Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (782. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.730
Cevap
369
Favori
1.965.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Kullandığım cep telefonunu %20 ile %80 şarj aralığında kullanıyorum. Gün içinde örneğin iş yerinde ara şarjlar yaparak kullanıyorum. Örneğin şarj seviyesi %40-50 iken bile büroda çalışırken şarja takıyorum. Accubattery adlı uygulamadan bu şekilde şarj etmenin batarya aşınmasına en az zarar veren durum olduğunu öğrendim. Bu uygulamadan sonra artık telefonu %100 dolana kadar şarj etmiyorum.



    Özellikle cep telefonunu %100 şarj edilmemesini ve ara seviyelerde (%20 ile %80) şarj etmenin daha uygun olacağını TAP da (taşınabilir pil üreticileri derneği) tavsiye ediyor.



    Bu şekilde şarj etmenin batarya kullanım süresini uzattığını yani batarya sağlığı için en iyi seçenek olduğunu tavsiye ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, GP recyko+ 4adet 2700 luk pil ve USB şarj aleti var elimde fakat ne olduysa son 3-4 günde piller anında bitmeye başladı. Xbox one kolunda kullaniyorum. Önceden gece takardim sabaha full olurdu ve pilleri cikarirdim aletten şimdi şarj olma süreleri çok arttı ve takincada hemen bitiyorlar malesef. Sıkıntın sebebi pillerdenmi yoksa şarj aletinde mi nasıl anlayabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    Kullandığım cep telefonunu %20 ile %80 şarj aralığında kullanıyorum. Gün içinde örneğin iş yerinde ara şarjlar yaparak kullanıyorum. Örneğin şarj seviyesi %40-50 iken bile büroda çalışırken şarja takıyorum. Accubattery adlı uygulamadan bu şekilde şarj etmenin batarya aşınmasına en az zarar veren durum olduğunu öğrendim. Bu uygulamadan sonra artık telefonu %100 dolana kadar şarj etmiyorum.



    Özellikle cep telefonunu %100 şarj edilmemesini ve ara seviyelerde (%20 ile %80) şarj etmenin daha uygun olacağını TAP da (taşınabilir pil üreticileri derneği) tavsiye ediyor.



    Bu şekilde şarj etmenin batarya kullanım süresini uzattığını yani batarya sağlığı için en iyi seçenek olduğunu tavsiye ediyorlar.

    @celebic,
    "Özellikle cep telefonunu %100 şarj edilmemesini ve ara seviyelerde (%20 ile %80) şarj etmenin daha uygun olacağını TAP da (taşınabilir pil üreticileri derneği) tavsiye ediyor."
    Aşağıda size bir link vereceğim.
    www.mpoweruk.com
    Lithium Secondary - Rechargeable - Cells
    http://www.mpoweruk.com/lithiumS.htm

    Kısaca kısmi şarj etmenin bir zararı yok.Faydası olduğu iddia ediliyor.Şöyle:
    4.2 volt yerine 4.1 V 'a kadar şarj ederseniz pil veriminden % 10 kaybedersiniz. Buna karşılık şarj deşarj döngünüz artar.Doğrudur daaaa...%100 şarj yaparsanız 500 şarj döngüsüne karşılık ortalama 1.5 yıl pil ömrü biçilirken. % 70 şarj yapma ile pil ömrü 3 yıla şarj/deşarj döngüsü de 1000 adete çıkıyor. İyide bu süre içinde eksik verim nedeniyle şarj -deşarj adediniz yani sayınız artmıyor mu? Araştırdığım kaynaklara göre % 70-80 max. şarj voltajı düşüşüne karşılık kabaca 24 saatte bir şarj yerine yaklaşık 14-16 saatte bir şarj yapıyorsunuz? Kısaca, bir taraftan kazanırken bir taraftan iş gücü maliyetiniz artıyor (yani sizi sürekli şarj yapma işi ile meşgul ediyor) kazandığınızı bir şekilde ki bu zamana bağlı bir fonksiyon olarak size yediriliyor. Yani ha asmışsınız ha kesmişsiniz.... Tabi aslında bu tamamen tüketicinin bir terchidir. Benim telefonumun şarjı, benim kullanım alışkanlıklarıma göre tek şarj işle 7-8 gün gitmesini tercih ederken, bir başkası aynı kullanım alışkanlıklarına göre "pilim 2 misli ömürlü olsun" gerekçesiyle 2-3 günde bir şarj etmeyi tercih edebilir.
    Bakın Konu ettiğiniz TAB'ın sitesinde indirdiğim belgelerde bir grafik var. Konu Li-Ion pillerin aşırı şarjı ile ilgili ve bu grafikleri doğru yorumlamak gerekir.
    Asıl sorun en altta verdiğim grafiktende görüleceği gibi 4.2 V üstü voltajlarda yani pili 4.2 V daha yüksek şarj voltajları ile şarj edildiğinde bunun pil şarj-deşarj döngüsü ile pilin kullanım ömrüne etkisi dir. Önemli bir not "4.2 Volt, Li-Ion piller için gerek pilin verimli olarak kullanılabilir ömrü,gerekse olması gereken zaman dilimi içinde optimum şarj-deşarj döngüsü için en ideal şarj voltajıdır.
    2 parametre daha var ama kafa karışıklığı yaratmanın bir anlamı da yok.Çünkü ileriye sürülen bu yeni kavramlar zaten tüketicinin kafasını iyice karıştırmış durumda.
    Temel kimya prensibidir, “Lavoisier’in Maddenin Sakımı (Korunumu)Kanunu”
    “Hiçbir şey yoktan var olmaz, varken de yok olmaz”


