Şimdi Ara

SCART KABLO MU COMPONENT KABLO MU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    forumu okumaktan gözlerim şaşı oldu.belkide kaçırdım afedersiniz kısa iki sorum olcaktı.

1- full hd bir lcd.im var birde uydu alıcım.ikisi birbirine scart kablo ile bağlı. bu bağlantıyı component kablo ile değiştirsem tv yayınından daha iyi bir verim alabilirmiyim ?

2- LCD tv.nin özelliklerinde 4:3 seçtiğimde herhangi bir deiğşiklik olmuyor. bunun nedeni ne olabilir ? eksik yaptığım birşeymi var acaba ?

teşekkürler...

• Tabi ki kompanent kablo daha iyi sonuç verir. Ama Her Receiverde component çıkışı olmuyor buna dikkat etmek gerekli.
    Bu arada scart veya component hangisini kabloyu kullanırsanız kullanın altın kaplama olanından kullanın.

• teşekkür ederim. uyarınız yardımcı oldu
  • enteresan bır tartısma
    teorık olarak komponent daha ıyı ama bazı recıeverların komponent cıkıslarının ıyı olmadıgı soylenıyor
    ben next 2000 cx super plus kullanıyorum ve komponentınden memnunum
    odunc kalıtelı bır scartıda denemekte fayda var
    selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: out

Tabi ki kompanent kablo daha iyi sonuç verir. Ama Her Receiverde component çıkışı olmuyor buna dikkat etmek gerekli.
    Bu arada scart veya component hangisini kabloyu kullanırsanız kullanın altın kaplama olanından kullanın.

Hocam altin kaplama scart kablolar hakkinda bilginiz var mi?
    Bir diger sorum da digiturk reciver a ses sistemi baglayacagim. saniyorum Scarti kompozite ceviren bir aparat almam gerekiyor. dogru mudur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

enteresan bır tartısma
    teorık olarak komponent daha ıyı ama bazı recıeverların komponent cıkıslarının ıyı olmadıgı soylenıyor
    ben next 2000 cx super plus kullanıyorum ve komponentınden memnunum
    odunc kalıtelı bır scartıda denemekte fayda var
    selamlar

bende next 2000 cıs plus kullanıyorum.scart.tan bağlı.simdiye kadar kabloya onem vermezdim.lcd aldım bundan sonra onem vermek gerekiyormuş anladığım kadarıyla
  • profigold scart kablo kullanıyorum ve componentten daha iyi sonuc alıyorum cihaz cok daha onemli bence sd yayında scart
    (dikkat edınız sd yayınlarda hdmi cıkıslı digiturk plus larda bile yayının kalıtesı scartta daha guzel oldugu soylenıyor )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMİ mı ? Component HDTV mi ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • profigold scart-to-component kullanıyorum dreambox ile fullhd tv de çok memnunum
  • component tabiki
  • Ben bu konuda bir test yaptım ama dvd player ile dv playeri ilk scart sonrada companentten bağladım companent scart ta göre daha temiz tırrıksız bir görüntü verdi ama benim kullandığım scart to scart kablunun fiyatı 1 ytl belkide ondandır ama sonuç olarak sd yayında bili companenttin daha iyi olduğundan şüphem bile yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: kastalani

quote:

Orjinalden alıntı: out

Tabi ki kompanent kablo daha iyi sonuç verir. Ama Her Receiverde component çıkışı olmuyor buna dikkat etmek gerekli.

Hocam altin kaplama scart kablolar hakkinda bilginiz var mi?
    Bir diger sorum da digiturk reciver a ses sistemi baglayacagim. saniyorum Scarti kompozite ceviren bir aparat almam gerekiyor. dogru mudur?

Sinema sisteminden yayın sesini alabilmek için 2'li RCA(Kırmızı-beyaz lale jak) kablo alıp bağlantı yapmanız yeterlidir. Başka kablo almayın. Hatta evde bile varsa kullanın.
    Uydu alıcının audio out'undan, sinema sisteminin TV yada AUX in'ine giriş yapmalısınız. Sinema sisteminin TV yada AUX seçeneğine getirdiğinizde sesi alacaksınız.

• Benim de bir sorum var. Bu konuyla alakalı olduğu için ayrı başlık açmak istemedim.

