Şimdi Ara

Samsung 40C5100 LED TV Aldım Sonunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
19.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1,1-5 aylık araştırma sonunda dartye gittim ve samsung garantili olarak satın aldım tv yi.

40C6000 alacaktım aslında 100hz olduğu için fakat bu c5100le arasındaki fark tasarım ve 50hz olmasıydı sadece.

Türkiyede 50hz üzeri yayında olmadığı için gerek görmedim 100hz almayı aradada 300tl olduğu için değmez dedim ve 50hz olan c5100 modelini satın aldım.

Sizce iyi yapmışmıyım? Cihaz çarşamba kurulacak bakalım odada nasıl duracak

• Alınmış alınmıştır.....Memnunsanız sorun yok....Hayırlı olsun....
  • hayırlı olsun. bende bu akşam 37c5100 aldım hiç hesaptya yokken. neyse ben de 100hz feda ettim ama 10bit panel olmaması biraz kötü oldu neyse bu paraya o kadar işte. led olsun diye böyle yaptım. ledide eneji yüzünden aldım yıllarca kullanacaz bari %30 enejiden yırtarız dedim. zaten led 5 serisi çok dolu ethernet media player tam 6 dan pek eksiği yok bi inettv obuda salla.
  • Arkadaşlar cihaz dün geldi, serviside darty müdürü saolsun hemen göndertti ve kurulum yapıldı.

Usbden 720p Avatar filmini bağladım ve inanılmaz görüntü verdi. Ben siyahları bu kadar kaliteli gösteren TV görmemiştim inanılmaz ya. Bilgisayardaki lcd monitör falan ondan sonra siyahlar acayip kaliteli geldi bu tv de.

Alacak veya düşünen varsa c5100ü ben memnun kaldım tavsiye ederim[Kunye=]

Eskiden tüplü tv vardı onun üstüne annem bebek vs bende bardak falan koyardım , şimdi samsung led acayip ince bir parmak kalınlığında kimse üstüne birşey koyamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korean -- 30 Eylül 2010; 10:13:14 >
  • DTS denedinmi peki. Çalabiliyormu.
  • şimdiye kadar 6 7 film açtım sorun yok sess ve altyazıda. dts desteğide var
  • Yarın bende alicam, 32inclik, C650 ile C5100 arasında kaldım, aynı fiyat araligindalar biri LCD biri LED, ama samsung 100hz oldugundan ve bir kaç özelliğinin iyi olmasından dolayı c650yi sectim, ama ekranı 31 inç, düşündürmüyor değil, başka bir marka full hd, 40inclik bir tv alabilirim buna vereceğim parayla, ama c650 öyle bir cekiyorki beni, 37 incligi bile pahalı, yarın alica
    Ps3 e bagliyacagim, dusunceliyim :).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEŞHİRDEN LED TV ALMAK ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı modelden bendede var bende sizin gibi 50hz'in üstünde yayın olmadığı için 6 ve 7 serilerine yönelmek istemedim açıkçası , sırf televizyonda film izleyebileyim diye film arşivi yapmaya başladım , dvi to hdmi kablo almıştım girişlerine bakmadan aldığım bir televizyondu aldığımda dvi çıkışını gördüğümde surat ifadem hiçte iyi olmadı açıkçası tek eksiğimiz digital receiver tarzı birşeyler oda olursa tadından yenmez gibi
  • Aynı ürün bende de var gayet güzel eksiği yok gibi.
    50-100Hz olayına takıldım onu da aldıktan sonra farkettim ama sanırım Türkiyedeki yayınlar pek etkilemiyormuş :)
    Avatarın 1080P Filmini usb hdd'den açtım görüntü şahane Yalnız Samsung'un altyazı sıkıntısı var ğ,ı vb. Türkçe karakterleri desteklemiyor bu sorunu
    aşabilme imkanımız varmı acaba? Yazılım veya daha farklı bir yöntem önerenler yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mose17

Aynı ürün bende de var gayet güzel eksiği yok gibi.
    50-100Hz olayına takıldım onu da aldıktan sonra farkettim ama sanırım Türkiyedeki yayınlar pek etkilemiyormuş :)
    Avatarın 1080P Filmini usb hdd'den açtım görüntü şahane Yalnız Samsung'un altyazı sıkıntısı var ğ,ı vb. Türkçe karakterleri desteklemiyor bu sorunu
    aşabilme imkanımız varmı acaba? Yazılım veya daha farklı bir yöntem önerenler yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

