Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (661. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
17.775
Cevap
371
Favori
1.990.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi akşamlar hocam elimde cogunlukla AA ve AAA model piller ve şarj aleti olarak konnoc - 628 var diger şarj aletini önermediniz pil katili diye almışken iyi birşey olsun derim sonuçta birdefa alınıyor opus daha iyi bence stoklara girince ve fiyatta uygun olursa onu alayım birde amazona baktım opusun bt-c3400 modelide varmış ama TR ye gödnerimi yok aralarına ne fark var bilmiyorum :( bu arada size bahsettiğim şarj aletini aldım ve lityum pilleri şarja taktım paketi bozmadım 3 hücre seri diger 3 hücre ona paralel oldugu için birleşim yerlerine kablo bagladım böylelikle bir birine paralel baglı hücreleri şarj ederek pilin tam kapasitesini bulmaya calışacam 3,7v 5200ma yaklaşık 2 saat oldu halen şar oluyor nekadar sürede şarj oldugunu göremeyeceğim ama olsun bu arada kalem piş büyüklüğünde olan lityum pil var kodu 14500 diye geçiyor 1400ma kapasitesinde bu pilin voltajı kaca volta düşünce tehlikeye girer ? öglen cıvarı şarjdan aldım boştaki gerlimi 4,12v

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

İyi akşamlar hocam elimde cogunlukla AA ve AAA model piller ve şarj aleti olarak konnoc - 628 var diger şarj aletini önermediniz pil katili diye almışken iyi birşey olsun derim sonuçta birdefa alınıyor opus daha iyi bence stoklara girince ve fiyatta uygun olursa onu alayım birde amazona baktım opusun bt-c3400 modelide varmış ama TR ye gödnerimi yok aralarına ne fark var bilmiyorum :( bu arada size bahsettiğim şarj aletini aldım ve lityum pilleri şarja taktım paketi bozmadım 3 hücre seri diger 3 hücre ona paralel oldugu için birleşim yerlerine kablo bagladım böylelikle bir birine paralel baglı hücreleri şarj ederek pilin tam kapasitesini bulmaya calışacam 3,7v 5200ma yaklaşık 2 saat oldu halen şar oluyor nekadar sürede şarj oldugunu göremeyeceğim ama olsun bu arada kalem piş büyüklüğünde olan lityum pil var kodu 14500 diye geçiyor 1400ma kapasitesinde bu pilin voltajı kaca volta düşünce tehlikeye girer ? öglen cıvarı şarjdan aldım boştaki gerlimi 4,12v

@Ali Arslan,
    Aldığınız şarj cihazı altında yazar büyük ihtimalle 300 veya 500 mA' liktir. 5200 mA şarjı ~ 18-25 saat arası sürecektir. Bende C3100 ile C3400 arasındaki belirgin farklılıkları göremedim ancak ben baktığımda çok yeni çıkmıştı.Satan yerler böyle bilgiler vermiyor malesef. 14500 olsun yada silindirik veya şekli ne olursa olsun tüm Li-Ion/Li-Po pillerin hücre voltajlarının her ne şekilde olursa olsun 2.8 V altına düşmesi büyük risktir. İdeali 3.0 V ancak ben bazı fotograf ve kameralarda hatta telefonlarda 3.2 V' ta dahi çalışmayı keseni gördüm. Firma haklı çünkü özellikle cep telefonlarında voltaj düştükçe telefona erişen sinyal şiddeti düştükçe telefon daha fazla güç harcıyor ve sonuçta o pil denen nesneden aşırı akım çekmeye başilıyor. Bu hem pili hemde telefonun sinyal gönderme konumunda çıkış devrelerinin de aşırı ısınmasına yol açıyor. Ama ideali 3.0 V. tur. 4.12 V pilin %50-60 arası dolduğunu gösterir. Şarj cihazı % 100 şarjı hücre voltajı 4.2 V +/- 0.05 V farkla olduğunda kesecektir. Kullanılan voltaj değerlerinin ondalık ve yüzdelik kısımları çok çok önemlidir, özellikle Li-Ion/Li-Po pillerde.

Saat 11.oo den itibaren akşama kadar yokum.

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Günaydın Abi sabah baktıgımda şarj olmuş hatta şarj aleti biraz ısınmış ölçü aleti ile ölçtüğümde 4,25 voltu gördüm eve geldiğimde de diger hücreyi şarj edeceğim

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

bilgi için teşekkürler hocam bu konuda ögrendiğim şarjlerini incelerseniz hangisini önerirsiniz ve neden ?

1: nitecore D4

http://ru.nkon.nl/charger/multichemistry/nitecore-digicharger-d4.html

2: xtar vc4

http://ru.nkon.nl/charger/multichemistry/u-xtar-vc4-intelligent-charger.html

3: opus bt

http://ru.nkon.nl/charger/multichemistry/opus-bt-c3100-v2-2-intelligent-battery-charger-analyzer.html

