Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (784. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 782783784785786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    Hocam ben zaten tavsiye edildi demiyorum. Şarj aletiyle birlikte verilen pillerden büyük beklenti yok çünkü ekstra verilen 4 pilin bize maliyeti 10.-TL oluyor. Bunun dışında satın aldığım pil Duracell'in 5 yıl garanti yazdığı 2.500 mah'lık pillerdir.



    Konuyla ilgili sıradan vatandaş bilgisiyle bu foruma kadar Eneloop pilleri duymamıştım. En azından bundan sonrası için bilgi sahibiyiz, teşekkürler.

    Rica ederim, 1300 ve 750mah lik pilleri 4-5 defa şarj-deşarj yaparak kullanılabilir hale getirebilirsiniz ve asıl pilleriniz şarj olana kadar yedek olarak yada saat gibi az güç harcayan cihazlarda kullanabilirsiniz. Özellikle 1300 lük AA piller tamamen ölüydü 10mah kapasiteliydi ve 0.015V idi. 4-5 şarj-deşarj sonrası kullanılabilir duruma geldi, yine de piller 0.9V altında uzun süre beklediği için kimyasal yapısı bozulmuştur çok performans vermez. 5.deşarj işleminden sonra AA piller 10mah den 1197mah ye çıktı, AA pillerde 65mah den 700mah ye çıktı. Artık Teknosa'ya iade edebilirim en azından tekrar satışa açtıklarında alan kişi piller bozuk diye çöpe atmaz yada tekrar iade etmez:)

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 15 Nisan 2018; 23:3:49 >
  • Neyse sağlık olsun dedikleirnizi deneyeceğim pilleri bitireyim iki üç defa tekrar tekrar şarj edeyim umarım iş görürler. teşekkürler ilginiz için
  • Merhabalar, dün 2 adet Varta Rechargeable Accu 2600 MAH / pakette 1= 300 şarj yazan, önceden dolu (pre-charged) ve kullanıma hazır şarjlı AA pil aldım. Ses kayıt cihazına taktım, tamamen boştu, ufak Lcd ekranı bile çalıştırmadı. Arızalı olduğunu düşünerek iade etmeye gittim, satıcı "üretim tarihinden 6 ay 1 yıl geçmiştir, olabilir böyle birşey, tecrübe ettik böyle şeyler daha önce de" dediyse de ben değiştirmek istedim ve başka (Fujitsu) piller ile değiştirdim. Acaba haklı mı diye düşünüp incelemeye başladım. Varta web sitesinde bu tip (düşük kendiliğinden deşarj özellikli) pillerde "12 ay sonra (kullanılmadığında) %75'e kadar şarjlı kalır" yazıyor.

    Böyle bir şey tecrübe eden oldu mu? Varta 1-2 yıl rafta durma ihtimali olan bir ürüne "Kullanıma Hazır" yazmaz diye düşünüyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mailalkin

    Merhabalar, dün 2 adet Varta Rechargeable Accu 2600 MAH / pakette 1= 300 şarj yazan, önceden dolu (pre-charged) ve kullanıma hazır şarjlı AA pil aldım. Ses kayıt cihazına taktım, tamamen boştu, ufak Lcd ekranı bile çalıştırmadı. Arızalı olduğunu düşünerek iade etmeye gittim, satıcı "üretim tarihinden 6 ay 1 yıl geçmiştir, olabilir böyle birşey, tecrübe ettik böyle şeyler daha önce de" dediyse de ben değiştirmek istedim ve başka (Fujitsu) piller ile değiştirdim. Acaba haklı mı diye düşünüp incelemeye başladım. Varta web sitesinde bu tip (düşük kendiliğinden deşarj özellikli) pillerde "12 ay sonra (kullanılmadığında) %75'e kadar şarjlı kalır" yazıyor.

    Böyle bir şey tecrübe eden oldu mu? Varta 1-2 yıl rafta durma ihtimali olan bir ürüne "Kullanıma Hazır" yazmaz diye düşünüyorum?