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Şubat 2018; 13:31:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kromiti

    Hocam merhaba, GP recyko+ 4adet 2700 luk pil ve USB şarj aleti var elimde fakat ne olduysa son 3-4 günde piller anında bitmeye başladı. Xbox one kolunda kullaniyorum. Önceden gece takardim sabaha full olurdu ve pilleri cikarirdim aletten şimdi şarj olma süreleri çok arttı ve takincada hemen bitiyorlar malesef. Sıkıntın sebebi pillerdenmi yoksa şarj aletinde mi nasıl anlayabilirim?

    @kromiti,
    Pillere kabahat bulmadan önce mevcut pillerinizi bir CEF 14 yada benzeri şarj cihazı ile şarj etmenizi öneriririm. Oldum olası bu USB şarj cihazlarından hazzetmiyorum. Özellikle dizüstülerin power devrelerine gereksiz yük getiriyorlar. Eğer pillerinizin şarjı normale dönerse sıkıntı şarj cihazınızda, Çünkü pilleriniz hemen boşalmasında şarj sürenizin kısalması gerekirken tersi olmuş.
    GP ReCyko+ ların en iyisi 2000-2100 mA olanlarıdır. Yeni nesil pillerde bu değerin üstüne pek itibar etmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Şubat 2018; 18:20:47 >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Hocam dipsiz kuyu kadar bilgilisiniz maşallah.

    Önceki mesajımda bahsettiğim Accubattery uygulaması telefonun bataryası hakkında istatistiki bilgiler veriyor. Bu uygulamadan takip ettiğim kadarıyla aşağıdaki grafikte her sütun 1 günü temsil ediyor. Sütunların uzunluğu bataryanın ne kadar aşındığını gösteriyor. Uzun sütunlar bataryanın en fazla aşındığı günü belirtiyor.

    Grafik üzerinde renkli oklarla açıklayıcı bilgiler ekledim.

    1- Telefonu hızlı şarja taktığım günler aşınmanın en fazla gerçekleştiği günler olarak karşımıza çıkıyor (Kırmızı)
    2- Gece yatarken şarja takıp sabah kalkınca şarjdan çektiğim zamanlar batarya aşınmasında 2. sırayı alıyor (Turuncu)
    3- Mavi ok ise telefon %100 şarj olunca şarjdan çıkarttığım günlerdir (Mavi)
    4- Batarya aşınmasının en az olduğu günler ise Siyah ok ile belirttim. Şarj seviyesi %20 civarlarında şarja takıp %80 olunca şarjdan çektiğim günleri ifade ediyor.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Bu grafikte belirtme şansım olmadı ama kimi gün telefonu 2 kere bu şekilde şarj ettiğim oldu. Bu zaman bile batarya aşınması %100 kadar olmadı hatta yarısı kadar aşınma kaydettim.

