Şimdi Ara

Satış temsilcisinden aldığım intikam! :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
4
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene, şu andaki aracımı satın almak için ön inceleme yapmıştım. Vw, ve Skoda bayilerini gezmiştim. En sonunda da fiyat ve kalite avantajlı Kia almıştım.

Vw bayisinde başımdan geçen olayı anlatayım; Kapıdan içeri girdim, showroom da bir Golf duruyordu. Onun yanına gidip incelemeye başlamıştım. Kapıları açıp kapatıyorum, içine oturuyorum, bakıyorum, inceliyorum...Beğenmiyorum ama, birisi de gelsin, teknik özelliklerle ilgili konuşayım...Yok, birkaç kızlı erkekli, ilerde sohbet ediyorlar. En sonunda bir bayan dayanamayıp yanıma geldi. Teknik bilgi almak istediğimi söyledim. Satış temsilcisini çağırayım dedi. İlerdeki gruba gitti.

Suratını yamultarak, çocuk görünümlü bir genç geldi. Golf sınıfının lideridir dedi direk.Polemiğe girmek istemedim...Neye göre sınıfının lideriymiş desem ne cevap verecekti, onu da merak ederim hep. İçimde ukte kalmıştır.

Neyse, birkaç teknik soru sordum, cevap verirken yüzüme bile bakmıyordu. Kafasını çevirip cevap veriyordu. Arkadaki gruptan gülüşmeler falan gelince, kafası direk oraya dönüyordu. Anladım ki, elemanın aklı başka yerde, iyi günler dileyip çıkmıştım. vw showrooma girmemeyi de o gün ilke edinmiştim.

Az önce ofisimin kapısından bir eleman girdi. İçimden ben bu çocuğu tanıyorum, ama nerden diye geçirirken, eleman vw.....bayisinden geldiğini söyledi. Hatırladımmmm!!!...ama bozmadım.

Satışlar nasıl, muhabbeti falan derken, bana broşür çıkarıp uzattı. Transporter kataloğu. Kataloğu karıştırırken, DSG yi gördüm. DSG konusunda, DH de çıkan, okuduğum bazı konulardan bahsettim. Elemanda çıt yok.

Sonra tavan sarkmaları, direksiyon renk atmaları, soyulmalardan falan bahsettim. Yine çıt yok. Daha ileri gidip, forumdaki güncel Clio-Golf çarpışmasından bahsettim. Kalitenin vw de çok düştüğünden bahsettim. Eleman hala sessiz. En sonunda dayanamadım, haksız mıyım? diye sordum.

Haklısınız ama Konyada aınabilecek en iyi araçtır vw.... dedi. Eleman baya boşmuş meğer.

Sonra kendimi tanıtıp, bana showrooma gittiğimde, nasıl davrandığını hatırlattım. Özür dilerim dedi, toparlandı ve kalktı gitti.

Her ne kadar aylık satış rakamları açıklanıyorsa da, vw bayileri, pazarlamaya çıktığına göre, satışlar epey düşmüş sanırım. Millet uyandı mı ne :)

Birkaç fiyat da sordum arada. Jette boşline 57.000 imiş. İkinci el 2010 model varmış ellerinde. 47.000 istiyorlarmış. Meşhur, değer kaybetmeyen markanın 2 yaşındaki aracı, galeride 10.000 kaybediyorsa, sahibi ne kadar kaybetmiştir, Allah bilir. Buradaki vw fanları, sahibinden ilanlarına bakıp, kafalarını gömdükleri kumdan çıkarsınlar bence. Vw in ikinci eli, dedikleri kadar prim yapmıyor gibi geldi bana. Aranızdan istisnalar olması, genel davranışı değiştirmez, ikinci elde vw de zavallı durumda bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Doğuş maalesef Vw gibi bir devi bu memlekette resmen leke yağmuruna tutuyor.
    Ben VAG yönetiminin yerinde olsam kesinlikle distribütör değiştiririm.
    Satışların düşeceğini sanmıyorum,çünkü eleştirdiğimiz modellerin dışında çok iyi araçlar yapıyor vw.
    Dsg'li aracı zaten önermiyorum,manuel alınabilir.
    Jetta da önermiyorum,eski kasası düşünülebilir,veya Golf ve Passata bakılabilir.
    Yine tiguan ve polo çok iyi araçlar.

