Şimdi Ara

Samsung Needle Slim HDTV sadece 3mm kalınlığında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüketici elektroniğine yön veren firmalarının başında gelen Samsung, sadece 3mm yani dünyanın en ince LED aydınlatmalı yüksek çözünürlük destekli televizyonu Needle Slim HDTV'i gün yüzüne çıkardı. 40-inç boyutundaki ekranıyla 120Hz frekans'da 1080p çözünürlüklü görüntüler sunan Needle Slim HDTV, 5000:1 statik kontrast oranına sahip.

Yakın zamanda öncelikli olarak Japonya'da kullanıma sunulması beklenen 3mm'lik TV'nin fiyatı, diğer pazarlardaki geleceği gibi sorular hakkında açıklama yapmayan Samsung'un yaygın olarak kullanılan LED aydınlatmalı HDTV'leri genelde 1.2 inç kalınlığına sahip.

• Sn.Shady Haber için teşekkürler++

UltraThin paneller şimdilerde Thinnest/Slimmest yapıya geldiler!

Ancak bu tip panellerde(TFT-LCD TV LED/CCFL dahil) kasa darlığı azaldıkça içerdeki tüm elemanlar "özel" olmak zorundadır!!

Zamanında bunun en güzel örneğini Hitac vermişti(Woo001 Serisi ile Japan/USA pazarında satıldı sadece çok kısıtlı bir üretimle)
    O zaman(2007) LED uygulaması olmadığı için bu panelde EEFL Baclit uygulandı ve süper bir panel ortaya çıkmıştı>>Display(Monitör)+MediaBox
    şeklinde ve Display kasa kalınlığı 1,9" idi(o zamanki durumlarda böyle idi ve neticede LED değil EEFL(CCFL nin farklı türü ama büyüklük olarak aynı sayılır)

Burada "özel" eleman derken componenetler ve Board v.s dahil hepsinin "boyları" haliyle traş edilmek zorunda kalıyor!!buda ciddi bir maliyet demektir!
    Kaldıki bu yukarıdaki panelde de diğer çoğu Thin panellerde üreticileri maliyeti arttırmamak için MB/DD/PB hariç ki bunlarda yüksek maliyetlidir boydan dolayı!!
    panel dışına atılır ve MediaBox ile bu paneller gelir!!!

Bu yukarıdaki Display ünitesini henüz incelemedim ama mutlaka öyledir ve bana göre en doğru ve prof.bir uygulamadır,çünkü MediaBox ın ext.olması
    ciddi bir artıdır ve ayrıca maliyetide bazı yönlerden düşürür!!! zaten bugünkü teknikle kasa içine bütün bu elemanları koymak imkansız değildir ama
    çok özel üretim ister o zamanda bu penllerin Ticari değeri kalmaz,çünkü kimse almaz $ 15/20bine bir paneli

Bir diğer artısı MediaBox ın,Display sadece bir elektrik kablosuyla prizden güç alır ve diğer tüm bağlantılar MediaBox tan Wireless olarak panele iletilir(max 1080p)
    böylece sisteminizdeki tüm ext.cihazları panele ilgili kablolar ile bağlayıp,bunların panele iletimi ise Wireless olarak MBox dan gidiyor!!

Bu şekilde Wireless özellikle Display+MBox cihazlar Pany/Sony de var(Zx serileri) ancak bunların birde sıkıntı veren tarafları vardır sinyal iletiminde sorunlar
    çıkabiliyor!!!çevresel faktörler işi bozabiliyor,sensor bazen iyi çalışmayıp sinyal aktarımında kesiklik yapabiliyor v.s

Dolayısıyla kablo kirliliğini bir şekilde bu olay hallediyor ama sinyal iletiminde sıkıntılar oluyor ve prof.lar aslında bunu tercih etmiyorlar,örneğin
    Pio prof.Display KRP serisi Monitör+MediaBox şeklinde gelir ama tüm bağlantılar MBox a yapılır(kablolu) MBox tan ise panele Display-port ile tek bir kablo
    ile olay bitirilir
    Panelde 2 kablo olur(cereyan+displayport kabloları)

"UltraThin" paneller bugün için biraz Butik tarzlıdır!! birazda çok kullanışlı değildir!!!
    Ama çok şıktır

Bu arada panelin kalınlığı ilede görüntü kalitesinin hiçbir alakası yoktur!!!
    "Klasik" sorunlar varmıdır(mutlaka vardır bu şimdiki teknikle!!)