    Telefonumun batarya kapasitesi 3.600 mah ve bu kapasite bana 2 gün (5-6 saat ekran süresiyle birlikte) çok rahat yetiyor. Bu sebeple telefonu %80 şarj seviyesine kadar doldurmak bana bir kayıp zaman yaratmıyor. Akşam evde veya iş yerinde masamdayken şarj seviyesi %40-50 veya 60 iken şarja takıyorum. Yani belirttiğim aralıkta telefonu şarj etmek için kendimi yormuyorum.

    Yaklaşık 5-6 aydır telefonumu bu şekilde şarj ediyorum. Accubattery uygulamasından takip ettiğim kadarıyla batarya aşınması epeyce yavaşladı. Şu anda 16-17 aylık olan telefonumun batarya sağlığı bu uygulamada %80 gösteriyor. Bildiğim kadarıyla genel olarak batarya aşınması senelik %20 kaybı normal karşılanıyor.

    İleride başka bir telefon aldığımda ilk kullanımdan itibaren bahsettiğim şekilde (%20 - %80 aralığında şarj) şarj edeceğim, bakalım ne olacak? Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 5 Şubat 2018; 15:11:40 >
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Halen belediye otobüsündeyim Şeytan durttu baktım. Baya güldüm. Yaw bu nasıl yazilimmiski pilin içindeki yıpranmayı sippanak tespit ediyormuş. Pilin içine elektrot soksanız bu yıpranmayı gerçek boyutlarda tespit edemezsiniz.Mübarek kimya laboratuarı......

    Yaptıgı şey şu. Yazılımla % dele karşılık voltaj değerleri verilir.bu yapılmak mecburiyetinde .Pil verilen Referans değerlere ulaştığında karşılığı olan yıpranma bilgisi nasıl düzenlediyse günlük haftalık aylık yıllık grafik değerlere dökülmek üzere büyük ihtimalle telefon iç belleğinde saklanır .Sorgulandığında bellekte saklanan bu önceden planlanmış veriler doğrultusunda yazılıma uygun olarak grafiğe dökülür. Yani önceden tespit edilmiş verilerin doğruluğu oranında (!) Grafiklerde o ölçüde doğrudur.





    ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Merhaba hocam, o grafikte eksik bilgiler olduğu için yanlış anlamış olabilirsiniz. Şarj %80 de kesildiği zaman 1000 şarj sonunda piller %70 kapasitesini koruyor, %100 e kadar 500 şarj sonunda pil kapasitesi %20 ye düşüyor yani ölüyor. Yani pil ömrü sadece 2 kat artmıyor. Bios da bu ayar mevcut ve %80 de şarjı kesiyor pil göstergesi %100 de kalıyor. Yeni model notebooklar da pil çıkarma imkanı olmadığından pil ömrü dışında özellikle sürekli prize bağlı kullananlar için çok faydalı, hatta Sony %50 de şarjı kesme seçeneği çok daha faydalı.

    Ayrıca telefonunuz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, bildiğim kadarıyla uzun süre Sony kullanmıştınız. Telefon ayarlarından hızlı şarjı kapatabilirsiniz, o zaman 9V1.67A ile değil 5V 1.7A başlangıç şarjı ve giderek azalan akımla ile yaklaşık 2.5 saatte şarj eder. Bu şekilde bile pil kullanım süresi ve genel pil ömrü fark ediyor. A5-2016 da ise %80 e kadar sabit 5V 1.7A ile akım çekip daha sonra giderek azalan akım yöntemi ile şarj oluyordu.

