Şimdi Ara

Seagate : İkinci güncelleme çökmeyi engelliyor(7200.11 serisi HDD'ler) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
3
Favori
64.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamlar tatildeymiş hafta içi martin bilmem ne tatili varmış hay ben böyle firmayada yaptıkları hdd yede .. yahu mühendis yokmu kardeşim nası yazılımcı bunlar bi fw vercekler oda buglı oluyor töbe bi daha maxtormüş seagate miş yeminle restart atmaya korkuyorum şuan hdd uçacak diye şaka gibi ya bedava verseler almam artık
  • işlerin gevşediği zaten patronun kovulmasından belli. umarım yeni patron mesajları okuyordur.
    http://www.cdfreaks.com/news/15413-Seagate-replaces-CEO-as-company-undergoes-changes.html

quote:

Orjinalden alıntı: Emekkk
    adamlar tatildeymiş hafta içi martin bilmem ne tatili varmış hay ben böyle firmayada yaptıkları hdd yede .. yahu mühendis yokmu kardeşim nası yazılımcı bunlar bi fw vercekler oda buglı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 20 Ocak 2009; 0:00:48 >

• Bendeki maxtor mx15 firmware li diski flaslamayı cd oluşturarak güncellemeyi denedim.
    flash.bach i falan çalıştırmanız gerekmiyor, önce kendi readme sini ekrana yazıyor, sonra readme den çıkmak içi esc e basınca kendisi flash.bat çalıştırıyor,
    ancak doğru diski görmesine, seçenek üzerine test edip onamasına ve benim yazım için A seçeneğinde olan doğru diski seçmeme rağmen 5-10 sn lik aramadan sonra sisteminizde uygun disk yok deyip flash yazma işlemi yapmadı.
    2 defa denedim bu işlemler sırasında komut satırına da düşemedim. işlem yapmayınca tuşa basın yazısı çıkıyor ve basınca sistemi kapatıyor.
    denemedim ama ctrl-c ile komut satırına düşebilir.

yazım yapılacak disk sata 4 portuna takılıydı belki 1 nolu porta takmam lazımdır bilmiyorum tekrar denemek için bu gün yeter.
    (bir noda diğer sistem diskin kablosu var. sistem disk iptali için kablosunu diskten çıkardığımdan anakartta portu değiştirmemiştim)

• http://forum.donanimhaber.com/m_26527184/tm.htm

4 ay önce açmış olduğum konu taa ozaman anlamıştım bi .ok olduğunu seagate en sonunda kabul etti hatasını

Ekleme : 500gb'lık kullananlar (ST3500320AS) ve Firmware numarası şunlar olanların ( SD15, SD16, SD17, SD18, SD19, AD14 ) hepsi affected yani arızalı olmuş oluyor SD1A udate'ini indirip firmware update yapmak lazım aşağıda iso olarak hazılranmış update dosyası var , tabi firmware update yaptıktan sonra veriler siliniyormu bilmiyorum riskli bir iş

http://support.seagate.com/firmware/MooseDT-32MB-SD1A.ISO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 20 Ocak 2009; 1:25:48 >

• beyler hddlerle vedalaşalım yarın çok geç olabilir elinizden geldiğince yedeklemeye çalışın ve bozulmasını bekleyin Allah belanı versin seagate güvendik aldık dedik 80 gb/2mb 2002den beri kullandım teklemedi bile (hala kullanıyorum) dedim baktım 500 gb/32mb hemde ucuz ! alayım dedim raid bile yapacaktım bozulsunda başka markalara geçicez artık

beyler bu konuyu gördükçe sinirlerim bozuluyor gecenin yarısında veri yedeklemeye çalışıyorum işe bak yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 20 Ocak 2009; 2:21:58 >
  • Aynen bende bu konuyu okudukça içim kararıyor.Bir daha diskim ne zaman göçecek diye bekliyorum.
  • beyler benimde bozuldu raid 0 uctu
    6 aydir calisan hdd durdurk yere bozuldu ve BSY denen problem olustu
    bios bile tanimiyor bozuldumu
    firmware update felan yapamiyorsunz
    su anda ortada mal gibi kalmis durumdayim garanti de degismiyor
    arena nin teknik servisindeki sorumlu kiside ciddi zeka problemleri oldugu icin bu olaydan daha haberi bile yok adamin
    soyliyim datanizi yedekleyin
  • Verilen seagate linklerine suan ulaşılamıyor.

