Şimdi Ara

şarj aletinin patlama nedeni nedir (DİRENÇ İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler şimdi sormak istediğim şu konumdaki mp4 çaların şarj kablosunu bulamadığım için içini açıp bataryasını söküp attım eski ince uçlu ama çakma şarj cihazını (sertac marka) batarya kısmına kabloların oraya lehimleyip taktım fişe taktım çalıştırdım bir kaç sefer denedim neyse sonra yemedk yedim tekrar taktım fişe çıt çıtır çıt sesler gelmeye başladı tırsım çektim fişten sonra bir daha taktım sağlam bir şekilde ses çıkararak patladı cihaz benim oda sigortası ve aparmandaki dairemizin sigortayı attrdı içini açıp baktım şu dirençlerden biri siyah olmuş patlama sebepi o mu yoksa bataryayı söküp direk şarja takmammı bu patlayan dirençi değiştirsem çalışırımı şarj aleti patlama sesi halen kulağımda gene aynı şeyler olmasında

EDİT:PATLAYAN ŞARJ ALETİYDİ VE AYRICA MP4 ÇALARIN EKRANI BEM BEYAZDI HİÇBİRŞEY GÖZÜKMEMETEYDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 9 Aralık 2015; 6:12:27 >

• up
  • Patlayan direnç, 220 volt girişinin ordaki 1n4007 diyotların yanındaki 0.5 wattlık direnç mi? O patladıysa şarj aletinde kısadevre var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Patlayan direnç, 220 volt girişinin ordaki 1n4007 diyotların yanındaki 0.5 wattlık direnç mi? O patladıysa şarj aletinde kısadevre var.

evet o hocam ama anlayamadığım benim bunu direk taktığım içinmi patladı hani bataryayı söktüm ya o yüzdenmi oldu zaten 2 side önemli değildi mp4 çalarda arzalı çıktı attım çöpe hepsini şimdi başka telefon v.s gibi şekilde direk çalıştırsam başka şarj aleti ile aynı sorun olurmu
  • Şarj aletinin içindeki parçalardan biri arızalıdır. Bu nedenle aşırı akım çekmiştir. Patlama büyük olasılıkla şarj aletindeki sorundan kaynaklanıyor. O direnç aynı zamanda sigorta görevi yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Aralık 2015; 16:15:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Şarj aletinin içindeki parçalardan biri arızalıdır. Bu nedenle aşırı akım çekmiştir. Patlama büyük olasılıkla şarj aletindeki sorundan kaynaklanıyor. O direnç aynı zamanda sigorta görevi yapar.

tamamdır teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.