Şimdi Ara

Samsung 40C5100 LED TV Aldım Sonunda (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
19.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40c5100 almayı düşünüyorum... bu üründe internet tv özelliği var mı?
    bir de bu kablosuz olarak laptoptan izlemek için laptopta da dlna özelliği olması gerekiyor mu?
  • Samsung 40C5100'de internet TV özelliği yok. Ayrıca DLNA özelliğini kablosuz olarak kullanabilmek için Samsung Wireless USB dongle kullanılması gerekiyor, bunun fiyatı da Samsung'un sayfasında 79USD olarak görülüyor. Yani, TV'nin speclerinde dikkat ederseniz Wireless modülü içerdiği değil Wireless adaptör uyumlu olduğu yazılıyor ve bu adaptör TV'den ayrı olarak satılıyor.
  • arkadaşlar 40C5100 led tv media markt ta 1499 tl satılıyor.Yorumları okudum ama 50 hz olayına takıldım açıkcası.Gidip görecem ama bu fiyatla ilgili görüş verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • @arzumelis

Kusuruma bakmayın ama gerçekten çok fantastik bilgiler vermişsiniz... Hiç böylesini okumamıştım daha önce...
  • C5100 arkadaşıma ait 1 TB bölünmemiş 3,5" smartdisk HDD'yi görmedi. Sorun ne olabilir acaba? Kendime ait olan 640 GB ikiye bölünmüş 2,5" HDD'de hiç sorun yaşamamıştım şimdiye kadar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

arkadaşlar 40C5100 led tv media markt ta 1499 tl satılıyor.Yorumları okudum ama 50 hz olayına takıldım açıkcası.Gidip görecem ama bu fiyatla ilgili görüş verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

40C5100 için 1499TL gayet uygun bir fiyat. Çok özellikli bir TV. 100Hz olayına gelince:

"100Hz TV alınmalı mı?

Tam olarak karşılaştırmalı bir test yapmadan 100Hz’de hangi marka TV’nin daha iyi olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak, şunu belirtmeliyim ki 100Hz teknolojisi henüz (emekleme aşamasında) ilk aşamasında ve çeşitli sorunları mevcut. Bu yüzden, en azından şimdilik, sadece bu özelliği için televizyon almak pek mantıklı değil. Aksine hayal kırıklığına bile uğrayabilirsiniz. 50Hz’de karşılabileceğiniz (ki ben karşılaşana rastlamadım) titreme problemi belki can sıkıcı olabilir, ama 100Hz’de görülen haloing etkisi çok daha can sıkıcı. Bu nedenle, 100Hz teknolojisinin daha alacağı uzun bir yol var."

http://ramazansural.blogspot.com/2011/01/led-tvde-50hz-mi-1000hz-mi-100hz-motion.html

• quote:

Orijinalden alıntı: coolfire
    C5100 arkadaşıma ait 1 TB bölünmemiş 3,5" smartdisk HDD'yi görmedi. Sorun ne olabilir acaba? Kendime ait olan 640 GB ikiye bölünmüş 2,5" HDD'de hiç sorun yaşamamıştım şimdiye kadar.

