Şimdi Ara

Hapları yutamayıp,kırıp içenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben hayatta yutamıyorum hapları hele antibiyotik kullanmam gerektiğinde işkence oluyor bana tamamen.
    Kırıldıktan sonra o tadı yok mu hap'ın.
    Nasıl hap yutabilirim ya çok kötü oluyor tadı. 10 dk önce içtim hapı hala ağzıma geliyor,tadı,ki haptan sonra nutella yedim,lokum yedim,bol bol su içip gargara yaptım hala gitmedi tadı!!!!!



  • kuçuk kırıntyı bile zor yutuyorum
  • Zeytin ve bir parça ekmek ye yuttuktan sonra.
  • yutulmasını kolaylaştırmak adına hapları bölerek içmenin ilacın vücutta çok hızlı emilmesine neden olduğunu ve bunun da felç ve kalp krizi riskini artırdığını biliyor muydunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wabisuke

    Zeytin ve bir parça ekmek ye yuttuktan sonra.


    adam yutamıyorum diyo zaten
  • Yaptigin sey cok tehlikeli.Yuksek dozda bir ilac alirsan olume kadar yolu var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teardrops

    yutulmasını kolaylaştırmak adına hapları bölerek içmenin ilacın vücutta çok hızlı emilmesine neden olduğunu ve bunun da felç ve kalp krizi riskini artırdığını biliyor muydunuz ?

    Oha o zaman bende risk milyonlarca kat artmıştır.Ben ağzımda millyonlarca parça yapıp sonra üstüne su içiyorum.Ne yazık ki bende yutamıyorum.
  • İngiltere'de eczacı ve doktorlar, ilaçların kolay yutulması için kırılıp ezilerek parçalara ayrılmasının çok riskli olduğu ve ölüme yol açabileceği yönünde uyarıda bulundu.
    Sağlık uzmanları, tabletlerin ezilmesi halinde ilacın üzerindeki özel tabakanın bozulduğuna ve sonuçta çok riskli yan etkiler doğabileceğine dikkat çektiler. Ezilen ilacın yutulmasından sonra kana karışma süresinin kısaldığını belirten uzmanlar bazı ilaçların kana erken karışmasının istenmeyen sonuçlar yarattığını açıkladılar.

    İlacın doğru şekilde kullanılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan İngiliz uzmanlar, doktorların ve hemşirelerin bu konuya özel dikkat göstermesi çağrısında bulundu.

    Beyin kanaması olabilir

    Özellikle yaşlıların tabletleri yutmada zorlandıklarını kaydeden uzmanlar, ilaç kullanımı konusunda yeni bir kılavuz hazırlandığını duyurdu. Ezilmeden alınmasına büyük özen gösterilmesi istenen ilaçların başında göğüs kanseri tedavisinde kullanılan "Tamoxifen" ile "Morfin" geliyor. Bu ilaçların yanlış kullanımı ölümcül olabiliyor. Anjin ve yüksek tansiyon ilacı "nifedipine" de yanlış alınırsa yan etkileri bazı vakalarda kalp krizi veya beyin kanaması ile felce dahi neden olabiliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 60kc3

    kuçuk kırıntyı bile zor yutuyorum

    Aynen. Normalde bir şeker mesela yutabilirim,ya da büyük bir lokma fakat hap olunca nedense en küçük parçacığını bile yutamıyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wabisuke

    Zeytin ve bir parça ekmek ye yuttuktan sonra.

    Deniyeceğim yarın kardeş sağolasın.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Teardrops

    yutulmasını kolaylaştırmak adına hapları bölerek içmenin ilacın vücutta çok hızlı emilmesine neden olduğunu ve bunun da felç ve kalp krizi riskini artırdığını biliyor muydunuz ?

    Biliyorum da elden de bir şey gelmiyor ki..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.