@Ali Arslan,
    Vereceğim cevap kağıt üstündendir. Alıp kullanmışlığım yok.
    1 : Nitecore D4 sadece şarja yönelik bir cihaz. çeşitli pil yapısındaki pilleri şarj edebilmesi bana göre tek özelliği (Ni-Mh/Ni-Cd ve IMR-Li-Ion/Li-Po ve LiFePO4) Pil ölçüleri olarak Li-Ion 26650, 22650, 18650, 18490, 18350, 17670, 17500, 16340(RCR123), 14500, 10440, Ni-Mhd olarak AA, AAA, AAAA, C - Pil voltaj ayrımı yandan MODE düğmesi ile manual. Çalışma voltajı 2 ayrı kaynaktan AC 100-240 AC ve DC 12V 1A - LCD gösterimi her bir kanal için grafik şarj durum gösterimi varsada akım voltaj ve süre durumu herbir kanal için tek tek gösterilebiliyor. Bunu şahsen kişisel olarak tercih etmem.
    2: Xtar VC4 bu cihazda sadece şarja yönelik ancak pil voltaj ayarları tam otomatik sizin müdahaleniz gerek yok 2. farklı özellik her bir kanal ayrı ayrı müstakik full otomatik pil tanıma.Gerektiğinde karma şarj edebiliyorsunuz. Ni-Mhd/Li-Ion karışık o veya bu kanal ayrımı yok. Li-Ion/Li-Po olarak tüm silindirik pilleri 10440/14500/14650/16340/17500/17670/18350/18490/18500/18650/18700/22650/25500/26650/32650 şarj edebiliyorsunuz. Sadece LiFePO4 pilleri Nitecore' dan farklı olarak desteklemiyor. NiMhd/ni-Cd olarak AAAA/AAA/AA/A/SC/C/D ölçülerini destekler SC ve D tipi Nitecore' dan farklı olarak. Bu güzelim cihaz ne akla hizmeten ise sadece DC 5.0V 2.1A (USB) girişle çalışıyor. Şarj başlatma soft start. Aynen La-Crosse BC 700 ve 1000 gibi düşük voltajlı. Bence inanılmaz bir yanlış mantık. Bu durum bazı sakıncalar getiriyor. Hem TR' de hemde yabancı forumlarda 12 V adaptör bağlayıp cihazı yakanlar mevcut giriş standart soketle yapılmışki bu da ayrı bir ahmaklık.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

LCD gösterimi Nitecore' dan daha fonksiyonel ve görsel sunum mükemmel.
    3 :OPUS BT-C3100 V:2.2 ye gelince bu cihaz tam bir pil analiz-test cihazıdır.
    Ben kısaltarak cihazın özelliklerini anlatmayayım. Candle Power anlatsın.
    www.candlepowerforums.com
    Test/Review of Charger Opus BT-C3100 V2.1
    http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?389732-Test-Review-of-Charger-Opus-BT-C3100-V2-1

YORUM:
    Şayet meslekten biri ve gerçekten analize incelemeye meraklıysam,C D gibi pillerlede uğraşmıyorsam OPUS' u tercih ederim. Sadece pil kullanıcısı isem ve elimde Li-Ion ve Ni- Mhd pillerin tüm ölçülerinden varsa ve sadece prize takayım alet herşeyi halletsin diyorsam öncelikle Xstar VC 4 'ü, besleme sadece USB ile sınırlı olduğundan pil ölçülerimde sınırlıysa Nitecore D4 dü alırdım. 220VAC ve 12 VDC ile çalışması basit bir araç çakmak adaptörü ilede çalıştırılabilmesi sadece şarj amaçlı bir şarj cihazı için büyük avantaj.
    Belki daha derin incelense 3-5 gerekçe daha bulunabilir ama ön görüm şimdilik bukadar.

Hocam Xtar VC4 usb kullanmasına anlam veremediğinizi belirtmişsiniz, bence çok akıllıca düşünülmüş, besleme usb ile aslında sınırlanmamış aksine özgür bırakılmış. samsung, sony, htc, lg, apple, nokia gibi bir çok akıllı telefon ve tabletin adaptörüyle şarj yapılabileceği anlamına gelmekte. Mesela ben note 2 kullanıyorum adaptörü 5v 2.1A keşke her cihaz böyle universal çözümlere geçse. 5v 2A araç çakmağı şarj cihazlarıda çok rahat temin edilebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 20 Mayıs 2015; 17:40:17 >

• Selam arkadaşlar,

Bende pil ve şarj aletlerine ilgim vardır. Nitecore D4 aldım çinden tabi :)
    Çok kullanışlı ve güzel. İki pile 750mA veriyor Dört pile 375mA veriyor. Ayrıca orta kanallara takınca iki pilde olsa 375mA veriyor. Tabi her kanalın gücünü yarı yarıya azaltabiliyorsunuz. 12V araç şarjı için giriş yeride var. Ama adaptörü ayrı satılıyor. Evde kullanılmak için bence harika arabada kulanmak içinde. Fakat geçen sıfır Varta 2500mA pillerin ilk şarjını yaptım 24 saatte şarj etti ve 5 göstergeden 4 ünde dolu deyip piller dolu gösterdi. Anlamadım neden muhtemelen pillerle alakalı.

Gelelim XTAR VC4 e. Şimdi katlanabilir solar panelli şarj aleti alacağım. Bunlar 5V 2A veya 3A e kadar destekliyor. 12V destekleyenlerde var ancak fiyat daha pahalı ve çok kullanım alanı yok. O yüzden XTAR VC4 ün 5V girişinin olması mükemmel. Bu açıdan bakınca diğerlerinden üstün bir özelik oluyor bu giriş. USB bağlantısı olduğundan her türlü şarj etmek mümkün. Bi arkadaşın dediği gibi telefon adaptöreri ve harici power banklar ile kullanılabilir. O yüzden şimdi Nitecore D4 ü satıp onu alacağım. Solar panelle kullanma durumunuz yoksa Nitecore D4 te çok güzel ve kullanışlı bir cihaz.

Ayrıca Nitecore UM20 yi bi araştırın. Uygun fiyata gelecek bana 40 TL ;)

• bende d4 görsel açıdan daha güzel buldum.şunları sipariş edeceğim umarım bir sorun çıkmaz.

