Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S8/S8 PLUS [ANA KONU] (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.130
Cevap
181
Favori
1.596.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anladım dostum, kusursuz bulmak lazım ozaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuruno99

quote:

Orijinalden alıntı: ..ScReaM

Sevgili arkadaşlar, S8 arayüzünü merak eden, S8 almak isteyenler için fazlasıyla fikir verecek mükemmel bir detaylı inceleme videosu :

Iyi seyirler..

video için çok teşekkürler. hiç android kullanmamış ve anlaşılan android hakkında hiç bilgisi bile olmayan beni inanılmaz şaşırttı. bu bahsettiği özellikler androide mi özel yoksa samsung'a mı bilmiyorum ama gerçekten çok detaylı ve farklı özellikler varmış telefonda.

hep android stabil değil, ios çok iyi diye konuşulur ve ben de androidi bilmeden buna inanırdım ama gerçekten bu video beni çok etkiledi. herşey istediğin gibi, istediğin şekilde, istediğin yere ayarlanabiliyor.

hala üzerimde bir korku vardı pişman olur muyum diye ama artık sabırsızlanıyorum alıp denemek için. tekrar teşekkürler bu güzel inceleme için

Rica ederim, önemli olan faydalı olmasıydı belli ki olmuş :)

Burdaki özellikler Android işletim sistemi sayesinde olan ama Samsung'un kendi arayüzüne eklediği özelliklerdir.

iOS'ta kullandım Android'te.. iOS kapalı bir sistem olduğu için size kendi istediklerini sunar. Fazlasını yapamazsınız. Fazlasını yapmak için jailbreak yapmanız lazım. Fakat Android öyle değildir. Android demek özgürce hareket etmek demek. Siz ne isterseniz Android onu yapar. Ve şuan gelinen noktada stabilite anlamında iOS ile Android arasında çok bir fark kalmadı. Bu farkıda Android kullanırken daha özgür hareket ettiğiniz için zaten görmezden gelirsiniz :)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 29 Nisan 2017; 11:1:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    Hocam xiaomi mi5 denedim hocam. Mi mix e de heveslendim. Ama adını koyamadığım bir eksiklik vardı cihazlarda. Mi6 yı ben de merak ediyorum açıkçası. F/P ürünü cihazlar. Xioami forumlarını takip ettiğimde hep bir rom muhabbeti dönüyor ki bu saatten sonra romla uğraşacak hevesim de yok vaktimde.. :))

Açıkçası bir telefona 3-5 bin vermekte akıl karı değil ;)

• Bu arada S8 ile gelen AKG kulaklık çok hoşuma gitti, baya başarılı.

• Samsung mağazasında kullanan arkadaş var forumdan ama benim bulunduğum şehirde samsungwa da kullanacaksınız demişlerdi. Bulunduğunuz yerdeki samsung mağazalarıyla görüşürseniz en sağlıklı bilgiye ulaşırsınız.

• DODANLI kullanıcısına yanıt
    1 sene sonra ilk günkü performansını en babası olsa kaybediyor. Mesela S7 Edge'de benim son 1 aydır gözlemlediğim edge ekranı ciddi ağırlaştı.

3 bin üst limit. O fiyatın üstüne asla çıkılmaz. Rom muhabbeti var ben de gördüm ama arkadaş Mi Max aldı normal, Türkçe hiçbir sıkıntı da yaşamadı.

İlk parti sadece ingilizce-çince ve hintçe çıkıyor zaten :) uluslararası rom ile satışa çıkarıyor 2 partiden itibaren, onlarla geliyor Türkçe de. Bakalım, ilk bi gelsin, kullanılsın göreceğiz :)
  • ..ScReaM kullanıcısına yanıt
    Aynen Mesut Hocam android tarafında samsungun alt modellerini saymaz isek eski, yavaşlayan, şişen ve bir türlü eski performansını sergilemeyen android cihaz kalmadı gibi. Donanımlar uçtu, malzeme kalitesi yerine oturdu tabi buna bağlı olarak fiyatlarda tavan yaptı. :)

