Şimdi Ara

samsung PS51D550 3D tv için görüşleriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
2
Favori
46.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu tv den almayı planlıyorum. boyutu fiyatına göre gerçekten iyi. özellikleri de güzel. 3d de cabası . kullanan varsa yorumları duymak isteriz

İngilteredeki bir forumda genel olarak çok memnun olduklarını söylüyorlar. Ani siyah-beyaz renk değişimlerinde arkadan bir buzz ses olduğunu ama bunun rahatsız etmediği söyleniyor.3d performansı da iyiymmiş. Doğrusu ben de incelemedeyim.

http://www.bilgimanya.com/led-lcd-tv-ve-plazma-tv-arasindaki-farklar-en-iyi-tv/255

http://www.seyirerbabi.com/

Bu iki siteyi incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Çok daha iyi özelliklerdeki plazmayı 2000 TL'ye alırken LED'e 5 6 bin TL vermeniz gerekir.

Baya bir araştırmadan sonra aklımda bir kaç model belirdi.

Panasonic TX-50GT30 2 adet 3D gözlükle beraber 5.500 TL veya Viera serisinin neoplasma modellerinden başka biri. (G,V,GT veya VT serisi). (T'ler 3D olanlar.) Diğerleri de yani 3D olmayanlar 3.000 TL civarı. Gerçekten mükemmel panel kullanıyorlar ama gel gelelim 3D olsun derseniz 5.500 TL çok para.

LG'nin 50PZ550 modeli. 2.600 TL ama kontrast oranı biraz daha düşük. Ama LG'nin şöyle bir artısı var. Tüm 3D'lerde gözlüğün 200 300 liralık pilli veya şarjlı gözlük olması gerekiyor. LG'nin yeni modellerinde sinemadaki gibi plastik gözlüklerle izleyebiliyorsunuz.

veeee SAMSUNG PS51D550... Media Markt dün göya Adana'da 1. yılına özel indirimler yaptı. Sabahın 6'sında gittim. Bir halt da yoktu. 3 5 şeyde 2 kuruş indirim vardı. Samsung PS51D550'de de indirim vardı, 2.299 TL'di. İstanbulbilişimde de 2.399 TL. Ne yani bu süper indirim mi? Sövdüm çıktım :)

Akşam yine gezinirken Adana CarrefourSA Teknosa'ya gittim. Baya bir gezindim ve en son çıkarken bir Samsung gözüme çarptı. Etiket yoktu. Görevliyi çağırdım. Modeli sordum
    - PS51D550 :)
    - Ne kadar?
    - Abi bugün sadece bizim mağazamıza özel bir indirim var normalde 2.599 TL ama bugün 2099 TL :))) (Nazar değmesin maşşallah balım tuttu :) )

Neyse lafı uzattım...Ancak üzgünüm stokta kalmadığından İstanbul'dan 3 gün sonra gelecek ve yine üzgünüm hemen kuramayacağım o yüzden deneyimimi paylaşamayacağım. Ama orda gördüğüm kadarıyla dış görünüm olarak çok güzel, gerçekten çok ince. Görüntü kalitesine gelince dağıtıcı olmasına rağmen çok güzeldi.

Yani 2 bin TL gibi bir rakama, bu özelliklerde (51" full hd, 3D, 600Hz, mega kontrast, dolby, srs, dts...) süper... Aynı özelliklerde LED almaya kalksan 10 bin TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakbay

Yani 2 bin TL gibi bir rakama, bu özelliklerde (51" full hd, 3D, 600Hz, mega kontrast, dolby, srs, dts...) süper... Aynı özelliklerde LED almaya kalksan 10 bin TL.

İşte benim anlamadığım nokta da bu.Aynı özellikte LED alsan 10 bin TL evet.Peki bu farklar sadece incelik , elektrik sarfiyatından mı kaynaklanıyor ? 8-9 bin TL farka değer mi ?
    Msi K9N Ati 690,Amd Brisbane X2 4200+, elixir 2x2 gb dual ddr2 800mhz, feel hurricane 550 watt, 160 gb + 80 gb sata seagate, ati x1650xt powercolor,asus cdwriter,Liteon Sata DVDRW, 19 " Datron LCD,lexmark 3350,genius slim star,5+1 microlab....

