Şimdi Ara

ps3 e takılan hdmı kablo yerine -hd component cabloyla arasındaki görüntü farkı çokmudur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu kablo işini iyi bilen arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum.ben ps3 kullanıyorum hd kablo aldım fakat tv servisinin ve benimde o kadar araştırmama rahmen nedenini bilmediğim bir şekilde hdmı kabloyla görüntü almadık benimde artık nedenini araştırmaktan imanım gevredi sonuç olarak bulamadım çözümünü.şunu sormak istiyorum arkadaşlar gittim hd component kablo aldım şu ucunda 5 tane ayrı renk olandan diğer ucu hdmı değil yalnız hdmı uçlusu varmı bilmiyorum.kısacası bu kabloda okuduğum kadarıyla 1080 çözünürlüğe kadar destekliyo.acaba hdmı kablonun verdiği görüntüyle bu kablonun arasında üzülmem gereken kadar bi görüntü farkı varmı bunu öğrenmek istiyorum.yoksa hdmı kablo bu component kablodan tamamen farklı bi görüntümü veriyo ? beni aydınlatırsanız çok sevinirim kafama çok takılıyo çünkü ? teşekürler

Orjinalden alıntı: nötr

bu kablo işini iyi bilen arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum.ben ps3 kullanıyorum hd kablo aldım fakat tv servisinin ve benimde o kadar araştırmama rahmen nedenini bilmediğim bir şekilde hdmı kabloyla görüntü almadık benimde artık nedenini araştırmaktan imanım gevredi sonuç olarak bulamadım çözümünü.şunu sormak istiyorum arkadaşlar gittim hd component kablo aldım şu ucunda 5 tane ayrı renk olandan diğer ucu hdmı değil yalnız hdmı uçlusu varmı bilmiyorum.kısacası bu kabloda okuduğum kadarıyla 1080 çözünürlüğe kadar destekliyo.acaba hdmı kablonun verdiği görüntüyle bu kablonun arasında üzülmem gereken kadar bi görüntü farkı varmı bunu öğrenmek istiyorum.yoksa hdmı kablo bu component kablodan tamamen farklı bi görüntümü veriyo ? beni aydınlatırsanız çok sevinirim kafama çok takılıyo çünkü ? teşekürler

anladıgım kadarıyla bahsettigin kablo companent 720p ve 1080i ye kadar destekledigini biliyorum

goruntu açısından soglenenlere gore hdmı,dvı sonra eniyi hd goruntu companent kablo ile oluyormuş aşırı bir fark olacagını sanmıyorum ama ikisinide gormuş olanlar konuşsa daha iyi olur

• Ps3ü hem hdmi hem component kablo ile kullandım.Şunu diyebilirim ki her iki konsolda en iyi görüntüyü component kablo ile aldım.Daha önce grafiklerini beğenmediğim ratchet&clank da bile "vay be grafiklere boşuna laf söylemişim" dedim.Uncharted bambaşka gözüktü gözüme.Ondan sonra play-asiadan gidip component box(component çoklayıcı) aldım.Şimdi her ikisini de componentten kullanıyorum.Bana göre çok daha iyi.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Ps3ü hem hdmi hem component kablo ile kullandım.Şunu diyebilirim ki her iki konsolda en iyi görüntüyü component kablo ile aldım.Daha önce grafiklerini beğenmediğim ratchet&clank da bile "vay be grafiklere boşuna laf söylemişim" dedim.Uncharted bambaşka gözüktü gözüme.Ondan sonra play-asiadan gidip component box(component çoklayıcı) aldım.Şimdi her ikisini de componentten kullanıyorum.Bana göre çok daha iyi.

ciddi misin hocam?

ilginc ben boşuna hazırlık namına hdmı koblo aldım yani?

hangi marka ogrenebilirmiyim?yani kaliteli birşey mi yoksa opglesinebirşey mi?

çok şaşırdım yaw

• varya dostum içime serin sular serptin çünkü hdmı den bi türlü görüntü alamadım ve içimde ukte kalmıştı.rgb kablodan sonra component kabloyu taktım görüntü çok hoşuma gitti ama yinede merak ediyodum acaba hdmı kablo bundan dahamı iyi görüntü verir die bütün forumu taradım ama herkes hdmı kullanıyo die hdmı ile alakalı yorumlar yapmış ve övmüş .sonuçta hd component kablo ve üzerinde 1080 çözünürlüğe kadar desteklediğide yazıyodu heralde aynı işi görür die düşünmüştüm ama emin olamıyodum sağol aydınlattığın için :)
    quote:

Ps3ü hem hdmi hem component kablo ile kullandım.Şunu diyebilirim ki her iki konsolda en iyi görüntüyü component kablo ile aldım.Daha önce grafiklerini beğenmediğim ratchet&clank da bile "vay be grafiklere boşuna laf söylemişim" dedim.Uncharted bambaşka gözüktü gözüme.Ondan sonra play-asiadan gidip component box(component çoklayıcı) aldım.Şimdi her ikisini de componentten kullanıyorum.Bana göre çok daha iyi.