    Eski telefonum A5 2016 yı Samsung 1A adaptörle şarj etmeyi denemiştim ama adaptör özellikle yaz aylarında aşırı ısındığı için vazgeçmiştim sadece hızlı şarjı kapatarak normal şarj ederek kullandım. Nakit sıkıntısı yüzünden 800TL ye satıp Mediamarkt dan Business karta taksitle 1700TL ye A5 2017 aldım ama kutusu açılmış olarak geldiği ve üstünde parmak izi, toz vs olduğu için için iade ettim, 150TL hediye çekim boşa gittiği için tekrar almadım. O sıralarda Mi6 seramik kasa 2500TL olduğundan A5 2017 ile aynı antutu puanına(60.000) sahip 800TL ye taksitle Xiaomi Note 4 32gb 4100mah aldım. 1A şarj cihazı ile aynı faydayı sağlar mı bilmiyorum ama 1A ısınmayan şarj cihazım olmadığı için max. 1.1A akım ileten Xtar MC1 kablosunu kullanıyorum. Evde birçok cihaz için timer ayarlı wi-fi soket kullanıyorum, mesela %45 de telefonu şarja taktığımda 1.1A ile %75 e 1 saatte şarj oluyorsa cihazın zamanlayıcısı her zaman açıldıktan 1 saat sonra elektriği kesiyor. Telefondan ve MIUI arayüzünden çok memnunum ama tabii ki Amoled ekran olmayınca Sharp IPS ekranlı IPhone bile vasat kalıyor. En azından bazı versiyonlar gibi en sorunlu ekran olan LG panel değil JDI panel kullanılmış.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 5 Şubat 2018; 18:56:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    Halen belediye otobüsündeyim Şeytan durttu baktım. Baya güldüm. Yaw bu nasıl yazilimmiski pilin içindeki yıpranmayı sippanak tespit ediyormuş. Pilin içine elektrot soksanız bu yıpranmayı gerçek boyutlarda tespit edemezsiniz.Mübarek kimya laboratuarı......

    Yaptıgı şey şu. Yazılımla % dele karşılık voltaj değerleri verilir.bu yapılmak mecburiyetinde .Pil verilen Referans değerlere ulaştığında karşılığı olan yıpranma bilgisi nasıl düzenlediyse günlük haftalık aylık yıllık grafik değerlere dökülmek üzere büyük ihtimalle telefon iç belleğinde saklanır .Sorgulandığında bellekte saklanan bu önceden planlanmış veriler doğrultusunda yazılıma uygun olarak grafiğe dökülür. Yani önceden tespit edilmiş verilerin doğruluğu oranında (!) Grafiklerde o ölçüde doğrudur.





    ..

    Hocam, notebooklar da pil sağlığı ölçen gadget/uygulamalar benzeri pil kapasitesine göre yıpranma oranı belirleyen bir şey sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 5 Şubat 2018; 19:47:15 >
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Paranızı çöpe atmak istemiyorsanız GP pillerin tamamından uzak durun (RECYKO dahil).1000 mah lık bu RECYKO piller yeni aldığım 8-9 yıl önce üretilmiş KONNOC 1100 mah Nİ-CD pillerden daha düşük performans gösterdiler.Yanındaki şarj cihazı deseniz tam bir felaket. 8 saat zaman ayarlı. Yanlışlıkla dolu pil koysanız dahi 8 saat boyunca şarja devam ediyor. GP yi görünce arkanıza bile bakmadın kaçın bence

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Vartanın şu yeni serisini sabırsızlıkla bekliyorum. Amazonda satışa çıkmış bakalım ülkemize ne zaman gelecek. Anlaşılan varta NİRVANAYA ulaşmış gözüküyo bu rakamlar doğruysa.


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flap-jack -- 6 Şubat 2018; 18:41:6 >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    @volkanbirol,
    "......Bios da bu ayar mevcut ve %80 de şarjı kesiyor pil göstergesi %100 de kalıyor." Benimde mesajlarımdan birinde konu ettiğim de bu. Ben bunu yazarken "eğer" şartına bağlamıştım ki bu resmen sahtekarlık.Başka türlü açıklanamaz.Gerekçesi pil ömrünü uzatmakta olsa....... Açıkça yazarsın olur biter. gösterge neden % 100 şarjı göstersin. Hep iş döner dolaşır pilin o andaki voltajına göre değerlendirmeye gelir takılır. Ve bu bu değer tek başına kapasiteyi belirleyemez.Her zaman diyorum Kapasite zamanın bir fonksiyonudur.Yani dahada açarsam temel prensip 200 mA akım çekilmesi halinde pilin gösterdiği dayanma performansıdır. Ama pilden atıyorum 2 misli akım çektiğinizde dayanma süresi yarı yarıya azalmaz daha kısa süre dayanoır.Yani pilin kapasiteside boşalma(Deşarj) akımına göre değişiklik gösterir.Yani lineer (Doğrusal) değildir. Yani o gadget'lerde ancak bir fikir verebilir. Sadece o kadar.