Philips 43PFL5322 LCD aldim ve Digiturk Philips receiver ile kullanacagim. Sorum acaba altin Scart-kompozit kablo alsam altin scart-scart tan daha iyi mi sonuc alirim? Hatta linkini vereyim ürünlerin:

Scart-kompozit:http://www.tgar.com.tr/pinfo.asp?pid=3129
    Scart-scart:http://www.sarpelektronik.com/product/bandridge-premiumsvl-7392-scart-scart-kablo veya Philips altin scart-scart olabilir bu konuda da tavsiye alabilirim.

Aslinda TV'nin bu baglantisindan pek emin degilim arkasinda Y Pb Pr ve Audio in L-R var. Bu degil galiba bahsettigimiz. Yan tarafinda ise Audio in L-R ve Video In var asagidaki resimde de koydum. Herhalde yan tarafina baglanacak bu kompozit kablo. Bu konuda da yardim ederseniz sevinirim. Bu da baglantilarin fotografi:
     SCART KABLO MU COMPONENT KABLO MU???

• selam
    arkadaşım eger digiturk reciever philips marka ise üstteki scart baglantısını(ki bu rgb dir) ext1 rgb girişi ile kullan...
  • Peki, aşğıdaki kablodan alsam.

Scart-kompozit:http://www.tgar.com.tr/pinfo.asp?pid=3129

Scart tarafını Philips digiturk receiver'in scartina, kompozit tarafini da Ext 3'teki sarı-beyaz-kirmizi girislere baglasam calismaz mi? Ya da calisirsa, dediginiz gibi scart-scart baglantidan daha mi iyi, daha mi kotu olur?
  • Arkadaşlar bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim ona göre kablo alacağım.
  • eger receiver da hd ise dolayisiyla HDMI cikisi vardir ve baglantini HDMI kablo ile yapmani tavsiye ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: KGEYGS

saygıdeger arkadaşlar,
    forumu okumaktan gözlerim şaşı oldu.belkide kaçırdım afedersiniz kısa iki sorum olcaktı.

1- full hd bir lcd.im var birde uydu alıcım.ikisi birbirine scart kablo ile bağlı. bu bağlantıyı component kablo ile değiştirsem tv yayınından daha iyi bir verim alabilirmiyim ?

2- LCD tv.nin özelliklerinde 4:3 seçtiğimde herhangi bir deiğşiklik olmuyor. bunun nedeni ne olabilir ? eksik yaptığım birşeymi var acaba ?

teşekkürler...

• Anladigim kadariyla Scart harici görüntünün daha net olmasi icin YUV isimli Komponent kablo kullaniliyor ama burda receiver da da YUV cikisinin olmasi gerekiyor. Burda sen Receiver i scart tv yide normal ses ve goruntu yapiyorsun ben ce scarttan farkli bir görüntü farki saglayacagini sanmiyorsan saglarsan haber ver bende yapayim bende arayislar icindeyim. Asagidaki linkteki kabloya bak sanirim Scart baglantidan fark yaratan kablo bu ols gerek ama onemli nokta receiver da bu kabloya uygun cikisin olmasi.

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=629

quote:

Orjinalden alıntı: jamjam

Arkadaşlar bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim ona göre kablo alacağım.

• ben scart daha iyi iletir diye biliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erro -- 24 Nisan 2008; 11:26:01 >
  • Selamlar;

Ben de aynı ikilemdeyim, altın kaplama scart daha iyi diyenler var, component kablo diyenler var.

Digiturk vestel optv receiver kullanıyorum.Bu kutu ile component kablo kullanan var mı acaba?.
  • Geçenlerde bir arkadaşa uydu alıcı aldık kitapçığını incelerken şöyle bir açıklama dikkatimi çekti.
    Scart bağlantısı varsa onun tarcih edilmesini buna ilaveten component bağlantınında yapılmasını,
    component bağlantının topraklama işlevi göreceği için görüntü kalitesinin daha iyi olacağı belirtilmiş.
    Ben Goldmaster cihazdan altın uçlu TTAF marka scart ile 42LH5000'e bağlantı yaptım.
    SD yayın kalitesinden memnunum. Component bağlantıyı da yaptım pek fark göremedim ama öylece duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybektas55 -- 3 Temmuz 2009; 5:20:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.