Şimdi Ara

Sakın sahibinden.com'dan ürün SATMAYIN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
5
Favori
28.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başıma gelen olayı paylaşmak istiyorum sizlerle.Evde nintendo konsolum vardı 5 senelik hiç kullanmıyordum bu yüzden satıyım dedim , 200TL'ye Sahibinden.com'dan ilan verdim.Sonra birisi ürünü aldı.Bende gönderdim.Olaylar bundan sonra gelişmeye başladı.

Alıcı : ''Ürünü beyenmedim iade edicem'' dedi.

Ben : Ürünün açıklamasına yazdım neyi var neyi yok eğer donanımsal bir sorun varsa gönderin keyfe keder yollucaksanız göndermeyin dedim.

Alıcı: '' yok illa iade edicem diyim ardarda mesaj atıp durdu.''

Ben : Tamam gönderim dedim.

Sonra adam ürünü gönderdi.1gün oldu gün oldu ürün ortalıkta yok.Aras kargonun sitesinden takipde ediyorum bi türlü dagııtıma çıktı diye yazmıyor sadece ''Şubeye vardı'' şeklinde ibare var o kadar 2 gündür aynı şey yazıyor.Sonra alıcıyı aradım dedim böyle böyle ürünü getirmiyorlar neden dedim.Oda ''Tamam ben şimdi arayıp size bilgi veririm bende merak ettim'' diye mesaj attı.Ve yarın oldu.Kargo takipe bi baktım kargo bana gelecegine geri adama gidiyor yolda.
    Sonra tekrar adam mesaj attım cevap söyle :
    Adresi ve telefonu yanlış yazmışsın sen görürsün elinde sonunda paramı iade edeceksin gerekli yerlere başvurdum.!!!
    Halbüki 5 senedir internetten alışveriş yapan birisiyim hep aynı adres ve telefon numarayı kullanırım.Şimdiye kadar hiçbir kargoda sorun olmadıda sende mi sorun oldu

Sonra sahibinden destek ekibinden mesaj geldi : ''Ürünün iadesini yarına kadar onaylamassanız otomatik olarak onaylanacaktır'' diye ikinci ŞOKKK

Bugünde baktım parayı onaylamışlar hem ürün alıcıda hem para ohhh bedava arkadaşlar nerelere başvurabilirim Resmen Nitelikli dolandırıcılıga girmez mi?

Örnek veriyorum :
    Ben başka bir satıcıdan iphone 4 aldım diyelim GET ile.Sonra ürünü satıcı bana göndersin.Sonra ben beyenmedim diye geri yollıyım ama tam satıcıya iphone gidecekken kargoyu arayıp bi yanlışlık var ürün dagıtıma çıkmasın geri istiyorum deyip geri iadesini istiyim.Sonra parada bende iphonede Böyle bir güvenlik açıgı olamaz..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakın Sahibinden.com'dan Ürün Satmayın!

Giriş:

Sahibinden.com, ikinci el ürünler alıp satmak için popüler bir platformdur. Ancak son zamanlarda, platformda ürün satan kişilerin dolandırıcılığa maruz kaldığına dair sayısız şikayet bildirilmektedir. Bu nedenle, sahibinden ürün satmadan önce aşağıdaki uyarıları dikkatlice değerlendirmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Sahibinden Satış Nasıl Yapılır?

Sahibinden.com'da satış yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• Bir hesap oluşturun.
    • Satmak istediğiniz ürünü listeleyin.
    • Ürünün fiyatını, durumunu ve diğer ayrıntılarını sağlayın.
    • Ödeme yöntemlerinizi belirleyin.

Sahibinden Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Sahibinden.com'dan ürün satarken aşağıdaki noktalara dikkat edin:

• Ürününüzü gerçekçi bir fiyattan listeleyin. Aşırı yüksek fiyatlandırma, alıcıları uzaklaştırabilir.
    • Ürününüzün açık ve dürüst bir tanımını sağlayın. Durumu ve olası kusurları belirtin.
    • Yalnızca güvenilir ödeme yöntemlerini kullanın. Nakit karşı ödemeden kaçının ve doğrulanmamış ödeme bağlantılarına tıklamayın.
    • Kişisel bilgilerinizi vermeyin. İsim, adres veya banka hesap numarası gibi hassas bilgileri yalnızca güvenilir alıcılara verin.
    • Şüpheli alıcılara karşı dikkatli olun. Israrcı veya aşırı talepkar alıcılara karşı temkinli olun.

Sahibinden Ürün Satmanın Riskleri:

Sahibinden.com'dan ürün satmanın bazı riskleri şunlardır:

• Dolandırıcılık: Sahte alıcılar, ödeme yapmadan ürünlerinizi alabilir.
    • Ürün hasarı: Alıcılar, ürünü hasarlı veya tanıtıldığı gibi olmayan bir durumda alabilir.
    • Para kaybı: Sahte ödemeler veya dolandırıcılık nedeniyle para kaybedebilirsiniz.
    • Zaman kaybı: Ürünlerinizi satmak için zaman harcadıktan sonra dolandırılmak zaman kaybına neden olur.

