Şimdi Ara

LG 42PC1R PLAZMA TV 'Kırmızı Kumlanma' Sorunu Hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG'nin bu model plazma tvsini almıştık. Yaklaşık 1.5 sene oluyor. Ekranda "kırmızı kumlanma" oluyor.

Evinde bu model kullanan var mı? Sizde de oluyor mu bu kırmızı kumlanma olayı? Ne gibi bir çözüm söz konusu?

Bugün servis geldi. Yarın gelip alıcaklar tvyi. Adam birşey söylemedi bir takım testlerden geçcekmiş.. ona göre tamir edilebilirliğini saptıyacaklarmış. daaa keşke olduğu gibi değiştirseler :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antieverything -- 16 Ekim 2008; 19:16:05 >

• ops
    yeni okudum kusura bakma.
    42px4rv de oldu böyle bir sıkıntım. panel ısınana kadar kırmızı karıncalanmalar oluyordu özellikle koyu renk bölgelerde. sanırım aynı sıkıntı var idi.
    servisim alıp parça değişmi için götürdü ve o sıkıntı çözüldü.
    fakat şimdi de kara delik gibi siyah kayıp alanlar oluyor panel ısınana kadar. dün geldiler bakmaya şanssızlık bu ya tv gayet normal açıldı
    her açışımda artık elimde fotoğraf makinesi öyle bekliyorum yakalayacağım diye

• kırmızı kumlanma dediğin ekranda piksellerin bazı bölgelerde kırmızı yanması sorunu ise flicker noise denen LGye has bir sorunla karşı karşıyasınız demektir

kolay tamir edilen bir şey değildir Allah yardımcınız olsun

aratırsanız bu forumda ve turkeyforumda resimlerine kadar vermiştim eski distribütör yazılımla sorunu düzelttiğini söylese de çok muzdrip olan ve aynı distribütör olduğu için macerası poneerla sonuçlanan bir sürü arkadaş var sizin garanti belgenizde kim var bilmiyorum ama LG artık türkiyede bakalım onlar nasıl bir yol izleyecekler

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: space_frog

ops
    yeni okudum kusura bakma.
    42px4rv de oldu böyle bir sıkıntım. panel ısınana kadar kırmızı karıncalanmalar oluyordu özellikle koyu renk bölgelerde. sanırım aynı sıkıntı var idi.
    servisim alıp parça değişmi için götürdü ve o sıkıntı çözüldü.
    fakat şimdi de kara delik gibi siyah kayıp alanlar oluyor panel ısınana kadar. dün geldiler bakmaya şanssızlık bu ya tv gayet normal açıldı
    her açışımda artık elimde fotoğraf makinesi öyle bekliyorum yakalayacağım diye

Yaa sorma yaa aynısı bizim başımıza geldi dün geldi adamlarr tvde sadece sol üstde küçük bir kırmızı kumlanma vardı.. normalde ekranı kaplıyordu açık görüntülerde sorun yok ama korku gerilim gibi koyu renkli görüntülerdee kırmızılıkdan izlenmiyordu.. adamları 2 saat beklettimmm sonundaaa bütün ekran kırmızı oldu. bugün gelip alıcaklardı almadılar..

ya şimdii seninn sorunun çözülmüş gelmiş başka sorun çıkmışş bende de olursaa.. zaten 1 haftaa tvsiz kalıcam :S

yalnız 2 gündür forumlarda araştırdığım kadarı ilee herkesde bu sorun 1 seneyi aşan süreçte gerçekleşmiş.. bizimde öle 1buçuk sene oldu..

servisin yenisi ile değiştirmesi gerekmiyormu normalde :S
    sanırım genell bir sorun bu LGlerde :S

• sadays sağol.. evet ciddi bir problemmiş bakalım inşallah düzelir..

Dip not: benim cevabım silinmiş ama neden..!
  • Aynı tv'den 3 tane değiştirttim. Sorun kronik. Yeni nesil problemsiz olan modellerle değiştirtmeye bak. Ya da bütçen yeterse ve o imkan sunulursa derhal Pioneer Kuro al. Tecrübe ile sabit.

Bir daha LG'nin çöpünü bile almam.

Saygılar...
  • o şekilde değiştirme yapmazlarki aynı modelle değiştirecekleri bile belli değil adamların.. bu yorum bende hayal kırıklığı yarattı yanii düzelse bile tekrar bozulacak yani sonuçta çöp olucak diyorsunuz :S:S:S

LG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antieverything -- 17 Ekim 2008; 20:35:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VESTEL TV GÖLGELENME SORUNU
    3 yıl önce açıldı
    LG Tv Beyaz Nokta Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Plazma çöp olur demedim. LG'nin çöpünü almam, dedim. Kırmızı yeşil piksellerle göstermeye devam eder. Ama sen yine de bastır. En kötü yeni seri LG iste . Pioneer aldıktan sonra takip etmedim ama yeni nesillerde bu sorunu çözmüş olabilirler . Forumda arat, biraz araştır dostum.

Saygılar...
  • O çöp olayını ben kendim dedim sizin cümlenizle alakası yok.. bu his Lg aldığım günden beri vardı bende :D

Araştırdım.. Bana kalırsa kesin pioner alırım ama benimle kalmıyor işte çok pahalı... Samsung düşünüyorum çok kararsızm..ı zaten 2 ci plazmayı alıcam bugünlerde..

Sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.