Şimdi Ara

Sahte Dekont ile dolandırıldım, yardımlarınızı rica ediyorum. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
4
Favori
25.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zortak

    of ki of, parayı başka hesabına kaçırdığında iptal mi olmayacak haha? Millete akıl verme, dolandırılmalarına sebep olma.


    Eğer parayı yollayan malı almadığını ispatlar ve dolandırıldığını söylerse, parayı mahkeme yoluyla alır ve dolandırıcı da sen olmuş olursun.


    seni dolandıranı sen mahkemeye verip hakkını ararsın, kimin umurunda.

    Yazılanları anlamakta zorluk mu çekiyorsun? Para hesaba gelince başka bankaya eft yap yazdım ki iptal olmasın. Sen de diyorsun akıl verme. Tamam o zaman parayı hiç almasın bedava versin. Hadi bir yol söyle dolandırılmamak için? Var mı bir tavsiyen sayın çok bilmiş?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, benimde başıma konu farklı ama dolaydı dolandırıcılıktan dolandırılmıştım. Halinizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun umarım bişey çıkar.

  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt

    Hocam nakit parayı da sahte getirecek namussuzlar. O yüzden nakit almam ben. Üstelik havale alınca ortada kanıtta olur para alındığına verildiğine dair. Ben normal havale istedim. Adam havaleyi yaptıktan sonra başladı işte ben isme havale yaptım şöyle böyle falan diye. Bir anlık boşlukla olan oldu sonra zaten.


    Fotoğrafın da sahte olduğunu düşünüyorum.

  • Üzüldüm gerçekten. Bu gibi durumlarda ben hesaba para geçmeden malı vermiyorum. En son 4000 tlye birşey satmıştım. Hesapta parayı görmeden vermem demiştim gözükünce vermiştim. Acı bir tecrübe oldu sizinki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı hesabına almadan neden böyle işlere girişiyorsunuz ilginç.100- 200 olsa neyse diyeceğimde 11 bin lira değerinde çok akılsızca iş yapmışsınız dalgınlık filan olurda bu kadarıda pes açıkçası.Evinize gelip almış birde.


    O mamulü çoktan okutmuşlardır değerinin altında.Heleki bu zamanda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 26 Şubat 2021; 13:33:18 >
  • Parayı görmeden aldığınız için mahkemede suç duyurusunda bulunamazsınız geçmiş olsun
  • Molla31 M kullanıcısına yanıt
    Ortada evrakta sahtecilik ve güvene ihanetten nitelikli dolandırıcılık var hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Hocam 5 sene önce banada 605 TL karşılığında ürün satın aldım ürün bana gelmedi hiç bende dolandırıldım
    Sahsı cumhuriyet savsıcına şikayet ettim mahkeme adamı bile çağırmaya tenezzül etmedi
    Ürünü görmeden aldığım için ben suçlu oldum
    Sizde parayı görmeden vermişsiniz

    Adam dekont bnm değil der ben paramı elden verdim der kanıtlayamazsınız

    Ülkede adalet yok
  • Doğru hocam. Daha önce yapmadığım bir şey. Sırf o isme havaledir şirketiz vs. kandırıldım işte. Şimdi dönüp bakıp diyorum ben bunu nasıl yedim diye. Ama o sırada gitti işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru hocam. Daha önce yapmadığım bir şey. Sırf o isme havaledir şirketiz vs. kandırıldım işte. Şimdi dönüp bakıp diyorum ben bunu nasıl yedim diye. Ama o sırada gitti işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
  • zaomss kullanıcısına yanıt

    üzülerek söylüyorum ama polisler yok seri nodan bulamayız yok mac adresinden bulunmaz yok telefon numarasından adam bulmak filmlerde olur demişler ya tamamen uğraşmak istemedikleri için.


    Daha geçen gün binaya hırsız girdi bizim kamera kayıtlarıyla götürdüm polise verdim. bir şey çalınmadı da hırsızlık niyetiyle girmiş adam etrafı araştırıyor sonuçta komşunun dışarda olan anahtarını da alıp gitmiş. Kalabalık diye içeri girmemiş demekki sonra girerim diye.

    Polise götürdüm bakın anahr burada elinde gözüküyor aynı zmanda birşey araştırıyor adam dedim. Biri bişe çıkmaz boşa uğraşma dedi kayıt bile açılmadı. Diğeri yalandan bi foto çekti kayıttan tamam haber verriz dedi gönderdiler. O kadar.

    Başka bir örnek

    Laleli de kovidden önce sabah pastane kuyruğunda birinin cebinden cüzdanı almaya çalışırken yakalanıyor adam bide atarlanıyor cüzdanını almaya çalıştığı adama. Arkadaşım 100m ilerdeki ekip oyosundaki polislerin yanına gidiyor 2 side okey oynuyor cepten o sırada.