    Varta için normal bir durum 15 yıldır doğru düzgün pil üretemediler. Sizin aldığınız pil eski paketlerden zaten yenilerinde 2 pil =2000 alkalin yazıyor yani sözde 1 şarjlı pil 1000 alkalin pile eşit. Sorun pillerin 2-4 yıllık olması değil kalitesiz olması.
    http://tr.varta-consumer.com/tr-tr/products/rechargeables/overview/standarddevices/rechargeableaccurtuaa2600mah

    Yeni pilleri(1900mah 2100 şarj) Türkiye'ye gelirse ve mümkün değil ama fiyatı 25-35TL ile Fujitsu'nun yarısı olursa denenebilir. Onun dışındakilerden uzak durun.
    http://tr.varta-consumer.com/tr-tr/products/rechargeables/overview/high-cycle-solutions/endless-energy-aa-1900mah

    Şansınıza satıcıda Fujitsu varmış, linkteki pillerden ise bilmeden Türkiye için en iyi pili almışsınız. Fujitsu'nun bu pilleri 2014 Eneloop üretimidir, sorun yaşamazsınız modeline göre en az 10 yıl raf ömrü vardır.
    https://urun.n11.com/ozel-pil/fujitsu-12v-1900-mah-aa-r2u-sarjli-batarya-4b-P219866987

    Seyrek şarj için yine Fujitsu gibi Eneloop üretimi IKEA Ladda min.2450mah 500 şarj pil fiyat /performans ürünüdür.

    Fujitsu min 2450 mah aldıysanız da yine 2014 üretimidir ve en az 5 yıl raf ömrü vardır ama benzer performansı neredeyse yarı fiyatına IKEA 2450mah pil ile alabilirsiniz.
    https://urun.n11.com/aa-pil/fujitsu-12v-2450-mah-aa-r2u-sarjli-batarya-2li-blister-P219867992
    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/aydinlatma-aksesuarlari/70303876/ladda-sarj-edilebilir-pil.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 14 Şubat 2018; 19:24:54 >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Hocam günaydın, bir şey öğrenmek istiyorum.

    Elimde CEF 14 Duracell şarj aleti var. Bu şarj aleti ile farklı mah değerlerine sahip 2xAA ve 2xAAA pilleri aynı anda şarj etmenin bir sakıncası var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    Hocam günaydın, bir şey öğrenmek istiyorum.

    Elimde CEF 14 Duracell şarj aleti var. Bu şarj aleti ile farklı mah değerlerine sahip 2xAA ve 2xAAA pilleri aynı anda şarj etmenin bir sakıncası var mı?

    Günaydın,örneğin 800mah iki adet AAA pili 1 ve 2. kanalda, 2500mah iki adet AA pili 3.ve 4 kanalda yada bunun tersi olarak aynı anda şarj edebilirsiniz. CEF14 de 1-2 ve 3-4 olarak 2 kanal bağımsız şarj eder, yani farklı pil kapasitelerinde 2 pil şarjı için 1-2 yada 3-4 olarak yan yana şarj edilmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    Hocam günaydın, bir şey öğrenmek istiyorum.

    Elimde CEF 14 Duracell şarj aleti var. Bu şarj aleti ile farklı mah değerlerine sahip 2xAA ve 2xAAA pilleri aynı anda şarj etmenin bir sakıncası var mı?

    @celebic,
    1. sayfada geniş fotograflı incelemem var.... İşte o incelemem.........

    DURACELL CF14 EU4 İNCELEMESİ:

