Şimdi Ara

PS3 Component Kablo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle mazur görün, şimdiye kadar ps3 almayı düşünmediğim için soracağım soru hakkında bilgi sahibi değilim.

Önceden ps3 almayı düşünmediğim için hdtv seçimimi hdmi ve vga girişleri olamayan bir modelden yana yaptım.

PS3'de hd görüntüyü illaha ki hdmi dan mı alıyoruz? Xbox360'ı hd component kablo ile televizyonumda 720p 'de kullanabiliyorum. Bu durumda ps3 ile HD görüntü alamayacaksın derseniz, ps3 almak için para biriktirme işlemlerini hemen durdurayım ?

Ps3 pakedinden component kablo (YPbPr) çıkıyor mu ve bu kablo ile 720p görüntü alabilir miyim?

Cevaplar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 1 Aralık 2006; 13:38:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

Arkadaşlar öncelikle mazur görün, şimdiye kadar ps3 almayı düşünmediğim için soracağım soru hakkında bilgi sahibi değilim.

Önceden ps3 almayı düşünmediğim için hdtv seçimimi hdmi ve vga girişleri olamayan bir modelden yana yaptım.

PS3'de hd görüntüyü illaha ki hdmi dan mı alıyoruz? Xbox360'ı hd component kablo ile televizyonumda 720p 'de kullanabiliyorum. Bu durumda ps3 ile HD görüntü alamayacaksın derseniz, ps3 almak için para biriktirme işlemlerini hemen durdurayım ?

Ps3 pakedinden component kablo (YPbPr) çıkıyor mu ve bu kablo ile 720p görüntü alabilir miyim?

Cevaplar için teşekkürler.

Elbette ki PS3 component destekliyor ! Ama kutudan Component kablo çıkmıyor . Çok ucuza bu kabloyu temin edebilirsin .
    TV'in söylediğin gibi 720p yi destekliyor ise , Sorun yok ozaman . PS2'nin de component kablosu PS3'e uyması lazım heryerde öyle yazıyor !

• Evet SONYMANİA ben de öyle okudum az önce araştırıp, sanırım ps2 component kablosu uyuyormuş ama ben de sattım onu

Artık alacağim bir tane başka çarem yok

Peki arkadaşlar component ile 720p alınabiliyorsa hdmi 'ın özelliği nedir, 1080p vermesi mi dijital olduğu için daha kaliteli olması mı?

Component 1080p verebiliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 1 Aralık 2006; 14:25:26 >
  • 1 standart Composite kablo çıkıyor 3fruz ps3 den,

component kablo ile,senin hdtv nin hangisini destekliyor ona bakmak lazım,
    Eğer hdtv'niz component hd kablo ile 1920x1080 destekliyorsa, 1080i görüntüsü alabilirsiniz.
    Eğer hdtv'niz component hd kablo ile 1280x720 destekliyorsa, 720p görüntü alabilirsiniz.

component anolog balantıdır.
  • 1080i de 720p de destekliyor. Component kablo ile hd görüntü alabiliyorsam hdmi ın özelliği nedir peki? Component 1080p vermiyor mu yani?
  • Dijital olması ve daha iyi sonuçlar veriyor olması. Bunun dışında firmaların dijital görüntülerin kopyalama kolaylığın engelleyebilmek adına sektörü dijitale çekme isteği. Bu hdmi'in başlıca doğuş sebebidir de ayrıca

Componentte 1080p'ye kadar uygun ancak birtakım protokoller sebebiyle hdmi dışında 1080p'ye izin verilmiyor. Zaten 1080p destekli anolog bir tvde hayal gibi birşey, dijital varken. konsolun dijital+analog olmak üzere 2 çıkışı var. Analog çıkıştan HD görüntü alabilirsin efruz problem yok. Kutudan çıkan kablo ise kompozit
  • HDMI çıkış senin destekliyorsa HDTV den 1080p'de (1920*1080px) çözünürlük almanı sağlayacak,
    dijital çıkış olucak.