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

.............................. Bu durum bazı sakıncalar getiriyor. Hem TR' de hemde yabancı forumlarda 12 V adaptör bağlayıp cihazı yakanlar mevcut giriş standart soketle yapılmışki bu da ayrı bir ahmaklık.

Hocam Xtar VC4 usb kullanmasına anlam veremediğinizi belirtmişsiniz, bence çok akıllıca düşünülmüş, besleme usb ile aslında sınırlanmamış aksine özgür bırakılmış. samsung, sony, htc, lg, apple, nokia gibi bir çok akıllı telefon ve tabletin adaptörüyle şarj yapılabileceği anlamına gelmekte. Mesela ben note 2 kullanıyorum adaptörü 5v 2.1A keşke her cihaz böyle universal çözümlere geçse. 5v 2A araç çakmağı şarj cihazlarıda çok rahat temin edilebiliyor

@SAMET/,
    Dünya sadece USB den ibaret olsaydı (derken cep telefonu tablet vs vs ) kabul. Yine bir dikkat etmemişsiniz esas şikayetim ve ahmakça bulduğum, sadece +5 V bir girişin olması ve bu girişin standart ve her adaptörde bulunabilecek bir dişi girişle yapılması. EEEE yani yaklaşık 50 yıllık bir tecrübeden sonrada bunu görebileyim yani. Hadi USB yaptın bari karşılığını farklı bir giriş soketi kullanarak sağla. Tabi bu aslında tüketici düşünülerek yapılmış bir iş değil. Tek taşla herifler bütün daldaki kuşları indirme peşindeler. 220VAC yapsalar en basitinden bir switch regülatörü kullanacak masraf tabi.... ilave 12 VAC yapsalar 5 VDC' ye düşürmek için yine ektra bir devre kullanacaklar. Neden kullansınlar ki? Gözü aç vede bilinçsiz tüketici varken, yap girişi USB, olmayanlarda yada ihtiyacı olan fotograftaki gibi extra ücret ödeyerek bir takım lüzümsuz abuk-subuk devreler satın alsınlar. Üreticinin yapacağı masrafı tüketici yapsın Ne gam,
    Buradaki garabet aslında bir şarj cihazının vermesi gereken artık buna yanlışta olsa USB voltajı diyelim oturup kaynak olarak kullanıp pil şarj ediyoruz. Oldukça komik bir durum. Aynen Powerbwnk' larda olduğu gibi........
    Örneğin yine ben aynı noktadayım. Tüketici yalan yanlış bilgilerle yönlendirildikçe gelsin Powerbanklar Benim tecrübelerime göre tamamen bir ZihniSinir Procesi. Pili pille beslemek yada şarj etmek ???? Sorun buysa yüksek voltaj düşük akımla besle aynı kart üzerinde bir +5V çıkışını (USB) olarak şarj cihazından ver. Bunun yükünü laptop veya düz bir PC' nin Switch-Mode güç kaynağına ne yüklüyorsun?, azda değil çoğu cihazda 2-5 amper arası extra bir yük. Kimsenin umurunda değil bu kaynak bu cihazın yükünü kaldırır mı diye en azından merak edende yok. USB ÇIKIŞI dediğin zaten nedir ki "BABAMIZIN HOR HOR ÇEŞMESİ".... Ama adamlar akıllı ve uyanık...... Üreticinin yapması gereken masrafı yükle tüketiciye ossun bitsin. Ve de buna da akıllı Mühendislik (!) deniyor. Tabi elinde tuzlukla koşan tüketici çok olursa sonucunda da bir kısım insanlara saç baş yoldurur. Alt tarafı 4 adet pili şarj edeceksin yaw !. Ektra 3 kuruşluk +5 V USB çıkışıyla ne besleyeceksen besle, telefon-tablet akla ne geliyorsa şarj et. Yok mu böyle akıllı dizaynlar. Buyrun Konnoc KCR 0648, Neden adam koymuş bu çıkışı. Onlarca uyduruk 7.5-10 TL arası Universal telefon pil şarj cihazlarına adamlar birde USB çıkışı koymuşlar. Neden kiiiiii? Bir şarj cihazını USB den beslemek kadar........
    Neyse, Görsel açıdan güzel bulup alanlara da bir diyeceğim yok(!) daha faydalı bulanlarada, herkes seçiminde özgür. Ben kağıt üstünden de olsa gördüklerimi söyler geçerim. Parada sizin, tercih te.......
    Şimdi farkettim, Hala tam 9 senedir şunu anlatamamışım. Bir cihaz 375 mA şarj akımı verebiliyorsa bu demek değilki "O PİL YADA PİLLER 375 mA' İLE ŞARJ OLACAK" Hala bunu anlatamamışım. Demekki yıllardır değirmeni, taşıma suyla çevirmişiz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Ben PES ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 20 Mayıs 2015; 20:54:40 >

• İmpeesa45 İ kullanıcısına yanıt
    Varta 2500mA pilleri 24 saattemi şarj etti? Bir yerde sıkıntı var ama nerde? 375 ma akımla bile şarj etse erken bitmesi gerekirdi.

Piller arızalı desek en azından biri sağlam çıkardı. Ben her çeşit mah her çeşit marka şarj ettim ama bir sorun olmadı. Merak ettim şimdi.

Orijinalden alıntı: ozzyken

bende d4 görsel açıdan daha güzel buldum.şunları sipariş edeceğim umarım bir sorun çıkmaz.

Ben de hemen hemen aynı siparişi vermiştim. Tek fark Li-on pil yoktu. Umarım o pili sorun etmezler gümrükte görmezden gelirler. Takipsiz olduğu için pil diye gümrükte takılırmı diye korktum ama sıkıntı olmadan 18 günde geldi.

