Şimdi Ara

Samsung S8003 Jet Firmware Güncelleme (Güncel 28.09.2010) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
2
Favori
218.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonerso

Tüm arkadaşlara bir sorum olacaktı.
    Firmware güncellemesi yapınca navigasyon özelliği ücretsiz çalıştığından bahsedilmiş. Bu acaba sizin daha önce navigasyonu lisanlı hale getirdiğinizden mi oldu? Program daha önce yüklü olduğundan. Yoksa navigasyon lisansı olmayan ithal telefonlarda firmware güncellemesi yapsak navg. çalışır mı? Sanırım Route66 çalışıyor ama navigasyon yapmıyor, yapsa bile eskiden lisanslarınız olduğu için navigasyon yapabiliyorsunuz.
    Bende de route var, cadde sokakları görebiliyorum lakin navigasyon yapmıyor.

Arkadaşım merhaba. soruna kendimce cevap vermek istedim:
    hafıza kartı filan iddia eden arkadaşlar olmuş. KIZMADAN CEPHE ALMADAN AÇIKLAMALARIMI Bİ OKUYUN SONRA YORUM YAZIN
    Bu navigasyon programı, telefonda entegre şekilde yüklü bi yazılım,
    Lakin harita ve diğer dosyalarını bir external hafızadan kullanması şart (şeklinde programlanmış)
    yani navigasyonun dosyalarını içeren klasörünü tel hafızasına atsanız dahi, "gerekli dosyalar bulunamadı" şeklinde hata veriyor ve navigasyona girmiyor.
    Bunun sebebi de, uydadaki haritaya dair değişiklik bilgilerini ve güncellemeleri, mevcut hafızasındaki harita dosyasını editleyerek güncelliyor. Böylece navigasyon kullandıkça, yerleşim yeri detaylarını aldığı için, harita dosyasının boyutu da büyüyor. Tel hafızasını kulanma-ma sebebi de bu sanırım.

***Lisanslama işine gelince, arkadaşların dediği gibi ilk kendi dosyaları lisanslı vaziyette geliyo (hafıza kartındaki klasörden bahsediyorum)
    ancak ben kartı tamamen değiştirdim, kendi kartını kullanmıyorum ve eski kartımdan (telefonla gelen kartımdan) hiçbir dosyayı yeni kartıma aktarmadım
    cihazınıza ait bilgilerle, Route66 sitesinden register oluyorsunuz. yani cihazınızı kaydettiriyorsunuz.

NOT: Route66 her S8000 veya 8003 modelini kayıtsız şartsız ücretsiz register olmasını kabul ediyor. çünkü telefonda ücretsiz navigasyon cihazı tümleşik.

ardından, telefon hangi ülkede kayıtlı ise, sitenin güncelleme bölümünde, o ülkenin haritasını ve navigasyon klasörünü içeren paketler var (.rar) paketleri.
    onları indirip, hafıza kartına atıyorsun. haritayı da "maps" klasörüne atıyorsun (karttaki). ve telefonundan navigasyonu açtığında, internetten lisans bilgisini güncellemek istediğini söyleyen bir ileti geliyor.
    onu kabul etmen lazım. o zaman çok az bi kontor gidiyor ve lisans anahtarını otomatik olarak indiriyor telefona. bir daha da lisans filan sormuyor.

Navigasyon Yapmıyor sorunu ise, kapalı bi alandaysan, veya cihazın uydularla iletişimi net sağlayamıyor ise; böyle durumlarda "Sür, Yürü veya Rotayı Simüle Et" dediğinde telefon haritayı gösterip bekliyor kalıyor o şekilde
    aslında uydu arıyor o anda ama bulamıyor. senin durumun bu olabilir. yani lisans içinde geldiği doğru ama o bağlayıcı değil, program lisansını kendisi de indiriyor zaten olmadığı zaman.
    Hatta şöyle bir deneyimi de aktarmamda fayda var: ben yeni yapılan Adana Mersin tarafı otobanındaki uzun tüneller ve dağların içindeki vadi yeryüzü şeklinden dolayı, mevcut aktif navigasyon bile duruyor uyduyu kaybedince.

Ben bildiklerimi paylaştım. yanlış biliyor olabilirim. Doğru bilen arkadaşlar düzeltsinler eğer hatalı bir bilgi vermişsem.
    Umarım aklınızdaki sorulara mantıklı bir cevap olmuştur.
    Kolay gelsin İyi Çalışmalar. Saygılar.