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Görüldüğü gibi cihaz benzerlerine göre biraz daha büyük ancak bu cihazı kullanmak açısından epey rahatlık sağlıyor. Gelelim benim benzerlerinden farklı bulduğum en önemli farklılığa. Ataba 908 ve 508 deki gibi 2-4 pil şarjı için bir anahtar yok. Sağ ve soldaki yan yana 2 kanal ayrı ayrı şarjı müstakil yapıyor. Bu nedenlede Ataba'daki gibi illa 2 pili şarj edecekseniz ve soldaki 2 kanala pili koyma mecburiyetiniz yok. Hatta aynı anda fotograftada gösterdiğim gibi AA ve AAA tip pilleri ayna anda şarj edebiliyorsunuz. AAA piller için aynı kanalda arka (-) kutba doğru 2. bir eğimli, bir kanal var. Biraz pilleri yerleştirirken dikkatli olmak lazım. Ancak unutmamak lazım 2 pili seri olarak şarj ediyor aynen Ataba ve benzerleri gibi. Şarj sırasında 4 pil şarj ediyorsanız şarj akımı benim fotograftaki markaları şarj ederken 315 mA max. şarj akımı ölçtüm. Sadece sağ yada sol kanallarda 2 pil şarj ederken şarj akımı 448 mA' e kadar çıkabiliyor. (Varta Power 2500 mA pillerde). Şarj voltajlarıda 4 pil şarj ederken pil başına 1.58 V. 2 pil şarj ederken 1.63 V kadar oluyor. Sadece bir defa şarj ikaz led'leri yeşile döndüğü anda ölçtüğüm şarj voltajı pil başına 1.54 V idi. Diğer denemelerimde denk getiremedim. Aslında max. voltaj tutma özelliği (hold) bir AVO kullansaydım her defasında bu durumu gözlemleyecektim.
    Cihaz bozuk pil konusunda çok hassas. Ataba'nın rahatlıkla şarj ettiği bazı pillerde bu alet Kırmızı LED flaş yaparak şarjı kesti. 2. aldığım cihazda aynı hassasiyeti gösterince cihazın bu özelliği kalıcı dedim. Nitekim bu pilleri deşarj testine tabi tutunca diğerlerine göre daha kısa sürede boşaldığını gördüm. 4 adet böyle pil çıkınca Konnoc KCR 0628 ile balance şarj/ deşarjına soktum ve 5. şarj/deşarjdan sonra CEF 14 ile tekrar şarj ettiğimde şarj cihazı hata mesajı vermedi.
    Kısaca özetlersem.
    1- Şarj cihazı her ne kadar aşırı ısınma testi yapamadıysamda, çünkü şarj cihazı asla pilleri aşırı ısındırmıyor mevcut özellikleriyle mükemmel diyebilirm. 300-360 hatta 400 mA' e kadar çıkabilen şarj akımı tam istediğim sınırlarda yeterli.
    2- Şarj cihazı şarj tamamlandıktan sonra ait olduğu 2 kanala ait LED yeşile dönüyor ve cihaz o kanalda Tickle şarja başlıyor. Şarj voltajı yine damla şarjda 1.42-1.44-1.46 Voltta şarja devam ediyor. Şarj akımı değişken olup 36-55 mA arası değişiyor. Bazı kaynaklarda Trickle şarjın 18 saat devam ettiğini daha sonra şarjın tamamen durduğunu belirtilse de ben bunu gözlemleyemedim.
    3- Şarj cihazı şarj cihazı anlamında mükemmel, arızalı yada hatalı pil veya kutupları kısa devre olmuş pil tespitinde hassas ve güzel, iş ancaklara gelince cihazda en azında bir deşarj fonksiyonunun olmaması grup halinde piller arası dengesizlik oluştuğunda bunun giderilememesi bence aletin en büyük eksikliği.
    4- Cihaz sadece Ni-Mhd piller için yapılmış. Yeni aldığım Ni-Cd pillerde bir sorun çıkartmamasına rağmen 6-7 yıllık Ni-Cd pillerimi şarj etmeyi resmen flash yaparak reddetti. Halbuki bu pillerimde sağlamdı.
    5- Buna rağmen özellikle yeni nesil pil kullananlar oldukça uzun süre bu dengesizliğin oluşmayacağı var sayılırsa bu aleti 14.50 TL gibi fiyata buldukları an kaçırmamaları gerekir. (A-101' e bir bakmalı,Hala olabilir)
    6-CEF 14 dün sonuna gelen bir takım harfler var. Bu harjler cihazın fiş soket tipini belirliyor. Aynı zamanda versiyonunu. EUAvrupa tipi fiş soketi anlamında. Genellikle net'te gördüklerim NC ile belirlenmiş.
  • İkinize de değerli bilgiler için teşekkür ederim.
  • Çok teşekkürler detaylı ve bilgilendirici cevabınız için. Biraz şans diyelim, biraz da bu forumda okuduklarım sebebiyle “Eneloop pil var mı” diye sormuştum. Aldığım yer de çok büyük bir depo, satıcılar da ürünleri biliyorlar Allah için, güvenilir bir yer. Eneloop üretimi 2 farklı pil gösterdiler, bir de Varta’dan 2 pil.