• Bende xbox üzerinden örnek vereyim daha önce HDMİdan bağlıyordum ELİTE kullandığım için ,onu sattıktan sonra aldığım beyaz xboxı componentten bağlıyorum arada hiçbir görüntü farkı görmedim.COMPONENTten son derece memnunum.

PLAYSTATİON 3+XBOX 360 NTSC-J+SAMSUNG 32" LCD TV
  • valla bunları duymak çok güzel demekki çok bi görüntü kaybı yok :)
    quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

Bende xbox üzerinden örnek vereyim daha önce HDMİdan bağlıyordum ELİTE kullandığım için ,onu sattıktan sonra aldığım beyaz xboxı componentten bağlıyorum arada hiçbir görüntü farkı görmedim.COMPONENTten son derece memnunum.

Orjinalden alıntı: magicool

quote:

ciddi misin hocam?

ilginc ben boşuna hazırlık namına hdmı koblo aldım yani?

hangi marka ogrenebilirmiyim?yani kaliteli birşey mi yoksa opglesinebirşey mi?

çok şaşırdım yaw

Bendeki component kablonun markası yok.Ps2 için zamanında ebayden almıştım.Normal markasız kablo açıkcası
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• ben penguın unıted marka komponent kablo kullanıyorum valla rgb den sonra verdiği kalitesi mükemmel.
  • hd component kablonun hdmi kablodan daha iyi olmasının imkanı yoktur. eğer ki varsa bu televizyon ile ilgilidir. nette zaten bir sürü karşılaştırma videosuvar. ayrıca böyle bir başlık daha önce vardı, uzunca tartışıldı, bir arkadaş da uncharted ın videosunu koydu karşılaştırmalı. ha ayrıca sadece hdmi kablo görüntü aktarırken sesi dolby dijital olarak aktarabiliyor.

hdmi1.3 kablonun veri transfer hızı zaten belli. uçmuş hayvan. eğer ki hdmi kötü ise o televizyonla ilgilidir.
    -Apple Macbook Pro 3.1 ve Apple Iphone 3G
    -Philips 2100w Ionic Saloon Saç kurutma Makinesi
  • Evet teoride HDMI kablodan daha kaliteli görüntü veren bir kablo yoktur, olamaz. HDMI dijital görüntü sağlar. Komponent ise analog. Normalde aralarında çok kalite farkı yoktur ama komponent girişin analog olmasından dolayı, görüntüde dalgalanma veya parazitlenme olabiliyor. HDMI'da ise daha net ve temiz görüntü alabiliyorsunuz.

Komponent'in üstün sağlamasının şöyle bir açıklaması olabilir. Komponent ile alınan görüntüler genelde HDMI'dan daha karanlık oluyorlar. Bu yüzden bazı detaylar da daha mat oluyor. Parlak olan HDMI'da ise bazı görüntülerde kumlanma olabiliyor. Bu da daha kalitesiz bir görüntü gibi görünebiliyor. Her oyunda olmuyor bu ama genelde karanlık ortamlarda geçen oyunlarda çokça rastlanabilir.
  • eveti bahsettiğin parazitlenme ve dalgalanma hdmi daki iyi blendaj sayesinde olmuyor. hdmi nin 1.3 ü çıktı, bu 2.0 ının da çıkmayacağı anlamına gelmiyor. önü açık bir teknoloji. çünkü dijital. ne kadar veri gönderebileceği biraz da insanlara bağıl. daha iyi bir algoritma icad edip daha fazla veri gönderebilirsin. ama analogda sınırlar bellidir. ve şu an hd component o sınırda.
    -Apple Macbook Pro 3.1 ve Apple Iphone 3G
    -Philips 2100w Ionic Saloon Saç kurutma Makinesi
  • bişey sorucam 1.3 hdmı için televizyonun çıkışınında 1.3 desteklemesi gerekiyor mu?

teşekkurler
  • hdmı kablonun daha iyi bir görüntü sağladığını kabul ediyorum zaten, ona sözüm yok.benim internetten araştırdığım ve gördüğüm görüntüler arasında bu 2 kablonun arasında dağlar kadar fark olmadığı.
    quote:

Orjinalden alıntı: berhansoylu

eveti bahsettiğin parazitlenme ve dalgalanma hdmi daki iyi blendaj sayesinde olmuyor. hdmi nin 1.3 ü çıktı, bu 2.0 ının da çıkmayacağı anlamına gelmiyor. önü açık bir teknoloji. çünkü dijital. ne kadar veri gönderebileceği biraz da insanlara bağıl. daha iyi bir algoritma icad edip daha fazla veri gönderebilirsin. ama analogda sınırlar bellidir. ve şu an hd component o sınırda.

Ben de component kulanıyorum.Çizgi mizgi veya netlik sorunu falan yok.

@ nötr

Sana katılıyorum.

@ berhan (Ben eski ALTEK bu arada)
    Unharted'ın HDMI component karşılaştırmalı videosu forumda da var dediğin gibi.Ama bence fark yok arada.Yani şu anda yetenekleri sınırlı TV mle bu görüntüleri alıyorsam daha iyisini alamazmışım gibi geliyor bana.

ozellikle bu farki yasadigim oyunlar lair, assasins creed ve heavenly sword oldu.

kullandigim televizyon philips 47PFL9732D/10 full hd, perfect pixel hd...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.