Şimdi Ara

Samsun'dan Erzurum'a tasiniyorum en güvenli yol!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 6 yıllık Samsun maceramiz son buldu Erzuruma taynimiz çıktı pazartesi kısmet olursa cikacaz,güvenli yol için nereyi tercih edeyim?Trabzon üzeri gidecektim dünkü hain olayı biliyorsunuz tüm milletimizin başı sağolsun 2 sehitimiz var,bu konuyla alakalı yorum Yapcak arkadaslari bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Erzincan-Erzurum yolu içinde tehlikeli diyorlar.
    Ben olsam:Ünye-Giresun-Gumushane-Bayburt güzergahını kullanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurum- Erzincan yolunda Tunceli yol ayrımı Pülümür denen yer tehlikeliydi eskiden. Şu an bi tehlike yok.

Gümüşhane-Bayburt-İspir üzeri yol biraz engebelidir ama en güvenlisidir.
  • Hayırlı olsun yeni göreviniz de başarılar.

Hocam Samsun'dan Erzurum'a giderken bile yol seçeceksek hepimiz olelim zaten.

Hangi yoldan gidersen git sıkıntı olmaz.

Ama oluyor işte demeyin, Ankara da bomba patlıyor 100 lerce kişi başkentin göbeğinde ölüyor, İstanbul'da da... o yüzden korkunun ecele faydası yok.(tabir çok şık olmadı ama öyle)

Bu arada Erzurum'da da 6 ay kaldım Samsun'u çok arayacaksınız.

• Bol bol cağ yersiniz kışın da kayak zaten yyılın 10 ayı soğuk

• ister erzincan üstü gel istersende trabzondan gel hiçbir sıkıntı yok iki yolda güzel. Ben olsam trabzon üstü gelirdim. Ha giresundan sonra torul yoluna sapma o yol çok virajli ve tek şerit

• Trabzonda pkk barınıyor.

Rizeye gel iyidere kalkandrre ikizdere ispir pazaryolu ılıca erzurum istikametini kullan d925 yolu. Sürekli gidip grldiğim yol,çalışma biten yerlerde yol çok güzel ama devam ediyor hala çalışma çoğu yerde. Çalışma devam eden yerlerde fena değil. Yani tavsiye ederim bu yolu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 1 önce göreve başladım şimdi Samsun'a geldim evi toparlamayla uğraşıyorum ,evet Samsunu çok çok ariyacagimi farketmem çok uzun sürmedi ,şehir aşırı pahalı ,kiralar İstanbulla yarışıyor sanayide ki esnaf lokantasında kurufasulye pilava 16 TL verdim ilk tokadı ordan yedik zaten sanaye işimiz düşünce napcaz onu düşünüyorum

• decapita D kullanıcısına yanıt
    Walla hocam şehir aşırı pahalı,calismis oldgum kurumun misafirhanesi dahil çok pahalı dışarda günlük sadece yemek masrafim60-70 TL'yi geçiyor.Kia Rio 1.25 benzinli aracım var bakımları için kime giderim onuda bilmiyorum ,Samsundan sonra Erzurum bana biraz Hart geldi😂😂

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    Bende üç hafta önce samsun van yolculuğu yaptım hocam. Bizim tayinde vana çıktı. Gittiğim güzergah ordu giresun gümüşhane bayburt erzurum ağrı van şeklindeydi. Sevmediğim tek yol giresun gümüşhane yolu idi. Gidiş geliş, bol virajlı ve dağlık. Yollarda yer yer kaya parçaları bile vardı. Bir daha bu yolu kullanmam muhtemelen. Ama bura dışında hiçbir sıkıntı yoktu. Alternatif olarak giresundan trabzona geçip oradan erzuruma geçilebilir yada sahil yoluna hiç girmeden sivas üzerinden de gidilebilir.