    Neyse bu konuyu uzatmanında bir anlamı yok. Faydalı bulan bulsun....
    Evet 2014 başından geçen sene Ekim başına kadar Sony Z3 Compact kullandım. Gözlerden 5. ameliyatıda geçirinde yakın görme kapasitem de düştü ve telefonu kızıma devredip A7 2017 aldım. Aldığımda telefonun org.şarj cihazının hızlı şarj cihazı olup olmadığına bakmamıştım.İlk şarjda pil hafifte olsa ısınınca ve bir saatte şarj olunca büyüteçle baktığımda üzerinde (9V-1.67A or 5.0V 2A) yazdığını gördüm. Elimde Samsung ve Sony' nin org. şarj cihazları var biri 1.5 A. diğeri 1 Amperlk, ilk önce 1.5 A ile şarj ettim ~3.5 saatte şarj etti, 1A ile şarj ettiğimde ~5.5 saatte Şarj tamamlandı.Halen bu şarj cihazını kullanıyorum. Ayarlarda pil şarj tipi ile ilgili bir yer yok. "Hızlı şarjı aç kapat" anlamında. Çokta üzerinde durmadım açıkçası ama şarj cihazlarımın her 2 sindede bir ısınma olmadı.Her halde telefon 5 V' tu göründe tüm parametreleri kendi ayarlıyor diye düşündüm. Telefon, pil hk. da tüm istatistiki bilgileride veriyor.Hangi uygulama pili ne kadar kullanıyor, kullanım alışkanlıklarına göre kalan kullanım süresi,son şarjdan bu yana günlük kullanım miktarlarını ve bir yığın parametre. Hatta ilk aldığımda kullandıkça denedikçe elde ettiğim sonuçları "epey.com" da Ekim-kasım aylarında yorumlamıştım. Açıkçası telefonların ekranları hk. pek bir bilgim yok. 3600 mA pili var ve oyun internet uzun konuşmalar yaparsam 2 günü diğer şartlarda 3-8 gün gidiyor. Geçen ay sırf stand-by da özellikle tuttum 2-3 arama konuşma 14 gün dayandı pil % 15'e düşünce,tekrar şarja bağlama şartıyla. Aslında telefondan Sony' ye göre daha çok memnunum.Özellikle bu yeni nesil telefonlarla Türkçe konusunda anlaşamıyoruz!!!!!. Her markada tercüme farklı hatta sözde öz Türkçe yani uydurukça yapacağız diye iyice dağıtmışlar. Tercümede eksik harflerde cabası. Aynı işlev Sony de başka Samsungda başka,Hepsi bir tarafa Samsung'un 8150 Ace II aynı işlevi anlatan kelime başka, A7 de başka.Anlamak için ister istemez başta ingilizce yükledim sonra Türkçe'ye döndüm.Hele hele kullanım kitabının internetten indirilmeside ayrı bir kepazelik.Malesef TV vb cihaz üreticileride aynı haltı yemişler. Bizim gibi dinazorlar için kepazelik.Neyse bu vesile ile epey doluydum yazdım durdum.Kafa şişirdiysem affola.....!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flap-jack

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Paranızı çöpe atmak istemiyorsanız GP pillerin tamamından uzak durun (RECYKO dahil).1000 mah lık bu RECYKO piller yeni aldığım 8-9 yıl önce üretilmiş KONNOC 1100 mah Nİ-CD pillerden daha düşük performans gösterdiler.Yanındaki şarj cihazı deseniz tam bir felaket. 8 saat zaman ayarlı. Yanlışlıkla dolu pil koysanız dahi 8 saat boyunca şarja devam ediyor. GP yi görünce arkanıza bile bakmadın kaçın bence

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Vartanın şu yeni serisini sabırsızlıkla bekliyorum. Amazonda satışa çıkmış bakalım ülkemize ne zaman gelecek. Anlaşılan varta NİRVANAYA ulaşmış gözüküyo bu rakamlar doğruysa.