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Ekim 2009; 23:40:00 >

• Ne teknoloji yahu.Adamlar çalışsın bizde mal gibi izleyelim öfffffffffff öfffffffffffffffff
  • herkes iyi olmak ister ,bu söz ben ve benim milletime;

KÖPEK GİBİ ÇALIŞMADAN EFENDİ GİBİ YAŞANMAZ!
  • Bir de çeviriyi doğru yapsak? mm değil cm olacak...
  • Peki kaç para ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MilesTeg

Bir de çeviriyi doğru yapsak? mm değil cm olacak...

Hayır... 3mm doğru.... cm lileri zaten var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helal olsun,adamlar çalışıyor valla..
  • Japonya'ya birgün elbet gidicem.Son 5 yıl
  • TV deki zarifliğe tasarıma bak ya.Süper olmuş çok beğendim bu gidişle gitgide incelik yarışı kızışır da sınır ne acaba?
  • korkuyorum biraz daha ince yaparlarsa kirilir diye.
    Yakinda kagit para inceliginde yapacaklar herhalde.
    Ne kadar ince yaparlarsa yapsinlar nazik bir insan kadar ince olamaz.
    Ne kadar cözünürlügü yükseltirlerse yükseltsinler insanin görme yetisini doyuramazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olcays

Japonya'ya birgün elbet gidicem.Son 5 yıl

Ne Japonya'sı? Güney Kore orası.
  • 1980'lerde Türkiye parayı GAP'a gömerken, bizden daha fakir bir ülke olan Güney Kore parayı elektroniğe gömdü , gelinen nokta ortada, biz hala GAP'ı bitirecezde , pırasa lahana ekicez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: proxima centauri

TV deki zarifliğe tasarıma bak ya.Süper olmuş çok beğendim bu gidişle gitgide incelik yarışı kızışır da sınır ne acaba?

aga ne tv si sen tv nin yanındakine baksana tv de neymiş. yemişim ledinide aydınlatmasınıda

• quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

quote:

Orijinalden alıntı: proxima centauri

TV deki zarifliğe tasarıma bak ya.Süper olmuş çok beğendim bu gidişle gitgide incelik yarışı kızışır da sınır ne acaba?

aga ne tv si sen tv nin yanındakine baksana tv de neymiş. yemişim ledinide aydınlatmasınıda

Hocam senin gibi 50 tane teknoloji dostunun, tv nin yanındaki bayana boş ve iştahlı methiyeler düzdüğü için bu başlık bir ayardan geçdi zaten. Artık daha fazla kadının geyiğini yapmayında haber editörü kendi açdığı başlığı kilitlemesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Olcays

Japonya'ya birgün elbet gidicem.Son 5 yıl

Nedense çevremdeki herkes Samsung'u japon malı sanıyor...
  • 3 mm değil dir yahu bu, bir yanlışlık vardır gibime geliyor. Sadece panel 3mm deseniz, kabul ederim ama komple tv 3 mm olamamaz...
  • resimde gözüküyor ne kadar ince olduğu, referans olsun diye bir kurşunkalem koymuşlar yanına..

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncular

3 mm değil dir yahu bu, bir yanlışlık vardır gibime geliyor. Sadece panel 3mm deseniz, kabul ederim ama komple tv 3 mm olamamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MilesTeg

Bir de çeviriyi doğru yapsak? mm değil cm olacak...

o kalem sence cm kalınlığında olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncular

3 mm değil dir yahu bu, bir yanlışlık vardır gibime geliyor. Sadece panel 3mm deseniz, kabul ederim ama komple tv 3 mm olamamaz...

yanlışlık yok öyle.

LED harika mükemmel.CRT içinde ki fosfor-renk değişimi plazma Xenon gazını çağrıştırır; likit LCD'de inceliği detayı LED tv.de ortaya çıktı.süper. inşallah nasibimize bir 55'' LED almak düşer ama Sony'nin Canaon'dan aldığı OLED'i ne nane yer 5 senedir merakımdadır. 37 ekran bi OLED'i 10bin Liraya satmayı becerdiler. 55'' OLED mi yapmaları daha başarı; 10bin'e satmaları mı anlamadım gitti. yapılırsa kredi karty inceliğinde, esneyebilen OLED ekranlar. iyi olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.