Model: ST3250410AS, Serial: 6RY2ZEZ8, Firmware: 3.AAC

Sorun yok sanırım. Kontrol edebileceğimiz başka bir adres mevcut mu?
  • bende de var 500 gb Model: ST3500320AS, Firmware: SD15 . napcaz.. aynı sorun kuzenimde olmuştu gittiydi hdd.. tırsmaya başladım.. tamamı dolu bide..
    şu SD1A nasıl yapılcak bi çıksın ortaya . seagate e çok güvenirdik.. benim gözümde düştü seagate.. bi dahaki seçimim wd artık..
  • Bu adreste model no listesi var kontrol edebilirsin. Sen şanslısın galiba listede göremedim.
    http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931&Hilite=

açılmazsa bunu dene
    http://forum.donanimhaber.com/m_29129651/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: naten

Verilen seagate linklerine suan ulaşılamıyor.

Model: ST3250410AS, Serial: 6RY2ZEZ8, Firmware: 3.AAC

Sorun yok sanırım. Kontrol edebileceğimiz başka bir adres mevcut mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: zamazengo

bende de var 500 gb Model: ST3500320AS, Firmware: SD15 . napcaz.. aynı sorun kuzenimde olmuştu gittiydi hdd.. tırsmaya başladım.. tamamı dolu bide..
    şu SD1A nasıl yapılcak bi çıksın ortaya . seagate e çok güvenirdik.. benim gözümde düştü seagate.. bi dahaki seçimim wd artık..

1 seneye yakın oldu benim de alalı,SD15 fw benim de.Ama 1 senedir düzgün çalışan alet herkesin bu aralar bozuluyor diye tak diye gidicek hali yok ya.Yani her AFFECTED diye işaretlenen hdd bozulucak diye bi kaide yoktur umarım,zaten update işlemini yapabilen yokmuş.Şuaralar hiç hdd almaya niyetim yoktu 500gb veriyi yedeklemek için de oturup tek tek dvdye yazıcak değiliz ya,yok yere panik dalgası oldu iyimi

• quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

1 seneye yakın oldu benim de alalı,SD15 fw benim de.Ama 1 senedir düzgün çalışan alet herkesin bu aralar bozuluyor diye tak diye gidicek hali yok ya.Yani her AFFECTED diye işaretlenen hdd bozulucak diye bi kaide yoktur umarım,zaten update işlemini yapabilen yokmuş.Şuaralar hiç hdd almaya niyetim yoktu 500gb veriyi yedeklemek için de oturup tek tek dvdye yazıcak değiliz ya,yok yere panik dalgası oldu iyimi

yok yere panik dalgası olduğu yok. Seagate tarafından diskin sorunlu olarak belirlenmişse bozulma ihtimali, normal olarak nitelendirilen disklerden daha fazladır. Zaten HDD mekanik olduğu için her daim bozulma ihtimali vardır. Bunun için "ömrü yaklaşık 20000 çalışma saatidir" gibi ibarelerle satışa sunulur. Durumunu anlıyorum verileri yedeklemek sıkıntılı oluyor. Özellikle de elinde yedek disk yoksa. kalkıp o kadar veriyi dvd'ye yazmak da akıl kârı değil. Ama diskinin birden bire gitme ihtimali olduğunu da unutma ve çok önemli verilerini mutlaka yedekle derim.

Bir de arkadaşlar bilen var mı bilmiyorum bir sorayım dedim. Bu seagate'in yayınladığı firmware'i güncellersek diskin içindeki veriler siliniyor mu? Bana silinir gibi geliyor ama bilen varsa makbule geçer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 20 Ocak 2009; 12:52:49 >

• Bendede 500gb sd15li var.3 hafta önce topladım pcyi şuana kadar bi sorun yok ama bilseydim seagate almazdım.Garantiye falan girmiyormu bu?Ne yapacaz?
  • @Network KILLER

haklısın hocam,illaki bozulmasa da bozulma ihtimali daha yüksek durumda,benimki de bi nevi panikle söylenmiş söz işteumarım şu update işlemini düzgünce yapılıcak hale getirirler de içimiz rahatlar biraz.
  • biz deneyeceğiz yakın zamanda muhtemelen. Arkadaş yedeklerini alsın da bir. Onun diskten de ses geliyor mesela. Allah'tan diğer sorunlar olmadı henüz. Firmware ile ses sorunu düzelecek mi bilmiyoruz ama en azından sorunlu firmware'den kurtulmuş olacağız. (inşallah) Bakalım...
  • diskin içini boşalttım ve güncelleme yapmaya çalışıyorum fakat yapılamıyormuş diye yazılıyor. E bunu yazan yazılımcılar hiç denemeden mi çıkarıyorlar bunu. Yani o kadarveriyi sürekli yedekli tutamam ki. Raid 5 olayına alışmak lazım sanırım istemeyerek de olsa.

