Şimdi Ara

Aracın değişen boyanan parçaları nasıl anlaşılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim ki ben siyah renkli arabmın işte sağ kapısını yine aynı siyah renkli araçla değiştirdim diyelim. Veya işte arka tampon yamulmuş diyelim gittim aynı renkte bir arabanın arka tamponunu aldım taktım. Benim anlamadığım bu nasıl anlaşılıyor. Hadi boyayı diyelim elde ki makineyle ölçülüyorda bu nasıl çıkıyor ortaya ?

Arabada 14.500 hasar kaydı var değişen boyanan parçası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBurakC -- 18 Mart 2017; 21:1:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Tamponlarda boya önemsiz zaten hocam sök tak yapılan parçalar vida kenarlarından belli olur anahtar izi, civatanın kenarlarında boya olmaması ile anlaşılır

Boya veya değişen önemli değil zaten benim için motoru yürürü iyiyse. Anlamadığım arka tampon değişmiş veya motor kaputu değişmiş yada kapılar nasıl anlaşılıyor bu. Aynı renk arabadan takılıyor sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: CBurakC

quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Tamponlarda boya önemsiz zaten hocam sök tak yapılan parçalar vida kenarlarından belli olur anahtar izi, civatanın kenarlarında boya olmaması ile anlaşılır

Boya veya değişen önemli değil zaten benim için motoru yürürü iyiyse. Anlamadığım arka tampon değişmiş veya motor kaputu değişmiş yada kapılar nasıl anlaşılıyor bu. Aynı renk arabadan takılıyor sonuçta

Vidaların kenarındaki boyadan hocam orjinal arabada çamurluk ve vida boyasında kusur olmaz vida çevirilirse çamurluğunda vidanında boyası kalkar

• Tamponların boyalı/değişmiş olup olmadığı plastik olduğu için anlaşılamıyor.Ama parçaların boyalı/değişmiş olup olmadığı boya ölçümüyle birlikte şasi ve iç aksamın boyasına/somunların boyasının atıp atmadığına bakılarak yapılır.Çünkü fabrika çıkışında iç aksamın boyası daldırma yöntemiyle boyandığı için mat olur.Sonradan boyandığında ise bu boya parlaklaşır.

Sac değişimi icin kaynak puntolari belli ediyor.

Ayrica parcalarin hepsi boyasiz mat renkte gelir.

Slama diyelim ki senim arka kaput biya istiyo ya da kapi, ayni arac ayni renkten cikma bir parca bulup taksan feristahi anlayamaz😂

• Civataların etrafındaki boyanın kalkmış olması her zaman o parçanın değişmiş veya sökülüp takılmış olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin ön çamurlukların civata çevresinde boya zaman içinde motorun sıcağı gibi dış etkenlerle atabiliyor. Çünkü kaportanın dışına örnek olarak 100 mikron boya atılıyorsa iç kısımlara yarısı kadar yani 50 mikron boya atılıyor. Bu nedenle korozyon ve bu tarz boya atmaları mümkün hale geliyor. Sözün kısası işin ehli bir usta değişen parçayı ayırt edebilir. Sadece civata etrafına bakarak parçanın kesinlikle değişmiş olduğu anlaşılmaz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.