Şimdi Ara

Seagate : İkinci güncelleme çökmeyi engelliyor(7200.11 serisi HDD'ler) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
3
Favori
64.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: labtek38

Be verilerimi eski yerlerine koyuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum şimdi. Neyi nereye koydum sonra diğerini sildim karıştırdım (2 Tb dan fazla veri kaç yere bölündü). Böyle giderse verilerimi kendi kendime kaybedicem zaten. Stabil bir versiyon çıkana kadar haberim yokmuş gibi davranıcam ne yapayım. Ama gerçekten tam bir skandal. En sevdiğim ve memnun kaldığım HDD markasıydı. WD yeni yüksek kapasiteli diskini çıkarsın ona geçmeyi düşünüyorum. Fakat 3 yıl önce aldığım bir ürünü çok sesli gelmişti umarım kendini geliştirmiştir WD.

Valla sonuna kadar haklısın karıştırmakta. Benim de 12 yıllık bir seagate geçmişim var. ilk diskimi 1997 yılında 1.2GB seagate olarak almıştım. Ne günlerdi...
    Seagate'den başka disk alacağımı hiç düşünmezdim. WD'nin Black Caviar 1TB modeli hakkında güzel yorumlar okudum. Sessiz olduğunu düşünüyorum. Bakalım stoklara girsin de göreceğiz nedir ne değildir.

• Denemedenmi koyuyorlar siteye bunlar firmwareleri.Saçmalığa bakarmısın.
  • bugun nasılsınız beyler diski bozulan varmı

• Firmanın bu konular hakkında yapmış olduğu bir açıklama yok mu acaba? Ya da Tr distribütörü veya ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri yok mu? Bozulana kadar bekleyip öyle mi değiştirecekler. Yeni ürünler çıkınca elimizdekileri direk değiştirme hakkı verirler mi acaba? Bozulmadan değişim yapmıyorsa diski kendimiz bozalım da değiştirsinler o zaman (!)...
  • arkadaşlar st500320as sd15 firmware li 500 gb. bendede var ama şu ana kadar bir sorun çıkarmadı ; üzerinde sistem yüklü değil sadece depolama amaçlı kullanıyorum.

ama genede çekindim ; seagate support kısmına mail attım ama henüz bir cvp yok ; şu anda yedeklerimi aldım disk iyi durumda sadece pc yi ilk açışta küçük bir hışırtı sesi geliyor , çalışırken herhangi bir sorun yada ses yok.

sanırım seagate kullanıcıları mağdur etmeyecektir.

pardon bir problem var ; seagate tools programını yükledim firmware update için ; tools programı diski görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 20 Ocak 2009; 16:51:49 >
  • quote:

Firmanın bu konular hakkında yapmış olduğu bir açıklama yok mu acaba? Ya da Tr distribütörü veya ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri yok mu? Bozulana kadar bekleyip öyle mi değiştirecekler. Yeni ürünler çıkınca elimizdekileri direk değiştirme hakkı verirler mi acaba? Bozulmadan değişim yapmıyorsa diski kendimiz bozalım da değiştirsinler o zaman (!)...

Forumun bu kısmına mesaj atmadan evvel ben datagate'e ulaştım ST3500320AS diskimizdeki ses sorunu yüzünden. Bana cevap olarak, buraya "ben datagate servisinde çalışıyorum" diyerek mesaj atan arkadaşın attığı mesaj içeriğinin tıpatıp aynısını verdiler. Hatta ST3500320AS ile ilgili hiçbir sorun yoktur dediler. Ben kendilerine 7200.11 serisi ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu ilettim. Sorun yaşayanların internette yaptıkları yazışmaların linklerini de ekledim. Sonuç çıkmadı. 1-2 gün sonra sorun olduğunu seagate kendi kabul etti. Bu konuda ne yapılacak açıkçası ben de merak ediyorum! Benim bildiğim Seagate distribütörü olarak Arena ve Datagate var. İsterseniz ulaşın maille ya da telefonla. Sorunlarınızı iletin ama emin olun aynı tip cevaplar alacaksınız. En azından seagate şöyle yapın diyene kadar bizim firmaların bir çözüm üreteceğini hiç sanmıyorum!

