Şimdi Ara

Şans, Mutlak Şans, Mutlak Şansssızlık diye bir şey var mı? [Şanssızlar ve Şanslılar Tartışalım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela şöyle bir kurgu düşünün; sayısal loto oyunuyorsunuz. Çıkan rakamlar 9 - 12 - 17 - 21 - 35 - 49 sizin kendiniz yazarak oynadığınız rakamlar 8 - 11 - 16 - 20 - 34 - 48.

Bir başka kurguda şöyle olsun; 7 gün içinde koşulsuz şartsız iade etme hakkınız olan bir bilgisayar alıyorsunuz. Ertesi gün bu bilgisayarın fiyatı yarı yarıya düşüyor. İade hakkınız var diye psikolojik olarak çok etkilenmiyorsunuz. Fakat iade etmeye gittiğinizde o şirket iflas etmiş ve tüm Türkiyedeki mağazalarını kapatmış oluyor. Gittiğiniz heryer kapı duvar. Şikayet kaydınız 24 günde sonuçlanıyor ve iade edemiyorsunuz.

Ben hayatım boyunca hep bu gibi durumlarla karşılaştım. Mücadeleyi bıraktım artık. Benimle uğraşan bir güç var bildiğin uğraşıyor o herneyse ya da karma gerçek ve ben bir hatanın karmasını yaşıyorum diyorum artık. Çünkü tesadüf diyemeyeceğim şansızlıklar yaşıyorum.

Mesela bir tane örnek vereyim. iddaa da 8 maçlık bir programda 4 maça 2.5 üst oynadım. Benim oynadığım maçlar 2.5alt bitti. Diğer maçlar 2.5ü. Ben bunlara tesadüf diyemiyorum. Gerçekten garip bir durum var ve hayatım neredeyse böyle benim.

Aranızda vardır sanırım benim gibi olanlar. Ne düşünüyorsunuz? Sizde farkettiniz mi o gücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 12 Haziran 2016; 15:10:04 >

• Bence bir insan surekli sansli veya sanssiz olmaz ama o gunku enerjimiz durumu etkiliyor, mesela ben yataktan iyi kalktigimda o gunum guzel gecer, sans ornegi vermek gerekirse tavlada guzel zarlar atarim vs. vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok garip gerçekten. Bazı zamanlar gökten önüne aşılmaz duvarlar inerken bazen ne olduğunu bile anlamadan kaydıraktan kayar misali seni gitmek istediğin yere götürüyor. Bu zamanlarda düşündüğün şeyler çok önemli. Eğer karşına bu şekilde aşılmaz bi duvar çıktıysa hayat senin bunu yapmanı istemiyor olabilir. Ama aynı şekilde bunu yapmak istiyorsan eğer bu duvarı zorlamanı da istiyor olabilir. Veya diğer seçeneği düşünelim. O kaydırağın sonu dipsiz bi kuyuya çıkıyor olabilir ve senin o kuyuyu görene kadar doğru olduğuna inandığın şeyin seni berbat hale getireceğini de görmeni istiyor olabilir. Veyahut inandığın yol doğrudur ve doğru yola çıkacaksındır. Bu 4 seçeneğin hangisinin senin için en doğrusu olduğunu bilemediğin için her seferinde hayata karşı kumar oynuyorsun bir bakıma.
  • Zeus seni trollüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Çok garip gerçekten. Bazı zamanlar gökten önüne aşılmaz duvarlar inerken bazen ne olduğunu bile anlamadan kaydıraktan kayar misali seni gitmek istediğin yere götürüyor. Bu zamanlarda düşündüğün şeyler çok önemli. Eğer karşına bu şekilde aşılmaz bi duvar çıktıysa hayat senin bunu yapmanı istemiyor olabilir. Ama aynı şekilde bunu yapmak istiyorsan eğer bu duvarı zorlamanı da istiyor olabilir. Veya diğer seçeneği düşünelim. O kaydırağın sonu dipsiz bi kuyuya çıkıyor olabilir ve senin o kuyuyu görene kadar doğru olduğuna inandığın şeyin seni berbat hale getireceğini de görmeni istiyor olabilir. Veyahut inandığın yol doğrudur ve doğru yola çıkacaksındır. Bu 4 seçeneğin hangisinin senin için en doğrusu olduğunu bilemediğin için her seferinde hayata karşı kumar oynuyorsun bir bakıma.

Aslında aradığım şey, bu senin hayat dediğin bir başkasının başka birşey dediği şeyin bilinci mi var? Nasıl bir etki mekanizması var bunun. Şimdi gerçekten tesadüf diyemeyeceğim şeyler yaşıyorum. E bunlar tesadüf değilse o zaman bir kurgu var kurgu varsa işin içinde bilinç var. Tamamda aklım almıyor nasıl böyle birşey olabileceğini.

Dediğin gibi öyle zamanlar oluyor yağ gibi akıp gidiyor herşey ama genel olarakta herşey heryerde takılıyor. Artık hani şansızlık olağan olduğundan böyle bir kavramında olmuyor hayatta.

• Yazdığın örneği yaşadım. Hep bir eksiği değildi ama bazıları bir fazlasıydı.

Fakat genel olarak şanslı bir insanımdır.