• Arkadaşlar, alakasız ama yazayım dedim, galaxy s te uygulanan yöntemle pil ömrü uzuyor, bende yaptım, jetin pili bitip kendiliğinden kapanana kadar bekleyip şarja takın, tam doldu diyince şarjı çıkarıp telefonu açın ve tekar şarja takın, 10-15 dk daha şarj olur, baktınız doldu, şarı çıkarıp telefonu kapatın ve tekrar açın, biraz bekleyin telefon kendine gelsin sonra tekrar şarja bağlayın, dolunca kapatıp açın.
    Bu sayede pil tam doluyor ve telefonda pille ilgili veriler sıfırlanıyor, bu yöntemi ayda bir uygulayın.
  • arkadaşlar ya yeni çıkan firmware varmı bide bazen telden nete girince yeterli kaynak yol bazı uygulamları kapatın diyo niye bilen varmı
  • @elenor67
    bende farklı bişey söylemedim zaten hafıza kartıyla birlikte geliyo dedim lisans ve program dikkatli okursan arkadaşın sorduğu soruya cevap yazdım imkansız dedim fw güncelleme yapınca navigasyon ücretsiz olur mu diye sormuş arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumur

@elenor67
    bende farklı bişey söylemedim zaten hafıza kartıyla birlikte geliyo dedim lisans ve program dikkatli okursan arkadaşın sorduğu soruya cevap yazdım imkansız dedim fw güncelleme yapınca navigasyon ücretsiz olur mu diye sormuş arkadaş

Tamam arkadaşım. ben de dedim ki;

her S8003 cihazı, ücretsiz navigasyon hizmeti içerir. Navking firması samsungla böyle bir anlaşma yaparak telefona özel bir yazılım geliştirip bunu da telefonun firmware ine dahil ettirmiş ve bu hizmeti vereceğini de taahhüt etmiştir Samsung firmasına.

olay bundan ibaret. ücretsiz navigasyon ülkeyle veya distribütör firmayla ilgili değil.

o yüzden de her S8003 navigasyonu ücretsiz yapar. ancak telefonun ücretsiz haritası belki türkiye olmayabilir de başka ülke haritası ücretsiz olabilir. sadece bu değişir yani.

onu da haritanın ücretini ödeyip satın aldığı taktirde veya herhangi bir kaynaktan o harita dosyasını elde edip, telefona "lisans güncellemesi sorduğunda" HAYIR şeklinde cevap vererek o haritayla da navigasyon yapılabilir.

• Jetimi ekrandaki leke nedeniyle servise vermiştim.
    Bugün aldım. Artık çok daha hassas çalışıyor.

Ve aldığım gibi JetDroid kurdum
    Size bir haberim var. Jetdroid projesi çok iyi gidiyor.

Son versiyonda;
    -Wi-Fi ile internete girilebiliyor.
    -Hafıza kartınızdaki fotoğraflara, videolara filan bakılıyor.
    -USB ile bilgisayara da bağlanabiliyor.

Daha keşfetmediğim bazı yenilikler olduğuna eminim...

Şimdi Android Market kuracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke001

Jetimi ekrandaki leke nedeniyle servise vermiştim.
    Bugün aldım. Artık çok daha hassas çalışıyor.

Ve aldığım gibi JetDroid kurdum
    Size bir haberim var. Jetdroid projesi çok iyi gidiyor.

Son versiyonda;
    -Wi-Fi ile internete girilebiliyor.
    -Hafıza kartınızdaki fotoğraflara, videolara filan bakılıyor.
    -USB ile bilgisayara da bağlanabiliyor.

Daha keşfetmediğim bazı yenilikler olduğuna eminim...

Şimdi Android Market kuracağım

Kardeş son sürümün dosyalarını indirebileceğimiz linki verebilir misin rica etsem.

araştırdım ama kafam karıştı da biraz.

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eleanor67
    Kardeş son sürümün dosyalarını indirebileceğimiz linki verebilir misin rica etsem.

teşekkürler.

