Şimdi Ara

sdfghjkl (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
40
Favori
6.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi okul hangi yurt olduğunu belirtseydin daha iyi yorumlar alırdın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: thequick

Hangi okul hangi yurt olduğunu belirtseydin daha iyi yorumlar alırdın bence

Sadece benim için değil herkes için konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhtk

quote:

Orijinalden alıntı: thunderstruck7

@LeokinQ O hayvanımsı kasayı nasıl kullanıyosunuz ya ben taşımaya üşenirim

@byhtk Oyun oynamak kadar taşınabilir olmasına da dikkat et. Oyuncu laptobu diye alıyorsun ama seneye eskiyecek ve ağırlıktan başka birşey olmayacak. Orta sınıf birşey al, hem programları kullanırsın, hem orta seviyede oyun oynarsın, hemde paran cebinde kalır, yeter artık demen halinde de yeni bir pc alırsın. Benim sana dediğim cihaz 1.5k ve oyuncu laptopları nereden baksan 3k. 2 yıl sonra yenisini alırsın. Elektronik aletlerin ömrü benim gözümde 2 yıldır. Telefonda 1k, bilgisayarda 2k benim üst limitim. Gerisi parayı çöpe atmak bence. He param bol diyorsan başka. Lenovo y50 bak derim, hem kompakt hem performanslı

Çok teşekkür ederim kardeşim peki ultrabook düşünmeye basladim baska varmı bildiğin model 2 500 e kadar limitim var

Yani hoşuma giden birtek o vardı onda gözüm kalmıştı. Msi g serileri var ama onlarda çok kaba geliyor bana. Yani o kadar verecek olsam lenovo y50 den başkasına bakmam açıkçası

• House-M.D kullanıcısına yanıt
    bazıları laptop falan ilk başta götürme demiş ama mesela ben 5 sene yurtta kaldım laptopu olmayan adam zorluk çekerdi. O yüzden yurttan yurda değişir bu kurallar. Bornoz veya havlu demişsin. Bizim yurtta bornoz asacak yer vardı özel, yani bornoz daha mantıklıydı. ama çoğu yurtta yoktur bu. Saç kurutma makinesi standart olarak odada vardı mesela. Şampuan, duş jeli de haftalık değişiyordu. 5li prize de bizim yurtta gerek yoktu.1 kişiye 6-7 priz düşüyordu ve 3 tanesi zaten kırmızı prizlerdendi her türlü elektrik vardı hiç kesilmeden.

demek istediğim uzun lafın kısası her yurtta bu standartlar yok :D
  • Lazım olabilecek herşeyi arkadaşlar söylemiş benim tek temennim kız erkek karışık bir yurda yerleşmeniz olacak ilk dönem öyleydi ütü, abur cubur, hamur işi yönünden hiç sıkıntı cekmemistim :)

• -2 adet çarşaf&nevresim seti götürün arkadaşlar. Birini yıkadığınızda diğerini kullanırsınız. Kenarları lastikli (geçirmeli) çarşaflardan alın.
    -Kupa ve bardak götürmek sıkıntılı (yıkama olayları). Toptancı bulup 50'li veya 100'lü kağıt bardak alın. 2 lira bir şey.
    -Çayınızı, şekerinizi saklayın (bir süre sonra otlakçılar can sıkabilir).
    -Yurtlarda çoğu dolap anahtarı aynıdır, anahtar numaranızı güvenmediğiniz kişilere söylemeyin.
    -Ütü yapmayı öğrenin.
    -Protex veya ActiveX gibi antibakteriyel sıvı sabunlar kullanın, tanklarıyla beraber alırsanız ucuza gelir.
    -Vize sonrası veya yarıyıl tatilinde memlekete geri dönerken tüm eşyalarınızı yanınızda götürüp hamallık yapmayın

Aklıma geldikçe editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thal1on -- 29 Ağustos 2014; 9:48:22 >

• House-M.D kullanıcısına yanıt
    Yurtta odana diğer odalardan gelenler olacak illaki. Sohbet, muhabbet için. Ama bunun ayarını iyi belirleyin yoksa 5 ay sonra oda kahvehane'ye dönüyor.
  • Kilidinizi kaliteli alın. Yedek anahtarınızı güvendiğiniz bir arkadaşınızın dolabına koyun. Yoksa sık sık güvenlikten demir kesme şeysini istemek zorunda kalırsınız. :)