    (a)https://urun.n11.com/ozel-pil/fujitsu-12v-1900-mah-aa-r2u-sarjli-batarya-4b-P219866987?
    Fiyat hatırlamıyorum ama 2’lisi 25 TL’den azdı sanırım, 23 olabilir

    (b)https://urun.n11.com/aa-pil/fujitsu-12v-2450-mah-aa-r2u-sarjli-batarya-2li-blister-P219867992?
    Fiyat 2’lisi 25 TL

    (c)https://urun.n11.com/sarj-edilebilen-pil/varta-aa-2600-mah-ni-mh-sarjli-kalem-pil-2li-paket-P140038432?gclid=EAIaIQobChMI3Z65pt6n2QIVRRbTCh2pkApSEAQYASABEgIZDvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Fiyat 2’lisi 32 TL

    (d)https://urun.n11.com/sarj-edilebilen-pil/varta-5706301402-professional-accu-kalem-aa-2700-mah-pil-2li-P77941542?gclid=EAIaIQobChMI6eTCwN6n2QIVEd0bCh2BCAagEAQYAyABEgJpbfD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Fiyat 2’lisi 30 TL

    Satıcı, kullanılmadan durduğu zaman daha hızlı tükenen yüksek mAh değerli piller (a ve d) ile kullanılmadan durursa daha uzun süre dayanan düşük mAh değerli pillerin (b ve c) kullandıkları teknolojideki farklardan bahsetti.

    Ben de ihtiyacım uzun süre durması olduğu için, hem de farklı pilleri karşılaştırabilmek için b ve c’den birer tane 2’li aldım. Fujitsu sorunsuz çıktı; hem kaliteli duruşu, malzemesi, hem okuduklarım sebebiyle çok da mutlu etti. Ama Varta (c) boş çıktı. Ses kayıt cihazının ufacık LCD ekranını bile çalıştırmadı. Ben de, bayatlamasını, neredeyse tamamen bitmesini kabul ederim ama bu kadar da bitmiş olamaz, arızalıdır diye iade etmeye gittim. Ve ettim, de. Aynı Fujitsu’dan (b) bir 2’li aldım. Böylece bu pilden 4 tane oldu elimde.

    Tekrar teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için.
  • Şarjlı pillerin iç yapısını merak edenler için güzel bir video var izlemek isterseniz. Bende duracell 2650 mah'lik pili bu şekilde açmıştım. Videodaki gibi alev aldı.Evde denemek yangın çıkmasına neden olabilir.




    https://www.youtube.com/watch?v=tBg4ximDrsk
  • Arkadaşlar merhaba konu tam forum-donanımhabere örnek olacak konulardan biri olmuş piller hakkında az bilgisi olan teknoloji mağazalarında GP yi görüp piyasada daha iyisi yok diye düşünen arkadaşların konuya girdikten sonra eneloop piller varta accu pillerden haberim yoktu diye yazmaları güzel şeyler bende pil ihtiyacı olan araştırma yapan arkadsşlar için forumda satış yapan @centerland arkadaşı öneriyorum satış sayfasında da bu konuda olduğu gibi piller hakkında bilgilendirmrler öneriler mevcut ve ben mesela şarjlı pillerde max 2700 mah biliyordum meğerse Ansmann Mignon 2850mAH AA bir pil varmış konuyu incelemeniz faydalı olacaktır.



    https://forum.donanimhaber.com/panasonic-sanyo-eneloop-ansmann-fujitsu-powerex-xtar-opus--73859729

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zafer135 kullanıcısına yanıt
    volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Volkan beyi de unutmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Volkan beyin de çok faydalı yazıları mevcut haklısınız özür dilerim atlamışım ve satış bölümü varsa link atarmısınız hocam farklı bilgiler öğreneceğimiz ya da alışveriş yapacağımız arkadaşları tanımak her anlamda bu konuya değer katar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 18 Şubat 2018; 12:39:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafer135