• yani konuda çok faydalı bilgiler öğrendim ama powerbankler gereksiz demek gerçekten bilgi tecrübesi olan birisine yakışmıyor.
    hangi çağda yaşıyoruz ?

benim yurtdışı seyahatlerimde powerbankler resmen hayati önem taşımıştır.

uzakdoğu da bilmediğim bir yere yanlışlıkla gittim.adamlar adres tarifinde özürlü hiç yardımcı olmadılar.hemen gps açtım baktım birsürü para dökerek aldığımız iphone5 imizin her zaman olduğu gibi yüzde 1 şarjı var.hemen taktım 9000 mah lık samsung powerbanki metro istasyonunu gps ile buldum.yani o anda powerbank olmasa priz girişi zaten uymuyor nasıl şarj edecektim gerçekten tüylerim ürperdi bi an.uçağı kaçırmakta cabası olacaktı.

powerbank candır ciğerdir böbrektir dalaktır.kalbimizin tam ortasıdır

globalleşen dünyada lütfen kabuklarımızı kıralım evden işyerine giden birisi olarak değilde her türlü durumla karşılaşacak seyahat eden biri olarak konuşalım...

• Bipekkan hocam tespitleriniz çoğunlukla doğru. Ama bu ürünün neye yönelik olduğunu kendi ihtiyacımın ortaya çıkması ile anlatayım.
    Ni-mh piller için şarj aletim vardı. Kullandığım piller Ni-mh idi çünkü. Sonra 18650 Lityum pilleri kullanma durumum oldu dolayısı ile ona göre şarj aleti ihtiyacı çıktı. Nitecore D4 ler gözüme çarpmıştı bi inceledim ve gayet güzel geldi ve aldım. Sonra bunları elektiriksiz ortamda şarj etmem gerekti ve çözüm aradım. Solar panel şarj cihazlarına yöneldim. Ama opss. D4 te 220V AC varken birde 12V giriş vardı. Ama 12V olan güneş panelleri hem pahalı hemde işime yaramayacaktı. Sonra karşıma xtar vc4 çıktı. Bi baktım onca özelliğin yanına 5V giriş koymuşlar. Bunun gibi dünyada örnekleri çok. Dünya buna kayıyor. 5V lar yaygınlaşıyor. Büyütecek bir şey yok aslında herhangibir 3-5 tl lik adaptörler hatta telefonlar için kullandığımız adaptörler bile VC4 için iş görür. Peki D4 için çözüm var mı yok tabi ki. Değiştirmek şart oldu. Xtar ve nitecore yi eleştirecek yanları şu; xtar neden vc2 de Ni-mh desteklemiyor. Aynı şekilde nitecore son çıkarttığı UM serisinden UM20 de de Ni-mh desteklemiyor. Tabi herkesin ihtiyacı dahilinde eleşiriler değişiyor.
    Neyse ben size şunu sormak istiyorum. iki güneş paneli arasında kaldım. Birinde 6.5V 2.2A. Diğeri 5V 3.2A. Bunların hangisi daha iyi iş görür. Kimisinde voltaj regülatörü var. 5V olan cihazlarda voltaj regülatörüne çok gerek olur mu? Biraz yardımınız gerekli. Ürünler aşağıda. Poweradd ve Ravpower sağlam markalar sanırım siteleri de mevcut ama diğerini bilmiyorum. Poweradd ta dönüşüm %22 diğerlerinde üstün ve boyutu daha küçük. Ravpower da ise 3.2A akım verebiliyor. GearIt ise 6.5V var. Hangisi daha iyi iş görür. Telefon, powerbank tabi Xtar VC4 için kullanacağım.

www.amazon.com
    Amazon.com: RAVPower Solar Charger 16W Solar Panel with Dual USB Port Waterproof Foldable Camping Travel Charger Compatible iPhone Xs XS Max XR X 8 7 Plus, iPad, Galaxy S9 S8 Edge Plus, Note, LG, Nexus and More
    http://www.amazon.com/RAVPower-Charger-Foldable-Portable-Technology/dp/B00OQ0CAW6/ref=pd_sim_sbs_107_17?ie=UTF8&refRID=05XDPQD29PBZ6214GZFV

www.amazon.com
    Amazon.com: GearIt Solar Charger Compact 7W 6.5V Efficiency Solar Panel Portable Charger with Dual USB Ports
    http://www.amazon.com/gp/product/B00STTP42I/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A2IHZFOHOQ0WG8

• Yakın Gölge kullanıcısına yanıt
    li on pillerde çok uygun fiyat harika bir site. ama geri dönerse yazık olur gerçekten. 18 günde teslimde çok hızlıymış.

quote:

quote:

.............................. Bu durum bazı sakıncalar getiriyor. Hem TR' de hemde yabancı forumlarda 12 V adaptör bağlayıp cihazı yakanlar mevcut giriş standart soketle yapılmışki bu da ayrı bir ahmaklık.

