Şimdi Ara

Seagate 1 TB lik hdd 1 yıl olmadan bozuldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate 1 TB ilk hard disk i geçen sene vatandan almıştım. Daha 1 yıl olmadan hard disk aşırı ısınmya tık tık diye sesler gelmeye başladı. Bir ara hard disk i bilgisayar görmemeye de başladı. Güvenmediğim Samsung hard disk daha iyi çıktı şoktayım. Olan yine bizim bütçeye oldu yerine taşınabilir hard disk alıp yedekleme yapıcağım. İnşallah yedekleme yaparken sorun çıkarmaz. Yoksa bilgilerime yazık olacak. Şuan bir sorun yok gibi görünse de güvenmiyorum. Ne olacağı belli olmaz. Uzun lafın kısası hard diske garanti yolu göründü. Hard diski teslim ederken tüm sorunlarını yazıp vericeğim. İnşallah garanti de sıkıntı yapmazlar. Sonucu buradan size paylaşırım.

19.08.2014 tarihinde garantiye gönderdim.

Seagate 1 TB lik hdd 1 yıl olmadan bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemsnbc -- 11 Ekim 2014; 20:50:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 4 senedir kullaniyorum 500 gb ama bisey olmadi.Sans isi galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurayaNerdenÜyeOluyoruz

Ben 4 senedir kullaniyorum 500 gb ama bisey olmadi.Sans isi galiba

Yarın ya da pazartesi garanti için göndereceğim. Bakalım ne olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsnbc

quote:

Orijinalden alıntı: BurayaNerdenÜyeOluyoruz

Ben 4 senedir kullaniyorum 500 gb ama bisey olmadi.Sans isi galiba

Yarın ya da pazartesi garanti için göndereceğim. Bakalım ne olacak?

Umarim olumlu sonuclanir hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti kapsamında 15-20 gün içerisinde değişir.
    Harddiskin bozulması için kullandığınız ortam ve sıcaklık , pc'nin güç kaynağı vb. bir sürü etken var..
  • HDD 30 ya da en fazla 32 dereceyi geçmemeli hocam. Eğer geçerse bozulması daha kolaylaşıyor. Mümkünse önde fan varsa HDD yi tam olarak fanın soğutabileceği yere koymalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

HDD 30 ya da en fazla 32 dereceyi geçmemeli hocam. Eğer geçerse bozulması daha kolaylaşıyor. Mümkünse önde fan varsa HDD yi tam olarak fanın soğutabileceği yere koymalısınız.

Bence de aşırı ısınmadan bozulmuş olabilir. Bakalım garantisi var göndereceğim. Sonucu hep beraber görmüş olacağız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 500 GB VE 1 TB
    9 yıl önce açıldı
    2,5" 1TB HDD SEAGATE 15 GÜNLÜK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu yeni nesil sata 3 diskler boyle asiri isiniyor sonrada bu hale geliyor calisirken ofisde dag gibi dizili wd ler seagateler olurdu ozellikle 500gb olanlar cok bozuluyor... Eski sata 2 samsunglar bugune kadar kullandigim en saglam diskler daha bozuguna cok raslamadim darbe almamissa...

• BurayaNerdenÜyeOluyoruz kullanıcısına yanıt
    4 sene önce aldığınız seagate de pek sorun olmaz ama son 2-3 yıldır Seagateler çabuk gitmeye başladı, depolama amaçlı disklerimde western digital almaya başladım daha sorunla karşılaşmadım.
  • quote:

HDD 30 ya da en fazla 32 dereceyi geçmemeli hocam. Eğer geçerse bozulması daha kolaylaşıyor. Mümkünse önde fan varsa HDD yi tam olarak fanın soğutabileceği yere koymalısınız.

O nasıl olacak.

Diyelim ki hava sıcaklığı 35 derece. Bu durumda HHD en az 45 derece olur.
    Fan taksan da hava sıcaklığının altına indirme. En fazla 4-5 derece üstüne kadar indirir ki 40 derece demek bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

O nasıl olacak.

