Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (831. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.663
Cevap
366
Favori
1.944.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 829830831832833
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar CEF22 önerir misiniz, yoksa CEF14 daha mı iyi? Artık birini almam gerekiyor, ne önerirsiniz?
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    bu ürün hayatım boyunca kullandığım en kaliteli pil.Ben böyle bir ürün görmedim.10 yılı aşkın süredir kullanıyorum ne eskidi ne performans kaybetti.Tekrar almak istiyorum piyasada bulamıyorum.Daha önce aldığım pil şarj cihazıyla birlikte ücretsiz gelen üründü.ama eşi benzeri yok.İkinci eli bulunsa iyi durumdaysa alınabilecek bir pil.

    Not: eğer bu ürünü nereden bulabileceğimi bilen varsa lütfen haber verirse sevinirim.
  • Merhabalar
    Elimde duracell 2500 mah şarj edilebilir piller var bir de sony bcg-34hw çıkış gücü 1.2 v 200 mA olan bi şarj aleti var bununla pilleri şarj etmem sağlıklı olur mu ?
    Yoksa duracell şarj aleti almalı mıyım duracell cef 14 şarj aletinin arkasında çıkış gücü 3v 360 mA yazıyor ne anlama geliyor
    teşekkürler
  • Arkadaşlar,
    Yeni bir bilgisayar ile tekrar aranızdayım.
    Maalesef 2 bilgisayarımda tamiri mümkün olamayacak şekilde perte çıktı. Yenisini almakta biz emekliler için hayal haine getirildi ülkede.Kredi ile almaya kalksan bir tane devlete bir tanede bankaya alıyorsunuz.
    Her neyse şimdi Win 10'a ve klavyeye alışmaya çalışıyorum. Bir çok şey cep telefonu ile halledilemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winterwake

    Merhaba benim de bir sorum olacak. Konu 831 sayfa olmuş, hepsini tek tek okuyamadım ama aramalarda da bulamadım. Duracell CEF14 yerine CEF22 önerir misiniz? Malum pilleri tek olarak şarj edememek biraz can sıkıcı. Bazı aygıtlar 3 pille çalışıyor. CEF22 ile bağımsız şarjın yanı sıra C ve D pilleri ve 9V pilleri de şarj etmek mümkün ama, şarj akımları CEF14 modelinden farklı mı acaba?
    https://www.mega-piles.com/im/DURACELL-CHARGEUR-CEF22-1HOUR-826.pdf
    Şöyle bir dokümanda output değerleri yazıyor. Kararsız kaldım. CEF14 mü CEF22 mi? Bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Özellikle sn. bipekkan beyefendiden. Şimdiden teşekkürler.
    @winterwake,
    CF22.CEF14 ile mukayese edilemez. Bağımsız şarjdan kastınız pilleri tek tek şarj ise CEF 22 de pilleri ikişer ikişer şarj eder. Mx. şarj akımı CEF 14' e göre ~ 3 mislidir.(CE14 Max. şarj akımı 260 mA) AA ve AAA pilleri ısıtıyorsa bu bir sorundur. iyi tarafı her tip pili şarj edebiliyor olması.
  • Arkadaşlar merhaba Ataba AT-998 şarj cihazım bozulduktan sonra elimdeki pilleri çok eski kodak şarj cihazı ile şarj etmeye çalışıyorum ama pek verimli değil.
    Bağımsız şarj eden, deşarj edebilen ve mümkünse 9v pil de şarj edebilecek bir şarj cihazı tavsiyesi alabilirmiyim?
    Teşekkürler...
  • Konunun ilk mesajına ve son 3-4 sayfasına baktım.