• kanka ayağı çeken size ilk yavşayan adamdan uzak durun
    herkesle iyi olacam diye uğraşmayın
    kendiniz olun
  • yurda gidecekseniz öğrenci evi tutmayacaksanız
    öncelikle gece acıkacaksınız zula yapmanız gerek çünkü 11den sonra dışarı ç.ıkmak yasak oda arkadaşlarınız kafa adamlarsa on numara geçer ama sıkıdır gece dışarı çıkmayı seviyorsanız yurtta kalmayın fön makinesi tırnak makasını diş fırçasını unutmayın havlu fazlaca götürün en az 2şer tane ütünüzü götürün mümkünse yoksa bulmak çok sıkıntı çamaşır yıkamayı öğrenin makinede.şimdilik bu kadar
    edit:bazı arkadaşlar laptopu ilk ay götürmeyin demişler bence yanlış ilk ay zaten sıkılacaksınız zorlanacaksınız laptop da olmasa dizi felan izlemezseniz daha çok sıkılırsınız laptop konusunda sert davranırsanız sıkıntı çıkmaz mesela benim laptop 24 saat açıktır ama kimse gelip başına oturamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendisomer -- 29 Ağustos 2014; 12:19:02 >
  • Ortam yapana kadar para yediririm bonkör gözükürüm demeyin ne iseniz o olun.çok borç vermeyin alışkanlık haline gelir kanka 20-50-100-200 ateşleseneye bağlarlar 1 ayda. sene başında kız ortamları oluşursa oda arkadaşlarınıza çok sohbetini yapmayın 18 yılını patlamaya hazır şekilde gelen özgüven yoksunu olup üniye geldiği ilk haftalarda özgüven patlaması yaşayan insanların olduğunu unutmayın.maalesef kız ve para sohbetlerinde arkadaşlık ilişkileriniz çok çabuk bozulur.bir eşya ödünç veriyorsanız süresini başta belirtin muhtemelen siz 3 gün sonra istiyorum dediğinizde o eşya siz tekrar sormadıkça geri gelmez.3 gün sonunda ahmet,mehmet 3 gün demiştim nerede benim eşya diye sorun ki bu konuda net olduğunuzu anlasınlar.
  • hocam 4/4 lük ben yazacaktım sen yazmışsın :) dedikleri kesinlikle aynı heleki devlet yurdunda kalıyorsanız ''Cimrilik ağır bastığı için lakabım sıkıydı :) ''
  • Asma Kilit muhakkak alın yurtlara göre değişiyor tabi ama 3 farklı yurtta kaldım o dolapları önceki seneden kalan uyanıklar kolaylıkla açabiliyorlar Muhakkak Asma kilit bulundurun dolabın kendine ait kilidi olsa bile asma kilit çakın dolaba kimse bir şey diyemez yurdun size verdiği asma kilitleri kullanmayın benim başıma geldi kendiniz satın alın asma kilidi.
  • ilk kez yurrtta kalacaklar mutlaka okusun yurtta bornozla gezmeyin vallahi çok gülüyorlar ben yaşamadım ancak yaşayan arkadaşlarım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEYMAR-JR -- 29 Ağustos 2014; 11:37:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhtk

quote:

Orijinalden alıntı: Gulhan Sen

arkadaşlar malum 4 ekimde zaten bayram var o yüzden eve dönücez, o zamana kadar pc götürmeye gerek var mıdır? Sonuçta hiç bilmediğimiz bir şehre gideceğiz kimseyi tanımıyoruz zaman geçmesi için gerekli bence ama herkes yazmış burda millet salça olur diye. kafam karıştı şimdi

Bence bayramdan sonra getirmek en mantıklısı bir ortamı göz kolaçan etmek lazım

hocam ben odtü yurtlarına gidicem yine de sıkıntı olur mu sence
  • Kendinizi kullandırtmayın sizi kullanmaya çalışan çok olacaktır şimdiden haberiniz olsun

