Şimdi Ara

seagate 500 gb kafa vurma sesi gibi birşey ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
9.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arada bir cik cik diye ses geliyor arkadaşlar neden bu ses

• Sorunlu olabilir bende de bu hdd den var(32 önbellek olan) hdd dışarda çalıştığı zamanlarda bile en ufak ses duymadım
  • çok geç olmadan bence hemen bilgilerini yedekle başka bir Hdd ye..
  • Bu model henüz yeni olduğundan çok problemli olan sayısı fazla.
    Özellikle Vatan bilgisayara gelen iade lerden biliyorum.
    Zamanla geçiyor diyorlar bu ses için ama ben daha dün aldım böyle bir şey yok.
    Hepsinde olmayınca da sorun olabileceği şüphelendiriyor.
  • bazı arkadaşlar bunu bir sorun olmadığını söylemişler
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

bazı arkadaşlar bunu bir sorun olmadığını söylemişler

Evet buna bende değindim zamanla geçtiği ifade edilmiş bir kaç yerde.
    Zaten direk sorun dur demiyorum hani birinde var birinde yok sadece şüphe uyandırıyor.
    Aklınıza farklı birşey gelmesin lütfen biraz sabrettikten sonra geçiyorsa tabiki sorun değildir.
    Fakat vatan bilgisayarda çalışan arkadaşım dan duyduğuma göre "ses çıkartanlar olabiliyor, ses çıkartmayanları bulmak lazım değiştirerek" dedi.
    Ama bunu problem görüp değişim yaparlarmı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 16 Eylül 2008; 23:18:30 >
  • bende 2 tane var raid olarak kurulu ikiside tayland malı bir problem yaratmazsa kullanırım ama raidi filan göçertirse zamanla işimiz var demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

bende 2 tane var raid olarak kurulu ikiside tayland malı bir problem yaratmazsa kullanırım ama raidi filan göçertirse zamanla işimiz var demektir

Eğer disklerin sağlamlığından şüpheniz varsa raid0 gerçekten tehlikleli.
  • bu diski 3 gün önce aldım ilk taktıgımda acayip sesler geliyodu tık-tık felan gercekten garip sesler, bi müddet sonra seslere alıstım ve bu tık-tık seslerini duyunca gülüyordum. şu anda ises yok gibi bi sey yine arada tık-tık yapıyor ama zamanla gecicek gibi, gecmese de cok önemli degil performansı gayet iyi.
    Eski 80 gb samsung diskimle birlikte kullanıyorum her iki disk'i karsılastırıcak olursam samsung daha sessiz diyebilirim bir de samsung 37-38 derecede calısıyor seagate 41-42 derecede performans olarak 32mb önbellekli seagate 8 mb önbellekli samsungdan 20 mb/sn daha hızlı average read testinde.
    hdtune samsung'un 8 mb önbellegini tespit ediyor ama seagate'in önbellegini tespit edemiyor bi de böyle bir durum var. neyse hayırlısı ikisi de güzel disklerin altlı üstlü kardes kardes calısıyolar

• başka arkadaşlar varmı bu sesi duyan arada bir yapıyor tik diye
  • kasanın yanında duruyorum yan kapakta açık , 2 tane 500gb 32 hdd takılı 1 hafta önce aldım

hdd lerin birinde hiç ses yok ama birinde tık tık ses geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

kasanın yanında duruyorum yan kapakta açık , 2 tane 500gb 32 hdd takılı 1 hafta önce aldım

hdd lerin birinde hiç ses yok ama birinde tık tık ses geliyor.

evet arada bir geliyo ama bu ses kopyalama yaparken filan olmuyor 100gb veri kopyaladım hiç o ses yok masaüstündeyken yada bir pencere filan açtığımda geliyor o ses , eğer gerçekten kafa vursa zorlama anında da yapar ,ama yapmıyor
  • Bende de var bu cik cik sesi hdd kuş gibi çalışıyor.Şaka bir yana hata ya da performans kaybı yok ama bu ses arada bir geliyor.Zamanla azaldığı da bence de çok doğru söylenmiş.Benim hdd'leri alalı 2 aydan fazla oldu ve bu ses daha nadir geliyor artık...
  • mavi ekran yedim 2 kez ama hadi hayırlısı.

Yoksa vatanın kapıya dayanacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

mavi ekran yedim 2 kez ama hadi hayırlısı.

Yoksa vatanın kapıya dayanacam.

Bende de 1 kez diski göremedi pc bios dan girip tekrar tarattım sistemi öyle buldu yoksa kablolarda bir sorun yokken görünmedi dsik bir anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 18 Eylül 2008; 5:47:14 >
  • bu diskten alıcaktm ama wazgectm suanda
  • Aslında kayda değer bir problem yaşayan yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tokato

Aslında kayda değer bir problem yaşayan yok.

evet ciddi bir arıza ile karşılaşan olmadı bildiğim kadarı ile.
  • O cik cik sesi bende de çıkmaya başladı :D
    Herkes te önce çıkar sonra gider bence sonra dan çıkıyor :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: tokato

O cik cik sesi bende de çıkmaya başladı :D
    Herkes te önce çıkar sonra gider bence sonra dan çıkıyor :D

yok bendede sonradan çıktı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.