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    GP ReCyko Pro(Siyah paket) normal fiyattan değilde indirimli denk gelirse alınabilir, bunun dışındaki Gp leri bende tavsiye etmiyorum. Tam yeşil yeni pilleri iyi değil ve eski yeşil-beyaz ReCyko lar fena değildi ama çoğu rafta bayatladı artık, şansınıza paketi açtığınızda 1.2V olan bayatlamamış denk gelirse %40-50 indirimle alınabilir. Yerel olarak en kaliteli pili istiyorsanız ekonomik\düşük versiyon Eneloop üretimi Ikea Ladda alabilirsiniz.

    www.ikea.com.tr
    Arama Sonuçları | IKEA Türkiye
    https://www.ikea.com.tr/arama/?k=ladda%20%C5%9Earj%20Edilebilir%20Pil


    2013 yılında Eneloop 2100 ve 5000 şarjlı pilleri piyasaya sürmüştü zaten normalde gereksiz ama Türkiye gibi geri kalmış fakir ülkelerde Eneloop satılmadığından faydası olabilir. Rekabet tüketici için iyidir, fiyatlar biraz düşer.
    Umarım Varta biraz uygun fiyatlı satar ama Amazon Almanya fiyatına göre Eneloop dan pahalı yani Türkiye'de 4 lü paketi 50-60 yada 70 TL den satılabilir.

    http://eneloop101.com/batteries/complete-lineup/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 6 Şubat 2018; 23:25:1 >
  • flap-jack kullanıcısına yanıt
    @flap-jack,
    Son 2-3 yıldır reCyko almadım.Ancak ilk çıktığında aldığım 2100 mA' AA tip ReCko'ları hala kullanıyorum ve gözle görünür bir performans düşüşü yok.
    İlk aldığım Varta Ready2use yazanlar artık çökmeye başladı.Sonradan çıkan AA ve AAA tip Ready to yazanlardanda hiç memnun değilim.Kısacası yakında BIM' deki pil atık kutularına doğru yola çıkacak gibiler. Bu nedenle şu yeni çıkanlara karşı bir antipatim var. İlk alındıklarında süper olabilirler ama pil işi karışık iş.Foya sonradan çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @volkanbirol,
    "......Bios da bu ayar mevcut ve %80 de şarjı kesiyor pil göstergesi %100 de kalıyor." Benimde mesajlarımdan birinde konu ettiğim de bu. Ben bunu yazarken "eğer" şartına bağlamıştım ki bu resmen sahtekarlık.Başka türlü açıklanamaz.Gerekçesi pil ömrünü uzatmakta olsa....... Açıkça yazarsın olur biter. gösterge neden % 100 şarjı göstersin. Hep iş döner dolaşır pilin o andaki voltajına göre değerlendirmeye gelir takılır. Ve bu bu değer tek başına kapasiteyi belirleyemez.Her zaman diyorum Kapasite zamanın bir fonksiyonudur.Yani dahada açarsam temel prensip 200 mA akım çekilmesi halinde pilin gösterdiği dayanma performansıdır. Ama pilden atıyorum 2 misli akım çektiğinizde dayanma süresi yarı yarıya azalmaz daha kısa süre dayanoır.Yani pilin kapasiteside boşalma(Deşarj) akımına göre değişiklik gösterir.Yani lineer (Doğrusal) değildir. Yani o gadget'lerde ancak bir fikir verebilir. Sadece o kadar.