    Çok pil tüketecek klavye ve mouse için şarjlı pil ve şarj cihazı arıyorum. (lojitech marka mouse'da alkalin piller 2 yıl dayanıyordu ama şimdi seçeceğim cihazlar sanırım 1 ayda pil tüketecek)
    https://www.amazon.com.tr/GP-Batteries-GPPB420-Cihaz%C4%B1-Recyko/dp/B076J65RBJ/ref=asc_df_B076J65RBJ/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=343228531197&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=3918558949792756020&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012788&hvtargid=pla-698797952810&psc=1

    GP PB420 ve +4lü 2700mah pil hediyeli paketi 85 lira cazip gibi ama şarj cihazında pil durumu hakkında tek bir ışık var, pil şarj oldu mu, şarj oluyor mu, sorun var mı, bunlar anlaşılmıyor sanırım.

    Duracell cef14 de güzel ama paket içinden çıkan pillerden AAA olanına ihtiyacım olmayacak, AA olan pil ise 1300mah kapasitesiyle düşük benim için.

    GP PB420 için ne dersiniz, şarj cihazı ile pilleri şarj ederken, şarj etti mi ediyor mu? gibi sorunlar yaşanır mı, yoksa piller tükendiğinde cihaza takıp şarj süreci hakkında bilgi edinmeden 15-16 saat sonra cihazdan çıkartıp şarj olduğunu mu beklememiz gerekecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @winterwake,
    CF22.CEF14 ile mukayese edilemez. Bağımsız şarjdan kastınız pilleri tek tek şarj ise CEF 22 de pilleri ikişer ikişer şarj eder. Mx. şarj akımı CEF 14' e göre ~ 3 mislidir.(CE14 Max. şarj akımı 260 mA) AA ve AAA pilleri ısıtıyorsa bu bir sorundur. iyi tarafı her tip pili şarj edebiliyor olması.

    Alıntıları Göster
    Sayın bipekkan öncellikle cevabınıza ve ilginize teşekkür ederim. CEF22 modelinde her yuva bağımsız olarak şarj edebiliyor. Yani ikili koymak sorunda değilsiniz. Bir inceleme videosu var. Orada her kanala ayrı led konulduğunu görebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=e-ctCL1AoeM&t=3s
    4:35'e bakarsanız tek pil koyulduğunda şarja başladığı görülüyor. CEF14'te ise her iki kanal için tek led konulmuş, ve iki adet pil takılmadan şarja başlamıyor.

    Şimdi şarj akımı konusunda siz bilgili ve tecrübelisiniz, CEF22'nin şarj akımı çok mu fazla gelir? Bu bakımdan CEF14 daha mı ideal bir şarj akımı sunuyor? Yukarıda linkini verdiğim datasheet'te şöyle bir ibare var: "Charger Automatically detects battery sizes at the same time" Yani akımı pil türüne göre ayarlayabiliyor anlamı mı çıkarmalıyız? CEF14 daha optimum bir şarj akımı sunuyor derseniz onu alayım. Ama dediğim gibi ikişer ikişer şarj etmek zorunda olmak can sıkıcı. Yoksa hiç düşünmeden CEF14 alırdım. Kızımın oyuncak treni tek pille çalışıyor. Bisikletimin ön farı 3 adet AAA pille çalışıyor. CEF14 alırsak ne yapacağız bu durumda? Bu tarz kısıtlamalara zorlanıyor olmak karakterime aykırı

    Başınızı ağrıttıysam özür dilerim.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, seneler önce (sanırım bi 15 yıl olmuştur) meşhur migros indiriminden aldığım 2500 mah lık emektar Vartalar (konunun ilk sayfasında da görseli olan) artık miyadını doldurmaya başladı. Birde Ready 2 Use modellerden olmadığından boşta enerji kaybettiği için ve yeteri kadar akım veremediği için hala kullansamda bazı aletlerde işimi görmemeye başladı. Buna ilave olarak bir pilin kumandamın içine akmasından sonra kumandayı temizlesem de hem doğayı koruma amaçlı atık oluşturmamak adına hemde akma kokma dertleri olmadığı için IR kumandalar dahil evdeki tüm pillerimi NiMH ile değiştirmeye karar verdim. Aslında IR kumandalar için eskiden gereksiz olsada gördüğüm kadarıyla yeni piller çok çok uzun süre enetji kaybetmiyorlar, ve alkalin pillerin aksşne senelerce de bozulmadan durabiliyorlar. Fiyatlarıda neredeyse kaliteli bir alkalin pilin 3 katı gibi bir fiyata kadar düşmüşler. İlk bakışta kumanda da çok gereksiz gibi gözüksede bu koşulları ve fiyatları düşününce artık IR kumanda da bile şarjlı pil kullanmak farz olmuş diye düşünmeden edemedim.