ACER GEMSTONE 5710G
  • http://www.darty.com.tr/e_commerce/Plazma-televizyon/SAMSUNG/PS-51D550-p-55047-c-10.htm

Darty de şu an 2,118 TL

3D HYPER REAL ENGINE
    CONNECTSHARE MOVIE (USB 2.0)
    ENTEGRE DVB-T TUNER
    2D>3D ÇEVİRME
    ANYNET+
    600Hz SUBFIELD

bu fiyat için çok uygun görünüyor,
  • 350 watt maksimum güç tüketimidir.Plazma tv lerde güç tüketimi panele yansıyan görüntüye göre değişir.Ortalamayı düşünürsek 200 watt civarı elektrik tüketir.Panasonic marka plazma tv ile yapılmış güzel bir plazma tv elektrik tüketimi incelemesi linktehttp://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 27 Mayıs 2011; 15:05:55 >
  • bugün muhtemelen bu modeli alacağız. aklımızda 55d7000 vardı. ama 3 kat fiyat farkına değmeyecek sanırım. boyut olarak ben her ne kadar büyük istesem de evdekiler daha çok küçükten yana. ayrıca plazma olduğu için sanırım sd yayınlarda daha iyi olacaktır. haksız mıyım? internet gibi esktra özelliklerini kullanacağımızı zaten düşünmüyordum ama o çerçevesiz görünüm gerçekten harikaydı. her neyse, sizce değer mi 55d7000 almaya yoksa bu televizyonu mu alalım? daha önce 42 inç samsung plazma vardı ve sd performansı dehşetti açıkçası. hatta 72 flat ekran sony crt'den bile iyi olduğunu söyleyebilirim. bu da umarım öyle olur. led alırsak eğer sd'de eskisini arar mıyız? hem ekran büyüyecek hem de led olacak... bir de bu televizyonun usb'den oynatırken takıldığı söyleniyor. eğer böyleyse değmez almaya her ne kadar ucuz da olsa. var mı böyle bir şey? gerçi bugün deneyeceğim ama olsun... şimdiden bilelim.

• Görüntü kalitesi için sd , hd yayınları ve 1080p filmlerde performansını inceleyebilen arkadaşım varsa değerlendirmeleri bizim için önemli olacaktır.
    Bir de 3D gözlükleri nereden makul fiyata alabiliriz? Bu gözlükler TV ile bağlantı kurarak BT üzerinden sinyal mi alıyor? Konuyu bu tv ile ilgili bir sitedeki forumdan okumuştum. Ancak 3D konusunun oldukça uzağındayım.

Orijinalden alıntı: wisher

Görüntü kalitesi için sd , hd yayınları ve 1080p filmlerde performansını inceleyebilen arkadaşım varsa değerlendirmeleri bizim için önemli olacaktır.
    Bir de 3D gözlükleri nereden makul fiyata alabiliriz? Bu gözlükler TV ile bağlantı kurarak BT üzerinden sinyal mi alıyor? Konuyu bu tv ile ilgili bir sitedeki forumdan okumuştum. Ancak 3D konusunun oldukça uzağındayım.

dün mediamarkt'ta 2.500'e satıyorlardı bunu. gözlük veriyor musunuz dediğimde ise hayır ama 400 tl olan gözlüğün tanesini 200'e veriyoruz dediler bunu alırsanız eğer. ama 2 3 hafta sonra gelecekmiş gözlükler. darty'de fiyat sanırım 2.100 küsür. yani 400'den iki gözlük 800 eder, toplarsak 2.900. diğerinde de 2.900'e geliyor. ha birinde gözlükleri her yerden alabilirsiniz, diğerinde illa ki oradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

quote:

Orijinalden alıntı: hakbay

İşte benim anlamadığım nokta da bu.Aynı özellikte LED alsan 10 bin TL evet.Peki bu farklar sadece incelik , elektrik sarfiyatından mı kaynaklanıyor ? 8-9 bin TL farka değer mi ?

Belki maliyeti yuksektir ama bu kadar fark olduguna inanmiyorum. Cahil bir toplum oldugumuz icin LED'in talebi yuksek diye iteliyorlar bence :))

Panel özellikleri açısından çok iyi...ama fiyatına göre çok iyi...yani malesef eski led tv min çözünürlüğünün ve detayının yanından bile geçmiyordu...
    Bir de panel ciddi yansıma yapıypr ve siyah seviyesi de çok iyi değil...ama işte özellik dersen de bir sürü şey var...

Bir de PS64D8000 çıkardılar...hemen hemen aynı...sadece black filter var ekstradan ve yaznsıma önleyici kaplama var...bir de tabi smart tv...ve panelin fiyatı da 8600 tl falan alınabiliyor...böyle bakınca 64" dev bir ekran boyutu ama işte salt görüntü kalitesi deyince de bişey diyemiyorum..

Önemli olan şu anki panelinizin ne olduğu? eğer bundan daha kötü ise sorun yok hoşunuza gidebilecektir....ama şu an iyi bir led panel kullananları da bu görüntü kesinlikle tatmin etmez...siyah seviyesi dışında beyaz da öemli...ben şahsen bembeyaz çiğ beyaz olan parlak aydınlık beyazlardan hoşlanıyorum...iyi led panellerde de böyledir zaten...ama bu plasmada işte beyazlar çok kirli ve karanlık...
    dolayısıyla fiyat/performans ürünü...3D si kesinlikle başarılı...ama neye göre ? diğer aktif 3d lere göre...ama mesela yeni çıkan LG LW serisi pasif gözlüklü 3d ye göre de kötü...

