Şimdi Ara

Şarj Hep %79 görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar R522x8 serisi notebookum var win 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum şarjdan çıkardığımda şarjım hep %79 görünüyor şarjda ikende %79 kullanımda diyor herkez te aynı mı bu durum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 5 Nisan 2010; 22:24:39 >

• Normal değil, bataryada sorun olabilir...
  • Bende bir kere aynı problemle karsılaşmıştım . Battery life extender programıyla %100 doluluga getirdim . Sonra boşalttım ( deşarj olayı yaptım ) sonra tekrar %80 doluluğu seçtim düzeldi.

Bir dene arkadaşım bu yöntemi
  • Teşekkürler bir deniyeyim olmadı servisine bir götüreyim
  • ÖNceki işletim sisteminizde yukarıda arkadaşın dediği gibi Battery life extender programı yüklüdür muhtemelen ve buradan pil ömrü seçeneği işaretlidir (%79 doluluk). Sonradan formatta atsanız pil bu programın ayarlarıyla iş yapar, yeniden söz konusu programı cd'den kurarsanız ki vista için olan sürüm windows 7 de de iş görüyor, kurduktan sonra programlarda samsung altında Battery life extender çalıştırıp %100 doluluk oranını seçersiniz kaydedersiniz pil kendini %100 şarj eder, defalarca bunu yaptım sorun olmadı.
  • Pili korumak için değil mi bu değer?
  • arkadaşlar söyle bişe var bu pc'de. ilk aldığımda sürekli altta bi ifade çıkıyordu. 'bataryanızın üzün ömürlü olması için %80 şarj edin' yazıyordu. ve uygulamak için tıklayın fln yazıyordu. bi süre uygumadım, sonra bi gün yaptım öle kafama esip. şimdi %80 şarjla kullanıyorum. ama bunu tekrar %100e nasıl çıkarıcam bulamadım. yani muhtemelen sizde onu tıklamışsınızdır. düşünün %100 şarjla 2 yıllık bi ömrü olacaksa %80 le 4 yıl ömrü olsun anlamında yapılmış. bu bi sorun değil yani. nasıl eski haline döndericez bulmak lazım. araştırıyım iyice, bulunca haber vericem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: josefkoksal

arkadaşlar söyle bişe var bu pc'de. ilk aldığımda sürekli altta bi ifade çıkıyordu. 'bataryanızın üzün ömürlü olması için %80 şarj edin' yazıyordu. ve uygulamak için tıklayın fln yazıyordu. bi süre uygumadım, sonra bi gün yaptım öle kafama esip. şimdi %80 şarjla kullanıyorum. ama bunu tekrar %100e nasıl çıkarıcam bulamadım. yani muhtemelen sizde onu tıklamışsınızdır. düşünün %100 şarjla 2 yıllık bi ömrü olacaksa %80 le 4 yıl ömrü olsun anlamında yapılmış. bu bi sorun değil yani. nasıl eski haline döndericez bulmak lazım. araştırıyım iyice, bulunca haber vericem.

battery life extender programını kurup düzeltebilirsin
    samsungun driver sitesinde işletim sistemine göre uygun program var oradan indirebilirsiniz

• biosda ayar olması lazım bunla ilgili ben ordan açmıştım yanlış hatırlamıosam hem böyle daha iyi pil ömrü açısından diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnFoU

biosda ayar olması lazım bunla ilgili ben ordan açmıştım yanlış hatırlamıosam hem böyle daha iyi pil ömrü açısından diye biliyorum

Doğru söylüyor arkadaş. Bios ayarlarından düzeltebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opt

Pili korumak için değil mi bu değer?

Tabiki de öyle Bende %80 e sabit...
  • arkadaşlar şunu yapın; bios'a girin öncelikle. oradan advanced'e gelin. ve en altta battery life cycle extension var. onun karşısını DISABLED yapın. tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

ÖNceki işletim sisteminizde yukarıda arkadaşın dediği gibi Battery life extender programı yüklüdür muhtemelen ve buradan pil ömrü seçeneği işaretlidir (%79 doluluk). Sonradan formatta atsanız pil bu programın ayarlarıyla iş yapar, yeniden söz konusu programı cd'den kurarsanız ki vista için olan sürüm windows 7 de de iş görüyor, kurduktan sonra programlarda samsung altında Battery life extender çalıştırıp %100 doluluk oranını seçersiniz kaydedersiniz pil kendini %100 şarj eder, defalarca bunu yaptım sorun olmadı.

Sorunu çözdüm arkadşaın dediği gibi Battery Lie extender da %80 i seçmişim ve unutmuşum tekrar %100 e aldım şarj olmaya devam etti yani biosa felan girip uğraşmayın o kadar elinizdeki Samsung Cd sinde bu program var yada internet sitesinden indirebilirsiniz

• Arkadaşlar Battery life extender programı notebook un kendi sürücüleri arasında zaten
    Büyük ihtimal bu sürücü yüklü değildir onu yükleyip problemi halledebilirsiniz ki bu bir problem değil bence notebook un pil ömrünün uzun olması için bir seçenek
    Bu sürücüyü yükledikten sonra oradan pil ayarı yapabiliyorsunuz.
    Ben de aynı problemi yaşadım ve bu yolla hallettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akburi -- 15 Aralık 2010; 15:28:08 >
  • benim de NC10 NETBOOK da aynı sorun var.
    % 94 te kaldı...
    ne yapmak lazım..
  • bende de %80 görünüyor, Samsung'un kendi programı olan Battery Life Extender ile ayarladım ben , BIOS tan da yapılabilir. amaç pilin ömrünü uzatmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.