    Aslında senelerdir dayanan Varta ların hatrına Varta almak isterdim ama hiç uygun bir fiyat göremedim Varta da..

    AA pil olarak Duracell Turbo Duralock 2500 mah tercih ettim. Kampanyalı bulabilirsem birkaçtane de Varta ve GP almayı düşünüyorum.

    AAA olarak GP Recko+ Pro 800 mah olanlardan tercih ettim speclerinde yazdığına göre 5 sene sonra %70 kapasite sağlayabiliyormuş ki buda tam bir kumanda pili demek oluyor. Tanesi 6,5 TL ye geldi. kaliteli alkalinlerin 2-3 lira olduğunu düşünürsek hiç fena değil. Toplam 12 adet aldım. Yeni aldığım avometre ışıklı sesli Led li bir cihaz baya bir tüketimi sahip gibi 4 tanesini de direk avometreye ayıracağım. Eski avometremde iyi pil tüketiyor onun içinde 1 tane Varta Accu 9V 200 mah sipariş ettim.

    Sizce bu tercihler nasıl başka bir tavsiyeniz var mıdır?

    Bununla beraber asıl sorum şarj aleti ile alakalı. Li-Ion piller ve şarj olmaları hk. bir hayli bilgiye sahip olsamda Ni-MH le şimdiye kadar çok araştırma ihtiyacım olmadı..

    1- Elimde 1 adet NiteCore New i4 şarj aleti var. (Orjinal mi emin değilim) 18650 den tutunda envai çeşit pili şarj ediyor ancak Ni-MH Şarj etmesini nedense hiç beğenemedim. Beğenmememin sebebi öncelikle aşırı ısınıyor hem cihaz hem de piller. Ayrıca pil dolduğunda, aynı pili bir daha taktığınızda hemen tekrar sonlanmasını bekliyorsunuz ama bazen 2 - 3 saat daah sürdürüyor şarjı. Bunda bir gariplik yok mu sizce?
    (Bu arada aynı cihaz Li-Ion larda oldukça stabil. Şarj sırasında voltajı kademeli arttırıyor ve 4,19 - 4,2 de kesiyor aşrjı bir daha taksanda 30sn içinde durduruyor şarjı.) ELimdeki Vartalarıda sanki son dönemde bu şarj aleti yıprattı hissiyatı oluştu bende.