Sonuç:

Sahibinden.com'dan ürün satmak, potansiyel riskleri beraberinde getirir. Bu riskleri azaltmak için bu uyarılara dikkat etmeniz ve bilinçli bir şekilde satış yapmanız çok önemlidir. Ürünlerinizi güvenli bir şekilde satmak için güvenilir platformları tercih etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • of çok kötü :S sahibinden.com un nosu felan yok mu ? ara anlat derdini ?
  • Üründe bi sorun yoksa geri iade almayacaktin arkadasim. Magazadan satis yapiyorsun sanki keyfi iade nedir yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle bu işin peşini bırakma

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Üründe bi sorun yoksa geri iade almayacaktin arkadasim. Magazadan satis yapiyorsun sanki keyfi iade nedir yahu

Sahibinden.com'da MAALESEF ürünü listelerken get sözleşmesini onaylıyorsunuz, burada alıcı koşulsuz ürünü 7 gün içinde iade edebilir yazıyor.

• otomatik onay vermesi bildigin dolandiriciliga yardim

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZT7 -- 30 Nisan 2013; 14:31:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim merak ettigim olay, mesela adam kendi iphone satiyor get ile. Sen bu urunu aldin ama sonra iade edicem dedin, cakma iphone yolladin adama. Ne oluyor ?

• Parami yada urunumu geri vermezsen savciliga suc duyurusunda bulunacagim de

• Tek bildiğim kimseye "dolandırıcısın sen" gibi şeyler söyleyip adamın iletişim bilgilerini vs. 3. kişilere verme. Adam "yav şöyle yanlışlık olmuş , böyle yanlışlık olmuş ürünü sana yolluyorum geri ama sen nasıl bana dolandırıcı dersin , bilgilerimi başkalarına verirsin" der seni mahkemeye verir :

1: Adama dolandırıcı dediğin için ( kimseye mahkeme onaylamadığı sürece dolandırıcı diyemezsin )
    2: Adamın bilgilerini hukuk ve emniyet mensupları hariç biriyle paylaştığın için.

Sonra çıkar der "bana 100 lira yolla bende davadan vazgeçeyim" , sende uğraşmamak için yollarsın 100 lirayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masdera

Benim merak ettigim olay, mesela adam kendi iphone satiyor get ile. Sen bu urunu aldin ama sonra iade edicem dedin, cakma iphone yolladin adama. Ne oluyor ?

Sen kazanıyorsun.Satıcının hiçbir hakkı yok.

Sen derken örnek verdim hocam, alınma.

• Adamın adresi bilgileri var sende, yakınsa bir ziyaret et derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Üründe bi sorun yoksa geri iade almayacaktin arkadasim. Magazadan satis yapiyorsun sanki keyfi iade nedir yahu

Bu sefer üründe sorun var diyip de geri gönderirdi , yine aynısı olurdu.

Bu kadar kolay mı yahu , iyi bari çocuk oyuncağı gibi bug , ben de ps3 alayım diyodum oh beleşe getirmiş adi şerefsiz herif sahtekar köpek.
  • iyi de her sitede ayni risk yok mu? hepsi ayni sistemle calisiyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haunebu

"dolandırıcı cenneti.

(not : bu yazılanlar istisna değildir. yüzlerce dolandırıcının, düzenli olarak uyguladığı taktiklerdir)

*get ile satılan bilgisayarın, parçalarını dandikleriyle değiştirirler ve bu bilgisayar çalışmıyor diyerek geri yollarlar. siz parayı geri ödemek zorundasınızdır, bu olayı farketseniz bile sahibinden.com karşı tarafı haklı kabul eder.
    *yüksek miktarda (örneğin 1000 tl) ürün satışı yapacağınız zaman doğal olarak elden alışverişi tercih ediyorsunuz. sahte para alma ihtimaliniz çok yüksek.
    *adamın elinde x marka ekran kartı var fakat bozuk. sizin aynı marka ve modeldeki kartınızı alıyor ve kargo eline ulaşınca bu bozuk diyor. siz geri gönder diyince de kendi bozuk kartını gönderiyor.
    *harddisk alıyorsanız ; 1 kere, 5 kere, 10 kere değil, gerekiyorsa 1000 kere düşünün.
    *garantisi bitmiş laptopları ne olursa olsun almayın.
    *fiyatı aşırı düşük araçları sakın almayın. adam çok paraya sıkıştım falan diyecektir haliyle fakat güvenmeyin.
    *satılan tekstil ürünlerinin büyük bir bölümünü aldığınız takdirde pişman olacaksınız. parfümlerin ise belki çok azı gerçek.
    *saat satıcıları, üstüne basa basa saatlerinin orjinal olduğunu iddia edecekler. almayın. aynı durum birçok telefon için de geçerli.
    *motosiklet satarken, "aracı test etmek istiyorum" diyenlere itibar etmeyin. ya da kaçamayacağı bir yerde denesin. yoksa alıp kaçar. çok yaşanan bir durum.