Son çıkan sürüm adı: Jetdroid Platform 0.3 Pre1

Bir önceki versiyonun (Jetdroid 0.2) telefonunuzda yüklü olduğunu var sayarsak...
    1. Buradan 0.3 versiyonunu indirin
    2. (uç birim)Terminal'i açın ve Root olun (sudo nautilus)
    3. Root dizinine indirdiğiniz "JetPlatform-0.3pre1-binary.tgz" adlı dosyayı atın
    4. Arşivden çıkartın, oluşan dosyaları eski Jetdroid versiyonunuzun bulunduğu hafıza kartınıza atın.
    5. Değiştirilsin mi, birleştirilsin mi diyen her şeye evet diyin.
    6. (uç birim)Terminal'e sudo chmod -R 777 /media/____ yazın ve entere basın. (buradaki ____ sizin hafıza kartınızdaki ex3 formatlı bölümün adı olacak)

İşlem tamamdır...
    Sizin zaten bir önceki versiyonu (0.2) kullandığınızı düşünerek ve bu konuda bilgisi olmayanlar da yararlansın diye ayrıntılı anlattım.
    Eğer ilk defa Jetdroid'i yüklüyorsanız ona göre anlatım da yaparım
    __________________________________________________________________________________________________________________________________

Şu android market işini bir türlü yapamadım ama... Araştırmaya devam ediyorum Çalışan birini bulursam buraya linkini atarım.

• berke kardeş bu son jetdroid de donanimsal özellikleri kullanılıyormu bida sana zahmet baştan anlatsan daha önce kurmadım da
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa
    berke kardeş bu son jetdroid de donanimsal özellikleri kullanılıyormu bida sana zahmet baştan anlatsan daha önce kurmadım da

Son versiyon: Jetdroid Platform 0.3pre1 Binary
    Şu an "sadece Jetdroid kullanacağım" diyemiyorsunuz. Birçok özellik daha çalışmıyor. Android'in alt yapısı Jet'in donanımına uyarlandı. Teker teker cihazdaki parçaların tanıtılması gerekiyor.
    _______________________________________________________________________________

Bugüne kadar hazırlananlar;

1. Uygulama yüklemek: Android için geliştirilmiş yani .apk uzantılı uygulamaları hafıza kartına atmak suretiyle yükleyebiliyorsunuz.
    2. Wi-Fi desteği: Telefondaki dahili wireless alıcının sürücüsü hazırlandı. İnternete girebiliyorsunuz.
    3. USB desteği: Jet'inizi bilgisayara bağlayıp dosya aktarımı yapabilirsiniz. Not: ben henüz yapamadım, uğraşıyorum.
    4. Kart okuma desteği: Hafıza kartının içindeki fotoğraflara bakabiliyorsunuz. Videolar açılırken hata veriyor. Müzik çalar açılıyor, mp3'leri tanıyor fakat sessiz çünkü ses sürücüsü hazırlanmadı.

Gördüğünüz gibi daha telefonu telefon olarak kullanamıyoruz Birçok eksik var.

Yapılacaklar;

-GSM, 3G
    -Bluetooth
    -Hoparlörler
    -3,5 mm kulaklık girişi
    -Mikrofon
    -Radyo
    -GPS (navigasyon için alıcı)
    -Titreşim
    -Kameralar
    -Flaş
    -Saat
    -Sensörler

Bunların dışında genel olarak performans arttırılacak. Android versiyonu güncellenecek, buglar giderilecek...
    ______________________________________________________________________________

Gördüğünüz gibi yapılacaklar listesi bayağı bir uzun. Unuttuklarım da olmuştur

Jetdroid 1.0'ı görmemizde ne yazık ki daha çok var.

Denemek istiyorum derseniz bir anlatım hazırlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 12 Aralık 2010; 22:04:02 >

• quote:

quote:

teşekkürler.

Son çıkan sürüm adı: Jetdroid Platform 0.3 Pre1

Bir önceki versiyonun (Jetdroid 0.2) telefonunuzda yüklü olduğunu var sayarsak...
    1. Buradan 0.3 versiyonunu indirin
    2. (uç birim)Terminal'i açın ve Root olun (sudo nautilus)
    3. Root dizinine indirdiğiniz "JetPlatform-0.3pre1-binary.tgz" adlı dosyayı atın
    4. Arşivden çıkartın, oluşan dosyaları eski Jetdroid versiyonunuzun bulunduğu hafıza kartınıza atın.
    5. Değiştirilsin mi, birleştirilsin mi diyen her şeye evet diyin.
    6. (uç birim)Terminal'e sudo chmod -R 777 /media/____ yazın ve entere basın. (buradaki ____ sizin hafıza kartınızdaki ex3 formatlı bölümün adı olacak)

