Şimdi Ara

Seagate'in sabit disk satışlarındaki liderliği sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde de dik dünyasının zirvesindeki yerini kordu. Açıklanan yeni rakamlara göre 49.9 milyon depolama sürücüsü satan Seagate, sahip olduğu %31'lik pazar payı ile sektörün en büyüğü unvanını kaptırmazken, hemen arkasından 39.5 milyon adet disk atan ve %30 pazar payı elde eden Western Digital'in yer aldığını görüyoruz.

Disk dünyasının en büyük iki ismini, 25.2 milyon sürücü satarak %16 pazar payına ulaşan Hitachi, %13 pazar payına sahip olan Toshiba/Fujitsu ve 14.6 milyon disk satarak 2009 yılı dörcüncü çeyreğini %9 pazar payı ile kapatan Samsung izliyor.

• seagate in olduğu yerde samsung olmalıydı samsung daha iyi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

seagate in olduğu yerde samsung olmalıydı samsung daha iyi bence

seagate ile samsung kıyaslanmaz bile, en çok sorun veren hdd markası samsung, bulunduğu konum tam yeri.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

seagate in olduğu yerde samsung olmalıydı samsung daha iyi bence

seagate ile samsung kıyaslanmaz bile, en çok sorun veren hdd markası samsung, bulunduğu konum tam yeri.

+1 +1
    Kesinlikle hakettiği yerde samsung tv monitör üretmeye devam etsin hdd onu aşar :)
  • Seagate'in sorunlu firmware ları yamalaması gerekli öncelikle
  • Seagate önce sorunlu disklerine baksın müşteri memnuniyetini bi düzeltsin kaç kişi mağdur oldu 11 ve 12.serilerde bizimde 528as rahmetli olursa papaz olacaz segate le traktör gibi ses çıkarıyo zaten
  • segateyi hdd üretimden çekmek lazım,bakın o zaman sddler nasıl yaygınlaşıyor :) segate galiba daha karlı olduğu icin pek sdd ye yatırım yapmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en son samsung 1TB ile seagate 12 serisi bir disk aldım.. sonra her ikisinide görünce keşke samsung yerine seagate alsaymışım dedim.. seagatein 12 seri firmware sorunu varmı bilmiyorum ama çok başarılı olduğu kesin.. samsung ise sadece biraz sesli çalışıyor..
  • GG'de bakın arızalı disk ilanlarına 16 diskten 10'u samsung'tur ve arıza yapan samsung disklerin %90'ı kafa vurarak arıza verir Disk üretimi ciddi bir iştir Seagate,WD ve Hitachi gerisi oyuncaktır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

haber için teşekkürler.
    şunu unutmamak gerekir ki bunlar toplam rakam ve meselea masaüstü dizüstü ayrımı yapılmamış...

@Diamondx
    haklısın hocam disk üretimi ciddi bir iştir.
    bu yüzden sen şikayet veritabanı olarak GG'yi baz alıyor ve Seagate'in firmware sorunlu ve bir çok verikaybına yol açan serisini gözardı ediyorsun.
    ciddiyetini kutluyorum...

Kutlama için Teşekkürler :)Sana şöyle söyleyim elimden binlerce disk geldi geçti 7200.11 serisindeki sorunlu SD ve ES.2 serisindeki yine sorunlu SN04 serisi diskleri kullandım şans herhalde ben sorun yaşamadım.Ha yaşayan varmı var. Doğal olarak yorumumu yazarken Firmware sorunu'na takılmadım ama diğer taraftan arkadaşlarımın ve tanıdıklarımın bilgisayarlarındaki arızalara bakarken gördümki çoğu disk arızası idi ve disklerin çoğu samsung'du.Yeni seri samsung'lar sorunsuz olabilirler bundan sonraki yorumları okurken sonuca ulaşırız artık.Sizin kullandığınız disk markası nedir sahafiec hocam?

• HDD ciddi bir iştir, Seagate, WD ve Hitachi cillop, gerisi oyun hamuru cart curt :) Üstüne de vazgeçilmez cümleler "tüm markaları kullandım, elimden geçmeyen kalmadı, yıllardır bu işteyim, kokusundan tanırım..."