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Satışların düşeceğini sanmıyorum,çünkü eleştirdiğimiz modellerin dışında çok iyi araçlar yapıyor vw.
    Jetta da önermiyorum,eski kasası düşünülebilir,veya Golf ve Passata bakılabilir.

bence vw ag ve doğuş çok uyumlu iki ruh ikizi . almanlarda da ki kendini beğenmişlik ukalalık doğuştakilerden fazla emin ol. sevdiğim bir marka ama sırf bu ilgisizlikten ukalalıktan dolayı kapısından geçmem bırak araba almayı .

• İyi yapmışsınız.

doğuş ama haklı ama haksız, vw yi türkiyede iyi yerlere taşımıştır. Kendisi rant elde etmiştir ayrı konu. Distribütorlük bir ticarettir. Halka veya Distrübütörü olunan fabrikaya hizmet ana amaç değildir.

hyundai dist.suz olarak neler yapıyor bakınız? dünyada en çok satılan 2. araç tr de satılmıyor. her şey satmak değil tabiki ancak en önemlisi. Sonra satış,servis, yedek parça anlamında ilk ciddi kurumsallaşan markaların başında dır vw turkiyede. Buda doğuş sayesinde olmuştur.

jettayı kapı kolları sert plastik diye(başka eksiği varsa buyrun) kötülemek fanatikliğin önde gidenidir. COrollaya ve civic e hiç bindiniz mi? Ön gögüs dahil yumuşak plastik bulmak mümkün değil.
    vw çalışıyor, 10 lt yakan benzinli 1.6 motoruda var, 1.2-1.4-.18 tsi 7lt yakanda. 1.2-1.6-2.0-3.0 tdi dizelleride var.

sonuçta bu kadar çeşitli motor ve ürün gamı (seat,skoda, audi) hangi preminyum olmayan markada var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

bence vw ag ve doğuş çok uyumlu iki ruh ikizi . almanlarda da ki kendini beğenmişlik ukalalık doğuştakilerden fazla emin ol. sevdiğim bir marka ama sırf bu ilgisizlikten ukalalıktan dolayı kapısından geçmem bırak araba almayı .

bende bu söylediklerinizden dolayı almıyorum. kolay kolay da alacağımı sanmıyorum.
    SURGEON(tibet serveri),SURGEON(pasific),illusionist, Shdwsamurai, C0ND0M(venus), Kensei, OpiaT, AngoriaN, BigStorm, SurreaL, MagicStorM, FlashMan, DarkSmoke, BigSensei, BlackLegenD, ShadowFirE, BlackRangeR, FireSlayeR, DarkSamurai, DarkSensei, DarkStroke, MaDClouD, DarkSoldieR, _DuTy_, KingDragoN, MadWinD, GhostSlayeR, DarkRaideR, Nel, NightLeoN, DarkBravE, NightStrokE, BraveDragoN, GoldenFisT, EyrioN, MadRaideR, MaDeviL, MadKinG(hera)

• Fazla eleştiri gizli hayranlıktır.

Vorsprung durch Technik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VW bu konuda rezalet. Evime 200 metre yakın bir showroom var. Tiguan bakmak için uğradım. Kimse bir hoşgeldiniz,arabanın özellikleri şunlardır vb. bir şey söylemedi. Zaten o kadar donanımsız ve küçük bir arabaya istedikleri fiyatı görünce iyi günler bile demeden çıktım.

Orijinalden alıntı: oquzdag

doğuş vw yi leke yağmuruna tutuyorsa mazda türkiye mazdayı ne yapıyor acaba?

doğuş ama haklı ama haksız, vw yi türkiyede iyi yerlere taşımıştır. Kendisi rant elde etmiştir ayrı konu. Distribütorlük bir ticarettir. Halka veya Distrübütörü olunan fabrikaya hizmet ana amaç değildir.

hyundai dist.suz olarak neler yapıyor bakınız? dünyada en çok satılan 2. araç tr de satılmıyor. her şey satmak değil tabiki ancak en önemlisi. Sonra satış,servis, yedek parça anlamında ilk ciddi kurumsallaşan markaların başında dır vw turkiyede. Buda doğuş sayesinde olmuştur.