Bu arada hayırlı olsun yeni görev yeriniz. Samsunlu olarak samsun hakikaten bir başka

Edit: Vanı bu kadar güzel beklemiyordum. Göle deniz diyorlar. Denizi var yani karadenizi bununla ikame edicez artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yargicc -- 12 Ağustos 2017; 15:56:20 >

• yargicc kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam çok teşekkürler,sizede hayırlı uğurlu olsun.Evet Samsunu çok sevmiştim ki hatta ilerde sağlıklı sıhhatli emeklilik nasip olursa yerleşmeyi bile dsuunuyorum okadar sevyorum 1 yıl daha temdit ettim ama kabul olmadı,Sağlık olsun dedik,sanırım Erzincan yolunu kullanacak gibiyim

• Amma Samsunlu varmış forumda

• Bende samsunluyum.

40 yasındayım 5 senedir Ankara'dayım.

Ankara'da bile Samsun'un arıyorum.

Samsun'dan sonra Erzurum zor olacaktır.

• ogisan O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ankara mı samsun mu deseler samsunu seçerim☹️ Gerçekten Samsun güzel bir şehir. Özellikle Atakum cennet...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana göre herkesin memleketi kendine güzeldir .Ben Erzurum'dan Samsun'a geçici görev için 1 aylığına gittim memleketimi mumla aradım ha tabiki samsun Erzurum'dan daha gelişmiş denizi vs var ama ben deniz düşkünü değilim :)

Samsun'da gece uyuyamıyorum gece nem yüzünden yastigim yatagim su içindeydi nefret ediyordum havasından.

Bana göre pahalı şehir samsun siz ne dersiniz bilmem biz Erzurum'da lavaş ekmek deriz bizim burada 3 lira orada 10 liraya aldım termeye pikniğe gidek dedi abimler.

Sanayiye gittim bir şeyi göstermek istedim 100 lira dedi Erzurum'da 30 liraya yaptırdım herhalde Samsun'da ki usta plaka yabancı diye böyle bir şey yaptı :)

Ev kiraları hemen hemen aynı abim atakumda 850 liraya oturuyor mimar Sinan durağının orada Erzurum'da ise 700-900 arası değişiyor daha geçen Yildizkentteki evi 750 ye verdim.

Bu arada Erzurum'da yemek 60-70 tutuyor demissiniz de hocam af buyurun ne yiyorsunuz öyle Çaykara iş merkezinin yanında Huzur lokantasında ben 1,5 iskender +İçecek+Tepsi kadayıf 28 lira veriyorum ? Siz sanırım baya yiyorsunuz çok şaşırdım.

Velhasıl kelam sizler nasıl Yaz gelsin biz denize girelim diyorsanız bizde kis gelsede dağa gidip kaysak diyoruz herkesin zevki farklı herkesin memleketi kendine güzeldir.

Doğu'da gelebileceğiniz en iyi şehre geldiniz Erzurum'dan sonra Malatya geliyor :) Düştünüz bu şehire mecbur katlanacaksiniz.

Yol güzergahı olarak Eğer Sabah namazından sonra çıkabilirseniz sabah saat 4-5 gibi sahil yolu rahat yoksa Merzifon şu şehri Erzincan yoluda gayet iyi.Guvenlik konusunda sıkıntıniz olmasın bu yollarda ömrümüz gitti bir şey yasamadik .Allah şimdiden hayırlı etsin.Sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

• Sagolasin kardsm,hayırlısıyla geldik ailece Erzurum'a sanayi esnafı için hoş şeyler söylemiyor Erzurumlu arkadaşlarım ve bakimlari kime yaptırırım onuda bilmiyorum hayırlı bulcsz bseyler.

Bir sıkıntıda haberlesiriz hocam tanidiklarimiz var özelden her türlü konu için yazabilirsiniz ;) Hayırlı olsun.

• Eyvallah kardsm çok teşekkürler..