İşlem tamamdır...
    Sizin zaten bir önceki versiyonu (0.2) kullandığınızı düşünerek ve bu konuda bilgisi olmayanlar da yararlansın diye ayrıntılı anlattım.
    Eğer ilk defa Jetdroid'i yüklüyorsanız ona göre anlatım da yaparım
    __________________________________________________________________________________________________________________________________

Şu android market işini bir türlü yapamadım ama... Araştırmaya devam ediyorum Çalışan birini bulursam buraya linkini atarım.

Link ve aydınlatıcı bilgilerin için çok teşekkürler. benim en son denediğimde daha wifi filan kullanılamıyordu. baya bi gelişme var. bunu geliştiren ekibi insan tebrik etmeden geçemez heralde.

• Jetimi servise verdiğimde aşağıdaki firmware'ı yüklemişler.

SW Ver: S800MJVJA3
    CSC Ver: S800MJVJA1

Dokunmatik fena değil (ekranda sorun vardı diğer fimware'lar ile kıyaslayamadım)
    Tabi ki adı 8003 ve Türkçe karakterleri destekliyor
    Menü düzenleme olayı var
    Easy Java YOK

Easy Java bence çok önemli, büyük kolaylık sağlıyor. Telefondan internete girip uygulama yüklenebiliyor. Sonuçta bilgisayar sürekli yanımızda değil ki...

Sizce başka firmware yüklesem mi?
  • berke kardeş nasıl yüklücez droidi yazarsan sevinirim
  • quote:

berke kardeş nasıl yüklücez droidi yazarsan sevinirim

Yeni bir konu hazırlıyorum. Her şeyi baştan açıklayacağım. Biraz zaman alabilir.
  • bekliyorum ... :)
  • quote:

Jetimi servise verdiğimde aşağıdaki firmware'ı yüklemişler.

SW Ver: S800MJVJA3
    CSC Ver: S800MJVJA1

Dokunmatik fena değil (ekranda sorun vardı diğer fimware'lar ile kıyaslayamadım)
    Tabi ki adı 8003 ve Türkçe karakterleri destekliyor
    Menü düzenleme olayı var
    Easy Java YOK

Easy Java bence çok önemli, büyük kolaylık sağlıyor. Telefondan internete girip uygulama yüklenebiliyor. Sonuçta bilgisayar sürekli yanımızda değil ki...

Sizce başka firmware yüklesem mi?

Bence hiç dokunma. çünkü milletin yana yana aradığı ama bulamadığı türkçe en son fw yüklü. easy javayı da benim tahminime göre, her jar dosyasını kuramıyor. bazı jar dosyalarında hata veriyor, bu yüzden kaldırdılar firmware dan.

benim önceki mesajlarda anlattığım çok güzel bi yöntem var onu bulup dene. ben öyle hallettim.

• Jetdroid ile ilgili konumu açtım
    Hepinizi beklerim

http://forum.donanimhaber.com/m_45245603/tm.htm
  • Arkadaşım daha önce internet ve navigasyona ikisi birden baglanma imkanım yoktu bugun baglandım. Lisansı senkronize et dedim. ise yaramadı. navigasyonda sur deyince hesaplama yapıyor ve lisans satın almanız lazım diyor. internetten senkronize et diyorum, etmiyor.

lisans telefon hafızasına alıyor, kartla bir ilgisi yok.

Ben denedim olmadı.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonerso

Tüm arkadaşlara bir sorum olacaktı.
    Firmware güncellemesi yapınca navigasyon özelliği ücretsiz çalıştığından bahsedilmiş. Bu acaba sizin daha önce navigasyonu lisanlı hale getirdiğinizden mi oldu? Program daha önce yüklü olduğundan. Yoksa navigasyon lisansı olmayan ithal telefonlarda firmware güncellemesi yapsak navg. çalışır mı? Sanırım Route66 çalışıyor ama navigasyon yapmıyor, yapsa bile eskiden lisanslarınız olduğu için navigasyon yapabiliyorsunuz.
    Bende de route var, cadde sokakları görebiliyorum lakin navigasyon yapmıyor.