    2- En azından Ni-MH konusunda elimdeki şarj aletine çok güvenemedim, eski klasik zaman ayarlı AA şarj cihazlarınıda nitecoreu aldım diye verdim sağa sola. Ayrıca eski şarj aletleri tekli veya 3 lü pil şarjı yapamıyorlardı o sebeplede kullanmam işime gelmiyordu 2 farkı cihazım var 3 pille çalışıyor. İlave olarak 9V şarjlı pil aldığım için
    nitecore şarj aleti işimi görmeyecek artık.. Eski zamanlarında bu konuda hatırlıyorum ATABA şarj aletleri baya bir övülüyordu o sebeple 1 adet ATABA AT-308 almaya karar verdim ve yakınlarımda da uygun fiyatlı 1 adet buldum. AT-508 modeline de baktım ama AT-508 tekli pil şarj edemiyor sanırım, osebeple eledim. Hem tekli pil şarj edebilen hemde 9V şarj edebilen bir şarj aletine ihtiyacım olduğu için 4 ayrı kanal çıkışlı hemde 9V pil destekli başka bir model bulamadım, bulmasına buldumda fiyatları çok uçuk. Yine bu forumda AT-308 şarj aletini araştırıken @bipekkan (kendisine faydalı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum) AT-308 i pek beğenmediğini aslında ni-Cd lere yönelik bir şarj aleti olduğunu belirtmiş. Sayın bipekkan, AT-308 tavsiye etmemenizin sebepleri nelerdir acaba? Ni-MH pillere bir zararı olur mu? Daha önce de yazdığım üzere Ni-CD ve Ni-MH şarj detaylarını pek bilmiyorum. Acaba tam şarj voltajları mı farkı, yoksa çok yavaş olduğu için Ni-MH pillere zararı mı var? Yani AT-308 i Ni-MH 1,2V ve 9V bataryalarla kullanmamda ne gibi sakıncalar olur pillere bir zararı olur mu sorusu aklıma takıldı.

    Hem piller hemde şarj aletleri hakkındaki tavsiyelerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 17 Şubat 2020; 1:36:50 >
  • 14500 3.7v pil öneriniz varmı? bide buna şarj cihazı olarak linktekini düşündüm veya başka öneriniz varsa alabilirim.
    https://urun.n11.com/sarj-kiti/xtar-vc2-universal-plus-master-li-ionni-mhni-cd-sarj-cihazi-P398260234
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Bende Xbox Controller için araştırıyom. Bu iyi şuan fiyat ve içerik olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    hocam iyi günler. 9v şarjlı pil ve şarj aleti alacağım. sizce bu ürünler birbirine uyar mı.https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/efcell-ef-707-ef-866-pil-sarj-cihazi-aa-aaa-9v-uyumlu-P339596815https://urun.n11.com/ozel-pil/gp-cr-v9-9v-lityum-pil-P215751765
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fisbone

    hocam iyi günler. 9v şarjlı pil ve şarj aleti alacağım. sizce bu ürünler birbirine uyar mı.https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/efcell-ef-707-ef-866-pil-sarj-cihazi-aa-aaa-9v-uyumlu-P339596815https://urun.n11.com/ozel-pil/gp-cr-v9-9v-lityum-pil-P215751765
    Aman hocam o linkte verdiğin şarjlı pil bile değil. Lithium pil ama Li-Ion değil. Şarj edilebilir pillerde Rechargable yazar mutlaka bu ifadeyi arayın.. Ayrıca fiyatıda anlamsız yüksek, yangın alarmı için ideal yazıyor kutusunda. Lithium pil olduğuiçin kapasiteleri ALkalinden yüksektir ama fiyatıda 3 katıymış.

    Ben yenile şu ürünü aldım:
    https://www.hepsiburada.com/varta-9v-rechargeable-accu-r2u-p-HBV00000KSOCR?magaza=P%C4%B0L%20MERKEZ%C4%B0

    29TL ye almıştım ama satıştan kaldırılmış. Hatta şimdi görünce keşke 2 tane alsaymışım dedim.

    GG de buldum aynısı 31 TL ama kargosuda var ancak yine de çok güzel fiyat bence, kaliteli alkalin 9V piller bile 15 TL olmuş, 2 adet alkalin pil parasına şarjlı pil bence gayet ekonomik:
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/varta-sarj-edilebilir-accu-9v-200ma_pdp_507380938

    Varta konusunda şüpheniz olmasın bence bu işi en iyi 5 markasından biri. Şansınıza kötü birşey denk gelmedikçe en az 10-15 sene kullanırsınız. Yalnız 9V gibi çok satışı olmayan modeller alırken çok dikkat edin eski modellerden kaçının 9V çok satılan bir pil türü olmadığı için piyasada çok eski modeller var örneğin:
    https://www.hepsiburada.com/varta-sarjli-9v-pil-200-mah-p-OFISVARTA56722

