Şimdi Ara

Bir İnsanda Şans da Olacak...davalar içerir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim bir arkadaş vardı, bir gazino çalışanı bayana birkaç kez hakaret, tehdit ve cinsel taciz suçlarından dava açılmıştı. Ben açıkçası "denetimli serbestlikten faydalanır" diye düşünüyordum ama tam 40 gündür içeride ve nedense denetimli serbestlik uygulanmadı.

Öte yandan bir başkası var; benim de dava açtığım biri. Bu şahıs defalarca Cumhurbaşkanına, millete, devlete, kamu görevlilerine hakaret etti. Sonunda onu da içeri attırdım ama sadece 1 gün yattı ve hemen denetimli serbestlikle çıktı.

Demek istediğim şu:
    Bir insanda şans olacak... Olmadı mı, ne yaparsa yapsın nafile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbolineam -- 9 Temmuz 2025; 12:50:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ (CİMER) BAŞKANLIĞI’NA

Konu: Denetimli Serbestlik Uygulamasında Adaletsizlik ve Eşitsizlik Hakkında Şikayet ve İnceleme Talebi

Sayın Yetkili,

Tarafıma ulaşan bilgilere göre, 02/06/2025 tarihinde Artvin ili Merkez ilçesinde, bir tanıdığım hakkında bir gazino çalışanına yönelik hakaret, tehdit ve cinsel taciz suçlamaları nedeniyle açılan dava neticesinde şahıs yaklaşık 40 gündür tutuklu bulunmaktadır ve denetimli serbestlikten faydalandırılmamıştır.

Öte yandan, şahsım tarafından daha önce defalarca kamu görevlilerine, Cumhurbaşkanına, devlete ve millete açıkça hakaret ettiği tespit edilerek şikayet edilen bir başka kişi hakkında ise, tutuklama kararı verilmiş olmasına rağmen sadece 1 gün tutuklu kalmış, ardından denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştır.

Bu iki olay karşılaştırıldığında benzer hatta daha ağır fiillerde bulunan bir kişinin serbest kalması, diğer şahsın ise uzun süre tutuklu kalması, cezaların şahsileştirildiği ancak uygulamanın eşit olmadığını göstermektedir. Bu durum, Anayasa’nın 10. maddesi ile güvence altına alınmış olan kanun önünde eşitlik ilkesine açıkça aykırıdır.

Yargı kararlarına doğrudan müdahale talebim bulunmamakla birlikte, denetimli serbestlik gibi infaz kurumlarının uygulanmasında adalet, eşitlik ve objektiflik ilkelerine aykırı işlemler yapıldığına ilişkin ciddi bir kanaat oluşmuştur. Bu hususta;

Olayın tarafsız biçimde araştırılması,

Denetimli serbestlik uygulamalarında keyfi farklılık olup olmadığının incelenmesi,

Gerekirse sorumlular hakkında idari soruşturma açılması,

Ve tarafıma bilgi verilmesi

hususunda gereğini arz ederim.

Saygılarımla. ŞEKLİNDE CİMERE VE ADALET BAKANLIĞINA BU SEKİLDE DİLEKÇE YAZDIM bi bakar mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufak bir akıl alma konusu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.