Arkadaşım merhaba. soruna kendimce cevap vermek istedim:
    hafıza kartı filan iddia eden arkadaşlar olmuş. KIZMADAN CEPHE ALMADAN AÇIKLAMALARIMI Bİ OKUYUN SONRA YORUM YAZIN
    Bu navigasyon programı, telefonda entegre şekilde yüklü bi yazılım,
    Lakin harita ve diğer dosyalarını bir external hafızadan kullanması şart (şeklinde programlanmış)
    yani navigasyonun dosyalarını içeren klasörünü tel hafızasına atsanız dahi, "gerekli dosyalar bulunamadı" şeklinde hata veriyor ve navigasyona girmiyor.
    Bunun sebebi de, uydadaki haritaya dair değişiklik bilgilerini ve güncellemeleri, mevcut hafızasındaki harita dosyasını editleyerek güncelliyor. Böylece navigasyon kullandıkça, yerleşim yeri detaylarını aldığı için, harita dosyasının boyutu da büyüyor. Tel hafızasını kulanma-ma sebebi de bu sanırım.

***Lisanslama işine gelince, arkadaşların dediği gibi ilk kendi dosyaları lisanslı vaziyette geliyo (hafıza kartındaki klasörden bahsediyorum)
    ancak ben kartı tamamen değiştirdim, kendi kartını kullanmıyorum ve eski kartımdan (telefonla gelen kartımdan) hiçbir dosyayı yeni kartıma aktarmadım
    cihazınıza ait bilgilerle, Route66 sitesinden register oluyorsunuz. yani cihazınızı kaydettiriyorsunuz.

NOT: Route66 her S8000 veya 8003 modelini kayıtsız şartsız ücretsiz register olmasını kabul ediyor. çünkü telefonda ücretsiz navigasyon cihazı tümleşik.

ardından, telefon hangi ülkede kayıtlı ise, sitenin güncelleme bölümünde, o ülkenin haritasını ve navigasyon klasörünü içeren paketler var (.rar) paketleri.
    onları indirip, hafıza kartına atıyorsun. haritayı da "maps" klasörüne atıyorsun (karttaki). ve telefonundan navigasyonu açtığında, internetten lisans bilgisini güncellemek istediğini söyleyen bir ileti geliyor.
    onu kabul etmen lazım. o zaman çok az bi kontor gidiyor ve lisans anahtarını otomatik olarak indiriyor telefona. bir daha da lisans filan sormuyor.

Navigasyon Yapmıyor sorunu ise, kapalı bi alandaysan, veya cihazın uydularla iletişimi net sağlayamıyor ise; böyle durumlarda "Sür, Yürü veya Rotayı Simüle Et" dediğinde telefon haritayı gösterip bekliyor kalıyor o şekilde
    aslında uydu arıyor o anda ama bulamıyor. senin durumun bu olabilir. yani lisans içinde geldiği doğru ama o bağlayıcı değil, program lisansını kendisi de indiriyor zaten olmadığı zaman.
    Hatta şöyle bir deneyimi de aktarmamda fayda var: ben yeni yapılan Adana Mersin tarafı otobanındaki uzun tüneller ve dağların içindeki vadi yeryüzü şeklinden dolayı, mevcut aktif navigasyon bile duruyor uyduyu kaybedince.

Ben bildiklerimi paylaştım. yanlış biliyor olabilirim. Doğru bilen arkadaşlar düzeltsinler eğer hatalı bir bilgi vermişsem.
    Umarım aklınızdaki sorulara mantıklı bir cevap olmuştur.
    Kolay gelsin İyi Çalışmalar. Saygılar.

• arkadaşlar herkeze bi tavsiyede bulunacam sakın firmware olarak S800MPOJB1 yüklemeyin ilk başlarda güzel geliyor ama sonradan telde kilitlenmeler yeniden başlanmalar kalibrasyon sorun vs vs... bana tavsiye edebileceğniz başka firmware varmı ?
  • quote:

arkadaşlar herkeze bi tavsiyede bulunacam sakın firmware olarak S800MPOJB1 yüklemeyin ilk başlarda güzel geliyor ama sonradan telde kilitlenmeler yeniden başlanmalar kalibrasyon sorun vs vs... bana tavsiye edebileceğniz başka firmware varmı ?

katılıyorum bende de öyle oldu başta çok memnundum ama sonra sorunlar yaşadım başka yeni çıkan yok mu jetdroid dışında.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.