    Arkadaşlar merhaba konu tam forum-donanımhabere örnek olacak konulardan biri olmuş piller hakkında az bilgisi olan teknoloji mağazalarında GP yi görüp piyasada daha iyisi yok diye düşünen arkadaşların konuya girdikten sonra eneloop piller varta accu pillerden haberim yoktu diye yazmaları güzel şeyler bende pil ihtiyacı olan araştırma yapan arkadsşlar için forumda satış yapan @centerland arkadaşı öneriyorum satış sayfasında da bu konuda olduğu gibi piller hakkında bilgilendirmrler öneriler mevcut ve ben mesela şarjlı pillerde max 2700 mah biliyordum meğerse Ansmann Mignon 2850mAH AA bir pil varmış konuyu incelemeniz faydalı olacaktır.


    https://forum.donanimhaber.com/panasonic-sanyo-eneloop-ansmann-fujitsu-powerex-xtar-opus--73859729







    Genel bir bilimsel kuralı sizin vasıtanızla tekrar hatırlatmak isterim, kapasite artıkça şarj olabilme sayısı, pil ömrü ve şarjını koruma süresi azalır. Normal şartlarda, normal bir kullanıcının 2000 mah üstü pil alması mantıksız ve uzun vadede 3-4 kat maliyetlidir. Günün teknolojisi ile verimli olabilecek en yüksek pil kapasitesi 2500mah dir bunun üstü hikayedir. Pil 3000mah olmuş 50-100-200 şarj ömrü olmuş bir espirisi yok. Varta nın piyasadaki pillerinin çoğu çöptür, durduğu yerde rafta beklerken boşalmıştır yeni ürünü Endless serisi uygun fiyatlı gelirse denenebilir.

    Çoğu acemi kullanıcı kapasite de up to ve min. kurnazlığını fark etmiyor. Ayrıca Ansmann ve Powerex pillerin yüksek kapasiteli olanları 1000 kez şarj denilmesi doğru değildir. Üreticinin sayfasında''They can be recharged up to hundreds of times'' yazmaktadır. Bu pillere üreticisi olan Eneloop dan fazla yada aynı fiyat ödenmesi mantıksızdır, bu pillerin yeni modelleri made in Japan Eneloop üretimidir. Maha firmasının eskiden kendi ürettiği Powerex IMEDION max.2400mah nominal 2250mah eski pilleri Singapur üretimiydi ve Eneloop ve Panasonic den sonraki en iyi pillerdendi ama rekabet edemediği için Duracell de olduğu gibi pilleri düşük versiyon Eneloop satmaya başladılar.

    Eneloop pillerin yarı fiyatına yada 2/3 fiyatına yine 2014 Eneloop üretimi Fujitsu yada Ikea Ladda alınabilir. Sonuçta herkes profesyonel Fotoğrafçılık için kullanma amacıyla almıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 19 Şubat 2018; 11:31:45 >
  • Herkese iyi akşamlar. Dün xtar vc4 şarj cihazı sipariş verdim. Evde atıl durumda sony marka şarjlı pillerim (yeşil beyaz ve turuncu olanlardan) mevcut. Ne kadarı kurtulur veya verimli olur bilmiyorum. Bu konuda takip ettiğim kadarıyla ikea ladda piller tavsiye ediliyor. Evde kullandığımız tv recevier vb. cihaz kumandaları için kahverengi olan 500mah ve 1000mah olanlardan kullanabilir miyiz? Ayrıca akvaryumumda kullandığım otomatik yemleme makinasında hangi şarjlı pili kullanabilirim? Bir de akvaryum dip süpürgesi için C tipi şarjlı pil tavsiye ederseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sintech

    Herkese iyi akşamlar. Dün xtar vc4 şarj cihazı sipariş verdim. Evde atıl durumda sony marka şarjlı pillerim (yeşil beyaz ve turuncu olanlardan) mevcut. Ne kadarı kurtulur veya verimli olur bilmiyorum. Bu konuda takip ettiğim kadarıyla ikea ladda piller tavsiye ediliyor. Evde kullandığımız tv recevier vb. cihaz kumandaları için kahverengi olan 500mah ve 1000mah olanlardan kullanabilir miyiz? Ayrıca akvaryumumda kullandığım otomatik yemleme makinasında hangi şarjlı pili kullanabilirim? Bir de akvaryum dip süpürgesi için C tipi şarjlı pil tavsiye ederseniz sevinirim.