...
    (dender, 23.08.2012 11:27 ~ 13:20)"

En iyisi elden satış.

Selam,bizim aile bir ticarethane işletiyor.Sahibinden comdan sürekli satış yapıyoruz ona buna.Birkaç kez böyle geri geldi,ama biz gönderirken seri numaralarını aldığımız için seri numaralarının değiştiğini farkettik ve sahibinden.com a da bunları bildirdik,kısaca dolandırıcı ayakları.Bu tür şeyleri yaparken seri numarası almak her zaman işe yarar.

Referansı düşük üyeden ne satış ne alış yapın.Gidin 20-30 lira fazla verin ama güvenli olsun,en rahatı.

• Hocam adamın ev adresi elinizde değil mi onu polise şikayet edin ya da evi aynı ildeyse evine gidip adamı dağıtacaksın geçmiş olsun :(
  • herşeyden önce iade edilen ürünün KARGOSUNA AİT İRSALİYELİ FATURANIZ OLMASI GEREKİR.. böyle bir fatura yoksa yani sizin geri gönderilen ürünü teslim aldığınız belgelenemiyorsa site sorumludur. parayı aktaramaz. Hemen tüketici hekem heyetine sahibinden sitesini şikayet edin.. yine sahibinden sitesine hem faks ile hemde telefon ile ulaşmaya çalışın. durumu kısa ve net şekilde özetleyin.. yok böyle bir olay.. sakın hakkınızdan vazgeçmeyin.. bu olan şeyin adı dolandırıcılık ve de çanak tutan sahibinden sitesi oluyor.. mücadele edin mutlaka..
  • Get get get get get get dediği olay buymuş yeni anladım.. sen ürünü sat sonrada işine de get demekmiş meğersem...
  • Buna benzer bi olay bende yaşadım, yeni konu açmak istemedim.
    Sanalpazar üzerinden tv kartı sattım. İlanda tüm detayları açık bi şekilde yazdım, ürünün Dvb-t olduğunu almadan önce bölgenizde yayın olup olmadığını öğrenin diye uyarmıştım. Alıcı ürünü kullanamadığını söyledi lafı iadeye getirdi. İade alamayacağımı söyledim. "Öyle mi?" dedi, 1 dakika sonra bi baktım sistemde "alıcı iptal etti, para alıcıya iade edilecek, kargoyu size göndericek" arzı bişey yazdı. Sinir tepeme çıktı. Bu kadar kolay mı yani? Alıcının bilinçsizliğinin cezasını ben niye çekiyorum. Sonra nefret ettim netten bişey satmaya, alıcıyada geri gönderme dedim ya senin olsun...

Sonra biraz araştırayım dedim, baktım sahibindenin gittigidiyorun yardım bölümünden okudum. Kurallara göre iade durumunda kargo ücretinide satıcı ödüyor!!!

-Alıcı ürünü beğenmedi ama bana eksik / bozuk yolladı. Ben ne yapacağım?
    -Unutmayın ki alıcılar ürünlerinize sahip olmak ve onları kullanmak için alışveriş işlemi gerçekleştirirler. Hiçbir kullanıcının amacı ürünlere zarar vermek değildir."

Maşallah satıcıyı koruyan hiçbişey yok. Ben tüccar değilimki evrakla faturayla davayla uğraşayım. Evde duran gereksiz gördüğüm 2. el şeyler uygun ücretli satmaya çalışıyorum. Oh valla ben satim alıcı kullansın kurcalasın kurcalasın beğenmedim deyip iade etsin. Valla süpermiş. İçinden parça alınsa beni kim koruyacak.

Bence 2.el ürünlerde iade bu kadar kolay olmamalı, farklı bi yöntem bulunmalı, Dışarıda sıfır satılan ürünlerde bile iade için ambalajının açılmaması, açılmışsada servis raporu gibi şeyler isteniyor.

Sorun sanırım yasal mevzuattan kaynaklanıyor şu sitede epey değinilmiş;
    www.sametegesoy.com
    E-Ticarette İade Sorunu ve Getirdiği Riskler
    http://www.sametegesoy.com/topic.php?kid=33

Şahsen ben artık netten pek bişey satmayı düşünmüyorum, Satarsamda ptt kapıdan ödemeli yada elden satarım.

• gg de böyle bişey yok 430 işlemim var ve satıcıyken benzer durumlar başıma geldi alıcının telefonunu verdiler görüştüm bazılarında ise sıfır ürünü kutusunu açtılar diye iade almadım ben onay verene kadar parasını geri alamıyor kesinlikle belkide işlem sayımdan dolayı sahibindende get sakat işmiş gerçekten
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.