yersiniz demekki.Arkadaş tampon değişse nolur panjur değişse nolur abartmayın bu kadar.
  • oooo Moueson 4 gün ban yemiş nolcak şimdi Meganın hali :)
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Bende boyle dusunuyorum hocam.yani bunlar benim yaptırdığım ekspertizde bile çıkmadı.cevremde de degisen sayilmaz bunu dert eden olursa hic ugrasma felan dediler.

• Normalde Detaylı ekspertiz boya kontrölünde tamponlara yani plastik aksamlara bakmazlar.Ama şöyle bir durumda oluyor Araçı alacak kişi özellikle tamponlarada bakılmasını isterse bakıyorlar ve tabi tamponda boya varsa çıkıyor ortaya.Ama Dediğimiz gibi normalde bakmazlar

Tamponun veya panjurun Boyalı veya değilmiş olması radyatörde veya şaselerde bişey yoksa tabiki sorun değil.

Aracı satacağınız zaman tamponun Boyalı olduğunu belirttin dürüst bir Satıcı olun.Çünkü Nasılsa sizin öğrendiğiniz gibi alırken veya aldıktan sonra öğrenecek.

Siz baştan söylerseniz en azından bilinçli bir şekilde alır.Ön tamponun Boyalı olması fiyatı etkilemez.Tabi bazı ölücüler ondan dolayı fiyatı düşürmek isteyecekler ama plastik aksam Önemsiz bişey dersiniz.

Zaten çoğu insan tamponu önemsemez ve o Yüzden Detaylı ekspertiz firmaları tamponlara bakmazlar.Sorun olacak bir durum yok ama belirtirseniz iyi olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.