Fan taksan da hava sıcaklığının altına indirme. En fazla 4-5 derece üstüne kadar indirir ki 40 derece demek bu.

Beni aydınlattığın içi sağol einstein kardeş. Ben de biliyorum ortam sıcaklığının altına hava soğutma ile düşülmeyeceğini. Benim ev normalde 25-27 arası geziniyor, e haliyle kendi harddiskim de 30-32 arasında oluyor. Ordan yola çıkarak bi mesaj attım ama senin gibi zeki arkadaşların bu tür mesaj atacağını bildiğim halde mesajımı değiştirmeye üşendim. Ayrıca şu anda ev 24 derece ama harddisk 27 derece yani senin teori tutmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

O nasıl olacak.

Beni aydınlattığın içi sağol einstein kardeş. Ben de biliyorum ortam sıcaklığının altına hava soğutma ile düşülmeyeceğini. Benim ev normalde 25-27 arası geziniyor, e haliyle kendi harddiskim de 30-32 arasında oluyor. Ordan yola çıkarak bi mesaj attım ama senin gibi zeki arkadaşların bu tür mesaj atacağını bildiğim halde mesajımı değiştirmeye üşendim. Ayrıca şu anda ev 24 derece ama harddisk 27 derece yani senin teori tutmaz.

Gayet zeki ve üşengeç dostum.
    Ben zaten senin diskin 32 derece olmaz demedim.

Ama zatınız disk 32 dereceyi geçmemeli diye bir kanun vaz etmişsiniz.
    Ama sıcak ortamda bunun nasıl olacağını yazma zahmetine girmemişsiniz.

Malum, forumda birçok kişi sizin kadar bilgili, tecrübeli değil.

Belki yanlış anlayıp Adana'da oturuken eyvah disk 42 derece diye panik yapabilir zaar.

• Benim de 1.5 tb Samsung sesler çıkarıp görme sorunu yaşayınca dükkana götürüp eve toshiba 2 tb almıştım. İki sene olacak neredeyse ama halen sağlam Samsung. Bozulur dedim verileri yedekledim ama dükkanda sorun çıkarmadı. Sesli falan ama çalışıyor.

Daha güvenip bi tane seagate alamadım. Uzak duruyorum hızlı giden atınatın eceli yakın olur diye
    Wd Green serisinden de uzak duruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 19 Ağustos 2014; 14:19:07 >
  • Harddisk'im bugün garantiden geldi. Seagate teknik servis bire bir değişim yapmış. Harrdiski aldım ama bilgisayara henüz takmadım. Takıp deneyince bir sorun oadığınını yazarım.
  • Şans işi bence bazısı 5 yıl kadar gidiyor bazısı haftası dolmadan bozuluyor bende wd 1tb black var 5 aydır sessiz ve sağlam nazar değmesin.
  • quote:

Harddisk'im bugün garantiden geldi. Seagate teknik servis bire bir değişim yapmış. Harrdiski aldım ama bilgisayara henüz takmadım. Takıp deneyince bir sorun oadığınını yazarım.

iyi bari hocam değiştirmişler.

bendede aynı hdd var 2 yılı geçti daha sıkıntı yok Allaha şükür
  • Harddiski bilgisayarıma taktım. Şuan herhangi bir sorun olmadan çalışıyor maşallah. Harddiskimi soğutmak içinde harddisk soğutucusu taktım. 30 derecenin üstüne asla çıkmıyor.
  • Sizin adınıza sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Sizin adınıza sevindim

Teşekkürler. Ev 1 tb lık harddisk ile doldu taştı. 4 tane1 tb lık harddiskimiz oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Sizin adınıza sevindim

Teşekkürler. Ev 1 tb lık harddisk ile doldu taştı. 4 tane1 tb lık harddiskimiz oldu.

Allah daha çok versin inşallah

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.