    Bu ilandaki fotoğraftaki ürün Ready To USe modellerden bile değil bunlar çok hızlıca şarj kaybediyorlar maalesef. O fotoğraftaki pilin 2010 öncesi üretim olduğunu düşünürsek çoktan boşalıp uykuya geçmiştir o pil ve hiç verim alamazsınız. Peki nasıl anlayacağım derseniz üretici sitesine bakın Ürteici sitesinde paket resmi olan son üretimde olan paket şeklidir o paketlerden tercih etmeye çalışın. Benim aldım diye linkini verdiğim (ilk link) son paket şekli mesela zaten vartanın sitesinde de bu paket gözüküyor, bu sebeple bu paketi tercih ettim yoksa piyasada Varta nın 2-3 farklı paketi satışta mevcut ama bu en yeni olan paket. Bu pillerde üretim ve SKT yazmıyor, ama pile dikkatli bakınca 80818 5 gibi bir rakam gördüm muhtemelen bu rakam Ağustos 2018 üretimi olduğunu belirtiyor yani yaklaşık 2 yıllık. Zaten geldiğinde voltajı 8,9 Volt lara civarındaydı. Ni-MH lerin voltaj aralığını pek bilmiyorum ama boşalmış olmasada %50 lere kadar düşmüş diye tahmin ediyorum bende kullanmadan şarj edeyim dedim.


    Şarj aleti seçtiğiniz uygun ama kalitesini bilemem. Şarj aleti olarak bende sırf 9V pil için ara tara birşey bulamayınca en uygununda Ataba AT-308 aldım.. Biraz yavaş şarj ediyor boştan tam dolu neredeyse 20 saati buluyor şarj etmesi ama uyguna geldi, çok sık şarj edeceğim bir batarya olmadığı için çok önemli değil şarj süresi benim için. Dün ilk şarjı yaptım hiç ısıtmadan şarj etti pili, Şarj sonrası voltaj ise 10,12 Volt iken 2 saat dinlendikten sonraki Voltajı 9,85 Volt oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C30C46BA4

    14500 3.7v pil öneriniz varmı? bide buna şarj cihazı olarak linktekini düşündüm veya başka öneriniz varsa alabilirim.
    https://urun.n11.com/sarj-kiti/xtar-vc2-universal-plus-master-li-ionni-mhni-cd-sarj-cihazi-P398260234
    bipekkan beyden ses çıkmayınca ben yabancı kaynaklarda bir hayli araştırma yaptım ve bende Xtar VC4 almaya karar verip bugün sipariş verdim. Eğer Ni-MH de şarj edecekseniz tercihiniz çok doğru, ben VC2 Plus ı incelemedim ama genel olarak VC2 nin de VC4 ile aynı olduklarından bahsetmişler. Benim tavsiyem sadece tavsiyem arada 40 TL fark varken 4 portlu modelini alın. Yarın birgün kullanmanız gerekn 3 veya 4 pilli cihazlarda olacak ozaman tek pil için ayrı şarj beklemenin derdinden kurtulursunuz.

    Sadece Li-Ion şarj edecekseniz incelediğim kadarıyla Liitokala, Nitecore vb. tüm şarj aletlerinin hemen hemen hepsi ortalama üzeri bir iş çıkartıyor ki Li-Ion konusunda da hem bataryaların hem kendinin serin kalması başarısı ile XTAR çok taktir toplamış. Her yorumda her incelemede bu serin şarj olayından bahsedilmiş ki Li-Ion pillerin ömrünü uzatan önemli hususlardan bir tanesi şarj olurken serin kalmalarıdır. Yine bir çok inceleme de özellikle Ni-MH piller konusunda XTAR ı çeşitli sebebplerle en iyisi olarak nitelendirmiş. Benim alma amacım her 2 tip pil içinde kullanacağım ama çoğunlukla Ni-MH ler için kullanacağım. mevcut Nitecore şarj aletim özellikle Ni-MH leri alet alev ısıttığı için eski pillerim ciddi performans kaybetti hatta yıllardır sağlam duran kaplamaları sökülmeye başladı. Pillerin şekli şemalleri bozuldu.