Eşimde 3 yıllık s5 var hala pili ölmedi ve güzel çalışıyor. S3 ün 1.5 yıl sonra pert olmuştu pili ve işletim sistemi. Rehbere girmek istemiyordum :)))

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    Hocam s7 edgeyi benimle ön sipariş alan arkadaşlarım hiç şikayet etmiyorlar hocam. Hele ki N7 ile başka bir telefona dönüştü diyorlar :) N'ın tam manasıyla stabilleştiğini söykemekte mümkün değilken yine de çok memnunlar. S8 almasaydım alacağım ilk 3 cihazdan biri s7 edge olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: DODANLI

Aynen Mesut Hocam android tarafında samsungun alt modellerini saymaz isek eski, yavaşlayan, şişen ve bir türlü eski performansını sergilemeyen android cihaz kalmadı gibi. Donanımlar uçtu, malzeme kalitesi yerine oturdu tabi buna bağlı olarak fiyatlarda tavan yaptı. :)

Eşimde 3 yıllık s5 var hala pili ölmedi ve güzel çalışıyor. S3 ün 1.5 yıl sonra pert olmuştu pili ve işletim sistemi. Rehbere girmek istemiyordum :)))

Evet Mehmet hocam eskide kaldı açılmayan rehber vs.. :)) Dediginiz gibi donanımsal olarak kotu bir Android telefonda kalmadı gibi birşey. Özellikle amiral gemi Android telefonlar bambaşka boyuta taşıdı herşeyi. Artık Android kullanırken zevk alma zamanı geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 29 Nisan 2017; 11:22:42 >
    Scream S kullanıcısına yanıt
    Mi6 benim de takip listemde, celik kasasiyla Mi5 deki kirilganligi gidermislerdir.

Mesut, Android in de eski esnekligi kalmadi. Samsungun on tanimli pil canavari bloatware leriyle ugrasmak zorunda kaliyoruz. Tabi bazi programlarla modifikasyon yapma imkani var ama bu zaman kaybi ve baska sorunlara (stabilite, uyumsuzluk) yol acabiliyor. Bir de hala uygulama yuklerken Android in kisisel verilere ulasma izni isteme sacmaligi devam ediyor, IOS kapali bir sistem olsa da (basit guvenlik sorunlarinin onune gecmekte) daha guvenli geliyor. Hangi ozel programi yuklersek yukleyelim daha IOS un donanim-yazilim uyumlulugunu elde edemiyoruz. Iphone 7 den sen de biliyorsun :) Samsung da hala unified driver cikarip tum ulkelere ayni anda vermiyor guncellemeleri: bir guvenlik acigi varsa tum ulkelere ayni anda verilmeli. Yani tercih yapacaklar bu durumlari da degerlendirebilir. IOS da kusursuz degil tabi.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Mi6 benim de takip listemde, celik kasasiyla Mi5 deki kirilganligi gidermislerdir.

Mesut, Android in de eski esnekligi kalmadi. Samsungun on tanimli pil canavari bloatware leriyle ugrasmak zorunda kaliyoruz. Tabi bazi programlarla modifikasyon yapma imkani var ama bu zaman kaybi ve baska sorunlara (stabilite, uyumsuzluk) yol acabiliyor. Bir de hala uygulama yuklerken Android in kisisel verilere ulasma izni isteme sacmaligi devam ediyor, IOS kapali bir sistem olsa da (basit guvenlik sorunlarinin onune gecmekte) daha guvenli geliyor. Hangi ozel programi yuklersek yukleyelim daha IOS un donanim-yazilim uyumlulugunu elde edemiyoruz. Iphone 7 den sen de biliyorsun :) Samsung da hala unified driver cikarip tum ulkelere ayni anda vermiyor guncellemeleri: bir guvenlik acigi varsa tum ulkelere ayni anda verilmeli. Yani tercih yapacaklar bu durumlari da degerlendirebilir. IOS da kusursuz degil tabi.

Selamlar.

Genel olarak Android işletim sistemini değerlendirdim kardeşim sadece Samsung olarak düşünmedim..