    Neyse bu konuyu uzatmanında bir anlamı yok. Faydalı bulan bulsun....
    Evet 2014 başından geçen sene Ekim başına kadar Sony Z3 Compact kullandım. Gözlerden 5. ameliyatıda geçirinde yakın görme kapasitem de düştü ve telefonu kızıma devredip A7 2017 aldım. Aldığımda telefonun org.şarj cihazının hızlı şarj cihazı olup olmadığına bakmamıştım.İlk şarjda pil hafifte olsa ısınınca ve bir saatte şarj olunca büyüteçle baktığımda üzerinde (9V-1.67A or 5.0V 2A) yazdığını gördüm. Elimde Samsung ve Sony' nin org. şarj cihazları var biri 1.5 A. diğeri 1 Amperlk, ilk önce 1.5 A ile şarj ettim ~3.5 saatte şarj etti, 1A ile şarj ettiğimde ~5.5 saatte Şarj tamamlandı.Halen bu şarj cihazını kullanıyorum. Ayarlarda pil şarj tipi ile ilgili bir yer yok. "Hızlı şarjı aç kapat" anlamında. Çokta üzerinde durmadım açıkçası ama şarj cihazlarımın her 2 sindede bir ısınma olmadı.Her halde telefon 5 V' tu göründe tüm parametreleri kendi ayarlıyor diye düşündüm. Telefon, pil hk. da tüm istatistiki bilgileride veriyor.Hangi uygulama pili ne kadar kullanıyor, kullanım alışkanlıklarına göre kalan kullanım süresi,son şarjdan bu yana günlük kullanım miktarlarını ve bir yığın parametre. Hatta ilk aldığımda kullandıkça denedikçe elde ettiğim sonuçları "epey.com" da Ekim-kasım aylarında yorumlamıştım. Açıkçası telefonların ekranları hk. pek bir bilgim yok. 3600 mA pili var ve oyun internet uzun konuşmalar yaparsam 2 günü diğer şartlarda 3-8 gün gidiyor. Geçen ay sırf stand-by da özellikle tuttum 2-3 arama konuşma 14 gün dayandı pil % 15'e düşünce,tekrar şarja bağlama şartıyla. Aslında telefondan Sony' ye göre daha çok memnunum.Özellikle bu yeni nesil telefonlarla Türkçe konusunda anlaşamıyoruz!!!!!. Her markada tercüme farklı hatta sözde öz Türkçe yani uydurukça yapacağız diye iyice dağıtmışlar. Tercümede eksik harflerde cabası. Aynı işlev Sony de başka Samsungda başka,Hepsi bir tarafa Samsung'un 8150 Ace II aynı işlevi anlatan kelime başka, A7 de başka.Anlamak için ister istemez başta ingilizce yükledim sonra Türkçe'ye döndüm.Hele hele kullanım kitabının internetten indirilmeside ayrı bir kepazelik.Malesef TV vb cihaz üreticileride aynı haltı yemişler. Bizim gibi dinazorlar için kepazelik.Neyse bu vesile ile epey doluydum yazdım durdum.Kafa şişirdiysem affola.....!

    @bipekkan hocam,

    Hatırladığım kadarıyla android 7 için Ayarlar-Cihaz Bakımı-Pil-Gelişmiş Ayarlar-Hızlı Kablolu şarj olması lazım.

    Saygılarımla
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Volkan Bey,
    Teşekkürler, Android 7 ' yi cesaret edip yüklemedim. Bulunduğum yerde Ağustos'tan beri AC şebeke değişimi var zırt-pırt elk. kesiliyor.Yüklemede 1.5 gb. ta yakın. Daha telefona tam hakim değilim. Kullanım kitapçığı olsa kolaydı ama açıkçası bu gözlerle PC' den okumam çok zor. "Gelişmiş ayarlar" pil===> menüsünün üstünde alt alta 3 noktalı yerdeymiş. Hızlı kablolu şarjı kapattım. Org. şarj cihazı ile sonuca bakacağım.

    BU akşam org.sarj cihazı ile şarj ettim.Sarjim % 29 idi ve % 100 şarja ~ 3 saatte erişti. 1.5 amperlik şarj cihazı % 15 şarj başlangıcı ile 3.5 saatte şarj ettiğine göre bataryanın şarj akımları aynı denebilir. Bence hızlı şarjı kapatmak daha iyi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Şubat 2018; 9:22:12 >
  • Merhabalar şimdi tavsiyeleriniz üzerine Cef14 şarj cihazı ve yanında 4 adet 1300 lük sanırım AA ve 4 adet AAA pil aldım.

    Sorum şu paketten piller sanırım boş çıkıyormuş gece yatmadan 4 adet kalem pili taktım ışıkları kırmızı idi. Sabah kalktığımda yeşil sabit ışık yanıyordu.

    Neyse gece lambasına 3 adetini taktım. Bir gece ışık açık kaldı sabaha piller bitmişti. tekrar şarja taktım yine çalıştılar ancak bana sorun var gibi geldi. Ne diyorsunuz bu kadar kısa ömürlü olamaz değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptankaa06

    Merhabalar şimdi tavsiyeleriniz üzerine Cef14 şarj cihazı ve yanında 4 adet 1300 lük sanırım AA ve 4 adet AAA pil aldım.

    Sorum şu paketten piller sanırım boş çıkıyormuş gece yatmadan 4 adet kalem pili taktım ışıkları kırmızı idi. Sabah kalktığımda yeşil sabit ışık yanıyordu.