    Merhaba, altında HR yazan GP üretimi turuncu Sony ler zaten eski tip durduğu yerde biten piller, diğerlerinin resmini yüklerseniz yorum yapılabilir ama uğraşmaya değecek piller olduğunu zannetmiyorum. AAA pilleri sık şarj edecekseniz Xtar VC4 uygun değil 500ma ile sürekli şarj pil ömrünü azaltır ve deşarj süresi azalır. Çok sık AAA pil şarj edecekseniz. Şarj cihazınızı kapasite ölçümü için Lii-500(min.300ma) yada Nitecore D4(min.150mah) ile değiştirmenizi tavsiye ederim, bunun dışında güzel cihazdır. Düşük kapasiteli 500mah-1000mah piller telsiz telefon, güneş enerjili aydınlatma ürünleri gibi çok sık kullanım içindir. Kumandalarda Alkalin piller 6-12 ay civarında kullanılabildiğinden şarjlı pil çok mantıklı değil ama alacaksanızda Fujitsu min.750mah Ikea 900mah yada Duracell max.850mah AAA piller tercih edilebilir.

    C tip pil için bipekkan hocam bilgi verebilir, tecrübem olan bir tür değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 19 Şubat 2018; 11:44:25 >
  • Pillerim bunlar. Ben xtar vc4’ü pilleri kurtarabildiği düşüncesi ile nitecore’dan daha iyi diye sipariş etmiştim. Zaten arada kalmıştım nitecore ve xtarda. Şimdi kafam iyice karıştı. Kargoya verilmiş ancak yola çıkmamıştır kargo. İade edip değiştirsem mi acaba. Çok sık şarj etmeyeceğim muhtemelen. Benim düşüncem evdeki pil çöplüğünü temizlemek ve şarj ederek kullanmak. Alkalin pil almayayım diye düşünmüştüm. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim.



     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sintech



    Pillerim bunlar. Ben xtar vc4’ü pilleri kurtarabildiği düşüncesi ile nitecore’dan daha iyi diye sipariş etmiştim. Zaten arada kalmıştım nitecore ve xtarda. Şimdi kafam iyice karıştı. Kargoya verilmiş ancak yola çıkmamıştır kargo. İade edip değiştirsem mi acaba. Çok sık şarj etmeyeceğim muhtemelen. Benim düşüncem evdeki pil çöplüğünü temizlemek ve şarj ederek kullanmak. Alkalin pil almayayım diye düşünmüştüm. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim.



     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Rica ederim. Xtar, Nitecore, ürünleri li-ion şarjlı pil öncelikli tasarlanmıştır, Xtar Nitecore un tanımadığı 0V civarındaki pilleri şarj edebildiği için pilleri kullanılır duruma getirebilmektedir. Tabii ki 4 pili bağımsız şarj ettiği ve -DeltaV yöntemi ile şarjı kestiği için Duracell, Varta, Gp, Sony, Energizer, Philips gibi sıradan cihazlardan iyidir.

    Yeşil beyaz olanlar eski düz yeşil GP Recyko ile aynı pildir 3-5 şarj deşarj ile kullanılır hale gelebilir. AAA pilleri yoğun kullanmayacaksanız sorun değil, iyi günlerde kullanın.

    Kimyasal yapısı bozulmuş, 0.7V altında uzun süre beklemiş pilin tamamen düzelmesi mümkün değildir ama pil kaliteli ise kullanılır duruma gelir.

    Sony Türkiye artık şarjlı pil görünmüyor, resmi sayfasından çıkarmış sadece Stamina Plus Alkalin pil görünüyor, yurt dışında yeni pilleri made in Japan ve büyük ihtimalle Eneloop dan temin ediyor, düşük ihtimalle kendi üretebilir ama sanmıyorum.
    https://www.sony.co.uk/electronics/battery-products/t/chargers-rechargeable-batteries



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 19 Şubat 2018; 13:11:30 >
  • Teşekkürler Volkan bey. Peki aşağıdaki cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz. AAA piller için sağlıklı olurmu. Ben xtar vc4 ile li-ion 14500 fener pilini ve AA pilleri şarj etsem olur mu?





     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 782783784785786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.