Izinler konusunda haklısın ama kendi isteğin doğrultusunda bu izinler ayarlanabiliyor. Ayrıca dışardan apk ile uygulama yuklenilmedigi taktirde kolay kolay güvenlik konusunda sıkıntı yaratmıyor Android.

Bloatware konusunda ise markalar bunun farkına vardı ve düzeltmeler yapıldı. Samsung dahi kendi video, müzik gibi uygulamalarını artık sisteme dahil etmiyor ve isteğe göre indirme yapmaya imkan tanıyor.

iOS'un en güzel yanı güncelleme.. Bunun nedeni ise tek bir telefon ve tek bir işletim sistemi olması. Ayrıca işletim sisteminin üzerinde herhangi bir arayüz yok. Bu da Apple'ı ekstra optimizasyon yapmaya gerek bırakmadan direkt ve hızlı bir şekilde güncellemeleri vermesine yardımcı oluyor. Samsung bu yüzden biraz gecikme yaşatıyor kullanıcılarına. Çünkü hem Android için ayrı hemde kendi arayuzu için ayrı optimizasyon uyguluyor. Bu nedenle bence gecikme konusuna fazla takılmamak lazım. Çünkü herşey ortada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 29 Nisan 2017; 11:45:1 >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam ios ile android dünyası çok farklı. Bir tarafta onlarca firma ve hepsinin android işletim sistemini kendi arayüzüne uyarlama, özelleştirme çabası. Onlarca donanım farklılığı diğer tarafta sadece bir firmanın kendi telefonuna işletim sistemi, özelleştirilemez bir işletim sistemi sunması.

Buna rağmen eylülde ios bilmem kaçla başlarsınız bir kaç tane final onlarca beta alırsınız tam stabil oldu dersiniz her şeyiyle, bir bakarsınız yeni ios sürümü geldi ve sizin eski işletim sisteminde kalmanıza da izin vermez :)

Böylesine katı bir işletim sistemi elbette güvenlik olarakta stabilite olarakta, uygulamalardaki kalite farkı olarakta bir adım önde olsun :)

Eski iosta kalmadı diye yakınıyoruz. Çünkü eskiden tek iphone vardı. Şimdi 3 model var ve bu modellerde de donanım farklılıkları var. Bu yüzden ios ta eskiden olmadığı kadar tökezlemeye başladı.

Sonuç olarak insanlar beklentilerine, istekletine göre bu farklılıkları göz önünde bulundurarak seçim yapmalılar.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Selfienglish

Merhaba arkadaşlar, bugün ben de bir Samsung bayisinden s8 aldım. Daha önce bir iki mesajda geçmişti ancak sonradan mesajlar görmedim, bilmeyenler varsa değişim kampanyası devam ediyor.
    Ben işyerinin telefonunu kullandığım için onu veremezdim (s4'ü s8 için 650 TL saydılar) bu nedenle eşe dosta telefon var mı diye sordum :) Ancak bulamayınca telefoncunun birinden tanıdık vasıtasıyla rica ettim ve Samsung'a göstermek için 2 telefon ödünç aldım (biri note 3 biri de j serisiydi galiba), samsung bayisinde imei numaralarını kontrol ettirdim. j serisi uygun değilmiş. Note 3 ise s8 alımında 900 TL'ye, s8+ alımında ise 1.000 TL'ye sayılıyormuş. Ben de daha sonra gittim ve note 3'ü satın aldım (600'e). bu sayede 300 TL düşük fiyata telefon almış oldum. siz de bu fırsatı kaçırmayın derim. Sırf bunu daha fazla kişi duysun diye yazıyorum :)
    Hediye çekim de hemen tanımlandı ve onaylandı.kablosuz şarj standı ve belki hafıza kartı alırım.

Telefon çok şık duruyor, ekran inanılmaz parlak ve gözü yoruyor. Bu nedenle uzun süre ekran ışığı son ayarda kullanılabileceğini sanmıyorum. s8 ile 4,5 g kullanmaya başladım, youtubedaki 2k, 4k görüntüler oldukça hızlı yükleniyor.

