merhaba arkadaslar kusura bakmayın bu konularda yeniyim ve sızlere danısmak ıstedım. kısaca konuya gelırsek, yeni bir ev satın aldım kiracı ile tanısmadan (kirasının bitimine 5 ay var.) tapuyu aldıktan sonra kiracı ile gorusme ayarladık geldıler ve verdikleri kiranin ustune kibar bir sekılde bin tl fazla istedim, cunku cok uygun fıyata oturuyorlardı ama kiracı bunu kabul etmedı bagırdı cagırdı hakkınız yok dedı. Sonradan duyduguma gore bıraz sorunlu tıplermıs. Suan halen daha yeni kontrat yapmadık yarın yapalım dıyorlar, sızce ne yapmalıyım? Eski fiyattan 5 ay daha otursun sonra cıkartabılırmıyım? Kontrat yaparken nelere dıkkat etmelıyım tesekkur ederım sımdıden cevaplarınız ıcın |
Satın alıcağım dairede ve kiracı konusu

-
-
hiç taviz vermiyeceksin, isterse çıksın artık kanunlar onlardan taraf değil daha adile yakın oldu
-
Sıkıntılı tipler olduğunuz seziyorsanız eğer bir yolunu bulun ve çıkartın derim.
-
1k zammi kabul etmiyorsa çıkart basina cok is alirsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ev kiracılı şekilde satıldığında yeni ev sahibinin direkt çıkartma hakkı vardı (değişmediyse son 2 senede)
-
çıkmıyor hocam, eski kontratım var ordan devam edilecek diyor. Yoksa beni dava ya verirmis
-
yok öyle birsey hocam sanırım bende tam bilmiyorum ama kimse söylemedi bu sekılde.
-
Bi avukatla konus sen de onu ver omg
Kiracili ev alinir mi hocam sende hic mi ticari mantik yok :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İş işten geçtikten sonra gelmişsiniz.
Eve ihtiyacınız yoksa yani bu evde oturmayacaksanız o kiracıyı çıkaramazsınız.
“Kiralananı sonradan edinen kişi; onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu, veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.”
-
peki suan yeni kontrat yaparken nelere dikkat etmeliyim? 5 ay sonra bitiyor kontrattı. Eklemem gereken diger önemli madde varmı veya dikkat etmem gerek imza atmadan önce?
-
evi emlakcı ile aldıysan ona hallettir bu konuları,eve ihtiyacın oldugunu belirt iş eş vb konularda yada uzman avukat ile konuş sana matbu bir kontrat versin onu imzalat, sakın korkup geri adım atma evin yeni sahibi sensin artık sana uyması gerek normalde ama hala kiracılar kral bu durumda bile...
-
tek evin var ise kiracıya noterden ihtar çekerek çıkatabilirsin veya kira sözleşmesi ilk yaptığı tarih itibari ile 10 yıl sonra çıkarabilirsin
mevcut kira sözleşmesi geçerli yıl devrinde tefe oranında zam yapabilirsin.
-
Tarihsiz tahliye taahhütnamesi almalısınız. İyice araştırıp bir usulsüz olmamasına dikkat edin. Misal aile konutu olarak kiralanırsa eşlerin ikisinin de rızası alınmalı vs.
Ama önceki mesajınızda kiracı önceki kontratım devam edecek demişsiniz. Bunları bilen kiracı imzalamaz o taahhütnameyi.
Siz yeni sözleşme imzalamadan çıkarmaya çalışın bence.
Kanunlar hep kiracıdan yanayken ev alıp kira geliri elde etmek mantıklı değil bu devirde.
-
Hocam tesekkur ederım mesajınız ıcın ama kıracı cıkmıyor. Yenı kontrat yap, ev sahıbı ısımlerını degıstırelım eskısı gıbı devam edıcek dıyor ve sert konusuyor.
Tarihsiz tahliye taahhütnamesinide asla imzalamaz sanırım.
-
demek istediginiz sey, yeni kira kontratı yaparken zam yapabilirmiyim?
ben bin tl fazla istedim, öyle birseye hakkın yok dedi. benim eskiden yaptıgım 1 senelik kontrat var dedi. aynı sekılde devam edıcek dıyor.
-
Kiracılarla uğraşmak zor. Biz kira parasını vermeyen kiracımızı neredeyse 1 yılda anca çıkarabildik.
Kira kontratı 5 yılı doldurmuşsa kira tespit davası açabilirsiniz. Diğer türlü maalesef tüfe oranından zam yapabilirsiniz.
-
Yeni kontrat yaparsan 12 yil daha onlari cekersin. Kontrat yapma evin yeni sahibi oldugun icin kanunen cikarma hakkin var diye biliyorum. Avukatla konus dava ac 1-2 yilda cikarlar. Mafya veya tehditkar bir tip degil isen kiracili ev alinmaz. Ha şoyle alinir evin degeri 6 milyondur kiracili diye ucuza satiliyordur 4 milyona falan oyle alinir. Kiracili ev ulkede hukukun yavas islemesinden dolayi alinmaz. Mafya bir tip isen tehdit edersin doversin vurursun anca oyle cikarlar kendileri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 14 Ağustos 2024; 15:41:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok onlarda yeni girmis 1 senelik kontrat yapmıslar
-
O zaman yapacak pek bir şey yok maalesef.
-
yok hocam oyle bır tıp degılım, yeni kontratı kalan surelerı ıcınde yapsam sorun olurmu? bunların eskı 1 senelık kontratını yenılesek yıne mı sorun olur?
Benzer içerikler
- hangi ilaçlar kırılarak içilir
- evlenmiş boşanmış çocuğu olan bir kadınla evlenmek dinen
- fullfresh göz damlası yorumlar
- akbank üyelik ücreti geri alma
- psikolojik araştırmalara göre, birini sürekli düşünüyorsanız nedeni
- ets2 türkiye haritası
- moonwalker ayakkabı
- prompt mühendisliği nedir
- telegram indirim
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X