Şimdi Ara

SAMSUNG 37R81B görüntü problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumu yaklaşık bir aydır takip ediyorum ve okuduğum yazılar neticesinde samsung 37r81b lcd almaya karar verdim.

Cihazın kurulumu dün yapıldı. Bir önceki sony bağlantılarımı aynen uyguladım. Yaşadığım sorun ise hareketli görüntülerde -hareket ne kadar hızlı olursa o kadar belirginleşiyor- arka plan renkleri minik kare şeklini alıyor. Mesala ekran görüntüsünde bir araba varsa kenarlarında kaymalar ve karelenmeler oluşuyor.

Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama bu konuda bir fikri olan varsa sevinirim. Forumlarda okuduğum kadarıyla altın uçlu kablo kullansam sorun kalkar mı ? Veya digiturk yayınlarından kaynaklanan bir sorun mu ? Henüz dvd bağlamadım ama ya dvd görüntülerinde de devam eder mi acaba ?

Servisle görüşmeden önce sizlerden bilgi almak isterim, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

• Bir plazmacı olarak anladığım kadarıyla yaşadığın sorun, lcd tv'lere özgü olan tepkime süresi ile ilgili. Bu konuda yapabileceğin, benim bildiğim, tv seyrederken ekrana olan mesafeni kontrol et. İzleme mesafesi, özellikle lcd tvlerde çok önemli. Bu mesafenin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili forumda yazılar var. Kolay gelsin...
  • arkadaşım dün samsung bayisine gittim. 102ekran full HD 1080p olan modeline baktım. LCDye nextin HD uydu alıcısı bağlıydı ve Kanal D HD kanalı açıktı birde bağlantı hdmi ile bağlıydı. yani her şey tam tamınaydı ama dediğin gibi karelenmeyi bende gözlemledim.
    bu arada samsung dnie teknolojisi süper.
    ben şu an beklemeye karar verdim. sharpın 4ms 1080p özellikli lcdsine bak derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 20 Nisan 2007; 10:25:50 >
  • Yardımlarınız için teşekkürler, altın kaplama uçlu kablo ile denedim ama digiturk görüntüsünde aynı karelenmeler devam ediyor, dvd film de sorun yok, belki de digiturk yayınlarından kaynaklı olabilir. Bugün servisle görüşüp çözüm yolu arayacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hammerheaddiver

Forumu yaklaşık bir aydır takip ediyorum ve okuduğum yazılar neticesinde samsung 37r81b lcd almaya karar verdim.

Cihazın kurulumu dün yapıldı. Bir önceki sony bağlantılarımı aynen uyguladım. Yaşadığım sorun ise hareketli görüntülerde -hareket ne kadar hızlı olursa o kadar belirginleşiyor- arka plan renkleri minik kare şeklini alıyor. Mesala ekran görüntüsünde bir araba varsa kenarlarında kaymalar ve karelenmeler oluşuyor.

Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama bu konuda bir fikri olan varsa sevinirim. Forumlarda okuduğum kadarıyla altın uçlu kablo kullansam sorun kalkar mı ? Veya digiturk yayınlarından kaynaklanan bir sorun mu ? Henüz dvd bağlamadım ama ya dvd görüntülerinde de devam eder mi acaba ?

Servisle görüşmeden önce sizlerden bilgi almak isterim, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

samsung 32 " s71 düşünürken benim de aklım r81'lere kaydı. nereden ve kaça aldınız? başka tavsiye edebileceğiniz ve etmeyeceğiniz özellikleri var mı?

• Problem tamamen gelen sinyalin kalitesiyle ilgili tepkime süresiyle ilgili değil
  • kardeş yorumlarını incelemelerini de yazarsan çok makbule geçecek. ben de bu modeli düşünüyorum. ayrıca aldığın fiyatı ve bayiyi de yazarsan çok memnun olurum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hammer öncelikle hayırlı olsun
    Ve lütfen bizi bilgilendirmeye devam et gelişmelerden
  • Bugün döndüm, geç yazdığım için kusura bakmayın,

Öncelikle cihazdan genel olarak memnunum, zaten özellikleri ve fiyat açısından yeterince tatminkar bir ürün.
    Bildiğiniz gibi teknolojinin sonu yok, 3 aydır onumu alsam bunumu alsan derken hafiften kafayı tırlatma durumununa kadar geldim ve bu cihazda karar kıldım.
    Ekranda minik karelenmeler olması 'digidoktor' un dediği gibi yayından olma ihtimali yüksek, servis bunu teyid ediyor. DVD seyrederken görüntü gayet net.
    Aldığım yer Samsung'un Çamlıca bayisi. 3.200 x 12 taksit olarak aldım.
  • @Hammer, DT değilde normal bir yayın almaya çalışsana Turksat falan gibi, tabi imkanın varsa
  • maalesef yok, uydu için tavsiye edebileceğin nelerdir ? mayıs sonu itibariyle geçiş yapacağım uyduya.
  • hdmi çıkışlı uyduları tercih edersen daha iyi olur ancak onlar sanırım hd receiverlarda var. Hd receiver almak içinde gerek fiyat olarak gerekse yaygınlık olarak daha erken. Ancak YUV component çıkışlı olanlar var. Next Ye-2000 X CI Plus YUV çıkışlıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hammerheaddiver

Aldığım yer Samsung'un Çamlıca bayisi. 3.200 x 12 taksit olarak aldım.

saolasın bizlerle izlenimlerini paylaştığın için. senin fiyat gayet iyi geldi bana. 32ooYTL'yi bana ankarada ancak peşine veriyorlar. neyse araştırmaya devam edeyim. inşallah yakın bir zamanda sonuçlandırırım ben de...
  • selamlar,

ben de 40r81 aldım ve bende de aynı sorun var.ama sanırım bu sorun degil ,bu lcdnın özelliği...baska magazalarda da baktım aynı karelenme hepsinde var.
    DNIe teknolojisi oldugunu soylediler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.