    Neyse gece lambasına 3 adetini taktım. Bir gece ışık açık kaldı sabaha piller bitmişti. tekrar şarja taktım yine çalıştılar ancak bana sorun var gibi geldi. Ne diyorsunuz bu kadar kısa ömürlü olamaz değil mi ?

    Hocam ben de yeni aldım ama üzerinde yazdığı gibi pre-charged. Sizin kadar uzun kullanmasam da pilli baharat öğütücüsünde kullanıyorum.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Valla bilmiyorum da hocam benim bakkaldan 1 liraya aldığım pil 2 hafta aynı ışığı çalıştırdı. Bunlar iki gece gece çalıştırmadı :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptankaa06

    Valla bilmiyorum da hocam benim bakkaldan 1 liraya aldığım pil 2 hafta aynı ışığı çalıştırdı. Bunlar iki gece gece çalıştırmadı :))

    Merhaba, 3 yıl ömür yazan piller Çin malı ve bayat 6 ay yada 1 sene kadar önce bir arkadaşın aldıkları 0.9V yani sınır değerlerde idi 3-5 şarj deşarj sonrası 1200mah kapasiteyi görmüştü. Bakkaldan aldığınız pil alkalin ise en kötü 1350mah dir en fazla 1600mah hesabını siz yapın. Şarjlı pil test edilirse örneğin 2500mah çıkabilir ama birkaç gün içinde 2200mah ye düşer yani siz şarjdan sonra hemen kullanmadığınız zamanlar dışında şarjlı pilin tüm kapasitesini kullanamazsınız. İkinci bir konu da kulllandığınz cihaz 1.5V şarjsız pile göre tasarlanmışsa 1.2V şarjlı pil verimli olmayabilir.

    3 Yıl ömür yazan piller para ile alınacak piller değildir, şarj cihazı içinde varsa ve pilsiz fiyatına göre 4 adet pilli fiyatı en fazla 5 lira pahalıya geliyorsa alınabilir yedek olarak, saat vs. az güç harcayan cihazlarda kullanılabilir. Duracell CEF14 Şarj cihazı içindeki pilleri dikkate almayın.

    Yerel piyasa da 2 tavsiyem var;

    1. Eneloop üretimi made in Japan IKEA Ladda min.2450mah 500 şarj



    2.Paket üstünde de 5 yıl ömürlü yazan Eneloop üretimi made in Japan max.2400-2500mah 300-400 şarj Duracell

    urun.n11.com
    Duracell Şarj Edilebilir Pil 2500 Mah Kalem 4 Lü - n11.com
    https://urun.n11.com/sarj-edilebilen-pil/duracell-sarj-edilebilir-pil-2500-mah-kalem-4-lu-P107890903


    GP ReCyko min.1900mah 1500 şarj piller teorik olarak ideal görünse de yeni olduğu için tavsiye edemiyorum birkaç yıl kendini ispatlaması lazım. Forumdan bir arkadaş ilk performansının verimli olduğunu söylemişti ama 50-100-500 şarj sonrası ne durumda olur bilmiyorum.

    Umarım 18 Temmuz da açılacak olan Amazon.tr Eneloop pil getirir ve uygun fiyatlı satar, Dünya'dan 13 yıl sonra Türkiye'de Eneloop satılmaya başlar. Yerel Panasonic distribütöründen temin edeceklerse işleri zor çünkü gümrükte adamlara öyle sorunlar ve masraflar çıkardılar ki 2-3 yıldır zararına satış yapıyorlar ve bu yüzden artık Panasonic Evolta made in China piller piyasa da çok az görülüyor. Yoksa yeni 2000mah 1800 kez şarjlı Panasonic Evolta piyasada olurdu çoktan.
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Hocam bayat olup olmadığını bilemem fakat ambalajın üzerinde Japonya'da üretilmiştir yazıyor.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • Vallahi ben dün yine sabaha kadr şarj edip 3 adet pili gece lambama taktım sabaha yine sönmüştü. Keşke makine ve pillere verdiğim 108 TL ile 1 liralık 108 adet pil alsaymışım beni yıllarca idare ederdi zaten :)))) pek akıl karı iş değilmiş bu şarjlı pil işi anladığım.
  • 
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.