Geç yazmışım ama silmeyim dursun

Maçkayı kastediyorsanız son yıllarda bu mevsimde 1 olay oluyor yılda. Yoldan geçmenize engel değil, halk da silahlı olduğundan zaten baya saklanıyor teröristler. Siz yine de kürtün üzeri gidin, ordu giresun tireboludan içeri girin kürtün, torul, bayburt, erzurum. Trabzon üzeri de güvenlik sıkıntınız olmaz. Kürtün yolu bölünmemiş virajlı ama kısa bir yol. Asfalt kalitesi iyidir. Maçka tarafı ise daha geniş yol, daha uzun. Doğankent kürtün üzeri giderseniz 90 km azalır, gündüz için bu yol tavsiyemdir gece sıkar biraz arabadakileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 16 Ağustos 2017; 0:27:45 >
  • quote:

Execuvite

Sanayiye gittim bir şeyi göstermek istedim 100 lira dedi Erzurum'da 30 liraya yaptırdım herhalde Samsun'da ki usta plaka yabancı diye böyle bir şey yaptı :)

Siz sanayide çakala denk gelmişsiniz. Ufak bir anımı anlatmak isterim , vakit ayırıp okursanız sevinirim ;

Trabzon'luyum ve o dönem Trabzon'da yaşıyordum. Bundan 4-5 sene önce Samsun Bafra'dan yeğenime bir araç almak için Bafra'ya geldik, dönerken aracımın hararet göstergesinin dipte olduğunu farkettim. Bafra'dan yeni ayrılmıştık. Termostat ve müşürden kaynaklı olabileceğini düşündüm ama o şekilde 400 km gitmek istemedim. Hemen Trabzon'daki özel servisimi aradım , sahibi de ayriyeten arkadaşım. Telefonda olayı anlattım o da termostat ve müşür olasılığını teyit etti ve sürüp gelebileceğimi uzun yolda bir sorun yaşamayacağımı söyledi. Tahmini fiyat sordum bana yaklaşık 250 tl tutar dedi. Trabzon'daki sanayide dönen rakamlara göre 250 tl.yi duyunca iyi uygunmuş dedim içimden arkadaşa tamam deyip kapattım. Bu arada aracım 2004 vw Bora lpg.li 1.6 16v idi. Az sonra merkezdeki piazzanın oradaki gülsan sanayisinin yanından geçerken içimden; şurda bir vw.ciye uğrayayım bakalım ne fiyat ister aynı rakamları derse yaptırıp gideyim sorunun üzerine gitmeyeyim diye geçirdim içimden ve sanayiye girdim. Sanayide dolaşırken vw GÜL'e denk geldim. Girdim selam - aleyküm selam deyip sorunu söyledim , usta bilgisayara bağlayıp bakalım dedi , sorun zaten bellide başka birşey çıkarmı diye usta netleştirmek istedi. PC ye bağladı ve evet termostatı ve müşürü değişecez başka birşey gözükmüyor dedi. Tamam ustam ne tutar dedim ; termostat 25 , müşür 25 , 20 tl.de işçilik alırız dedi. 70 tl.ye hiç tanımadığım , plakamın bile farklı olduğu Samsun'daki usta çok çok uygun bir rakam çıkarmıştı bana. Usta tamam değiştirelim dedim , parçaları getirdi işe koyulmaya başladı bende kutuların üzerindeki markaları üye olduğum vw-bora forumunda sorup nasıl olduklarını sorguladım ki , kullanılan en iyi markalardı, yani yan sanayi uncuz markalar değildi. İçim rahat ustayı izlemeye başladım ki zaten dk.1 gol 1 usta gönlümü fetheden bir uygulama yaptı. Radyatörümde kırmızı renkli pahalı antifiriz vardı , radyatörün altına leğeni çekti antifrizli suyumu leğene boşalttı ve kenara kaldırdı. Bütün işlemler bittikten sonra benim antifrizli suyumu geri koydu. Bu durum Trabzon'daki serviste yaşansaydı radyatörün suyu yere boşaltılıp işlem sonunda da faturama birde antifriz fiyatı eklenecekti.

Aradan bir kaç yıl geçti ve Samsun'a taşınınca aynı servise gidip aynı ustayı buldum. Sayın Cemal ustamın kulakları çınlasın , konuyu anlatıp kendimi hatırlattım ve işin bilmediği boyutunu anlattım. O günden sonra da ne işim olsa , yanına giderim hem verdiği fiyata pazarlık atmam hemde ustalığına da güvenirim. Yani demem o ki Samsun sanayine pahalı demek bence yanlış yere denk gelmek demektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.