bildiğim kadarıyla kumandadan o ayar yapılabiliyor. forumda okumuştum. ürüne sahip olamadığım için tam yerini diyemeyeceğim ama. karıştır kumandadan ayarlar kısmını sen :)
  • Film oynarken kumandadan Tools tuşuna basın ve açılan menüden Altyazı bölümüne girip Şifreleme ayarını Türkçe yapın.
  • @ender123 Yardımın için teşekkürler bu sorunu da hallettik.
    Birde kafama takılan bir sorun var 50 hz ile 100hz arasında normal yayınlarda pek bir fark yok diyorlar
    1080p bir filmi 50hz tv de açtığımda hareketli sahnelerde hafif bir donma oluyor filmden kaynaklanacağını sanmıyorum ama olabilirde. Sizce Hz'in düşük olduğundan dolayı mı kaynaklanıyor?
  • Televizyonda oynayan filmer 23,976, 24, 25 veya 29,97 kare/saniyedir. Tvnin 50-100-200 hz olması birşeyi değiştirmez. Belirleyici olan kaynağın, bu durumda filmin kare/snyesidir. Film izlerken donma-takılma gibi sıkıntılar oluyorsa aklıma gelen sorunlar :

1. Filmi izlediğiniz usb bellek veya harddiskin hızı yetmiyordur. Harddisk defrag olduğu için harddiskteki filmi okumakta yavaşlama vardır. Disk birleştirme yapıp sonra tekrar deneyin belki çözüm olur.

2. Usb harddiski ,tvnin yan tarafında HDD yazan girişe takın.

3. Tvnin işlemcisi veya yazılımı yeterli-uygun gelmiyordur.
  • 1080p filmin takılmasının hz le ilgisi yok, bende de var kampanyadan 1699 a aldım..1080p mükemmel gösteriyor takılma yok..sizin probleminiz sanırım filmin yüklü oldugu flash bellekte..flash bellekten okunma hızı filmin büyüklüyüyle orantılı degilse,takılmalar olması normal..flash nızın hızını kotrol edin..C5100 serisi led tv nin işlemcisi, samsungun en hızlı işlemcisidir, bırakın 1080p,2000p yi bile okur..ancak flash ın izin verdigi bir okuma hızı vardır,

diger tv lere göre inanılmaz özellikler var,50 hz olması türkiyede bir dezavantaj degil...ki digital kanallar dahi 50 hz yayın yapmıyor..en kaliteli görüntüye sahip dvd film bile tv de 30-40 hz kullanır..hz yenileme hızındaki ışık miktarıdır..100 hz de daha çok ışık görürsünüz..buda size daha iyi görüntüymüş gibi gelir..aslında aynı çözünürlükteki %100 yüz aynı görüntü..daha çok ışık,daha daha fazla enerji demektir...kısaca hz olayı, tamamen elektrik şebekesiyle ilgilidir aslında..türkiyede şebekeler 220 v-50-60 hz le çalışır..bilgi şebekeden maksimum 50-60 hz le gelirken tv bunu 100-200 hz nasıl çıkartır? yükseltme devreleriyle mi..Hz de böyle birşey yok arkadaşlar..!!olay tamamen ticaridir..ekran daha çok ışık yayıp,görüntüyü daha canlı göstermesidir..
    50 hz 1 ampüden daha az para yakarken aynı tv nin 100 hz çok çok daha fazla yakar..

örnegin philips,lg nin ve toshiba nın in 100-200 hz lcd si veya led i, samsung un kullandıgı c5100 teknolojideki 50 hz yetişemez bile...
    tv nin sadece estetik görünümü bile yeterli bence:)

elekronik mühendisi olarak çok anlaşılır bir dilde konuşmaya çalıştım..umarım faydası olur..bu fiyata böyle tv varken bunu almalısınız..

• c5100 serisinin 40 inc i stand by beklemede saat başına 0,1 watt enerji harcar, çalışır durumda ise 54 watt saat başı harcar..

philips toshiba lg 40 inc led ler, stanby da 0-15 watt,çalışır durumda ise 104 watt ve üzeri harcar..

c5100 de dinamik kullanımda ses düzeyi standart düzeyde ve flash takılı bir şekilde film izlerken enerji tüketimi elektornik cihazda 61-64 watt aralıgında gözüküyor..

arkadaşımda var 40 inc led philips,flash tan film izlerken elektronik ölçüm cihazı,dinamik modda,138 watt harcadıgını gösteriyor..
    lcd ler ise 188-196 watt aralıgında enerji harcıyor..
    lg de ise bu 200 lerin üzerinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arzumelis

..............C5100 serisi led tv nin işlemcisi, samsungun en hızlı işlemcisidir, bırakın 1080p,2000p yi bile okur..ancak flash ın izin verdigi bir okuma hızı vardır,
    ................