ama senin 720p den alacağın görüntü kalitesiyle 1080p den alacağın görüntü kalitesinde şuan için bariz bir belirgin fark olacağını sanmıyorum,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Slim HDMI kablo problemi
    5 yıl önce açıldı
    receiver-kablo- plazma ????
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler Neutral, ama kutudan çıkan kablonun kompozit olması iyi olmamış. 720p için özel component kablosu alacağız yani. Nereden edinebilirim bu kabloyu acaba, sony muhakkak üretiyordur lisanslı olarak değil mi? Yan sanayi de alabilirim gerçi ...
  • ps3'ü hdtv elbette component cablo ile bağlayabilirsin. zaten 20gb lık model component çıkışlı olacaktı sonradan HDMI oldu. şimdi sorum şu olacak
    20gb lık model component çıkışlı iken 1080p desteği vermeyecekmiydi???
    @neutral arkadaşım componentten 1080p görüntü alamazsın demiş diye anladım.
    en son olarakda şunu söylicem component kablolar SONYMANIA nın söylediği gibi çokda ucuz diil 2-3 ay önce araştırmasını yaptım teknosada 45 ytl civarı
    aquistic search olması lazımdı
  • component ile sadece görüntü taşıyorsun ses için ayrı olarak kablo takman lazım
    hdmi de böyle bişey yok görüntü ve ses taşıyabiliyor ama bakın dikkat edin hdmi görüntüyü ve sesi digital olarak taşıyor.
    tabi bunun gibi bir sürü karşılaştırma mevcut, bi ara bu konu ile ilgili nette bayaa yazılar okumuştum, kimileri componentin çok ii bi görüntü taşıma arayüzü olduğunu söylüyorlar savunuyorlar. kişisel fikrim hdmi daha ilersi için yapılmış bi olay yani geleceğin standardı tek girişten görüntü ve sesi digital olarak taşıyabiliyor.
    @3fruz arkadaşım sende xbox360 var, microsoft 1080p desteğini vereceğini yazdı xbox360'lara ama arayüz olarak şimdi ne kullanıyorsan o zamanda donanımsal olarak bi değişiklik yapmayacaksın makinanda

• quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

component ile sadece görüntü taşıyorsun ses için ayrı olarak kablo takman lazım

Hocam emin misin, ben 360'da sadece component kablo ile tv'den ses alabiliyorum
  • quote:

sony muhakkak üretiyordur lisanslı olarak değil mi? Yan sanayi de alabilirim gerçi ...

Bunlar SONY'nin yeni yayınladığı kablolar ,En iyi kalite için hepsi de altın kaplama

PS3 Component Kablo?

PS3 Component Kablo?

PS3 Component Kablo?

PS3 Component Kablo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONYMANIA -- 1 Aralık 2006; 15:17:22 >

• @3fruz beş uçludur yukardaki resimdeki gibi senin kullandığın component kablo üçü görüntü ikisi ses taşır
  • quote:

quote:

Component ile ses alınır , component da eskiden tek kablo ile aldığımız video görüntüsü , 3 kabloya dağıtılmıştır !!!
    Yani anlicanız 5 kablo'nun 3'ü video kalan 2'si sesi aktarır

• Xbox360'da da component kablo (o 5 erkek dişliyi) kullanıyorum zaten, anlaşılan ekstradan component kablo alacağız sağolun cevaplar için.

Edit: yok arkadaşlar tamam, kısa süreli bir karıştırma oldu. 5 dişli olan component kablo, hem ses hem görüntüyü aktaran. Ondan lazım bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 1 Aralık 2006; 15:20:11 >
  • EDİT ! yani alttaki

PS3 Component Kablo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONYMANIA -- 1 Aralık 2006; 15:20:06 >
  • quote:

@3fruz arkadaşım sende xbox360 var, microsoft 1080p desteğini vereceğini yazdı xbox360'lara

benim bildiğim xbox360 sadece 720p ve 1080i destekliyor,1080p yi desteklemiyor diye biliyordum,nasıl destek vericek microsoft anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: rashamon

quote:

@3fruz arkadaşım sende xbox360 var, microsoft 1080p desteğini vereceğini yazdı xbox360'lara

benim bildiğim xbox360 sadece 720p ve 1080i destekliyor,1080p yi desteklemiyor diye biliyordum,nasıl destek vericek microsoft anlamadım

bi yazılım ile güncelleyerek yapacaklarını söylüyorlar diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: SONYMANIA

quote:

quote:

Component ile ses alınır , component da eskiden tek kablo ile aldığımız video görüntüsü , 3 kabloya dağıtılmıştır !!!
    Yani anlicanız 5 kablo'nun 3'ü video kalan 2'si sesi aktarır

ok

• şimdi beyler benimde kafam karıştı
    tek bir soru soracağım cevablarsanız çok sevineceğim
    720p 1080i 1080p görüntüler ne şekilde hani kablolar ile herhangi bir cihazdan hdtvye aktarılır...?
    benim anladıklarım...
    hdmi kablo ile ses ve görüntü (720p 1080i 1080p)
    component kablo 3 erkek ile sadece görüntü (720p 1080i )
    Svideo ?
    scart ?
    rca tek kablo (sarı video)
    başka bağlantı türü varmı varsa eklersiniz
    bu sorunun yanıtını çoğu arkadaş merak ediyodur diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.