    XTAR VC4 ün tek eksi yönü şarj akımının ayarlanamıyor oluşu, birde Liitokala gibi test fonksiyonu olsa fena olmazdı.. Malum düşük kapasiteli AAA Ni-MH pillerin 250 mA den fazla şarja tabi tutulması bence çok iyi değil belki AAA olan modelleri ataba AT-308 ile şarj edebilirim. Kimisi birşey olmaz demiş ama bence her şarjda bu akımların uygulanması sakıncalı, bununda çözümü olarak düşük kapasiteli bir güç kaynağı kullanarak çözebiliyormuşuz, yani 0,5A güç verebilen bir adaptör ile 2 AAA pil 200-250 mA gibi bir değer ile şarj olacaktır. Alınca deneyip göreceğim.
  • n11.com'dan Fujitsu FCT345 FXEST Şarj Cihazı 4x1900 Mah ŞARJLI PİL(JAPON) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    https://urun.n11.com/sarj-kiti/fujitsu-fct345-fxest-sarj-cihazi-4x1900-mah-sarjli-piljapon-P380703019

    Arkadaşlar bu ürün nasıl sizce, yoksa bunun yerine duracell cef 14 mü tercih etmeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rgpp R kullanıcısına yanıt
    Bende araştırıyorum. Kafamda ya Duracell CEF14 + 2x 2500mah Duracell yada GP u211 + 2x 2500mah Duracell var.
    Xbox one kontrolcüsü için kullanıcam. Setten çıkan küçükleri de kumanda da kullanırım mana ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KenanK89 kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım kadarıyla gp yerine duracell daha çok öneriliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rgpp R kullanıcısına yanıt
    Şarj aleti olarak bir şey değişeceğini sanmıyorum en fazla süre uzar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AAA pil ihtiyacı olanlar:

    GP Recyko Pro AAA 800 Mah Şarjlı Pil 26,50 TL. 75 TL üzeri kargo bedava. Yani 3 paket alınca kargo bedava oluyor pilin tanesi 6,6 TL ye geliyor. Ben bir 3'lü paket aldım geldi piller orjinal.
    https://www.pilsitesi.com/GP-ReCyko-Pro-HAZIR-SARJLI-Pil-Ni-Mh-AAA-800mAh-Sarjli-Ince-Kalem-Pil-4-Lu-_3346.html

    Bu pillerden 3 yıl önce de almıştım, (3 yıl önce 4 lüsünü yine iyi bir indirimde 23 TL ye almışım) 2sini kumanda da kullandım gerçekten çok çok uzun süreler şarjlı kalabiliyor, 3 yıl oldu sadece 1 kere şarj ettim. Yine ikea sensörlü gece lambasında kullandığım ise (pro olmayan versiyon) 3 yılda şarj sayısı 50yi geçmiştir, hala ilk günkü kapasitesinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 22 Şubat 2020; 13:12:52 >
  • 4 adet VARTA AA 2600mah Şarjı Pil - 40TL + Kargo Ücretsiz:
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B007FD5WIU/

    Satıcı bartaryapil. Asıl firma Tünelsan. Anakara'da elektronik ve özellikle batarya üzerine çalışan güvenilir bir firmadır, daha önce alışverişlerim olmuştu.

    Ben dün sipariş verdim ama muhtemelen göndermezler diye buraya yazmadım, beklediğimin tersine bugün tam sipariş verdiğim miktarda geldi. Daha önce de alışveriş yağıp memnun kaldığım bir satıcıydı Tünelsan bu seferde yanıltmadı.
  • 
Sayfa: önceki 829830831832833
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.