@serenissimo

arkadaşım da seagate support'a mail attı. 2 gün oluyor. Siteye üye olup "case" açmış sanıyorum. Başvuru sayfası Türkçe diye o da Türkçe yazmış sorununu. Ama geri dönmediler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 20 Ocak 2009; 16:53:39 >

• doğru bende case e kayıt edildim , ingilizce olarak yazdım sorunu sadece sorununuzu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz , inceleyip size döneceğiz tarzı bir mesaj geldi ; support amerikada ; Türkiye sitesinde henüz bu konuda herhangi bir açıklama yer almadı , sanırım onlarda merkezden bir yanıt bekliyorlar.
  • Arkadaşlar konuya tam vakıf değilim,bende sadece depolamak maksadıyla şu ürünü aldımıştım, ''ST310005FDD2E1-RK 1000GB FreeAgent Desktop USB 2.0'' benim verilerde tehlikedemi şuan?
    Bu modelde arızalı olanlar sınıfındamı?

Bundan 3 tane var hemde,içleri full bluray,hd film clip vs. dolu.Biriniz birşeyler yazın lütfen,eğer birşey olursa 10 senenin emeği gider,çok önemli veriler var içinde.Ayrıca salak adamların lafına da hasta oldum,verilerinizi yedekleyin,kardeşim 3 tb veriyi nereme yedekleyecem,zaten bu ürünü yedeklemek için almışım,olaya bak.
  • Barracuda 7200.11, Barracuda ES.2 SATA ve DiamondMax 22 sadece bu serilerde sorun var.

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?Tab=search&Module=selfservice&TargetLanguage=selfservice&DocId=207931&NewLang=en

bu adresten kontrol edebilirsiniz sorunlu olup olmadığını diskinizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 20 Ocak 2009; 18:22:45 >
  • 15 gün önce ST3500320AS 500gb 2 tane aldım bir tanesi siteme taktıktan 3 gün sonra S.M.A.R.T Hatası vermeye başladı. Onu bugün distribütöre yolladım. Diğeride daha dün akşam acronis'le yedekleme yaparken okuma hatası verdi.
    Ve sistemim oyunlarda reset atıyor belki de günlerdir arayıpta bulamadığım sorun disktedir. Bu topiği bugün gördüm.Şüphelerim tamamen kesinleşti.Seagate ve maxtor kesinlikle almam artık.
    Ayrıca diskleri Hizlial.com dan aldım iade süresi 8 günmüş.Mail attığım günde 8. gün sabahıydı ama geri almadılar.Saatleri bile sayıyorlar sanki Hizlial'dan alışveriş yapacaklara duyurulur.
    Şimdi güncelleme yapmayda korkuyorum elimde 1 adet disk kaldı. Seagate ve Maxtor için büyük prestij kaybı. Bu sorunu köklü bir şekilde halletmezlerse pazar payı küçülür. Şimdiden tüm forumlara yayılmış konu. Bakalım nolcak yakından takip ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: serenissimo

Barracuda 7200.11, Barracuda ES.2 SATA ve DiamondMax 22 sadece bu serilerde sorun var.

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?Tab=search&Module=selfservice&TargetLanguage=selfservice&DocId=207931&NewLang=en

bu adresten kontrol edebilirsiniz sorunlu olup olmadığını diskinizin.

Çok saol arkadasim,benimkilerde bir sikinti yok allahtan.Bu isten çok kisinin cani yanacak gibi.

• 1tb disk aldım doldurdum tamamen diski..Şimdi sorunlu vs diyorlar bu serilere,yedekleme amacıyla aldığım diskimi yedeklicem ben şimdi saçmalığa bak
  • 640 gb segate disk almıştım kullandıktan 15 gün sonra makine aniden reset
    yemeye başladı resetten sonra disk sistemde görünmüyordu ancak poweri kapatıp açtıktan
    sonra görüyordu,günde 2-3 kez olunca hemen arenaya yolladım 1 hafta içinde yenisi geldi
    sd13 firmwareli ! ilkin bişey yoktu ama 15-20 gün sonra ikinci harddiskte aynı sorunu vermeye
    başladı bütün hdd programları smart hatası veriyor, sistem aniden reset yiyiyor
    ve disk biostan kayboluyor...İlk gönderdiğimde gidiş kargosunu ben ödedim 10 ytl ,şimdi
    yine göndermem gerekiyor her defasında 10 ytl kargo ödersek yandık
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

