Şimdi Ara

şase tümüyle değişmişse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
27.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok efendim balans tutmuyormuş sağa sola çekiyormuş , 2004 corollamla alır almaz kaza yaptım iki şasede yamuldu airbaglar açılmadı ,bıraktım servise şaseler düzeltildi toplandı hiç sorun yaşamadım , servistekilerde insanoğlu fakat kullandıkları cihazlar her insan oğlu ve kaportacıda bulunan cihazlar değil , adamlar şaseyi düzeltirken yanındaydım bir cihaza bindirdiler aracı , aracın milimetrik oranlarını bilgisayara girip tuşa bir bastılar cihaz şaseleri orjinal haline döndürdü ,sonra daha önce takla atılıp yapılmış araçları gördüm anlamak neredeyse imkansız şekilde yapmışlar ,araç neden pert olmamışmış vay vay ,bilmeden konuşuyorlar , bir kere aracın aldığı hasarın tipi değil , aracın aldığı hasarın aracın kasko bedelinin yarısı aşması gerekiyor örnek 30.000ytl aracın - 15.000ytl gibi masraflık bir hasar alması gerekiyor ,servise gidin şase nasıl düzeltiliyor görün sonra yorum yapın. saygılar. arkadaşlar

• Bir araç almayı düşünüyorum. Ancak adam satarken kazası olduğunu ve şasesinin yetkili serviste değiştiğini söylüyor. Araç volswagen bora. ve emsallerinden 5 milyar daha ucuz...Şase tümüyle değişse de araba yaramaz mı? Yoksa yetkili serviste değişirse herhangi bir sıkıntı çıkarmaz mı? Benim için önemli olan araba 100km'yi geçince titreme, sağo sola çekme yapar mı korkusu? Yani şasenin düzeltilmesi ile yetkili serviste komple değiştirilmesi arasında bir fark yok mudur?

zaten o arabanın kaza sonrası perişan olmuş olduğunu gösterir

lastiklerin balans bile tutmaz, ayrıca servisteki tamiratıda yapan insan oğlu birde anlayamadığım konu şasenin değişmesini gerektiren bir kazadan

dolayı bu arabaya neden pert raporu verilmemiş
  • belki de pert raporu verilmiştir,sigortadan alan kişi tekrar aracı toplamıştır....
  • Dediğiniz gibi araç niye pert olmamış ilginç? Fakat airbagleri açılmamış. Bir de motor herhangi bir tamirat görmemiş. Sağ ve sol ön şase değişti diye biliyorum. Göğüste değişme yok. Yani göğüs kısmında bir çatlama falan da olmamış. Belki de sanıldığı kadar şiddetli bir kaza değildir. Eğer önden çok şiddetli darbe alsaydı göğse kadar etki ederdi. En azından motor tamirat görürdü. Hatta belki de değişmesi gerekirdi. Adam vw yetkili servisinden exper raporunu gösteriyor. Motorda falan bir sıkıntı yok. Şase iyi durumda. Kafam karışık. Denildiği kadar kullanırken beni sıkıntıya sokacak bir şey yaşatır mı?

insanın iskeleti demektir.

degiişmişşse ne hayır gelir ondan boşverin
  • o arabanın yanından bile geçme
    oçkd fiao ifrs stat çgu iüd nnu ir n
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • kardeş almamanı tavsiye ederim aracın en ağır şekilde hasar alabileceği yerden hasar almış başına iş almış olursun değmez bence
  • Ben aracın takla attığını sanmıyorum. Çünkü o konuda yalan söyleyemezler. Takla atan arabanın da tavanında boya oluyor ve bunun tespiti son derece basit. Ancak dediğiniz gibi en kötü yerden darbe aldığı doğru. Benim merak ettiğim şasenin tamiri ile değişmesi arasında bir fark yok mu?
    Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2 // Cpu: AMD Ryzen 5600 // Ram: Corsair Vengeance RGB RT 2x8 16 GB // Ekran Kartı: Zotac RTX 3060 Twin Edge 12 GB // SSD: Western Digital Blue 250 GB // HD: Sandisk Ultra 3D Nvme SSD 1 TB // PSU: Evga 750GQ Gold Psu // Monitör: LG 32GN600-B // Klavye: Asus Gaming K3 // Mouse: Razer Deathadder Essential
  • şase tamir olmaz..
    olur da eskisi gibi olmaz hiçbir zaman..
    bir araçta şasinin değişmesi demek aracın şasi numarasınında değiştirilmesini gerektirir..işlemi kim yaparsa yapsın bu araçta sıkıntı yaşarsınız..
    riske girmeye ne gerek var?

emrah-58 arkadaşın yorumuna cevap..şasisi düzeltilmiş veya yapılmış bir aracı satmaya kalktığınızda bu yazdığınız mesajı hatırlarsınız sanırım...ayrıca şasi yamultmaya yarayan bir darbe(eğer takla değilse) airbagleri açar muhakkak..sizin ayarlar rot-rotil ayarları olmasın????
  • evet türbülans haklı şaşi tamiri olmaz. yani olur da olmaz. ayrıca şasi değişmesi demek yeni araba demek zaten. o işi hiç anlamadım. tüm aksamı söküp yeni şasinin üstüne mi monte etmişler. olacak iş değil.
    quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

şase tamir olmaz..
    olur da eskisi gibi olmaz hiçbir zaman..
    bir araçta şasinin değişmesi demek aracın şasi numarasınında değiştirilmesini gerektirir..işlemi kim yaparsa yapsın bu araçta sıkıntı yaşarsınız..
    riske girmeye ne gerek var?

emrah-58 arkadaşın yorumuna cevap..şasisi düzeltilmiş veya yapılmış bir aracı satmaya kalktığınızda bu yazdığınız mesajı hatırlarsınız sanırım...ayrıca şasi yamultmaya yarayan bir darbe(eğer takla değilse) airbagleri açar muhakkak..sizin ayarlar rot-rotil ayarları olmasın????

• orjinal şasesi bozulan aracın nerde yaptırılırsa yaptırılsın şaseleri artık güvenilmezdir.almamanı tavsiye ederim . 5.000 ytl eksık deılde 5.000 ytl fazla ver kafan kulagın rahat olsun içine sine sine bin.

saygılar.

Orjinalden alıntı: Platinium

şaside sorun olmazda yarın satmaya kalktığında alıcı bulamazsın o yüzden vazgeç derim

Konudaki cevaplardan belli.

Bence hiç sorun olmaz. Denemek lazım. İçinize sinerse alın.

Bizim araba 0302 ile Transit arasında sıkıştı. 0302' nin yanında büyük bir delik açıldı. Bizim arabanın da arkası biraz hasar aldı. Önde de araç 10-15cm kadar kısaldı.

Radyatör değişti, şase düzeltildi(çok az eğikti ve bilgisayarla ortaya çıktı), mafsallar falan yenilendi. Yapılalı üç veya dört sene oldu ama araçta hiç sorun yok. Tabii Toros basit düzenek olduğu için de kolay tamir edilmiş olabilir. Bu da bir ihtimal. Bu yüzden deneyerek veya bir uzman ile inceleyerek karar verin. Aracı görmedikten sonra ne kadar yazsak boş.

• Cevaplarınız için teşekkürler. Vardığım kanaat şu. O araç bir risk. Kesin şöyledir veya böyle olur denemez. Ama büyük risk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 25 Ekim 2007; 2:16:24 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.