@SAMET/,
    Dünya sadece USB den ibaret olsaydı (derken cep telefonu tablet vs vs ) kabul. Yine bir dikkat etmemişsiniz esas şikayetim ve ahmakça bulduğum, sadece +5 V bir girişin olması ve bu girişin standart ve her adaptörde bulunabilecek bir dişi girişle yapılması. EEEE yani yaklaşık 50 yıllık bir tecrübeden sonrada bunu görebileyim yani. Hadi USB yaptın bari karşılığını farklı bir giriş soketi kullanarak sağla. Tabi bu aslında tüketici düşünülerek yapılmış bir iş değil. Tek taşla herifler bütün daldaki kuşları indirme peşindeler. 220VAC yapsalar en basitinden bir switch regülatörü kullanacak masraf tabi.... ilave 12 VAC yapsalar 5 VDC' ye düşürmek için yine ektra bir devre kullanacaklar. Neden kullansınlar ki? Gözü aç vede bilinçsiz tüketici varken, yap girişi USB, olmayanlarda yada ihtiyacı olan fotograftaki gibi extra ücret ödeyerek bir takım lüzümsuz abuk-subuk devreler satın alsınlar. Üreticinin yapacağı masrafı tüketici yapsın Ne gam,
    Buradaki garabet aslında bir şarj cihazının vermesi gereken artık buna yanlışta olsa USB voltajı diyelim oturup kaynak olarak kullanıp pil şarj ediyoruz. Oldukça komik bir durum. Aynen Powerbwnk' larda olduğu gibi........
    Örneğin yine ben aynı noktadayım. Tüketici yalan yanlış bilgilerle yönlendirildikçe gelsin Powerbanklar Benim tecrübelerime göre tamamen bir ZihniSinir Procesi. Pili pille beslemek yada şarj etmek ???? Sorun buysa yüksek voltaj düşük akımla besle aynı kart üzerinde bir +5V çıkışını (USB) olarak şarj cihazından ver. Bunun yükünü laptop veya düz bir PC' nin Switch-Mode güç kaynağına ne yüklüyorsun?, azda değil çoğu cihazda 2-5 amper arası extra bir yük. Kimsenin umurunda değil bu kaynak bu cihazın yükünü kaldırır mı diye en azından merak edende yok. USB ÇIKIŞI dediğin zaten nedir ki "BABAMIZIN HOR HOR ÇEŞMESİ".... Ama adamlar akıllı ve uyanık...... Üreticinin yapması gereken masrafı yükle tüketiciye ossun bitsin. Ve de buna da akıllı Mühendislik (!) deniyor. Tabi elinde tuzlukla koşan tüketici çok olursa sonucunda da bir kısım insanlara saç baş yoldurur. Alt tarafı 4 adet pili şarj edeceksin yaw !. Ektra 3 kuruşluk +5 V USB çıkışıyla ne besleyeceksen besle, telefon-tablet akla ne geliyorsa şarj et. Yok mu böyle akıllı dizaynlar. Buyrun Konnoc KCR 0648, Neden adam koymuş bu çıkışı. Onlarca uyduruk 7.5-10 TL arası Universal telefon pil şarj cihazlarına adamlar birde USB çıkışı koymuşlar. Neden kiiiiii? Bir şarj cihazını USB den beslemek kadar........
    Neyse, Görsel açıdan güzel bulup alanlara da bir diyeceğim yok(!) daha faydalı bulanlarada, herkes seçiminde özgür. Ben kağıt üstünden de olsa gördüklerimi söyler geçerim. Parada sizin, tercih te.......
    Şimdi farkettim, Hala tam 9 senedir şunu anlatamamışım. Bir cihaz 375 mA şarj akımı verebiliyorsa bu demek değilki "O PİL YADA PİLLER 375 mA' İLE ŞARJ OLACAK" Hala bunu anlatamamışım. Demekki yıllardır değirmeni, taşıma suyla çevirmişiz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Ben PES ettim.

Hocam sizi anladım genellikle 12v için kullanılan girişi bu cihazda kullanmak, en ufak dikkatsizlikte arızalara neden olacaktır. Micro usb girişi kullanarak amaçlarını ortaya koyabilirlerdi çünkü tüm micro usb girişleri 5v 1 ile 2A arasında adaptöre göre farklılık gösteriyor. Cihazı yakma ihtimali ortadan kalkardı ama işte biz mükemmeli arıyoruz ama öyle bir cihaz hiç olmadı hep bir eksiklik. Benim hoşuma gitme nedeni her eve akıllı telefon veya tablet girdi her evde bu adaptörlerden var bulamama gibi bir durum olmamasından güzel buldum. Sıradan kullanıcı dahili adaptörlü model bozulduğunda çöpe atıyor yaptırmakla uğraşamıyor, veya cihaza özel adaptör bulmakta zorlanabiliyor. Herkes bizler gibi araştırmacı veya ne alacağını bilemiyor. Keşke paket içinde tam set adaptörleriyle satsaydı bir parça olsun eleştirilmemiş olurlardı. Bu kurnazlık bana telefon firmalarını hatırlattı eskiden telefon kutusundan şarj cihazı ve data kablosu koyarlardı, şimdi usb fişli adaptör sayesinde data kablosu koyma zorunluluğundan kurtuldular.

Küçük bir ekleme yapıyım bu cihaz bilgisayar usb girişiyle çalışacağını hiç sanmam çünkü usb 2.0 max. 500mah usb 3.0 max. 800mah verebilmekte. Sadece telefon adaptörleriyle çalışacaktır. Yanlış anlaşılmasın amacım cihazı savunmak veya kullandığım için övmek değildir sadece tüketici olarak benim hoşuma gitti ama yinede almam orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 20 Mayıs 2015; 21:37:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

yani konuda çok faydalı bilgiler öğrendim ama powerbankler gereksiz demek gerçekten bilgi tecrübesi olan birisine yakışmıyor.
    hangi çağda yaşıyoruz ?

benim yurtdışı seyahatlerimde powerbankler resmen hayati önem taşımıştır.

uzakdoğu da bilmediğim bir yere yanlışlıkla gittim.adamlar adres tarifinde özürlü hiç yardımcı olmadılar.hemen gps açtım baktım birsürü para dökerek aldığımız iphone5 imizin her zaman olduğu gibi yüzde 1 şarjı var.hemen taktım 9000 mah lık samsung powerbanki metro istasyonunu gps ile buldum.yani o anda powerbank olmasa priz girişi zaten uymuyor nasıl şarj edecektim gerçekten tüylerim ürperdi bi an.uçağı kaçırmakta cabası olacaktı.

powerbank candır ciğerdir böbrektir dalaktır.kalbimizin tam ortasıdır

globalleşen dünyada lütfen kabuklarımızı kıralım evden işyerine giden birisi olarak değilde her türlü durumla karşılaşacak seyahat eden biri olarak konuşalım...