C5100 de ne işlemci var ve hızı nedir?
  • RMI Au1250 Ultra 1,2 ghz..
    5000 ve sonrası tüm seriler bu işlemciyi kullanır..3D lerde özel grafik işlemciside vardır, oda tamamen ticari tuzaktır..
    hz için bir kaç bilgi daha vermek istiyorum..Led de kesinlikle 50-100-200 hz vs kesinlikle titresim olmaz..Led titresimi absorbe eder..Tüplülerle kıyaslamayın, bunlar hep eski bilgi..2 m den titreşimi göremezsin, led te dibinde bile göremezsin her ne olursa olsun..bence gördügünü iddaa eden göz doktoruna gitsin, çünkü gözü titriyordun bence..
    1.Led tv de titreşim yoktur.
    2.led tv, lcd ye göre en az %80-100 enerji tasarrufu saglar.
    3-Led tv her açıdan izlenebilir,parlama yapmaz.En aydınlık alanda bile led tv de renkler çok iyi seçilir.çünkü yansıma ve parlama yapmıyor..lcd yapar çünkü yarı saydan sıvıdan oluşur, bu sıvı yansıma yaptıgı için ışıga tepki gösterir,dolayısıyla parlamada yapar..
    4-led tv yi, 24 saat açık bırakın tam 12 yıl çalışır..yani 100000 saat çalışma ömrü vardır..
    lcd ler 10000-20000 saattir.yani 24 saat lcd yi açık bırakın 2-3 yıl içinde biter..
    5-lcd ye göre daha iyi grafik performansı elde edilir..renkler daha canlı ve gerçege yakındır.
    6-daha ince ve daha hafiftir..

bunu çok samimiyetimle söylüyorum arkadaşlar, 50 hz le 300 hz aynı görüntüdür..300 hz de görüntü ekranı daha aydınlık oldugu için sanki görüntü ve renkler daha canlı gibi gözükür bunun bir bedeli vardır..daha az ömür ve daha çok enerji..
    50 hz 50 watt enerji harcarken 100 hz 2,5 kat daha fazla yakar, 200-300 hz ise hesaplayın artık..

lcd ler ise led göre 3-5 kat fazla yakar..birde hz yüksekse...40 inc bir lcd, 280-300 wattan aşagı yakmaz..bir tv nin ayda maksimum 5 tl yakmasınımı istersiniz, 25 tl mi?

türkiyede hz kavramı insanlara yanlış anlatılıyor, şehir şebekesi 50-60 hz destekledigi bir ülkede, bu bilgi nasıl 100 hz e çıkar??,ekrana daha fazla ışık vurması durumudur..görüntünün sn de 100 kez yenilenmesi,titreme,pikselleri görme vs led le tarihe karıştı..
    yayın kötüyse,video iyi degilse kötü görürsün..
    iyi bir örnek degil ama şöyle bir örnek vereyim, ampüllerin gücü arttıkça ortamı daha iyi aydınlatırlar ve nesneleri daha canlı ve aydınlık görürsünüz, bunun bedelide 2 kat daha fazla enerji maliyetidir..

led tv alacaklara bir önerim var, buna bütün teknoloji marketleri izin verir..kesin alıcıyım kararsızım deyin kesin izin verirler..

2 tane aynı flash bellege,(okutma hızı yüksek olanlardan) 1080p orjinal film i iki flash bellegede kopyalayın..
    belirlediginiz teknosa,media markete bimeks darty vs vs gidin..50 hz,100 hz 200 hz lik tv leri yan yana koydurun ve flashları takın,flaslara birde 300*400 piksellik tv yayınına uygun çözünürlükte video da koyun..
    izleyin..ve görün..
    ben size sonucu söyleyeyim..ama yapın bunu..

hiçbir philips lg vs lcdsi led i 50 hz veya 100 hz i, 40c5100 kadar kaliteli görüntü vermeyecektir.hiçbiri bunun kadar az tüketim saglayamayacaktır.

ancak 40c5100 ile 200 hz i yan yana koyup flashları taktıgınızda, 200 hz lik olan led tv nin ekranının daha parlak renklerin daha canlı oldugunu göreceksiniz, bunuda kontrast ve parlaklık ayarlarından düşürün 50 hz lik
    40c5100 ile aynı görüntüye sahip oldugunu göreceksiniz..hiç birinde ne 50 de 100 de nede 200 de titreşim göremezsiniz, gördügünü iddaa eden dedigim gibi doktora gitsin..yada led degildir..
    200 hz en az 2-3000 tl daha pahalı enerji harcamasıda en az 3-5 kat daha fazladır..

internette delinin biri kuyuya taş atmış, hz kavramı şehir efsanesi olmuş,
    tamamen ışık oyunudur, tamamen yen, üretilen malların satılması için tüketiciyi yanıltma yoludur..
    ıspatı çok açık..
    alın flash bellekleri yanınıza atın dedigim çözünürlükte filmleri,gidip deneyin görün..

• RMI firmasının dökümanında hızı 600 mhz olarak görünüyor.

Samsung 40C5100 LED TV Aldım Sonunda
  • çift işlemci olarak düşün..günümüzde bazı işlemcilerin hızına erişemeyince çift işlemci kullanılır..
  • verdigin dökumanı okursan zaten bu ultra degil..ancak ultra olsada çift işlemci var..nerden biliyorsun diye sorabilirsin..samsung türkiyede çalışan mühendis arkadaşım var..bu cihazı rastgele almadım:)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.