Şimdi Ara

Sanayi ustaları neden bu kadar egolu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de her konuda uzman olmaları yok mu!

Geçen sene bir lastiği taşa vurarak pert ettim ve henüz 20 bin yapmış olan lastik takımı bozuldu. Hazır bakımda iken lastiklerin durumunu sorunca yüzeydeki kılcal çatlaklardan sebep lastiklerin ömrünün dolduğunu ve komple takım almam gerektiğini söyledi. Ben de kara kara düşünerek sağlam bir referansla bir Petlas bayisine gittim. Bayi sahibi usta lastiklere baktı ve hiç diş aşınması olmadığını görünce sadece eksik olan lastiği yenilememin yeterli olduğunu söyledi.

Kılcal çatlakları sorduğumda ise bilhassa yazın sıcak havalarda araç yıkamada kullanılan deterjanların sebep olduğunu ve kesinlikle sorun teşkil etmediğini söyledi.

• Özel servise gittiğim bir usta şöyle demişti : "İlk okulu mezunu olan ustalar, yanlarında üniversite mezunu olan elemanlar çalıştırıyor."

Zamanında adam olmaz diyip sanayiye verilen çocuklardan kendilerini geliştirip usta olanlar, fırsatını iyi değerlendirenler işleri yolunda gidince dükkan açtılar, işlerini büyüttüler. Her üniversite bitirenin güzel işlerde çalışıp güzel paraları kazanacağını düşünen bir kitle, çocuklara en büyük kazığı attılar.

Mevzu buradan başlıyor. Ego yapmaları normal.

• Bir Kedi Gördüm Sanki kullanıcısına yanıt

Çok doğru, eskiden çocukları sanayiye çırak olarak gönderirlerdi. Şimdi okuyun adam olun diyorlar, sanki her okuyan çok para kazanıyor. Resmen safsata..

• Ucuz is ile ugrasmak istemediklerinden uzaklastiriyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Egonun , kibirin tek bir sebebi var o da para...
    Müşterilerinin çoğundan çok daha zenginler .
    Bundan kaynaklanıyor : eğitimle , iş çokluğuyla vs ile alakası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayiye gitmek için net tanıdığın olması lazım başka türlüsü çok zor geçen hafta zorunlu kaldığım için gittiğim sanayide başıma gelmeyen kalmadı araya artık sanayi ustasının tanıdıklarını soktumda öyle hallettim işimi

• İşte sırf bu yüzden neredeyse kendim usta oldum.Bana göre bugün okumuş tahsilli bir adamın,ve yahut okur yazar olup internet karıştıran bir adamın kendi aracının yağ bakımlarını yapamaması gerçekten düşündürücü ve acı birşey.Bugün srtık internet elinin altında her aracın ayrıntılı bilgilerinin olduğu forumlar,face gurupları vs envai çeşit bilgi kaynağı var.Hangi araca hangi numara yağ,hangi filtre hangi parça kullanılacağı bilgisi her yerde var.O parçaları 5 dakika içinde sipariş edeceğin siteler mevcut.Bunlar tamam da nasıl yapacağım bu işi dersen hemen her aracın yağ bakımları,çeşitli tamiratlarının ayrıntılı videosu youtube'da var.Eee daha buna rağmen yapamıyorsan ne diyeyim ben sana.Öğrenin kardeşim el pençe divan ağız eymeyin şu adamlara.Bugün kendi aracımın yağ bakımlarını 6 yıldır kendim yapıyorum.Salıncak,amortisör,disk,balata,vites halatı,aracın ön konsol sökümü,dijital klima tamiratı vs hepsini kendim yapıyorum.Neredeyse triger değişimi hariç sanayiye uğramıyorum.İşi öğrenin siz yapın.Bu adamların bir tarafını kaldırmayın.

• kkvan kullanıcısına yanıt

Aynen, ustaların çoğunun durumu iyidir. İyi olmayan ise ya kumarda, sağda solda yer ya da tembeldir. Yoksa bugün iyi bir usta ayda en az 15-20 bin TL net para kazanır. Adamın ne işi olur senin ile zaten çoğunun sabit bir müşteri kitlesi var.

• bizim millet zaten yüzde 90 egolu, sanayideki sözde usta müsfetteleri(hepsi değil ama çoğu öyle) extra egolu.benim gittiğim ustaları %99 extra egolu.

mesela geçen ay bakım yaptırdım yanında bekliyorum diye laf sokup durdu abuk subuk laflar duymamazlıktan geldim cinsi.

geçen yıl bayramdan önce bakım yaptırdım,kartel tıpasını eskiyi taktı uyardığım halde üstelik yağ kaçağı varmı kontrol el dedim sırıttı da kontrol etmedi.eve geldim sabah baktım yer yağ gölü olmuş.bütün bayramı yağ damlatarak geçirdim sanayide açık yer yok.bayramdan sonra bikaç ustaya götürdüm nerede yaptırdıysan o baksın dediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa farlar yanmıyordu az önce oto elektrikçiye gösterdim ampuller patlakmış 2 dakikada ampulleri değiştirdi100 lira işçilik aldı, bide beş karış surat bişey soruyorsun cevap bile vermiyor,sanayi esnafı çok terbiyesiz olmuş.

• Sanayideki ustalarda orjinal parça alerjisi var. Orijinal parça iste, utanmasalar yan sanayisi daha kaliteli demeye kadar getirecekler lafı, aslında gidilecek yerler değil de mecbur gidiyoruz işte...

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    100lira sanayici için para değil. Tanıdık var selam bile almıyor artık. Her gelen 500-1000 lik iş yaptırıyor.

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Normalde far, silecek gibi basit montajlı ürünlerde işçilik almazlar. Merak ettim, aracınız premium bir model mi?

• münzevii M kullanıcısına yanıt
    daçya logan eski model

aslında 140 lira aldı, biliinmedik marka ampul taktı 40 lira ampuller ediyor,bana ampul alacak fırsat bile vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 30 Ağustos 2022; 12:24:24 >
  • Parçacılarda da teşkilat olmuş arkadaşlar genelde. Geçenlerde teker rulmanı değişecekti, hemen aradı parçacıyı 400 lira getirtiyorum diyor. Dedim bekle ben bir sorayım.
    210 liraya aldım kendim . Daha da oraya gider miyim? Asla.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.