Eskiden bende telefonu 1 kez güç bela şarj eden cihazları saçma ve gereksiz bulurdum taa ki 10000 16000 modeller çıkana kadar. 16000 powerbank kullanıyorum note 2 telefonumun bataryası 3100mAh 4 kez full şarj yapabiliyor benim için mükemmel. Özellikle son 10 gündür işimi çok gördü bahçede hem aydınlatma hemde şarj ihtiyacımı görüyor. Beklenmedik anda ihtiyaç doğabiliyor.

Hocam sanırım videoda elemanlar powerbank ile şarj cihazını çalıştırmışlar ona kızmış olmalı, çünkü bildiğim kadarıyla 16000 lik powerbanka sahip

• Orijinalden alıntı: SAMET/

Küçük bir ekleme yapıyım bu cihaz bilgisayar usb girişiyle çalışacağını hiç sanmam çünkü usb 2.0 max. 500mah usb 3.0 max. 800mah verebilmekte. Sadece telefon adaptörleriyle çalışacaktır. Yanlış anlaşılmasın amacım cihazı savunmak veya kullandığım için övmek değildir sadece tüketici olarak benim hoşuma gitti ama yinede almam orası ayrı.

Samet sen XTAR VC4 kullanan olarak nasıl bi cihaz var mı bi sıkıntısı? Sanırım cihaz pillerin ne kadar dolu olduğunu göstermiyor. Sadece doldurduğu amperi gösteriyor. Doğru anlamışmıyım?

• Orijinalden alıntı: İmpeesa45

Samet sen XTAR VC4 kullanan olarak nasıl bi cihaz var mı bi sıkıntısı? Sanırım cihaz pillerin ne kadar dolu olduğunu göstermiyor. Sadece doldurduğu amperi gösteriyor. Doğru anlamışmıyım?

Yanlış anlaşılma olmuş galiba cihazı kullanmıyorum, sanki övüyor veya savunuyormuş pozisyonuna düştüğüm için öyle söyledim. Hocamız mantıklı bulmadı ama bana düşünce işlevsel geldi. Bu tarz cihazları alıp denedikten sonra satarım diyorum ama bir türlü fırsat olmadı. Belki bir gün hocamıza alıp yollarım test yapar

• SAMET/ kullanıcısına yanıt
    @SAMET/,
    Aslında uzatmaya niyetim yoktu ama bana "yakışmayan şeyler yazdığım" iddia edilince aklıma ilk işe girip ilk R/L istasyonuna çıktığımda gördüğüm manzara aklıma geldi, beni fıttırtmıştı.İstasyonda 2x 150KVA' lık jenaratör münavebeli çalışıyor. 2 adet St.Akü grubu ki herbiri 48V/300 A/h. lik onlarda yedekli.Bulsalar başka yedek onuda koyacaklar. ve R/L istasyonun 2 km kadar yakınındanda YG hattı geçiyor. Yıl 70' yılların başları. Şurada anlatılanlar 45 yıl öncesinden versiyonları farklı bir nebze olsun farklı değil. Tamam el mahkum hanımın telefonunun pil rezaleti nedeniyle dünyanın parasını verip 16000 lik powerbank bende aldım ama şimdi hanım vızırdamaya başladı. "Nerede kaldı bu telefonun portatifliği. Poposunda mangal kadar aletle. Sok-Çıkar akşam gel tekrar bağla. Ne o, akıllı telefon kullanıyoruz" diyor. Galiba eski Samsung X220 sine dönecek.
    Xtar VC4' e gelince şarj cihazı alıyorsunuz 5 V ile çalışıyor ama adaptör nerede? YOK. Sahipleri mutlaka Ortadoğulu olmalı.Şark kurnazlığı. İçine USB kablosu koyuyor ama ters tarafı nasıl soketli? Ona uygun adaptör almak zorundasın.Yaw bana yakışmasada şu mantığı hala anlayamıyorum herhalde zeka düzeyim 90' nın altına indi. Adı şarj cihazı bu meretin ve bir 5 V vermesi gerekiyorsa ki bana göre gerekiyor, Bunu şarj cihazından almamız lazım adı üstünde şarj cihazı ve bu resmen enerji kaynağıdır Hangi mantıkla ihtiyaç duyulan voltajla bu lanet cihazı beslemeye kalkarsınız? yani aslında yaratılan yeni bir tüketim alanı.
    Elbette o video'da yapılmaya çalışılan ahmaklığa tepem attı. Birde bunu video'ya çekip marifetmiş gibi yayınlıyorlar....
    Hadi Powerbank denilen zenginlere mahsus özel oyuncakları anlarım da ? Telefonu Düşük akımlı pil ile ver yanında takviyeli 18650 tabanlı Powerbank alsın, oda yetmezse yanında ileri bir tarihte 12V/7 A/h lik bir yedek bakımsız aküde ver de 15 gün çalışsın. Ne o i-Phone kullanıyor vatandaş. Mükemmel bir tüketim ekonomisi..... Git en yeni modeline en az 2500 TL tosla, seni yarı yolda bıraksın. Sonra sağ cebine mesela diyelim Xiaomi 16000 mh powerbank koy ola ki oda yetmez Çin'de Mançuya'da, Papua Yeni Gine' de filan, sol koluna bi çanta içinde UPS aküsü taşı. Yani aslında telefonunu doğru seçeceksin. Yoğun kullanıcı isen asla i-phone'a filan bulaşmayacaksın. Z2-Z3 gibi yoğun kullanımda en az 2-2.5 gün giden telefonu kullanacaksın. Vs. Vs. çenem düştü yine bu tek dişi kalmış medeniyet (!) denilen imansız virüsle karşılaşınca. Çağa ayak uydurmakmış.....
    Dediğim gibi ben söyler geçerim Bana yakışsın, yakışmasın.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 21 Mayıs 2015; 10:27:02 >