jettayı kapı kolları sert plastik diye(başka eksiği varsa buyrun) kötülemek fanatikliğin önde gidenidir. COrollaya ve civic e hiç bindiniz mi? Ön gögüs dahil yumuşak plastik bulmak mümkün değil.
    vw çalışıyor, 10 lt yakan benzinli 1.6 motoruda var, 1.2-1.4-.18 tsi 7lt yakanda. 1.2-1.6-2.0-3.0 tdi dizelleride var.

sonuçta bu kadar çeşitli motor ve ürün gamı (seat,skoda, audi) hangi preminyum olmayan markada var?

hocam hangisi o tr de satilmayan yahu hatirlayamadim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi yapmışsınız ama vw kalitesiz değil. Dispirötörde iş yok

Distribütörü biraz yamuk ama o da yola gelip müşterinin velinimeti olduğunu anlar umarım.

Orijinalden alıntı: PAŞA&ESES

iyi yapmışsınız ama vw kalitesiz değil. Dispirötörde iş yok

Aynen

Güzel mantık

Orijinalden alıntı: oquzdag

doğuş vw yi leke yağmuruna tutuyorsa mazda türkiye mazdayı ne yapıyor acaba?

Size birşey sormak istiyorum. Hep merak etmişimdir.

Ön göğüsteki yumuşak plastik ne işe yarar?

Siz bir eliniz direksiyonda, diğer eliniz ön göğüsteki yumuşak plastiği okşayarak mı araç kullanıyorsunuz?

Vw çalışıyor da, diğer firmalar da armut toplamıyor. Hondanın, Hyundainin, Kianın, Mitsubishinin hybrid modelleri, bahsettiğiniz motorlardan çok daha az yakıyor. 1.6 motor CVVT motorlu aracımla, 7 lt yi ben de yakıyorum. Hatta 5.6-5.8 lt yaktığım da oluyor zorlarsam. Ancak vw in çalışması, T.C. sınırları içinde yaşayan bana, bir faydası dokunmuyorsa, benim açımdan vw boşa çalışıyor demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: PAŞA&ESES

iyi yapmışsınız ama vw kalitesiz değil. Dispirötörde iş yok

Aynen

iyi aspiratör dememişsiniz

• 3 gün önce yeti test ettik. Satış görevlisi bunda passat motoru var. Sınıfının en güçlü motoru dedi. Kaşkayda kangoo motoru var. Kalite farkı ortada dedi. İçimden ne güldüm. 1.6 105 BG motor mu kaldı Allah aşkına. B sınıfında belki az yaksın diye düşük güçlü olabilir tamam da beğenmediği kangoo yakında mercedes citan olacak. O zamanda mercedes motoru mu var diyecekler. Satıcıları bir ayrı, müşterileri bir ayrı bu VW AG'nin. Doğuş kadar değiller tabi ama ben bu gruptan pek haz etmiyorum. Sanki dünyada araba yapmayı bi bunlar biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 16 Ağustos 2012; 14:35:17 >

Size birşey sormak istiyorum. Hep merak etmişimdir.

Ön göğüsteki yumuşak plastik ne işe yarar?

Siz bir eliniz direksiyonda, diğer eliniz ön göğüsteki yumuşak plastiği okşayarak mı araç kullanıyorsunuz?

Vw çalışıyor da, diğer firmalar da armut toplamıyor. Hondanın, Hyundainin, Kianın, Mitsubishinin hybrid modelleri, bahsettiğiniz motorlardan çok daha az yakıyor. 1.6 motor CVVT motorlu aracımla, 7 lt yi ben de yakıyorum. Hatta 5.6-5.8 lt yaktığım da oluyor zorlarsam. Ancak vw in çalışması, T.C. sınırları içinde yaşayan bana, bir faydası dokunmuyorsa, benim açımdan vw boşa çalışıyor demektir.

zuhahuha koptum yav bende çok merak ediyorum acaba o yumuşaklık bir fantazi göstergesimidir

muhahuha okşuyarak sürüş

• Vw mi degistirecek dogusu? Yapmayin Allah askina ya

quote:

VW'nin 152 ülkedeki distibütörü arasında ilk kez yapılan yarışmada Doğuş Otomotiv dünyanın en iyisi
    seçildi. Yeni CC lansmanında konuşan VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun; ' VW'nin her yeni
    uygulamasında pilot ülke seçiliyoruz. Satışlarda da ilk 20 arasındayız' dedi

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.