    Durumu anlatıyor yardım edin diyor. Polis yüzünü kaldırıp bakmıyor bile tamam sen git biz hallederiz diyorlar :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frzstate -- 26 Şubat 2021; 13:40:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Tipin, konuşman ve vücut dilin buna izin veriyorsa normal. Yeni tanıştığım insanlar genelde bana da güveniyor. Ev kiralarken falan depozito istemiyorlar.


    İstesem bunu kötüye kullanırım. Çiftlikbank kursam baya adam toplarım  



    Alıntıları Göster

    Tosuncuk yapacağını yaptı. Artık sana bana yedirmezler :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakoldakileri polisleri gerçekten anlamıyorum.Hayır yani dolandırıldıktan sonra size gelen insanları neden şikayetten vazgeçirmeye çalışıyorsunuz?Neden şikayetini almamak için bin takla atıyorsunuz?Tamam belki şikayetinden birşey çıkmayacak ama size ne?Sizin göreviniz şikayetleri,ihbarları vs işleme almak değil mi?


    Bundan birkaç yıl öncede kardeşimin telefonu kaybolmuştu.Çaldırdı mı yoksa bir yerde unuttuğu için mi kayıp etti kendi de bilmiyor ancak telefonu bulamayınca karakola gidip durumu bildirmek istedik.Karakolda saatlerce bekledikten sonra sıra bize geldi.Kardeşim işte durumu anlatınca görevli polis 'O telefonu unut.Bulunmaz' diyerek kardeşimin şikayetini işleme almak istemedi.Beş-on dakika dil döktük nafile...Adam tutturmuş 'O telefon bulunmaz.O telefonun bulunacağını mı sanıyorsun?' demeye devam ediyor.En sonunda kardeşim ''İyi de bu telefon yarın bir terör örgütünün eline geçerse ve eylemlerde kullanılırsa o zamanda bana hesap sormaya gelirsiniz.Bana neden telefonunu kayıp ettiğini bildirmedin dersiniz.En azından telefonun kayıp olduğunu kayıtlara geçinde sorumluluk üstümden kalksın'' deyince polis ancak o zaman tutanak tutmuştu.Tutanak tutarken bile hala daha ''O telefon bulunmaz unut onu'' diyordu.


    Peki sonra ne oldu?Olayın üstünden bir yıl geçtikten sonra savcılık tarafından kardeşim arandı ve savcılığa gelmesi istendi.Kardeşim gittiğinde telefonun bulunduğu ve telefonun üstünde taşıyan şahıs hakkında şikayetçi olup olmayacağı soruldu.Kardeşim de telefonu çaldırıp çaldırmadığından emin olmadığı için şikayetçi olmadı ve ardından telefonu kendisine teslim edildi.


    Polise kalsa bu telefon asla bulunmazdı ancak bizzat deneyimlediğimiz üzere öyle ya da böyle bulundu ve kardeşim telefonunu geri aldı.





  • frzstate kullanıcısına yanıt

    Türkiye gerçekleri hocam maalesef. İşini hakkıyla yapan yok, tanıdığın yoksa kendi adaletini de kendin bulmak zorundasın.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Hocam bana da aynı şekilde yaptılar maalesef. İlk gittim bana komiser dedi ki tüketici mahkmesine git. Dedim ne alaka ya bunu yapan şahıs. Daha sonra işlemimi aldı vesaire. Dün gittim ne durumda diye. Ohoo o belki 4-5 ay sonra gider savcılığa diyorlar...

  • Dekontta bir sürü hata var iki noktayı bile hizalayamamış, nasıl inandınız buna hocam. Neyse dava açın bulunur mutlaka

  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt

    Hocam dekont sahte mi diye bakınca zaten çok çok belli ediyor kendini. Gerçekten rezalet. Ama üstün körü dekonta baktım sonra isme havale nedir ne değildir onu araştırmaya gitti kafam hiç dekont kalmadı bile aklımda.

  • Azstek kullanıcısına yanıt

    10 kere yazdım tekrar anlatamam, böyle yaparsan malını bedavadan verdiğin gibi, ayrıca mahkeme sonucunda dolandırıcı olarak hükümde yersin

  • Hocam çok üzüldüm, çok geçmiş olsun insana çok koyar ama unutursun ilerde ders çıkarırsın hayat tecrübesi olmuş de geç fazla canını sıkma.

    Fakat şunu söylemeden edemeyeceğim biraz safmışsın. 11bin tl benim adıma havale etse gene korkudan vermem, gidip canlı tutmam gerekir o parayı. Sahte çıkar diye korkarım gene vermem, gider bankada para sayma makinesine koydururum. Siz parayı hesabınızda görmeden vermişsininz yani haketmişsiniz kusura bakmayın ama çok büyük saflık.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.