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Bipekkan hocam 5V un adaptör dışında bir dezavantajı var mı? Benim, onun işini görecek adaptörüm var sıkıntı değil. Birde dediğim gibi ben buXTAR VC4 ü 5V 2A lik güneş panelinde kullanmak istiyorum. İş görür mü? Birde Nitecore UM20 hakkında bilgi verir misiniz?
    Son olarak iki güneş paneli arasında kaldım. Birinde 6.5V 2.2A. Diğeri 5V 3.2A. Bunların hangisi daha iyi iş görür. Kimisinde voltaj regülatörü var. 5V olan cihazlarda voltaj regülatörüne çok gerek olur mu? Biraz yardımınız gerekli. Ürünler aşağıda. Poweradd ve Ravpower sağlam markalar sanırım siteleri de mevcut ama diğerini bilmiyorum. Poweradd ta dönüşüm %22 diğerlerinde üstün ve boyutu daha küçük. Ravpower da ise 3.2A akım verebiliyor. GearIt ise 6.5V var. Hangisi daha iyi iş görür. Telefon, powerbank tabi Xtar VC4 için kullanacağım.

www.amazon.com
    Amazon.com Page Not Found
    http://www.amazon.com/P...ID=05XDPQD29PBZ6214GZFV

www.amazon.com
    http://www.amazon.com/R...ID=05XDPQD29PBZ6214GZFV

www.amazon.com
    http://www.amazon.com/g...c=1&smid=A2IHZFOHOQ0WG8

• quote:

@SAMET/,
    Aslında uzatmaya niyetim yoktu ama bana "yakışmayan şeyler yazdığım" iddia edilince aklıma ilk işe girip ilk R/L istasyonuna çıktığımda gördüğüm manzara aklıma geldi, beni fıttırtmıştı.İstasyonda 2x 150KVA' lık jenaratör münavebeli çalışıyor. 2 adet St.Akü grubu ki herbiri 48V/300 A/h. lik onlarda yedekli.Bulsalar başka yedek onuda koyacaklar. ve R/L istasyonun 2 km kadar yakınındanda YG hattı geçiyor. Yıl 70' yılların başları. Şurada anlatılanlar 45 yıl öncesinden versiyonları farklı bir nebze olsun farklı değil. Tamam el mahkum hanımın telefonunun pil rezaleti nedeniyle dünyanın parasını verip 16000 lik powerbank bende aldım ama şimdi hanım vızırdamaya başladı. "Nerede kaldı bu telefonun portatifliği. Poposunda mangal kadar aletle. Sok-Çıkar akşam gel tekrar bağla. Ne o, akıllı telefon kullanıyoruz" diyor. Galiba eski Samsung X220 sine dönecek.
    Xtar VC4' e gelince şarj cihazı alıyorsunuz 5 V ile çalışıyor ama adaptör nerede? YOK. Sahipleri mutlaka Ortadoğulu olmalı.Şark kurnazlığı. İçine USB kablosu koyuyor ama ters tarafı nasıl soketli? Ona uygun adaptör almak zorundasın.Yaw bana yakışmasada şu mantığı hala anlayamıyorum herhalde zeka düzeyim 90' nın altına indi. Adı şarj cihazı bu meretin ve bir 5 V vermesi gerekiyorsa ki bana göre gerekiyor, Bunu şarj cihazından almamız lazım adı üstünde şarj cihazı ve bu resmen enerji kaynağıdır Hangi mantıkla ihtiyaç duyulan voltajla bu lanet cihazı beslemeye kalkarsınız? yani aslında yaratılan yeni bir tüketim alanı.
    Elbette o video'da yapılmaya çalışılan ahmaklığa tepem attı. Birde bunu video'ya çekip marifetmiş gibi yayınlıyorlar....
    Hadi Powerbank denilen zenginlere mahsus özel oyuncakları anlarım da ? Telefonu Düşük akımlı pil ile ver yanında takviyeli 18650 tabanlı Powerbank alsın, oda yetmezse yanında ileri bir tarihte 12V/7 A/h lik bir yedek bakımsız aküde ver de 15 gün çalışsın. Ne o i-Phone kullanıyor vatandaş. Mükemmel bir tüketim ekonomisi..... Git en yeni modeline en az 2500 TL tosla, seni yarı yolda bıraksın. Sonra sağ cebine mesela diyelim Xiaomi 16000 mh powerbank koy ola ki oda yetmez Çin'de Mançuya'da, Papua Yeni Gine' de filan, sol koluna bi çanta içinde UPS aküsü taşı. Yani aslında telefonunu doğru seçeceksin. Yoğun kullanıcı isen asla i-phone'a filan bulaşmayacaksın. Z2-Z3 gibi yoğun kullanımda en az 2-2.5 gün giden telefonu kullanacaksın. Vs. Vs. çenem düştü yine bu tek dişi kalmış medeniyet (!) denilen imansız virüsle karşılaşınca. Çağa ayak uydurmakmış.....
    Dediğim gibi ben söyler geçerim Bana yakışsın, yakışmasın.........

