Şimdi Ara

Sahte Dekont ile dolandırıldım, yardımlarınızı rica ediyorum. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
4
Favori
25.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğru hocam hak veriyorum. Üstelik çevremdeki herkes sen bunu nasıl yedin yıllardır ticaret yaparsın diyorlar istisnasız. Normalde gerçekten kanacağım bir şey değil. Kendime de çok kızıyorum zaten bunu nasıl yaptım diye

  • Keşke parayı garantiye almadan yollamasaydınız.Heleki insanların babasına bile güvenmediği bu dönemde.

    Geçmiş olsun inşallah bi sonuca ulaşır.

  • Anam paraya bak 11.000 TL. Çok çok geçmiş olsun hocam. O paradan umudunuzu kesin. Ama şikayetinizin de peşini bırakmayın en azından belki ceza alır. Çok geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede koparan koparana anasını satıyım herkes birbirini yoluyor

    bu arada parayı hesapta görmeden alışveriş yapmayın

    dekont işleri falan hikaye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hala sizin gibi insanlar var mı dünyada, bu kadar saf bu kadar kötü düşünmeyen. Bankanızı arayıp teyit almadan ürünü niye veriyorsunuz. Online bankacılıkta var, havalede maximum 10 dakika sürüyor. Geçmiş Olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zortak

    10 kere yazdım tekrar anlatamam, böyle yaparsan malını bedavadan verdiğin gibi, ayrıca mahkeme sonucunda dolandırıcı olarak hükümde yersin

    Yav ben diyorum ki sen ürünün satıyorsun adam paranı atıyor, dolandırıcı ya parayı geri eft iptali yoluyla alıyor. Eve gidip bakıyorsun hesapta para yok elde ürün yok. Hah işte böyle olmasın diye hesaba geldikten sonra para başka hesaba at. Senin anlama problemin olduğu için gayet açık ve net yazdığım bu olayı anlamıyorsun. Bu olayı yapmazsan dolandırıcı seni dolandırır. Dolandırılan kişi, dolandırıcı yaftası mı yiyecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 26 Şubat 2021; 16:17:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun kekonun tipinden belli zaten ne mal olduğu ne söylesek boş ben olsam adresini bulduysanız evine bir silkelemeye giderdim bütün resmi kanallara başvurun bırakmayın peşini

  • Moralinizi bozmak istemem ama bu tarz dosyalara genelde takipsizlik veriliyor. Siz ceza hukuku olarak değerlendiryorsunuz ama genelde ticari anlaşmazlık olarak görüp takipsizlik veriyorlar. Sizi 2 tavsiyem var: 1-Kesinlikle avukat tutun. 2- Avukat tutacak durumunuz yoksa Asayiş Şube Yan-Dol(Yankesicilik be Dolandırıcılık) büro'ya müracaatya bulunun, onlar nüanslara hakimler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para peşin kırmızı meşinsiz iş nasıl yapıyorsunuz anlamadım ki. Ayrıca madem parayı bankaya yatıracak hesabı kontrol etmeden nasıl ürün veriyorsunuz. Ülkenin böyle bir ortamında ortalıkta dolandırıcılar kol gezerken bu özgüven nereden geliyor size. Geçmiş olsun. O parayı geri alman çok zor belki ürünü geri alırsın fakat o da en az parayı geri almak kadar zor. Ben artık internetten bile alışveriş yaparken 5 kere düşünüyorum. Öncelikle yüzyüze alışveriş yapmaya öncelik veriyorum. Eğer yapabilme imkanım yoksa interneti düşünüyorum. Çünkü artık ortam çok bozuldu. Herşeye çok dikkat etmek gerekiyor.

  • Geçmiş olsun. Bu güvensiz ortam yüzünden iş yapamıyoruz malesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    sizin ildeki veya mahalledeki karakolda sıkıntı var belli ki. en ufak bir kayıp için bile karakola gidildiğinde kayıp eşya olarak müracaat alınıyor. dil dökmeye de gerek yok. sizin orası baya enteresanmış. hint filmlerindeki polis karakollarına benziyor olmalı.