1tb disk aldım doldurdum tamamen diski..Şimdi sorunlu vs diyorlar bu serilere,yedekleme amacıyla aldığım diskimi yedeklicem ben şimdi saçmalığa bak

Ben ne yapayım, 750GB ve 1TB'nın ikiside sorunlu.
  • Türkiye'de disk kalmamış sanki hangi alışveriş sitesine baksam doğru dürüst disk yok sadece satılmayan modeller var. Bunun sebebi nedir acaba? Genel olarak HDD ithal edilmesinde bir sorun mu var. Başka 1,5 TB disk piyasaya sürülmedi sanırım değil mi? Aklıma süper parlak fikir geldi. Şüpheli diskten 2 tane daha alın raid 5 yapın bozuldukça değiştirirsiniz(!). Bu da güleriz ağlanacak halinmize olsun.
  • bu ayın 14 ünde değiştirdim bilgisayarı ST3500320AS 500 gb aldım bende...Şu ana kadar bi sorun yok..Allahtan yeni aldığım için İçi dolu değil...2 3 gb muzik dosya yazı falan var...birde GTA 4 .umarım bozulmadan yazılımı çıkarırlar.
  • beyler problem kendi kendine cikiyor
    500 1tb ve 1.5 tb lara sahip kisilerin hepsi tehlikede
    sd1a mi ne koydular firmware onu 500 gb sahipleri sakin yapmasin yapanlarinki cortladi :D
  • Seagate kınıyorum Allah'tan firmware güncelleme yapmamışım demek benim harddiskte uçacaktı.
    Bozuk harddiskleri sattılar sonra hatalı firmware ile işlerini tamamen bitirdiler. Diyecek birşey bilmiyorum.
    Artık Seagate harddisk almam hayatta.

Bendeki 500gb Seagate harrdiski forumdan ikinci el bölümünden almıştım.

Garanti durumunu kontrol etmek istiyorum. İthalatçı firma datagate arena hangisi olduğunu bilmiyorum.

İnternet üzerinden nasıl sorgulama yapıp bulabilirim.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kjetlee

Seagate kınıyorum Allah'tan firmware güncelleme yapmamışım demek benim harddiskte uçacaktı.
    Bozuk harddiskleri sattılar sonra hatalı firmware ile işlerini tamamen bitirdiler. Diyecek birşey bilmiyorum.
    Artık Seagate harddisk almam hayatta.

Bendeki 500gb Seagate harrdiski forumdan ikinci el bölümünden almıştım.

Garanti durumunu kontrol etmek istiyorum. İthalatçı firma datagate arena hangisi olduğunu bilmiyorum.

İnternet üzerinden nasıl sorgulama yapıp bulabilirim.

Teşekkürler.

Arena için buradan kontrol edebilirsin.

http://www.cercev-e.com/

• quote:

Türkiye'de disk kalmamış sanki hangi alışveriş sitesine baksam doğru dürüst disk yok sadece satılmayan modeller var. Bunun sebebi nedir acaba? Genel olarak HDD ithal edilmesinde bir sorun mu var. Başka 1,5 TB disk piyasaya sürülmedi sanırım değil mi? Aklıma süper parlak fikir geldi. Şüpheli diskten 2 tane daha alın raid 5 yapın bozuldukça değiştirirsiniz(!). Bu da güleriz ağlanacak halinmize olsun.

gümrükte bir sorun varmış sadece hdd değil bir çok elektronik cihazı bulmakta sorun var distribütörler ürün getirmedikleri için piyasaya sunamıyorlar yakın zamanda sorunun aşılması bekleniyor seagate bu olay büyük bir güven kaybetti bu kriz dönemininde etkisiyle satışları büyük oranda düşecektir seagate ürün almak isteyenler acaba alcağım ürün hatalı firmware ye mi sahip firmware farklı ama ileride soru çıkar mı deyip karar değiştireceklerdir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.