Hocam öncelikle bilmeden kırıcı olduysam özür dilerim.

Daha önceden dediğim gibi Xtar VC4 kullanmış veya yakından görmüş biri değilim, sadece adaptör konusunda çok yaygın modele geçmelerinden hoşuma gitti. sizin sony z2 z3 adaptörü bile bu cihazla uyumlu. Ama bu durum paket içeriğine adaptör koymaması gerekiyor anlamına gelmez haklısınız.

Powerbank konusu herkese hitap eden bir çözüm değil, hele hele şarj cihazı gibi her ortamda kullanmanın hiçbir mantığı açıklaması yok. şuan evdeyim en uzak priz 2 3 metre ötede dururken powerbank kullanmak saçma olur.
    Priz olmayan yerde kullanmak kendi adıma büyük rahatlık, note 2 telefonumu 1 saat 45dk civarlarında full şarj yapınca çekiyorum, sürekli takılı kullanma amacını fazla anlamadım sanırım telefon şarj tutmadığı için bu yolu denediniz.

Akıllı telefon kullanımı aslından ayarlara dikkat edildiğinde çok uzun saatler hizmet edebilmekte

şarjı günlerce giden eski telefonlara bakalım Nokia 5110 Stand-by 60-270 h Talk time 3-5 h
    Sony Ericsson K750 Stand-by Up to 400 h Talk time Up to 9 h

ucuz akıllı telefondan bir örnek veriyim
    Samsung I8190 Galaxy S III mini
    Stand-by Up to 450 h (2G) / Up to 430 h (3G)
    Talk time Up to 14 h 10 min (2G) / Up to 7 h 10 min (3G)

Özetle akıllı telefonda kullanılmayan özellik kapatılmadığında vaad edilen bu konuşma süreleri asla yakalanmıyor

• SAMET/ kullanıcısına yanıt
    @SAMET/,
    Yazdıklarıma bakarsanız, çünkü kelimeleri çok dikkatle seçtim, aslında muhatabım siz değildiniz.
    Elbette kişiler bir naneye yaramayan bir şeyi beğenebilirler, sonuçta kendi tercihleridir. Ben sadece cihazın sıkıntılarını dilim döndüğünce gösteririm o kadar. Bu gün diünyada "zhni Sinir procesi" okadar çok alet edevat varki şaşarsınız ve bilinçsiz ve özellikle bizim gibi 3. dünya ülkeleri vatandaşları avuç dolusu para dökerler bu zırvalıklara.Ondan sonra derlerki "Türkiye teknoloji çöplüğü oldu" Birde çöplüğün ham maddesi gerçekten "teknoloji" olsa canım yanmayacak.
    Neyse bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok....
    "..... sanırım telefon şarj tutmadığı için bu yolu denediniz. " demişsiniz. Kullanılan telefon Samsung 8150 Wonder" pili ilk başlarda bile günde 30 dk konuşmayla bile 1.5 gün kadar gidiyordu 2. yıl sonra her akşam şara bağlanıyordu. 6 ay önce bir pilot yakınım Kore' den taze olduğundan emin olduğumuz pilini getirdi Bu arada telefon kızımdan hanıma geçince 1.5-2 giden şarj her akşama iniverdi. Malum en az günde 2 saat çen çen yapınca.Bu nedenle poposunda sürekli Powerbank tutuyor. Dışarı çıkınca kendi pilini kullanıyor. Aslında tam araştırmamışız bu telefonun bataryasının 1950 mA liğide varmış. Sony Ericsson K790 'nı ben 2007 den beri kullanıyorum.Özellikle araziye çıktığımda ve yurt dışında yanımda 2 adet te yedek pil tutarım. Gerçekten pil org. Sony ise ortalama bir kullanımla sürekli 7-8 saat konuşulabilir. Stand-By'da ise bazen 10 gün bekleyebiliyor. Bir de telefonun çekim gücü inanılmaz, aynı şekilde ses yüksekliği Müzik ve Radyo mükemmel. Şahsen şu an kullandığım Z3 Copmpact bu açıdan K-790 kadar iyi değil.Ama OSSUN havası vaaaaaa! Ha geçenlerde Ankara servisi aradım pilini kaça değiştiriyorsunuz diye 300 papelmiş.Malum pil cihazla tümleşik. Daha yüksek kapasitelisi var mı? diye sordum Getirtirlermiş ama çok tuzluymuş dövize göre değişirmiş ama sadece pil 550 TL' nin üstünde. Tam bana şimdi YAKIŞTI.....Telefona verdiğim 1800 TL' ye yakın paraya şimdi acıdım.
    Samsung I8190 Galaxy S III Mini'nin verilen değerlerine aldanmayın birebir Wonder ile aynı. Aslında telefon şimdi Ucuz. S3 ilk çıktığında resmen bir servetti. Aslına bakarsanız ben Samsung' dan çok soğudum. Çok sık aynı ama ana projeden eksik-fazla bir yığın model çıkartıyor ve kısa sürede de farklı bir yeni modele yönelip 6 ayda eski modeller feci değer kaybediyor.Marka aslında tam her gördüğüne tuzlukla koşanlara uygun bir marka. Bizim Ulus telefoncularında neredeyse yarı fiatına 3-5 ay kullanılıp bırakılmış S4 türevlerini bulmak mümkün.

• 
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.