• quote:

Orijinalden alıntı: MURGAYLI

3-4 gün kullandığım panel...ancak bundan önceki tv samsung 55b7000 led tv olduğundan bana bu boyut küçük geldi ve isteyen bir arkadaşıma verdim...
    .3D si kesinlikle başarılı...ama neye göre ? diğer aktif 3d lere göre...ama mesela yeni çıkan LG LW serisi pasif gözlüklü 3d ye göre de kötü...

Samsung D7000 veya 8000'e kıyasla 3D'si nasıl; bu modelin 3D'sine çok kısa baktım bana kötü geldi. Gösterdikleri filmde miydi hata. D7000-8000 3D'si tuhaf bir şeydi. Hatta o ana kadar 3D olmasa da olur bir özellikken o serinin 3D'sini görünce ciddi fikrim değişti.

Orijinalden alıntı: K_Storm

samsung un bu yeni plazması fiyatı ve özellikleri açısından çok iyi.
    fakat güç tüketimi 350 watt.işte bu kötü.
    2011 serisi bir plazma için çok yüksek bir değer.ben maksimumu 200 watt gibi umuyordum.

350 değil 380

1-Bunun en önemli sebebi PDP Modül maliyetlerinin,TFT-LCD Modüllere göre çok daha düşük olmasıdır!!! ana sebeb budur!

2-PDP lerde büyük ebatlarda (50-65) arası yine Modül maliyetleri aynı ebat TFT-LCD lere göre çok daha düşüktür!

3-PDP Modül üretim prosesi basit;TFT-LCD Modül üretim prosesi ise çok daha zor ve neredeyse bütün Modül üreticileride bunun için
    Sharp tan üretim teknikleri Lisansları kiralamaktadır!

4-PDP Modül üretim hatası çok düşük iken,TFT-LCD Modüllerde çok yüksektir ve bundan dolayıda üreticiler Panel maliyetine bunun "risk bedelini" koyarlar!!!
    yani buda aynen size yansır

5-TFT-LCD Modüller 6-7 sınıfa ayrılırlar(kalite/seviye/tip v.s olarak)ve özellikle pixel hatalı Modüller üreticileri tarafından kabul edilmezler!(sınıfının kabul
    edilebilir sayısından az olursa)dolayısıyla buda Panel üreticileri bir risktir ve bunuda aynen size yanstırlar

Bunların haricinde ise teknik ve ticari olarak başka faktörlerde vardır ve bunlarında hepsi size yansır,yani siz ödersiniz bu bedelleri!!

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: arguncakmak
    tv hakkında kullanıcı yorumları alabilir miyiz? alacak arkadaşlar için referans olsun özellikle benim için

yaklasik 4 gundur kullaniyorum. sd performansi gayet iyi. ozellikle 140lik ledlerle kiyaslandiginda fark buyuk. hatta bazi kanallar 3 4 metre mesafedrn izlenince hd kadar olmasa da cok cok iyi goruntu veriyorlar. yani sd mi bu kanal diyorsunuz. ama bazi kanallarda ozellikle bazi programlarda karelenme mevcut. evde bunun kadar buyuk bir televizyon olmadigi icin kiyaslayamam ama sanirim onlar program kaynakli. ntv ve cnnturkte altyazilarda bazen bozulmalar oluyor. yani gayet guzel gosterirken birden hafif kircillasiyor harfler. bu da televizyondan mi yoksa receiverdan mi cozemedim henuz. altyazi kircillastigi anda goruntude bir degisme olmuyor. ben 1 tblik hard disk taktim ve 1080p olsun 720p olsun dvd kalitesinde film olsun izledim. hic bir takilma olmuyor. altyazilari turkce karakterleriyle birlikte gosterebiliyor. goruntu ise ozelliklr hd filmlerde grrcrkten muthis. hatta film noduna alirsaniz televizyonu hem hd hem de sd goruntu kalitesi artiyor. sorun olarak yansima yapmasi diyebilirim. gercekten sabahlari sikinti yapabilir direkt gunes alirsa. ben sabah fazla kullanmadigim icin ve ledlerde de parlama oldugunu ogrendigim icin fazla dert etmiyorum. fiyatinin bu kadar ucuz olmasinin sebebini de anlamadim. alirken onceki plazmamiz gibi bozulursa atariz diye de dusunup almistik ama cok cok iyi de bir televizyon bana gore. neden ucuz su anlik cozemedim ben.

• bu televizyonu yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. söylenenlere aynen katılmakla beraber ucuzluğu için farkettiğim tek nokta panelin 50hz olması. ard alan 600hz diyorlar ama panel 50hz olunca titreşimler çok rahatsız edici olmasa da zaman zaman farkedilebiliyor. yani burada küçük bir aldatmaca var (600hz, 50hz den bahsetmiyorlar). bu arada mediamarkt eskişehirden güne özel indirim diye 2.399' a aldım ama hala aynı fiyat. uyumlu 3d aktif gözlüğü de 299'a aldım. gerçek 3d film izleme fırsatım olmadı.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.