  • zortak Z kullanıcısına yanıt

    bunu yazmak için gelmiştim. bu dolandırıcılık türü son zamanlarda bbir hayşi arttı

  • westberlin kullanıcısına yanıt

    hocam baş savcı vekili bir tanıdığım var. Onunla görüşeceğim pazartesi günü. Baş savcı vekili bir tanıdık varken bir de avukata para vermeye gerek var mı?

  • Geçmiş olsun hocam.


    Bunu yapan kişi tabiiki şerefsizin önde gideni ama hatayı yine sizde buluyorum ben.

    Neden bahanelere kulak asıyorsunuz? İsme havale nedir? Neden ihtiyaç duyarsınız?


    Adam gibi yapsın havalesini, eftsini. Güzelce açıklamasını da yazdırın, bir satış evrağı düzenleyin, teslim aldığını beyan etsin. Bitti.


    11.000 TLden bahsediyorsunuz, az para değil. Tekrar geçmiş olsun, yanlış anlamayın.

  • cetinkayadeu kullanıcısına yanıt

    yanlış anlamadım hocam. Çünkü haklısınız ama aklım gitti resmen o an mantıklı düşünemedim. Adam zaten havaleyi yaptım para benden çıktı daha da geri alamam falan diyor. Bi de normalden at falan diyemedim o sıra. Gerçekten çok değişik bir psikolojiydi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Hesapta parayı görmeniz bile önemli değil , parayı atm den ya da bankadan çekmeden hiçbir eşyanızı teslim etmeyin .

    Parayı hesaptan geri çekme yeni mi?

    Eskiden yoktu. Yani parayı eft yapıp, müşteri hizmetlerini arayıp hemen geri çekebiliyor muyuz? Şayet öyleyse bir çok insanı mağdur bırakan bir yenilik gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Geç saatte attıysa bile işlemi iptal etme şansı var. Nakit çalışın böyle durumlarda.

    Ben geçen ev aldım. Bankaya talimat verdik. Neyse satış oldu falan imzaları attık ama adama henüz para gelmemişti.

    İşlemler bitti, adama dedim 'abi bekleyelim 1 saat para gelsin öyle dağılalım'. Adam gerek yok dedi.

    Valla ne yalan söyleyeyim şaşırdım. Adam atladı arabasına gitti. Tabi ben üçkağıt yapacak değilim ama adam nasıl bu kadar bastıra bastıra 'ben size güveniyorum oğlum, problem yok' dedi. Milletin başına gelen olayları görünce insan garipsiyor. Neredeyse 1-1,5 saat geçti ama adam bir kere bile arayıp param gelmedi demedi.

    Nakitte sıkıntı. 11 000 TL demek 110 adet 100 TL lik banknot. İçinde 7-8 tanesi en iyi ihtimalle sahte olsa yada yarısı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun hocam keşke parayı hesapta görmeden vermeseydiniz. 2. El piyasası gerçekten sıkıntılı bir iş. Geçenlerde letgo üzerinden mouse sattım 160 tlye alıcı kargolamamı istedi tamam dedim fakat adam için de endişelendim. Havaleyi yaptı mouseyi gönderdim fakat kötü niyetli birine denk gelse boşuna para kaybedecekti. İki tarafın da zorda kaldığı durumlar oluyor illa. Polisler bu konuları pek takmıyor tanıdık olmayınca. Direkt savcılığa gidip suç duyurusunda bulunun. Evrakta sahtecilik yüzünden savcılık olayın üzerine fazlasıyla düşer. Kanıt sayılabilecek her şeyi sunun. Umarım en yakın zamanda cihazınızı tekrar alabilirsiniz.
  • Seninki yine iyiymiş.

    Yakın akrabam memleketten dükkan almış. Atıyorum 400 bine. 50 bin de senet yapmışlar. İşin kötü tarafı şu ki trampa vs.. varmış diyip tapuyu 4 ay sonra vereceklermiş. İşin uzmanı olduğum için parayı tapu almadan verme dedim. Adam ya noterden senin gibi 50 adama o dükkanı satarsa ne olur.

    Arkadaşlar her işin bir yöntemi var. Para ile ürün aynı anda değişimi yapılır. Bazı durumlarda tabiki kurumlara güven gerek ancak bunlar çok istisna. Mesela sıfır araç satışında başka çaren yok. Ama şahıslarda parayı görecen, para gelene kadar eleman yanında olacak sonra bir çay ısmarlarsınız vs..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.