Şimdi Ara

Sanırım karaciğeri ele almışım.AST degerim 101.9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah kan idrar ve bok tahlili vermiştim.kilo alamaması tiroide baglayacaktim.ama TSH ve t4 değerlerim ordaki referans aralığının içindeydi.

Ast degerime bekinca referans aralığı 0-40 olması gerekirken benimki 101.9.google dan biraz baktım da karaciğer hasariyla ilgiliymis.karaciger kanserine kadar yolu varmis.

Sonuçlara e nabizdan baktım yarın doktorun yanına gidip sanırım öleceğim haberini alacam.demek buraya kadarmış.herseye rağmen seviyorum hepinizi.zaten fazla yaşamak istemiyordum.kanser olmam iyi olacak hemen olup giderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmozun delisi -- 25 Eylül 2019; 0:21:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düzenli kullandığın bi ilaç var mı? Alkolle aran nasıl?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Paramedik kullanıcısına yanıt
    Düzenli kullandığım bir ilaç yok.alkol hayatımda ilk defa 8 9 ay oxnce kullanmıştım bira içerek.ondan sonra içmedim.

Artık niye böyle oldugumu anlayabiliyorum

• Sigaradan da olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kanka bugün ablamın oğlu 1 yaşında balkondan düştü Allah korudu dua ettim şükür durumu şu an iyi Allah büyüktür aç elini Allah'a dua et bir şeyin yoktur inşallah üzme kendini bu kadar stress,dertten dolayıda böyle olabiliyor Allah yardımcın olsun.

• O anki durumun çok etkiliyor, bende bademcik iltihbı varken sonuç böyle çıktı. Sonra birdaha tahlil yapıldı normale düştü
    Sanırım karaciğeri ele almışım.AST degerim 101.9

• Hocam spor sonrası kaslar çok fazla salgılıyorlar Ast ve Alt yi. Kas agrınız varsa karacigerle alakalı olmayabilir. Bende de yüksek çıkmıştı bunlar. 10 gün spor yapmadım ve tekrar test oldum normal düzeye düştüler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olm üzüldüm lan

Geçen konu açmıştın galiba hayal kuruyordun doktor kilo almanı sağlayacak tedaviyi uygulayacak ve hayatın düzene girecekti.

Bence korktuğun kadar kötü bir şey yoktur. Durum çok kötü olsa doktor acil olarak konuşurdu seninle.
  • 6 sene bekle seni tedai ederim 100 liraya.

• Benim arkadaş 400 mu ne görmüştü hala yasiyor bir problemi yok, ayarsız protein tozu kullanmisti.
    Bıraktıktan sonra düzeldi değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 25 Eylül 2019; 7:13:43 >
  • ALT olsa neyse ama Sadece ASTye bakılarak kc hakkında yorum yapılmaz.. doktora gidecekmişsin zaten hemen kötüye yorma her şeyi :)

• Yağlı yemekleri bırak, iki ay sağlıklı beslen düzelir. Eşim de hamileyken birden 55 olmuştu. Doktor gebelik zehirlenmesi de olabilir takip edelim dedi. Kızartmayı kestik bir dahaki test 19 oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynıyız. bu ast yukselilligi karaciğere bağlı olmayabilir. diğer enzimler yüksek mi

türkçe sitelere bakarsan hep kilo ver kolestrolu düşür derler ama sadece onlardan değil bu yağlanma

okuldan gelince makaleleri atarım özelden

• Kvot K kullanıcısına yanıt
    bu kadar yüksek sadece sporla çıkmaz

• Güzel kardeşim bu sonuçla kendini hemen kanser yapma bunun farklı nedenleri olabilir mesela spor, protein tozu,kanın hemolizli olması,kullandığın ilaçlar,cihazın farklı sonuç vermesi aklıma ilk etapta gelenler bunlar bunun yanında ggt, alt değerlerinin yüksek olması gerekir sakin ol karaciğer yağlanması da olabilir eğer hepsi yüksek olsa diğer sonuçları bilmediğim için yorum yapmak doğru olmaz ama benim görüşüm herhangi büyük bir sorun olmadığı sen en az bir ay sonra tekrardan bir test yaptır keyfine bak.

• yeni trend de bu hastalığının sonuçlarını google arattırıp teşhis koyuyoruz ozaman doktorlar niye var. Yapma dostum google bu tür bilgileri sormayın, güzel bir hastanenin prof doktoruna lütfen gidin.
  • hagaf H kullanıcısına yanıt
    Alt degerim 41.1 referans değeri 0-40 çok yüksek olmasa da referans değerinden yüksek.suan hastanedeyim doktoru bekliyorum

• ALT'yi yükselten faktörler var. Bende de 52 çıkmıştı zamanınıda. 50'nin altında olması lazım.

Aşırı kilo, düzensiz beslenme, antibiyotik vs. kan değerlerini etkiliyor.

Düzenli spor yapmak bile kan değerlerinde farklara sebep oluyor.
  • Kozmoz seni gölgenle tanımakta vardı bu forum ale...minde bu kozmozda yüzün gülmedi gittiğin yerde belki bir nebzede olsa sahte mutluluklarla yüzün güler umarım gölgelerin gücü
    adına dikkat et kendine oralarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartlarabidesi -- 25 Eylül 2019; 8:58:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.