• Arkadaş harbiden liseli muhabbeti dönmüş kimi yerlerde baya da güldüm

Neyse işin şakası bir yana her şeyden önce gidin kampüsünüzü bir görün bayramdan önce yerleşmeye bakın düzeninizi kurun.
    Ders kaydı zımbırtısının nasıl yapılacağını öğrenin ilk zamanlar için işinize yarar. Ders programınızı yapıp boş gün çıkarabilirsiniz. haftada 4 gün okul çok kral olabiliyor.
    Bir de konuyu açan aday Bilgisayar Mühendisi arkadaşıma benden tavsiye gelsin yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olarak;
    Matematik , Fizik , Mantıksal Tasarım, Kesikli matematek , Diferansiyel Denklemler gibi derslerin olacak muhakak bu tür dersleri giderek çalışarak her türlü verirsin.
    KODLAMA yapacağın ders ve Lab'lara çok iyi çalış kardeşim. Okulun verdiği verdiği ile yetinme mümkün olduğunca çok iyi kod (efficent - etkili) yazmayı öğren. Sana öğretecekleri dillerle yetinme.
    C, C++ , C# , Java , Html , JavaScritp , Php, Css, Veritabanı (mysql,mssql,oracle) , J2EE teknolojileri gibi şeyleri öğrenmeye çalış. Kendin bir şeyler üretmeye çalış .
    Bu yazdıklarım sadece Genele hitap eden ve sana çok daha okul bitmeden iş buldurabilecek konular. Özellikle
    Microsoft taraflı mssql,C# .Net ve J2EE teknolojileri işine yarar. (Bu arada çok iyi yerlerde iş imkanı çıkararır bunlar sana )
    Unutmadan mobil yazılım sektörünüde es geçme

Abi tavsiyesi olarak yurttur, arkadaşlıklardır bilmem nedir bunların alayı fos. Önemli olan o okuldan diplomanı aldığın zaman elinde , aklında ne olduğudur unutma.
    @House-M.D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasap11 -- 29 Ağustos 2014; 11:57:10 >

• SİGARA İÇİYORSANIZ HERKESİN İÇİNDE İÇMEYİN
    İNTERNET PAKETİ BOL TELEFON DAKİKASI SMS BENZERİ PAKETLERİ HERKESE SÖYLEMEYİN
    ÜTÜ VAR İSE SADECE ODA ARKADAŞLARINIZ İLE KULLANIN (DİĞER ODADAN ALIRLARSA YURDUN MALI OLUR O ÜTÜ)

GİYİM ÜRÜNLERİNİZİ ULU ORTADA BIRAKMAYIN (BİR SABAH UYANDIM ADAM BENİM AYAKKABILARI GİYİP GİTMİŞ YAV )
    AKLIMA GELDİKÇE EDİTLERİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasap11

Arkadaş harbiden liseli muhabbeti dönmüş kimi yerlerde baya da güldüm

Neyse işin şakası bir yana her şeyden önce gidin kampüsünüzü bir görün bayramdan önce yerleşmeye bakın düzeninizi kurun.
    Ders kaydı zımbırtısının nasıl yapılacağını öğrenin ilk zamanlar için işinize yarar. Ders programınızı yapıp boş gün çıkarabilirsiniz. haftada 4 gün okul çok kral olabiliyor.
    Bir de konuyu açan aday Bilgisayar Mühendisi arkadaşıma benden tavsiye gelsin yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olarak;
    Matematik , Fizik , Mantıksal Tasarım, Kesikli matematek , Diferansiyel Denklemler gibi derslerin olacak muhakak bu tür dersleri giderek çalışarak her türlü verirsin.
    KODLAMA yapacağın ders ve Lab'lara çok iyi çalış kardeşim. Okulun verdiği verdiği ile yetinme mümkün olduğunca çok iyi kod (efficent - etkili) yazmayı öğren. Sana öğretecekleri dillerle yetinme.
    C, C++ , C# , Java , Html , JavaScritp , Php, Css, Veritabanı (mysql,mssql,oracle) , J2EE teknolojileri gibi şeyleri öğrenmeye çalış. Kendin bir şeyler üretmeye çalış .
    Bu yazdıklarım sadece Genele hitap eden ve sana çok daha okul bitmeden iş buldurabilecek konular. Özellikle
    Microsoft taraflı mssql,C# .Net ve J2EE teknolojileri işine yarar. (Bu arada çok iyi yerlerde iş imkanı çıkararır bunlar sana )
    Unutmadan mobil yazılım sektörünüde es geçme

Abi tavsiyesi olarak yurttur, arkadaşlıklardır bilmem nedir bunların alayı fos. Önemli olan o okuldan diplomanı aldığın zaman elinde , aklında ne olduğudur unutma.
    @House-M.D

Çok teşekkürler hocam elinize sağlık.Birde bizim üniversitede hazırlık isteğe bağlı o konuda ne yapmamı öneriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi House-M.D -- 29 Ağustos 2014; 12:20:44 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.