Şu sıralar yine şansız bir dönemdeyim ama totale baktığımızda kendimi yüzde seksen beş şanslı olarak görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Çok garip gerçekten. Bazı zamanlar gökten önüne aşılmaz duvarlar inerken bazen ne olduğunu bile anlamadan kaydıraktan kayar misali seni gitmek istediğin yere götürüyor. Bu zamanlarda düşündüğün şeyler çok önemli. Eğer karşına bu şekilde aşılmaz bi duvar çıktıysa hayat senin bunu yapmanı istemiyor olabilir. Ama aynı şekilde bunu yapmak istiyorsan eğer bu duvarı zorlamanı da istiyor olabilir. Veya diğer seçeneği düşünelim. O kaydırağın sonu dipsiz bi kuyuya çıkıyor olabilir ve senin o kuyuyu görene kadar doğru olduğuna inandığın şeyin seni berbat hale getireceğini de görmeni istiyor olabilir. Veyahut inandığın yol doğrudur ve doğru yola çıkacaksındır. Bu 4 seçeneğin hangisinin senin için en doğrusu olduğunu bilemediğin için her seferinde hayata karşı kumar oynuyorsun bir bakıma.

Aslında aradığım şey, bu senin hayat dediğin bir başkasının başka birşey dediği şeyin bilinci mi var? Nasıl bir etki mekanizması var bunun. Şimdi gerçekten tesadüf diyemeyeceğim şeyler yaşıyorum. E bunlar tesadüf değilse o zaman bir kurgu var kurgu varsa işin içinde bilinç var. Tamamda aklım almıyor nasıl böyle birşey olabileceğini.

Dediğin gibi öyle zamanlar oluyor yağ gibi akıp gidiyor herşey ama genel olarakta herşey heryerde takılıyor. Artık hani şansızlık olağan olduğundan böyle bir kavramında olmuyor hayatta.

İnsanların oynadığı bu kumarların bütünü hayatı oluşturuyor bi bakıma. Bunu en iyi kelebek etkisi denilen olay açıklayabilir. Her insan bi kelebek etkisi başlatıyor ve herkes herkesi ve her şeyi etkiliyor. Buna şuan yaşayan topluluklar olduğu gibi yaşamış ve yaşayacak olanlar da dahil. Düşünsene yüzyıllar önce ülkesi için savaşan bi yiğidin sayesinde bugün aynı ülkenin vatandaşı olan 200 kiloluk bi dev yaslanıp dürümünü yerken filmini izleyebiliyor. Her şey iç içe geçmiş sonsuz zincirler gibi ve bunlardan herhangi birini bile sonsuz küçüklükte bi açıyla değiştirsek bile hiç bilmediğimiz birinin hayatını bambaşka bi hale sokabiliyoruz ve buna şans diyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilmiyorum şansmi kadermi ,Lakin annemle kavga ederek bunalima girmistim askere çekip gittim kimseye soylemeden ustalik yerim diyarbakir cikti vatan dedim gittim askerligin bitmesine 2 ay kala karimi trafik kazasinda kaybettim annem ve babami bosanmiş kaybettim acaba askere gitmeseydim bunlar olurmuydu diye duşunmek istiyorum.

• Şans vardır ve her zaman %50'dir.
    İnanmıyorsanız cümle söyleyin kanıtlayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliAydogdu

Şans vardır ve her zaman %50'dir.
    İnanmıyorsanız cümle söyleyin kanıtlayabilirim.

Dostum %50 yse dediğin bu her iki durumun olabileceği bir ihtimal. Yani daha doğrusu benim söylemek istediğim mutlak şanssızlık ya da mutlak şanslılık var mıdır? Başlığı editledim.

quote:

İnsanların oynadığı bu kumarların bütünü hayatı oluşturuyor bi bakıma. Bunu en iyi kelebek etkisi denilen olay açıklayabilir. Her insan bi kelebek etkisi başlatıyor ve herkes herkesi ve her şeyi etkiliyor. Buna şuan yaşayan topluluklar olduğu gibi yaşamış ve yaşayacak olanlar da dahil. Düşünsene yüzyıllar önce ülkesi için savaşan bi yiğidin sayesinde bugün aynı ülkenin vatandaşı olan 200 kiloluk bi dev yaslanıp dürümünü yerken filmini izleyebiliyor. Her şey iç içe geçmiş sonsuz zincirler gibi ve bunlardan herhangi birini bile sonsuz küçüklükte bi açıyla değiştirsek bile hiç bilmediğimiz birinin hayatını bambaşka bi hale sokabiliyoruz ve buna şans diyoruz.

Buna aslında karma diyorlar doğu felsefesinde. Şu anda mesela kolunun durduğu yer bile geleceği belirliyor. Aldığın nefesi verirken nasıl verdiğin bile geleceği belirliyor. Hızı içindeki bakteri florası bilmem nesi falan. Herhangi bir gün eve giderken sokak seçimin belkide 50 yıl sonra yaşayacak birisinin hayatını belirliyor. Futbolda hep sorgulardım bunu. Maçların tekrarını izlerken bir oyuncu gördüğümde bir adım ilerde olsaydı maç böyle biter miydi derdim. @misafirmemo, senin kendine sorduğun soru gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 12 Haziran 2016; 15:16:32 >

• Dondurma çubuğundan hiç bedava çıkmazdı bana mesela

• Kendini şanssız olduğuna inandırırsan şanssız olmaya devam edersin zaten.Olumlu konuşmaya bak.
  • şans oranım afrikada zeiss gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.