Hocam bu durum da eski cihazın illa samsung mu olması lazım ? bu kampanya her samsung mağazasında geçerli mi ? bir süresi var mı ?

• ..ScReaM kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeş.

Uygulamalar kendilerine izin vermedikçe yüklenmiyor ya da çalışmıyor, IOS da böyle değil: galiba Apple ın uygulama marketi için firmalara sınırlandırmaları varmış. Örneğin bankacılık programı yüklüyoruz, kişsel veriye izin; oyun yüklüyoruz aynı vb.. Bunu neden söylüyorum dersen, kaynağı belli olmayan güvenlik sıkıntısı yaratabilecek bolca mesajlar gelmeye başladı, uygulama izinlerinin bunları tetiklediğini düşünüyorum. Tavsiyem Android kullanıcıları kaynağını güvende bulmadıkları uygulama için ayrıca bir araştırma yapmalılar. Milyon dolarlık firma istese optimizasyonları daha efektif ve hızlı yapabilir, burada da rakiplerine fark atar :)

Tabi hocam IOS firmware downgrade konusunda tökezliyor orası kesin. Yeni gelen yazılımın da stabil olup olmadığını teşhis etmek zor.

Dediğiniz gibi tercihler ;) Her iki sistemin de birbirine göre avantajları bulunuyor.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Anladım kardeş.

Uygulamalar kendilerine izin vermedikçe yüklenmiyor ya da çalışmıyor, IOS da böyle değil: galiba Apple ın uygulama marketi için firmalara sınırlandırmaları varmış. Örneğin bankacılık programı yüklüyoruz, kişsel veriye izin; oyun yüklüyoruz aynı vb.. Bunu neden söylüyorum dersen, kaynağı belli olmayan güvenlik sıkıntısı yaratabilecek bolca mesajlar gelmeye başladı, uygulama izinlerinin bunları tetiklediğini düşünüyorum. Tavsiyem Android kullanıcıları kaynağını güvende bulmadıkları uygulama için ayrıca bir araştırma yapmalılar. Milyon dolarlık firma istese optimizasyonları daha efektif ve hızlı yapabilir, burada da rakiplerine fark atar :)

Evet Apple geliştiricilerle anlaşma yapıyor kardeşim. En azından Android izinleri açık açık gösteriyor ve Apple gibi üstü kapalı bilinmeyen bir sekilde yapmıyor..

Tabi istenirse daha hızlı güncelleme mekanizması yapılabilir ama adamlar o kadar çok telefon çıkarıyorki sanırım kafalarını kaldırıp asıl ihtiyacı görecek kadar müsait olamıyor kendileri :))

Saygılar,selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 29 Nisan 2017; 11:54:27 >

• Arkadaşlar sizce amerikadan 3000 tl + 150 tl pasaport kayıtla 3150 ye mi almak mantıklı yoksa türkiden garantili 4500 tl ye mi almak mantıklı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bodrum

Arkadaşlar sizce amerikadan 3000 tl + 150 tl pasaport kayıtla 3150 ye mi almak mantıklı yoksa türkiden garantili 4500 tl ye mi almak mantıklı?

Amerika tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: bodrum

Arkadaşlar sizce amerikadan 3000 tl + 150 tl pasaport kayıtla 3150 ye mi almak mantıklı yoksa türkiden garantili 4500 tl ye mi almak mantıklı?

Amerika tabiki

garanti olayı kafamı karıştırıyo, sıkıntı çıkarmı diye korkuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DODANLI

Hocam s7 edgeyi benimle ön sipariş alan arkadaşlarım hiç şikayet etmiyorlar hocam. Hele ki N7 ile başka bir telefona dönüştü diyorlar :) N'ın tam manasıyla stabilleştiğini söykemekte mümkün değilken yine de çok memnunlar. S8 almasaydım alacağım ilk 3 cihazdan biri s7 edge olurdu.

Bnde s7e s8 arasinda kaldim fiyattan dolayi

• 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.