Tv yi kapatın, harddisk kablosunu hem tvden hem de harddiskten çıkartın. Harddisk kutusunun açma kapama tuşu varsa açık pozisyonunda kalsın. Tvyi açın , usb kablosunu tvye takın ve sonra harddiske takın. Bu şekilde çalışabilir.
  • Bu televizyonda 50-100 hz problemini çok hissetmiyorsunuz. Sadece karanlık görüntülerde "ghosting" denen gölgelenmeler oluyor. Ben kurban bayramında Teknosa'dan almıştım satıcı bas bas bağırıyordu bu fiyata bulamazsınız diye. 1700 tlye almıştım şimdi 1500 tlye düşmüş canım sıkıldı. :) Bence 50 hz bile olsa 40" bol video oynatıcı özellikli bir LED tvyi 1500 tl verilecek alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisrock -- 4 Ocak 2011; 8:45:03 >
  • Arkadaşlar bu cihaza monte edilmiş ağ kablosu girişi var; ben internet modeminden gelen bağlantı kablosunu cihaza taktım. Ağ kurulumu bölümünden de sorunsuz olarak bağlantıyı gerçekleştirdim. Ama internete girmek için gerekli olan ne bir sayfa ne de bir menuye rastlamadım. Yaptığım araştırmalarda tvnin yazılım versiyonunu güncellemem gerektiğinin farkına vardım, Samsungun sayfasına giderek son sürümü indirdim ve tv min yazılımını güncelledim ama yine de değişen bir şey olmadı. Her şey aynı. Sorum şu ağ bağlantısı bu tv de ne işe yarıyor. İnternete girecek sayfayı nereden bulacağım ya da internete nasıl gireceğim. Bu konuda bilgisi olanlar varsa cevabını bekliyorum her kese teşekkürler.
  • @ejdero

C5100 de Internet tv özelliği yok.

Samsung sitesinden pc share manager programını kurarsanız ve bilgisayarınızındaki film, mp3 ve jpg olan klasörlerini tv ile paylaşıma açarsanız , tvnin media playerı üzerinden pcdeki dosyaları oynatabilirsiniz. Ethernet girişi bu işe yarar.
  • vatandan kaçırdık ya 1400 gitmiş

okuduğum kadarıyla herkes memnun kablo tv ile kullanan varmı ? sonuçlar nedir ?

bi daha kaçmaz zaten vatan zırt pırt %25 indirim yapıyo

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE40C5100QWXXU/index.idx?pagetype=prd_detail

edit : bazılarıda 1400 alıp 1740 a

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-led-tv-samsung-40-c-5100-led-tv-full-hd-acilmamis-ambalaj-2-yil-garan-32725598/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 2 Şubat 2011; 17:15:55 >

• merhaba
    vatanda 1400 lira demissiniz cok iyi fiyatmış suan 1590 liraya veriyorlar bundan almak istiyorum beklesem biraz gene gelirmi kampanya yoksa vakit kaybetmeyelimmi.

ayrıca önceden lg ld420 alacaktım şimdi buna döndüm ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

@ejdero

C5100 de Internet tv özelliği yok.

Samsung sitesinden pc share manager programını kurarsanız ve bilgisayarınızındaki film, mp3 ve jpg olan klasörlerini tv ile paylaşıma açarsanız , tvnin media playerı üzerinden pcdeki dosyaları oynatabilirsiniz. Ethernet girişi bu işe yarar.

Ender Bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim fakat bu tv internete bağlanabiliyor internete bağlanma mantığı nedir. Yani sonuçta ağ girişiyle internete girebiliyor olduğuma göre internett tv seyretme özelliğinin konmaması saçma değil mi?
  • Sayın Ejdero ,

Tvnin arkasındaki ethernet girişi sadece ağ üzerinden IP adres almaya ve sadece bilgisayar harddiskinde paylaşıma açılmış film, müzik ve resim dosyalarını açmaya yarıyor. Internet tv denilen özel Samsung uygulamaları sadece T-VALDEUC yazılımı içinde mevcut. Bu yazılımı C650, C750, C6500, C700 ve C8000 modelleri kullanıyor. Diğer tvlerde bu özellik yok. Bu donanım tabanlı değil yazılım olarak yapılmış bir kısıtlama veya diğer tvler için ek özelliktir. İnternet tv özelliği orta ve üst tv serilere tanımlnamış, giriş model serilerinde bu özellik yok.

Örnek vermek gerekirse manavdaki elmalar arasında renk , koku, lezzet , sertlik sululuk gibi fiziki ve gerçek farklar vardır. Tvlerde ise bu farklar suni olarak oluşturulur. Bazı modellere daha düşük kalitede panel konulur, bazı yazılım özellikleri kısıtlanarak modeller arasında üst ve alt model farkı oluşturulur.

