Şimdi Ara

Şanzıman keçesi tam olarak nerede oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • astralarda ki cruzelarda ki 1.6 ecotec motoru bilirsiniz önde yağ soğutucusu var işte o yağ soğutucusunun hemen arka tarafından bir yağ kaçağı var.Ancak arkada kaldığı için yağ soğtucusu mu kaçırıyor yoksa orada başka bir yerden mi kaçırıyor pek göremedim.Araçta suya yağ yağa su karıştırma vs. yok conta yakma vs. yok motorun çalışmasında hiç bir anormallik yok.Arabayı lifte kaldırıp bakmak lazım tam görebilmek için.Şanzıman keçesinden de yağ kaçırabiliyormuş bazen.Bu şanzıman keçesi tam olarak nerede kalıyor, belki yağ soğutucusu ile alakası yoktur mevzunun.

• Şanzıman keçesi tam olarak nerede oluyor

Prizdirek milinin etrafında oluyor. Bu bölüm motor ve şanzımanın birleştiği nokta. Dışardan o conta görünmez. Aks keçeleri de kaçak yapıyor olabilir.

Ama yağın motor yağı mı şanzıman yağı mı olduğunu anlamak zor değil eğer her iki yağ da katran gibi olmamı?sa. İlk olarak onu tespit et derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Araç çalışırken problem yok ama motor ısındıktan sonra yağ kaynar gibi dışarı atıyor kendini yağ soğutucusunun arka kısmından ve sıcak motor bloğuna değer değmez buharlaşıyor yağ.Geçen yolda giderken motor kaputundan dumanlar yükseldi, iyiki eve yakındım hemen çektim kapının önüne.Henüz götürmedim sanayiye aracı, peki eğer aks değil şanzıman kısmından kaçak varsa şanzımanın komple inmesi lazım değil mi ? Bu işlem tahmini ne kadar masraf açar bir bilginiz var mı bu konuda acaba ? Çok pahalı bir işlemse bekletmeyi düşünüyorum, maddi sıkıntım var.
  • Buharla?ması ve ısındığında kaçak olması soğutucu hortumlarından yada soğutucunun kendisinden bir kaçak olduğu izlenimi verdi bana.

?anzımandansa inmesi lazım evet. Fiyat için birşey diyemeyeceğim çünkü Türkiye'de yaşamıyorum. Bekletmene değecek kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum ve bekleterek başına çok daha büyük bir masraf açarsın heleki yağ eklemeden kullanıyorsan bu kötü son çok daha erken olur. Bekleterek komple şanzıman yada komple motora ihtiyacın olabilir bilgin olsun.

Kısa süre içinde bir yere göster aracını. Motor yağını sürekli kontrol et. Şanzıman ise eksilen yağı zorla?an vites geçi?leri ile hissettirebilir...

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    anladım cevabınız için sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB13177EF

anladım cevabınız için sağolun
    Bu arada yağ soğutucusu ise sorun ve eğer hortum kaynaklı ise masraf çok cüzzi olur. İhmal etme...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.