Donanımhaber'e danışıp iş yapanların vay haline. Bu kadar mı kötü bir üslup kullanılır bir yorumda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

HDD ciddi bir iştir, Seagate, WD ve Hitachi cillop, gerisi oyun hamuru cart curt :) Üstüne de vazgeçilmez cümleler "tüm markaları kullandım, elimden geçmeyen kalmadı, yıllardır bu işteyim, kokusundan tanırım..."

Donanımhaber'e danışıp iş yapanların vay haline. Bu kadar mı kötü bir üslup kullanılır bir yorumda...

Siz kimsiniz bay polemik?? :) TDK'mı çalışıyorsunuz.Yorumumu yazdım Evet bana göre oyun hamuru size göre elmas :) koku uzmanı olduğunuzu yorumunuzdan anlıyorum merak etmeyin Ayrıca uslubumda kötü bir durum göremedim?
  • son kullanıcıya yaşattıktan sonra hayret doğrusu
  • Bu rakamları kim hazırlıyor bilmiyorum ama bana inandırıcı gelmedi..Seagate 11 serisinden beri sorunlu diskler üretiyor.. 12 serisi bile tam düzgün değil firmware hatası veriyor..Ve şu an genel performansta standart 7200 devirliler içinde en hızlı disk Samsung

F3 serisi..Bunu ben değil pek çok inceleme sitesi söylüyor. En küçük bir örnekle aşağıdaki memnuniyet oranına bakarak bir fikir edinebilirsiniz..İşte 2 markanın 1tb lık son seri diskleri ve yapılan yorumlar ile memnuniyet yüzdeleri;

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148433

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822152185&cm_re=samsung_1tb-_-22-152-185-_-Product

İnceleme;
    http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/3
    Kullanıcı incelemesi;
    http://www.pckoloji.com/incelemeler/14559-samsung-spinpoint-f3-1-tb-harddisk.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 27 Mart 2010; 20:11:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

GG'de bakın arızalı disk ilanlarına 16 diskten 10'u samsung'tur ve arıza yapan samsung disklerin %90'ı kafa vurarak arıza verir Disk üretimi ciddi bir iştir Seagate,WD ve Hitachi gerisi oyuncaktır :)

forumda bunun böğle olduğu ile ilgi ilgili pekçok yorum okumuştuk,okuyoruz
  • Son 2 ay içinde 1 adet seagate notebook diski 1 adet de WD harici disk arızaya gönderdim. Sonuçta ikisi de değişti.

Ama yine de tercihim 1. WD 2. Seagate olur :D

Tabii ki çok araştırıp sorunsuz serilerini alırım orası ayrı
  • Seagte bozmasaydı kendisini ne Samsung tanırdım ne de WD.
    Seagate şimdiye kadar bu kadar sorundan bile galip çıkıyorsa zamanında verdiği güvenden.Yoksa şimdi yaptıkları HDD'ler rezil durumda.
    HDD'te Firmware hatası kabul edilemez bir konu.Savunulacak en ufak yanı yok.HDD'te resim sakladığımızı düşünürsek bir anda anılarımızın silinmesi intihar sebebidir.
  • Samsung F1 ve F3 serisi ile resmen Seagate ve WD'ye hdd oyle yapilmaz boyle yapilir demistir

Eski bir seagate kullanicisi olarak uzulerek soyluyorum ki, seagate suan satiyorsa isminden dolayi satiyordur, eski kalitesi ne yazik ki yok.
  • Seagate'i diskleri yıllardır biliyorum. Çok eski üretici olması ona isim yaptırmıştır ama malesef dönem dönem bazı diskleri sorunlu olabiliyor. Neyse ki zamanında kullandığım seagate disklerde sorun yaşamadım.
  • ben yakın zamanda f3 serisi bir 502hj aldım. forumda bahsi geçen uğuldama-titreşim sesi bende de oluyor zaman zaman.hızlı bir model ama güvenimi sarstığını söyleyebilirim. bu ses çıkmaya başladığı zaman tedirgin oluyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.