Bilgisayar varken internet tvnin ne kadar önemli bir özellik olduğu da tartışılır. Ayırıca C650 modelinde internet tv var ama özellikle youtube gibi uygulamalar hakkında arkadaşlarımızın sayfalar dolusu tam ve sorunuz çalışmadığı hakkında mesajlarını bulabilirsiniz.

Samsung 2011 D serisinde özellikle D8000 modelinde internet gezgini (browser) var ve artık internet uygulamaları smarthub denen bir platform olmuş. Yüzlerce uygulama ve farklı seçenek var. Hatta kullanım kolaylığı sağlasın diye uzaktan kumandalar cep telefonu gibi dokunmatik klavye ekranına dönüşebiliyor veya yana kızağı açılarak çıkanlara benzer qwerty klavyeli oluyor.

Konu ile ilgilihttp://www.youtube.com/watch?v=QAeK1PJMtPQ videosunu izleyebilirsiniz.

Samsung 40C5100 LED TV Aldım Sonunda

• Merhaba arkadaşlar bu ürün stokları azalıyor o yüzden eğer kaçırırsam bunun muadili hangi modeli almamı önerirsiniz.
  • o kadar kampanya oldu burdan kimse almadımı
    görüşler nelerdir kimler beğendi beğenmedi ?

vatan gönderdimi sorun çıktımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Ejdero ,

Tvnin arkasındaki ethernet girişi sadece ağ üzerinden IP adres almaya ve sadece bilgisayar harddiskinde paylaşıma açılmış film, müzik ve resim dosyalarını açmaya yarıyor. Internet tv denilen özel Samsung uygulamaları sadece T-VALDEUC yazılımı içinde mevcut. Bu yazılımı C650, C750, C6500, C700 ve C8000 modelleri kullanıyor. Diğer tvlerde bu özellik yok. Bu donanım tabanlı değil yazılım olarak yapılmış bir kısıtlama veya diğer tvler için ek özelliktir. İnternet tv özelliği orta ve üst tv serilere tanımlnamış, giriş model serilerinde bu özellik yok.

Örnek vermek gerekirse manavdaki elmalar arasında renk , koku, lezzet , sertlik sululuk gibi fiziki ve gerçek farklar vardır. Tvlerde ise bu farklar suni olarak oluşturulur. Bazı modellere daha düşük kalitede panel konulur, bazı yazılım özellikleri kısıtlanarak modeller arasında üst ve alt model farkı oluşturulur.

Bilgisayar varken internet tvnin ne kadar önemli bir özellik olduğu da tartışılır. Ayırıca C650 modelinde internet tv var ama özellikle youtube gibi uygulamalar hakkında arkadaşlarımızın sayfalar dolusu tam ve sorunuz çalışmadığı hakkında mesajlarını bulabilirsiniz.

Samsung 2011 D serisinde özellikle D8000 modelinde internet gezgini (browser) var ve artık internet uygulamaları smarthub denen bir platform olmuş. Yüzlerce uygulama ve farklı seçenek var. Hatta kullanım kolaylığı sağlasın diye uzaktan kumandalar cep telefonu gibi dokunmatik klavye ekranına dönüşebiliyor veya yana kızağı açılarak çıkanlara benzer qwerty klavyeli oluyor.

Konu ile ilgilihttp://www.youtube.com/watch?v=QAeK1PJMtPQ videosunu izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim Ender bey

• merhaba arkadaşlar dün media markt tan 32" olan c5100 modelini 1350 tl ye aldım. forumu epey bir okudum hatta ender beyin verdiği linklerede göz attım. genel olarak ben tv. den memnumum açıkcası görüntü kalitesi ve netlik beklediğimin üzerinde. şimdi sorum şu görüntü mod ayarlarında standart kullanım için ne tavsiye edersiniz. ya da standart kullanım için optiml ayarlar nelerdir.
  • Arkadaşlar 40c5100 de bende var ama .mkv açamadım bir türlü ya :S
  • Merhabalar, araştırdım ama bulamadım bu televizyonda conax modülü ile yayın almak mümkün mü? Deneyen varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.