Yükleme ekranında 4 tane model numarası için yükleme seçeneği çıkıyor fakat içlerinde ST31500341AS model numarası yok. Yeni gelebilecek güncelleme ile ilgili bir haber var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 20 Ocak 2009; 13:23:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

http://forum.donanimhaber.com/m_26527184/tm.htm

4 ay önce açmış olduğum konu taa ozaman anlamıştım bi .ok olduğunu seagate en sonunda kabul etti hatasını

Ekleme : 500gb'lık kullananlar (ST3500320AS) ve Firmware numarası şunlar olanların ( SD15, SD16, SD17, SD18, SD19, AD14 ) hepsi affected yani arızalı olmuş oluyor SD1A udate'ini indirip firmware update yapmak lazım aşağıda iso olarak hazılranmış update dosyası var , tabi firmware update yaptıktan sonra veriler siliniyormu bilmiyorum riskli bir iş

http://support.seagate.com/firmware/MooseDT-32MB-SD1A.ISO

benim yazacaklarımı yazmışsın.. bende de aynısından var ve versiyonu SD15...
    artık burda verdiğin güncellemeyi yapmaktan başka çare kalmadı..

ve büyük ihtimalle bu güncelleme yapıldığında içindeki bilgilerde gidiyormuş... ona göre yani..

yalnız şöyle bir sorun var.. ben bu iso dosyasını nero ile cd'ye yazdırdım ama aynı cd'ye girince cd'nin içi boş görünüyor.. sanki hiçbirşey yok gibi.. ama BOOT sırasında denemedim henüz.. önce bilgileri yedeklemem lazım.. :(

• DİKKAT seagate ın sitesinde verdiği firmware güncellemesi 1 tb disklerde işe yarıyor diğer disklerde bozulmalara yol açıyormuş biraz daha bekleyin bir siteden bulduğum yazı

İki gündür yakından takip ettiğimiz, Seagate Barracuda 7200.11 disklerdeki sorun konusu adeta bir skandal haline geldi. Seagate'in sorundan etkilenen 4 disk modeli için P.tesi günü yayınladığı ilk firmware güncellemesi, güncelleme aracındaki hatadan ötürü uygulanamadı. Kısa süre sonra bu güncellemeyi sitesinden kaldıran ve bundan bir kaç saat önce güncellenmiş halini sitesine koyan firma, şimdi de sayısız kullanıcının 500 GB disklerinin çalışmaz hale gelmesine neden oldu. Firmanın web sitesinde şu anda dağıtılan ve firma tarafından "Jan 19, 2008 4:15PM CST" tarihinde güncellendiği ibaresi bulunan güncelleme, ST3500320AS kodlu diskleri çalışmaz hale getiriyor. Güncellemenin 1 TB kapasiteli ST31000340AS modelinde işe yaradığı bir kaç kullanıcı tarafından belirtilmiş, ancak 500GB kapasiteli ST3500320AS modeli disklerde istisnasız her kullanıcı diskini kaybetmiş durumda.

Seagate'in kısa sürede tam bir krize ve skandala dönüşen bu sorunu nasıl çözeceğini merakla izliyoruz. Kullanıcılarımıza önerimiz, güncellemeleri hemen uygulamamaları, önce gelen tepkileri izlemeleri yönünde. Ayrıca, en hayati verilerinizi DVD'lere yedeklemeyi de ihmal etmeyin alıntıdır.

• Direkten döndük!

Bizim disk de ST3500320AS
  • Be verilerimi eski yerlerine koyuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum şimdi. Neyi nereye koydum sonra diğerini sildim karıştırdım (2 Tb dan fazla veri kaç yere bölündü). Böyle giderse verilerimi kendi kendime kaybedicem zaten. Stabil bir versiyon çıkana kadar haberim yokmuş gibi davranıcam ne yapayım. Ama gerçekten tam bir skandal. En sevdiğim ve memnun kaldığım HDD markasıydı. WD yeni yüksek kapasiteli diskini çıkarsın ona geçmeyi düşünüyorum. Fakat 3 yıl önce aldığım bir ürünü çok sesli gelmişti umarım kendini geliştirmiştir WD.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.