Netflix'e uygulanan bandwidth throttling.
Merhabalar. sol altyapısı üzerinden 100mbit fiber kullanıyorum. 3-4 gün önce netflix içerikleri 720p-1080p(uhd paketim var) arasında neredeyse çamur gibi görüntüde kalınca fast.com testi yapayım dedim.
kendi ip'im ile yaptığım testler 20-25mbit'in üstüne çıkmıyor. hatta şu anda 10mbit'i geçmiyor. vpn açıp türkiye serverına bağlandıktan sonra yaptığım testte ise 95mbit hız alıyorum. aynı şekilde televizyonumdaki netflix uygulamasının içinde bağlantı denetleme seçeneği var. orada da normal şekilde 8-9mbit hız alırken vpn ile 80+mbit hız alıyorum.
oturduğum yere 500 metre mesafede sol fiber kullanan arkadaşım fast.com'da 100mbit alırken yine aynı lokasyonda oturan sol altyapısı üzerinden vodafone kullanan bir diğer arkadaşım ise benim gibi 10mbit'i geçemedi.
bu olan biten her şeyi tane tane müşteri hizmetlerini arayıp anlattım fakat tahmin edeceğiniz üzere "modemi açıp kapatın,modeme reset atın,yapabileceğimiz bir şey yok" tarzı cevaplar aldım.
acaba bu olay bulunduğum lokasyon kaynaklı bir sorun mu yoksa vodafone.net ülke çapında bi kısıtlama yapıyor merak ediyorum. fast.com testinizi burada paylaşırsanız sevinirim.
hdd'ye elektrik gelmiyor.
|
xigmatek vector s sata problemi
|
Kulaklık Amfileri Hakkında
|
Windows 10 HDD Sorunu
|
Sistem Değişimi
|
Ethernet Uzatma Aparatı
|
2000tl'ye kadar 4k lcd tavsiyesi
|
|
TN Horde "Concept" Oyuncu Alımı
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 631
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 32.966 (Bu ay: 578)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 93 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun